Salzburgerland met kinderen in Oostenrijk: welke regio’s zijn het leukst?

Salzburgerland met kinderen in Oostenrijk: welke regio’s zijn het leukst?

Oostenrijk 4 februari 2023

Salzburgerland met kinderen in Oostenrijk bezoeken? Dat is een heerlijke bestemming voor een gezinsvakantie. Hier vind je hoge bergen en mooie groene alpenweides. Vergeet vooral niet om in de zomer een bezoek te brengen aan één van de gave speeltuinen bovenop de berg.

De vraag is alleen, ga je naar het Salzburgerland met kinderen, waar moet je dan naar toe? In dit blog hebben we een overzicht gemaakt van de leukste regio’s voor jouw bezoek aan het Salzburgerland met kinderen. Ook geven we per regio tips voor fijne kindvriendelijke accomodaties.

© Omslagfoto: Salzburgerland Tourismus

Salzburgerland met kinderen in de zomer

In de zomer hebben steeds meer regio’s zogenaamde ‘belevingswerelden’, zo ook in het Salzburgerland. Dit zijn ware speelparadijzen hoog bovenop de berg. Meestal biedt de regio gratis of zeer betaalbare liftpassen aan waardoor deze beleveniswerelden vanuit het dal makkelijk te bereiken zijn.

Terwijl de kids eindeloos spelen in deze mooie en vaak gethematiseerde speeltuinen geniet jij van de mooie uitzichten op het terras van een gezellige berghut. Win-win toch? Maar welke regio’s zijn het leukste voor een zomervakantie in het Salzburgerland met kinderen? Waar kan je het beste heen met kleine kinderen en welke regio’s zijn ook leuk met wat oudere kinderen of tieners?

Wat zijn fijne, kindvriendelijke accommodaties? In dit blog zetten we – in willekeurige volgorde- de leukste regio’s op een rijtje voor een heerlijke vakantie naar het Salzburgerland met kinderen.

Salzburgerland met kinderen in Oostenrijk © Foto: Salzburger Tourismus

Ligging van het Salzburgerland in Oostenrijk

Het Salzburgerland is één van de negen deelstaten van Oostenrijk. Deze deelstaat ligt helemaal in het noorden, tegen de Duitse grens aan. Daardoor is het vanuit Nederland en België uitstekend bereikbaar. Uiteraard kan je met de auto, maar met de trein is ook zeker een goede optie. Tot aan München rijdt er dagelijks een hogesnelheidstrein en vanaf daar brengen regionale treinen je verder naar het Salzburgerland in Oostenrijk.

Meer informatie over de bereikbaarheid vind je hier op de website van het Salzburgerland.

De leukste regio’s in het Salzburgerland met kinderen

Hieronder in willekeurige volgorde de leukste regio’s voor een vakantie met kinderen in het Salzburgerland in de zomer en tips voor kindvriendelijke accommodaties.

# 1 Saalfelden Leogang

Mountainbiken, Via Ferratas, Avonturenberg Asitz en oneindig veel wandelmogelijkheden. Je vindt het allemaal in Saalfelden Leogang in het Salzburgerland. We schreven al een blog met 8 tips voor een zomervakantie in Saalfelden Leogang, je leest hem hier.

Meteen een impressie van onze vakantie in Saalfelden Leogang? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Wat is er allemaal te doen?

 • Saalfelden Leogang is een paradijs voor mountainbikers. Voor families zijn er aparte beginnerstrails en in Leogang is het Epic Bikepark. Met onze zoon van toen 5 jaar volgden wij een beginnersles mountainbiken.
 • Heel veel wandelmogelijkheden, voor kinderen is een leuke wandeling Leo’s Rätseljagd am Spielewanderweg op de Berg der Sinne.
 • Avonturenberg Asitz, we schreven er een apart blog, je vindt hem hier.
 • Deze regio staat ook bekend om de vele Via Ferrata’s, ofwel klettersteigen. Voor kinderen vanaf 5 jaar is deze activiteit al mogelijk.
 • Diverse almen en hutten met mooie speeltuinen, zoals de Sinnelehenalm, Steinalm, of de Örgenbauernalm.
 • Sommererlebnisprogramm, activiteitenprogramma met allerlei gave uitstapjes.

Saalfelden Leogang, handig om te weten:

Kabelbanen inclusief?

Deels, verblijf je in Saalfelden Leogang dan krijg je de Saalfelden Leogang Card. Hiermee kan je 2x per dag met de kabelbaan. Daarnaast krijg je gratis of korting op verschillende activiteiten, zoals het zwembad, musea en het activiteitenprogramma in de zomer.

Meer informatie over de Saalfelden Leogang Card lees je hier op de website van Saalfelden Leogang.

Leeftijdsindicatie?

Saalfelden Leogang is wat ons betreft een bestemming voor kids van alle leeftijden. Jongere kinderen kunnen zich prima vermaken op de Berg der Sinne of de Asitzberg. Oudere kinderen kunnen zich perfect uitleven in het mountainbikepark en de vele trails die er zijn. Ook een Via Feratta is met wat oudere kinderen erg leuk om te doen.

Saalfelden Leogang is ook uitstekend de combineren met een bezoek aan Saalbach Hinterglemm (zie # 2 in dit overzicht).

Waar overnachten?

In Saalfelden Leogang hebben we overnacht in twee fijne accommodaties voor gezinnen:

Eerst hebben we overnacht in het TUI Blue hotel in Fieberbrunn, meteen naast de kabelbaan. We hadden twee hotelkamers naast elkaar die via een deur met elkaar waren verbonden. Het hotel heeft een perfecte ligging, meteen naast de lift naar de Asitz berg.

Tui Blue hotel Fieberbrunn © Foto: Booking.com

In Leogang hebben we overnacht in het heerlijke familiehotel Riederalm. Niet alleen genieten voor kinderen maar ook zeker voor ouders. Het hotel heeft een prachtig zwembad, een wellness en vooral voortreffelijk eten. Voor de kids is er een fantastische verkeerstuin en grote binnen- en buitenspeeltuin. We schreven een apart blog over Hotel Riederalm, je leest hem hier.

Waar ligt het?

Vanuit Utrecht is Saalfelden Leogang circa 945 kilometer.

Meer lezen:

We hebben meerdere blogs geschreven over een zomervakantie in Saalfelden Leogang (en directe regio in het naastgelegen Tirol):

# 2 Saalbach Hinterglemm

Hier kunnen we kort over zijn, gewoon gaan! Echt een heerlijke bestemming met kinderen, helemaal als ze net iets ouder zijn (vanaf circa 8 jaar) en zelfs nog leuk met tieners. Bij ’the end of the Valley’ zijn namelijk allerlei gave activiteiten vol actie en avontuur. Daarnaast kan je er perfect mountainbiken of een spannende GPS tocht doen.

Tot slot is er de Kids Hiking Challenge met allerlei leuke familiewandelingen, o.a. over het hoogste boomtoppenpad van Europa. Wil je meteen een impressie hiervan? Bekijk ons filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Wat is er allemaal te doen?

 • Gave activiteiten bij ’the end of the valley’, zoals een Hochseilpark of het Jump & Slide park. We schreven een apart blog inclusief filmpje over ’the end of the valley’, je leest hem hier.
 • Wandeling over de ‘Golden Gate Bridge’ en het boomtoppenpad
 • Kids Hiking Challenge, diverse leuke familiewandelingen, zoals Montelino’s Erlebnisweg. We schreven een apart over alle kindvriendelijke wandelingen in Saalbach Hinterglemm, je leest hem hier.
 • GPS tocht en familiewandeling op de Berg Kodok
 • Mountainbiken, diverse trails van beginners en families tot ervaren
 • Heerlijk zwembad Käpt’n Hook
 • Gipfelspielplatz am Zwölferkogel
 • Escape trail pad der schmuggler
 • Knikkerbaan bij de Reiterkogel
 • Montelino’s wasserspielplatz
 • Kartbaan Saalbach

Saalbach Hinterglemm, handig om te weten:

Kabelbanen inclusief?

Ja, verblijf je in Saalbach Hinterglemm dan krijg je de Joker Card. Hiermee kan je in Saalbach Hinterglemm onbeperkt met de liften in het gebied. Let op; mountainbike transport is 2x per dag, wil je vaker dan moet je bijbetalen.

Daarnaast heb je met de kaart gratis toegang tot het zwembad, het treintje bij het eind van de vallei, begeleide wandelingen en nog veel meer.

Meer informatie over de Joker Card lees je hier op de website van Saalbach Hinterglemm.

Leeftijdsindicatie?

Saalbach Hinterglemm is wat ons betreft een bestemming voor kids van alle leeftijden. Jongere kinderen kunnen zich prima vermaken bij de verschillende familiewandelingen zoals Berg Kodok of Montelino’s. Maar deze bestemming is ook zeer geschikt voor de wat oudere kinderen en tieners, vooral de gave activiteiten bij ’the end of the Valley’. Ook het mountainbiken is perfect voor de wat oudere kids.

Waar overnachten in Saalbach Hinterglemm in het Salzburgerland met kinderen?

In Saalbach Hinterglemm hebben we overnacht in een heerlijk familiehotel Lengauer Hof, direct bij de ingang van ’the end of the valley’. We schreven een apart blog over familiehotel Lengauer Hof, je leest hem hier.

Andere kindvriendelijke accommodaties in Saalbach Hinterglemm waarbij je tevens de Joker Card ontvangt.

Hotel Salzburg in Hinterglemm

 • Onlangs gerenoveerd
 • Luxe moderne kamers, in Oostenrijkse stijl
 • Familiekamers / appartementen
 • Op 80 meter van de lift en in het centrum van Hinterglemm
 • Beoordeeld met een 8.9
Hotel Salzburg in Hinterglemm © Foto: Booking.com

Lindlinghof

 • Prachtige familiekamers en appartementen
 • Speelkamer met o.a. tafeltennistafel
 • Mooie wellnessruimte
 • Beoordeeld met een 8.9
Hotel Lindlinghof © Foto: Booking.com

Rosentalerhof

 • Met verwarmd buitenzwembad
 • Grote tuin met speeltoestellen
 • Binnen speelkamer
 • Mooie appartementen en familiekamers
 • Beoordeeld met een 9.3
Hotel Rosentalerhof © Foto: Booking.com

Aparthotel Liebe Heimat

 • Heel authentiek ingericht
 • Buitenspeeltuin
 • Binnen speelkamer
 • Kleine kinderboerderij
 • Prachtige kamers en (familie)appartementen
 • Beoordeeld met een 9.3
Aparthotel Liebe Heimat © Foto: Booking.com

Waar ligt het?

Vanuit Utrecht is Saalbach Hinterglemm circa 973 kilometer.

Meer lezen:

We hebben meerdere blogs geschreven over een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm:

# 3 Salzburger Sportwelt

Onder de regio Salzburgerland Sportwelt vallen heel veel leuke gezinsbestemmingen, die allemaal dicht bij elkaar in de buurt liggen. Hier op de interactieve kaart van Salzburg Sportwelt heb je een duidelijk overzicht waar de verschillende regio’s liggen.

Onderstaande ‘sub’ regio’s en activiteiten kan je dus prima met elkaar combineren. Wij waren in de winter in Salzburg Sportwelt en verbleven in kinderhotel Felsenhof in Flachau. Een heerlijk hotel, helemaal gericht op gezinnen. In de zomer is dit hotel ook een aanrader en kan je alle onderstaande regio’s in de Salzburg Sportwelt makkelijk bereiken.

Hieronder zetten we de verschillende regio’s op een rijtje met daaronder tips voor accommodaties:

# Wagraini’s Grafenberg in Wagrain-Kleinarl

De Wagrainis Grafenberg berg is een natuurbeleveniswereld met meer dan 30 spannende en unieke belevenisstations. Zo kan je vanaf de Grafenbergsee met een vlot of via de hangbrug naar het bijenpad en vervolgens met de Hachau-glijbaan naar het lage touwenparcours. Ook is er nog een reuzenschommel en uitdagend klimparcours.

Grafenbergsee © Foto: Wagrain-Kleinarl Tourismus

Slecht weer?

Is het slecht weer? In Wagrain is Wasserwelt Wagrain, een groot buiten- en binnenzwembad met gave glijbanen en aparte peuterbadjes.

Hoogpunten in Wagrain-Kleinarl

 • Klimpark, met gave klimroutes vanaf 5 jaar
 • Verschillende Via Ferratas, o.a. een familie Via Ferrata
 • Een indoor klimhal (ideaal bij slecht weer)
 • Flying Fox
 • Wagraini’s Grafenberg: speeltuin op de berg
 • Groot buiten- en binnenzwembad (Wasserwelt Wagrain) met glijbanen en aparte peuterbadjes

Meer lezen?

Lees hier op de website van de VVV meer over Wagrain-Klainarl.

# Geisterberg in St. Johann

Op de Geisterberg in St. Johann im Pongau draait alles om “Welkom in het rijk van de grappige geesten”. Er zijn meer dan 40 grote en kleine speelstations langs verschillende wandelpaden. De meeste zijn ook geschikt zijn voor kinderwagens. Verder vind je hier o.a.het kasteel Geisterberg, het spookdorp, waterspelen, klimtorens, schommels, gezinswandelingen en verschillende glijbanen. Meteen een impressie? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Hoogtepunten in Geisterberg in St. Johann

 • De vier geestenwerelden van de aardgeesten, vuurgeesten, watergeesten en luchtgeesten.
 • Kabouterpad waar de kleine kinderen en hun ouders allerlei ‘lieve’ spoken aantreffen.
 • Alpine recreatiepark met gave speelattracties zoals het spookkasteel, luchtschommels, waterspelen, een spookmeer, een kegelschiettent en meer.
 • Drachi’s klettersteig voor kinderen vanaf 12 jaar waarbij je gezekerd door een talen touw een 40 meter hoge rotswand kunt beklimmen. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie.
Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Meer lezen?

Lees hier op de website van Snow Space meer informatie over Geisterberg in St. Johann im Pongau.

# Zauchensee: Master Cup of the Alpine Animals

Vanaf De Aauchensee brengt de Gamskogelbahn je in een paar minuten naar de wereldbeker- en avonturenberg op iets minder dan 1.900 meter. Hier is de avonturenspeeltuin “Master Cup of Alpine Animals” waar kinderen kunnen kennismaken met alpinedieren zoals vossen, konijnen, eekhoorns, bijen en zelf hun dierlijke en sportieve vaardigheden kunnen uitproberen.

Ook zijn er drie rondwandelingen met onderweg 4 speelstations voor jong en oud: een “coole” Buggle glijbaan, een machtige gevleugelde ladder, een lastige geweienklimmer en een gammele klimwand. Daarnaast vind je bij deze avonturenspeeltuin een water- en zandspeelplaats en skelters die je gratis kunt lenen. Voor de ouders is er een heerlijk terras in de zon bij de Gamskogelhütte.

© Foto: Tourism Altenmarkt Zauchensee

Meer lezen?

Meer lezen over Altenmarkt Zauchensee, kijk dan hier op de website van tourism Altenmarkt Zauchensee.

# Flachau: Flori’s adventure trail

Flachau is een heerlijke zomervakantie voor jong én oud, ook hier is van alles te doen. Van mooie wandelingen tot mountainbiken, downhill met een MountainCart of canyoning. Ook kan je genieten van twee mooie bergmeren en is er een alpenachtbaan ‘Lucky Flitser’.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Hoogtepunten in Flachau

 • Flori’s adventure trail: gethematiseerde wandeling met speelstations onderweg (buggyproof)
 • Kletterpark
 • Mountainbiken
 • Rodelbaan Lucky Flitser
 • Family fun rafting
 • Slecht weer: Thermen Amade (luxe wellness centrum) is op een paar kilometer rijden

Flachau Sommer card

Verblijf je in Flachau? Dan krijg je vanaf 2 overnachtingen gratis de Flachau Sommer Card. Hiermee heb je gratis toegang tot de bergbaan, begeleide wandelingen, een zomeractiviteitenprogramma en krijg je aantrekkelijke kortingen bij partners zoals Erlebnistherme Amadé, Lucky Flitzer en meer. Meer informatie over de Sommer card vind je hier op de website van Flachau.

# Shuttleberg in Kleinarl

In Kleinarl is de Shuttleberg waar families ook voldoende leuke activiteiten vinden, althans voor een leuke middag plezier. Zo is er een kindvriendelijke wandeling van 2,5 kilometer met allemaal glijbanen onderweg en een leuk klimpark. Ook is er bij het bergstation een leuke pumptrack, waar je je mountainbike skills kunt oefenen. Tot slot is er nog aparte familie mountainbike route van 10 km.

Meteen een impressie van de Shuttleberg in Kleinarl? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Hoogtepunten op de Shuttleberg

 • Familiemountainbike route
 • Kindvriendelijke wandeling met allemaal glijbanen onderweg (buggyproof)
 • Pump track en pump trail
 • Bio bergrestaurant Lumberjack met uitsluitend biologische, vegetarische en regionale producten, een panoramaterras en boerderijdieren

Meer lezen?

Meer lezen over de Shuttleberg? Kijk dan hier op de website van de Shuttleberg.

# Eben in Pongau: Kitiwapf childeren’s Hiking Trail

In Eben in Pongau is het leuk om de thematische Kitiwapf kinderwandeling te maken die helemaal in het teken staat van de dieren in de omgeving. Na de wandeling heerlijk zwemmen en spelen in het zwemmeer. Een prima daguitstap! Wil je meteen een impressie van Eben in Pongau? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Hoogtepunten van Eben in Pongau

 • Een groot zwemmeer van 7000 m² met glijbanen, apart peuterbad en heerlijke ligweide
 • De familiewandeling KITIWAPF (kindereren dierenpad), met onderweg informatieborden waarbij de kids een puzzel kunnen oplossen in een dierenstempelpaspoort
 • Wandeling met alpaca’s

Meer lezen?

Meer lezen over Eben in Pongau? Kijk dan hier op de website van Eben in Pongau.

# Filzmoos: Filz & Moor

Een prachtige omgeving om te wandelen en te mountainbiken. Groene alpenweides, kabbelende beekjes en grillige bergen, dat is Filzmoos.

© Foto: Tourism Filzmoos
© Foto: Tourism Filzmoos

Hoogtepunten van Filzmoos

 • Bärtl’s kinderclub voor kinderen van 3 tot 14 jaar van 10.00 tot 16.00 uur, onder begeleiding is er elke dag een andere activiteit. Met de Filzmoos Sommer Card is dit gratis.
 • Verschillende familiewandelingen, waaronder de Bärtl’s familiewandeling met allerlei speelstations onderweg en de familiewandeling ‘zur Moosalm’ waarbij kinderen onderweg stempels kunnen verzamelen.
 • Freitzeitpark Filzmoos, een heerlijk binnen- en buitenzwembad en sauna.

Filzmoos Sommer Card

Verblijf je bij een partneraccommodatie in Filzmoos dan krijg je gratis de Filzmoos Sommer Card die toegang geeft tot de bergbanen en tal van andere activiteiten, waaronder het zwembad. Alle informatie over de Filzmoos Sommer Card vind je hier op de website van Filzmoos.

Meer lezen?

Meer lezen over Filzmoos? Kijk dan hier op de website van Filzmoos.

# Radstadt: Gnadenalm

Op 15 minuten rijden vanaf Radstadt ligt de Gnadenalm. Het Gnadenalmplateau op 1275 meter wordt omringd door de mooie toppen van de Radstädter Tauern-groep. Je vindt hier mooie alpenweides en schilderachtige bossen én leuke wandelingen voor het hele gezin. Een aantal wandelingen zijn ook geschikt voor kinderwagens en onderweg zijn er verschillende héle gave speelstations.

Zo kan je balanceren op de supergrote hark en sikkel, de bosmuizenfamilie in hun hol bezoeken, je behendigheid testen op de wankelplatforms Kuhfleckensprungmeile, de reuzenkoe bekijken in de Almwasser speeltuin – en nog veel meer. De Johannes waterval is ook zeker een bezoek waard, en kan zelfs van ‘achteren worden bekeken’.

Meteen een impressie van de Gnadenalm? Bekijk dan het filmpje hieronder:

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Hoogtepunten van de Gnadenalm

 • Familie rondwandeling met onderweg 10 hele gave speelstations (zie het filmpje)
 • Johannes waterval van 60 meter hoog, het wandelpad komt zelfs ook ‘achter de waterval’

Meer lezen?

Meer lezen over Gnadenalm bij Radstadt? Kijk dan hier op de website van de Gnadenalm.

Waar overnachten in regio Sportwelt in het Salzburgerland met kinderen?

De regio Sportwelt bestaat dus uit verschillende ‘subregio’s’, de regio’s liggen redelijk in de buurt van elkaar en kan je makkelijk combineren. Het is wel handig om van tevoren een beetje te bedenken waar je graag naar toe wil gaan en daar een locatie bij te zoeken. Wij vinden de de plaats Flachau fijn, deze plaats ligt vrij centraal in het gebied.

Hieronder een aantal fijne kindvriendelijke accommodaties in Salzburger Sportwelt.

Aparthotel Pichler in Flachau

 • Appartementen met 2 slaapkamers en balkon
 • Kinderspeelkamer
 • Buitenspeeltuin met trampoline
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9.1
Aparthotel Pichler © Foto: Booking.com

Almdorf Almlust in Flachau

 • Luxe appartementen
 • Prachtige authentieke inrichting met veel hout en natuurmaterialen
 • Prachtige zwemvijver met ligweide
 • Uitgebreide sauna en wellness
 • Beoordeeld met een 8.8
Almdorf Almlust heeft prachtige authentieke kamers en appartementen © Foto: Booking.com
Almdorf Almlust © Foto: Booking.com

Aigenberg appartements tussen Flachau en Altenmarkt im Pongau

 • Kleinschalig appartementencomplex
 • Gelegen tussen Flachau en Altenmarkt im Pongau
 • Luxe appartementen met 2 slaapkamers
 • Flachau card is inbegrepen
 • Beoordeeld met een 9.2
Aigenberg appartements © Foto: Booking.com

Steinbachgut in Flachau

 • Heel authentiek
 • Kinderboederij
 • Biologische producten
 • Prachtig gelegen, speelweide voor de kids
 • Beoordeeld met een 9.5
Steinbachgut © Foto: Booking.com
Steinbachgut © Foto: Booking.com

# 4 Wildkogel – Arena

Genieten van de prachtige natuur in het nationale park de Hohe Tauern, dat doe je in de Wildkoger – Arena in het Salzburgerland met kinderen. Deze regio ligt in het Salzburgerland, tussen de Kitzbüheler Alpen en het nationale park Hohe Tauern, een prachtige omgeving dus!

Hoogtepunten in de Wildkogel – Arena

 • Avonturenpark Kogel-Mogel, een avonturenpark van 10.000m² met o.a. reuzenschommels, klimtoren met hoge glijbaan, klimnetten en vogelnestschommels en meer.
 • Panorama- en Rutschnweg: Super coole wandeling van zo’n 1,5 uur met onderweg maar liefst 10 glijbanen van 27 tot wel 52 meter lang. Verdwijn in tunnels, duik in kuilen en vlieg door doorzichtige kokers. Een ‘glijbaanmat’ kan je tegen een borg gratis lenen bij het liftstation.
 • Mountainkartbaan: een 4 km lang parcours die loopt vanaf het bergstation tot aan het middelstation (1.624 meter), actie en avontuur gegarandeerd.
© Foto: Wildkogel Arena
© Foto: Wildkogel Arena

Wildkogel – Arena: handig om te weten:

Kabelbanen inclusief?

Ja, mits je overnacht bij één van de aangesloten accommodaties. In dat geval krijg je de Nationalpark Sommercard met o.a. gratis toegang tot de liften en tal van andere activiteiten. Meer informatie lees je hier op de website van de Wildkogel-Arena.

Leeftijdsindicatie?

De Wildkogel – Arena is opzich voor alle leeftijden, maar zeker ook voor de wat oudere kinderen. Voor de glijbanen wandeling moet je eigenlijk wel een jaar of 7 zijn, net zoals het mountainkarten.

Waar overnachten in de Wildkogel-Arena in het Salzburgerland met kinderen?

Hieronder een aantal tips voor fijne kindvriendelijke accommodaties in de Wildkogel-Arena, bij onderstaande accommodaties zit de Sommercard gratis inbegrepen. Boek je een andere accommodatie bijv. via Booking.com, check dan goed of de Sommercard erbij zit.

Wildkogel Resorts – DAS Neukirchen

 • Luxe familieappartementen
 • Met binnen- en buitenzwembad
 • Beoordeeld met een 9.1
 • Inclusief gratis Sommercard
© Foto: Booking.com
Wildkogel Resorts © Foto: Booking.com

Baby-und Kinderhotel Habachklause

 • Helemaal gericht op baby’s en kinderen, incl. kinderopvang
 • Binnen- en buitenzwembad, sauna’s
 • Alle kinderfaciliteiten aanwezig, zoals babybedjes, kinderstoelen, flessenwarmers etc.
 • Boederijdieren
 • Kidsclub
Baby- en kinderhotel Habachklause © Foto: Booking.com
Baby- en kinderhotel Habachklause heeft kinderopvang en een kidsclub © Foto: Booking.com
En heerlijke zwembaden met speciale peuterbadjes © Foto: Booking.com

Landhaus Rohregger

 • Kleinschalig familiehotel
 • Wandelafstand van Neukirchen centrum
 • Buitenzwembad en speeltuin
 • Inclusief gratis Sommercard
 • Beoordeeld met een 8.9
Landhaus Rohregger
Landhaus Rohregger © Foto: Booking.com

Waar ligt het?

Vanaf Utrecht is de Wildkogel-Arena circa 967 kilometer.

Meer lezen?

Hier op de website van de Wildkogel-Arena kan je nog veel meer lezen over alle zomeractiviteiten.

# 5 Grossarltal

Ook het Grossarltal is zeker een bezoek waard als je in het Salzburgerland met kinderen bent. Hier vind je een mooie speeltuin in het dal, maar ook tal van andere gave activiteiten.

© Foto: Grossarltal

Hoogtepunten in het Grossarltal

 • Avonturenspeeltuin Rucki Zucki’s Gaudi Alm”: een enorme avonturenspeeltuin in het dal, met o.a. een speelhut, een miniboerderij, een bergbeek, een meertje, een kristalmijn en nog veel meer. Er is een apart gedeelte voor de kleinere kids en voor oudere kids.
 • Sport & recreatiecenter: met een groot openluchtzwembad met diverse glijbanen, maar ook mini-golf, tennisbanen en voetbalvelden.
 • Familiehuttentochten: Grossarltal biedt verschillende family trekkings aan waarbij je overnacht in echte berghutten. Er zijn ‘mini-trekkings’ geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, met een wandeltijd van 2 tot 3 uur per dag. Er zijn ook de ‘maxi-trekkings’ geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, met een wandeltijd van 4 tot 5 uur. Alle informatie over deze familie huttentochten in het Grossarltal lees je hier op de website van Grossarltal.

Waar overnachten in het Grossartal in het Salzburgerland met kinderen?

In het Grossartal zijn speciale accommodaties, gericht op families. Deze accommodaties hebben het Rucki-Zucki label en voldoen daarmee aan een aantal eisen, zoals een speeltuin, baby benodigdheden zoals een gratis kinderbedje, kinderstoel en wasmogelijkheden. Hieronder een overzicht van deze speciale kindvriendelijke accommodaties.

Feriendorf Holzleb’n

 • Super mooi authentiek huttendorp
 •  300 meter van de Grossarl-kabelbanen
 • Top voor kinderen
 • Speelkamer en speelplekken buiten
 • Prachtige appartementen
 • Beoordeeld met een 8.7
Feriendorf Holzleb’n © Foto: Booking.com
Feriendorf Holzleb’n © Foto: Booking.com

Appartement Alpenstern

 • Familiehotel
 • Speeltuin
 • Heel schoon
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9.2
Appartement Alpenstern © Foto: Booking.com

Hotel Tauernhof

 • Prachtig familiehotel
 • Binnen- en buitenzwembad
 • Luxe spa
 • Speeltuin
 • Mooie ruime (familie)kamers
 • Op en top luxe
 • Beoordeeld met een 8.8
Hotel Tauernhof © Foto: Booking.com

Appartementhof Aigengut

 • Mooie appartementen bij de boer
 • Boederijdieren
 • Speeltuin
 • Beoordeeld met een 9.6
Appartementhof Aigengut © Foto: Booking.com

Handig om te weten

Dit blog is zorgvuldig tot stand gekomen, alleen is het verstandig om altijd zelf goed te checken of de voorwaarden van bv. gratis bergbaanpassen juist zijn. Actuele informatie vind je altijd op de officiële website van de betreffende toeristische regio. De linkjes daarvan vermelden we altijd in het blog.

Zie je iets wat niet klopt of heb je een aanvulling voor een gave regio of accommodatie in het Salzburgerland met kinderen? We horen het graag!

Volg ons op onze socials voor meer tips

We delen geregeld regio en/of accommodatietips van andere volgers op onze socials. Zo hadden we vorig jaar veel story’s over huttentochten. Deze tips komen niet altijd op onze website. Niks missen? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer tips voor een heerlijke vakantie in de bergen. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Daarnaast kunnen er in dit blog affliate links staan naar samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: