Mullerthal met kinderen in Luxemburg: tips voor toffe uitjes!
De prachtige Schiessentümpel waterval

Mullerthal met kinderen in Luxemburg: tips voor toffe uitjes!

Benelux 3 juni 2024
Onderweg over rotsen lopen
camping HU Village Birkelt (via TUI)

Wij verbleven op camping HU Village Birkelt, enkele kilometers van van de stad Larochette. Meer informatie over deze camping en boeken via TUI kan via de link.

Naar het Mullerthal met kinderen is volgens Lisette een aanrader. Het ligt relatief dicht bij Nederland en is daarmee ook perfect voor een lang weekend of midweek. Maar het is er zo prachtig mooi dat je er eigenlijk langer wilt blijven!

Lisette was met haar gezin in Larochette, een klein karakteristiek plaatsje in het Mullerhal en geeft je in dit blog tips voor uitjes die je niet mag missen bij een bezoek aan het Mullerthal met kinderen.

Het sprookjesachtige Mullerthal: Luxemburgs Klein Zwitserland

Het Mullerthal staat vanwege zijn ruige rotslandschap ook wel bekend als ‘Luxemburgs Klein Zwitserland’. Het ligt op zo’n 4 uur rijden van Utrecht. In verhouding is het dus redelijk dichtbij en goed te doen voor een lang weekend of midweek. Tijdens het zoeken naar een vakantiebestemming kwamen we prachtige en sprookjesachtige foto’s van watervallen, rotsen, kloven, kronkelende beekjes en groene paden van het Mullerthal tegen. Dit willen we graag in het echt zien. Voor de meivakantie boeken we daarom een midweek naar het Mullerthal.

Sprookjes achtige paden in het Mullerthal
Sprookjes achtige paden en beekjes in het Mullerthal

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Hier, via de website van het Mullerthal hebben we ons ingelezen over wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Al snel denken we: ”volgens mij is een midweek veel te kort voor deze omgeving”. Daarom spitten we de website goed door om onze 5 dagen zo nuttig mogelijk te besteden.  

We willen sowieso een mooie wandeling maken van ongeveer 10 kilometer en de kinderen willen al een tijdje graag mountainbiken. Daarnaast staan de highlights op ons lijstje. Fietsend, rijdend en wandelend hebben wij het Mullerthal ervaren en delen hieronder graag onze tips met jullie!

Naar het Mullerthal met kinderen: tips voor uitjes!

Zoals gezegd, wij kwamen met een midweek eigenlijk tijd tekort; in het Mullerthal is zoveel te zien en te beleven! Hieronder delen we, in willekeurige volgorde, onze tips voor een fantastische vakantie in dit prachtige stukje van Luxemburg.

#1 Met de auto rondje hoogtepunten Mullerthal

Als je aankomt in het Mullerthal dan merk je het meteen, de omgeving is hier prachtig en de wegen zijn perfect om heerlijk te ’touren’. Deze omgeving is dan ook erg bekend bij motorrijders. Wij nemen de auto en gaan daarmee langs een aantal highlights. De hoogtepunten vind je namelijk niet allemaal terug in 1 wandeling of fietsroutes, de auto is daarom een perfecte keuze.

Mullerthal vanuit de auto
Mullerthal vanuit de auto

Hieronder een paar bezienswaardigheden die ik je aanraad om te bezoeken als je in het Mullerthal bent met kinderen en die je kunt bereiken met de auto in combinatie met soms een kleine wandeling.

Tip; voor de bezienswaardigheden is het handig om vroeg te zijn, voor zowel de parkeerplek als schieten van die ene mooie foto zonder een rij wandelende toeristen.

Amfitheater ‘Breechkaul’, ‘Huel Lee’ en ‘Perekop’

Het Amfitheater ‘Breechkaul’ met daarnaast gelegen de grot ‘Huel Lee’ kan je perfect combineren een kleine wandeling naar de kloof Perekop. Deze plek maakt ons stil: bijzonder en onbeschrijfelijk mooi is deze wandeling. Parkeren doe je bij ‘parkplatz Huel Lee’. Het is dan een paar minuten lopen naar het Amfitheater en daarnaast ligt de grot Huel Lee.

Bijzonder hoe de natuur dit zo heeft gemaakt. We zien dat het vanaf hier 1.3 km lopen is naar Perekop, een ander hoogtepunt van ons lijstje. We besluiten ‘nu we er toch zijn’ voor de wandeling te gaan in plaats van weer de auto in te stappen en bij Perekop te gaan parkeren (die optie is er dus wel).

Het Amfitheater 'Breechkaul'
Het Amfitheater ‘Breechkaul’
Grot Huel Lee
Grot Huel Lee
De wandeling van het Amfitheater naar kloof Perekop is echt prachtig!
De wandeling van het Amfitheater naar kloof Perekop is echt prachtig!

In het echt nog mooier!

Al snel hoor ik mezelf zeggen, ”WOW! Niet normaal!” Het is er zo mooi, dat ik er stil van ben. Ik maak foto’s maar eigenlijk kunnen die niet eens vastleggen hoe mooi het er in het echt is. Deze natuurpracht moet je eigenlijk met je eigen ogen zien!

De wandeling is erg leuk, ook voor kinderen. We lopen over bruggen, over stenen en door beekjes. Het is een mooie, korte en makkelijke route om te lopen. De route is niet geschikt voor kinderwagens. Het tempo zit er goed in bij ons, in 20 minuten zien we kloof Perekop al liggen. Hiervoor moet je de weg oversteken, gelukkig is het erg rustig dus dat is geen probleem.

De kloof is smal, lang en hoog, heel bijzonder dat we hierdoor kunnen lopen. Met een trap kan je omhooglopen en kom je op uit op een plateau. Je kijkt dan uit op de boomtoppen. We lopen dezelfde weg weer terug, heel leuk om de route andersom te zien, dan zie je het weer op een andere manier. 

Schiessentumpel en Kallektuffquell

Misschien wel het bekendste plaatje van het Mullerthal, de bekende waterval met een oud bruggetje erboven, de Schiessentumpel. Natuurlijk willen we deze graag bezoeken, maar ook de andere highlight: de Kallektuffquell. We parkeren de auto op een parkeerplaats die als het ware tussen beide punten in ligt.

Vanaf de parkeerplaats is het 0.6 kilometer de ene kant op naar de Schiessentumpel en 1,6 kilometer de andere kant op naar de Kallektuffquell. We lopen dus eerst naar de ene plek heen en terug en daarna naar de andere plek en weer terug, in totaal wandelen we dus 4.4 kilometer.

Eerst naar de Schiessentumpel

De Schiessentumpel ligt vlak langs de weg, dat hadden we niet verwacht. Je kan ook vanaf het bruggetje meteen naar de plek lopen, dit doen vooral fietsers en motorrijders. Tijdens de korte wandeling loop je evenwijdig aan een beekje, dit water loopt naar de plek toe. Door op een grote rots te staan kan je goed voor de waterval en bruggetje komen en kan je hier ‘de’ foto maken.

Het is echt sprookjesachtig mooi. Doordat we vroeg zijn is het rustig en kan ik wachten totdat de omgeving vrij is voor een foto zonder mensen. Ik kan me voorstellen dat het later op de dag wel drukker is. We schieten wat foto’s en lopen dezelfde weg terug naar de parkeerplaats.

De prachtige Schiessentümpel waterval
De prachtige Schiessentümpel waterval

Door naar de Kallektuffquell

Vanaf daar lopen we de andere kant op naar de Kallektuffquell. Deze 1.6 km is weer onbeschrijfelijk mooi en groen en we moeten aan het eind een beetje klimmen om vervolgens weer een stuk te dalen. Boven ligt de bron, donkergroen water sijpelt langs een groot rotsblok naar beneden, waar het water fel blauw/groen is. Ook weer prachtig mooi en zeker een bezoek waard!

Onbeschrijfelijk mooi, Kallektuffquell
Onbeschrijfelijk mooi, Kallektuffquell

Werschrummschlüff en Predigtstuhl

Vlak bij Berdorf liggen deze 2 enorme rotsformaties die vlak boven de weg ‘hangen’. Bij deze letterlijk ‘hoogtepunten’ is een kleine parkeerplaats, dus ideaal om met de auto te bezoeken. Als we aankomen zien we meteen een grote spleet tussen de rotsen. We lopen door de spleet via een trap omhoog, boven is het nog een paar minuten ‘terug’ richting de weg lopen om op het uitzichtpunt te komen.

Nu komen we erachter dat dit niet het punt is die we vanaf de weg zagen. Dit punt zien wij namelijk voor ons, iets lager liggen. We lopen weer naar beneden en lopen om de grote rots heen, daar is een trap die leidt naar het ‘bekende’ uitzichtpunt die je vanaf de weg kunt zien. Vanaf beide plekken heb je een mooi en weids uitzicht. Aan de andere kant van de weg ligt de Yunusschlüff, deze hebben wij niet bezocht.

Predigtstuhl, een bezonder grote rots vlak langs de weg
Predigtstuhl, een bezonder grote rots vlak langs de weg
Weer zo'n prachtige bijzondere kloof 'Werschrummschlüff
Weer zo’n prachtige bijzondere kloof ‘Werschrummschlüff

#2 Prachtige wandelingen in het Mullerthal met kinderen

Wellicht heb je wel eens gehoord over de Mullerthal trail, dit is een wandelroute van 112 kilometer door het hele gebied. Naast deze trail zijn er 75 andere ‘lokale’ wandelroutes uitgezet. De routes variëren van 1.9 kilometer tot 13.7 kilometer. Op de website Lokale wandelroutes – Mullerthal Region kan je alle lokale wandelingen met een korte uitleg vinden.

Thuis hebben wij de routes bekeken en ons leek wandelroute B1 een perfecte route om te wandelen. De route is 10.3 kilometer. Voor ons een mooie afstand en we lezen dat deze wandeling erg gevarieerd is. Daarnaast is het start- en eindpunt bij Kasteel Beaufort en kastelen vinden wij alle vier altijd erg leuk en mooi. Fijn om deze wandeling hiermee te combineren!

Kasteel Beaufort is ons begin en eindpunt
Start van de wandeling B1 bij Kasteel Beaufort
Enorme rotswanden met prachtige begroeiing
Enorme rotswanden met prachtige begroeiing

Wandelroute B1 een gevarieerde en uitdagende wandeltocht

We zijn vroeg opgestaan en kunnen de auto makkelijk parkeren bij de parkeerplaats tegenover het kasteel. Er zijn hier nog een paar andere parkeerplaatsen in de buurt, maar de parkeerplaatsen zijn niet heel groot. Kortom, zorg dat je op tijd start om zeker te zijn van een parkeerplek.

Start van de wandeling

Door wat over-enthousiaste kinderen hebben wij de route per ongeluk achterstevoren gelopen. Hier kwamen we pas later achter, maar zagen al snel dat we niet de enige waren die dit deden.
Eigenlijk begin je aan de overkant van de parkeerplaats. Naast het kasteel ligt een houten pad aangelegd, dit is het officiële startpunt. Ondanks dat we achterstevoren lopen is de route nog steeds goed te volgen en beginnen we meteen met prachtig begroeide rotsen, beekjes, trappetjes, bruggetje en kleine watervalletjes.

De kinderen kiezen al gauw een avontuurlijke manier voor de route: over rotsen en stenen lopen en klimmen, aan de zijkant van het pad en over het water. Naast ons komen we enorme rotswanden tegen aan beide kanten van het pad. Die lijken daar ineens te ontstaan. Hier hebben ze de naam ‘Klein Zwitserland’ aan te danken, door dit soort plaatjes! En dat is volkomen begrijpelijk.

Langs kronkelende beekjes en rotspartijen

We blijven een tijd langs de kronkel beekjes lopen. Er groeien hier veel verschillende soorten planten met allemaal ander soorten kleuren groen. Onderweg komen we verschillende soorten opdrachten en weetjes tegen voor kinderen. Zo wordt er informatie gegeven hoe het zand zich door de beekjes verspreid, hoe dieren hun dennenappel opeten en welke afdrukken zij achterlaten.

We klimmen regelmatig omhoog en rennen vervolgens weer naar beneden. De rotspartijen blijven we meerdere keren terugzien, enorme stenen muren meters boven en naast ons. We blijven onze ogen uitkijken, wat is het hier sprookjesachtig mooi! Onderweg komen we regelmatig een bankje tegen, genoeg mogelijkheden om even te pauzeren. De kinderen hebben genoeg energie dus we pauzeren maar 1 keer om wat te eten en te drinken.

De perfecte plek voor een korte pauze
De perfecte plek voor een korte pauze

De paden zijn duidelijk en goed onderhouden, het blijft wel de natuur dus je moet altijd op blijven letten. Voor ons aan het einde van de wandeltocht (maar dus eigenlijk het begin) loop je door het dorpje de natuur uit (of dus eigenlijk in). We zien het kasteel weer aan onze linkerhand liggen met het houten pad.

Aan de zijkant staat er een water speelelement, door het draaien aan een schijf wordt water omhoog gepompt en met schotten en dijkjes kan je het water naar beneden naar een soort molen laten stromen. Onze wandeling zit er bijna op, de kinderen mogen hier even spelen. Daarna is het tijd om het kasteel te bezoeken.

Tip: wij liepen de B1 wandeling, maar de B2 schijnt ook erg mooi te zijn, hoewel die met 4,1 kilometer wel wat korter is. Bij deze wandeling kom je langs de kloof van het Ruetsbech en kan je met een ijzeren ladder naar het Adlerhorst klimmen. Ook de C2 is een hele spannende wandeling door smalle rotsspleten, sommige stukken zijn zo donker en smal dat je zelfs een zaklamp nodig hebt!

Onderweg vinden we een paar educatieve 'spelletjes' voor de kids. wat gebeurd met het zand als het water stroomt?
Onderweg vinden we een paar educatieve ‘spelletjes’ voor de kids. wat gebeurd met het zand als het water stroomt?
Voor ons is het einde van de route in zicht
Voor ons is het einde van de route in zicht

#3 Bezoek een kasteel/ ruïne in het Mullerthal met kinderen

Om na onze wandeling in de sprookjessferen te blijven, brengen we een bezoek aan een kasteel. Er zijn meerdere kastelen en ruines in het Mullerthal, maar nu wij toch bij kasteel Beaufort zijn besluiten wij om hier naar binnen te gaan.

Bezoek aan Kasteel Beaufort

Dit kasteel is eigenlijk een ruïne, maar met een 17 punts route word je door het oude kasteel geleid en per punt wordt er, ook in het Nederlands, omschreven wat voor plek dit vroeger was.  De oude kerker en martelkamer maakt behoorlijk indruk op onze kinderen. Ze vinden het heel gek dat dat vroeger gedaan werd.

Kasteel Beaufort is een bezoekje waard

Een route van 40 minuten, ook prima met kinderen

Ik vind de oude keuken, waar weinig van over is maar waar een plaatje van getekend staat, toch wel bijzonder. Dat koken boven één haardvuur is toch wel een hele uitdaging! Binnen 40 minuten heb je alle punten wel gehad. Voor kleine kinderen dus ideaal om te bezoeken omdat het niet zo lang duurt. Bij ons is het na de wandeling ook precies genoeg. Dit kasteel is, als je van cultuur houdt, zeker in combinatie met de wandeling de moeite waard om te bezoeken.  

Naast kasteel Beaufort heb je ook nog Kasteel Larochette ook een ruïne en Kasteel Boulingster, (dit kasteel wordt gebruikt voor concerten en conferenties) in het Mullerthal.

Informatie over openingstijden en prijzen vind je hier op de website van het kasteel van Beaufort.

De keuken van het kasteel
De keuken van het kasteel

#4 Het Mullerthal per fiets ontdekken, maar houd je aan de fietsroute!

We hadden de kinderen beloofd om te mountainbiken maar omdat dit de eerste keer zou zijn hebben we niet voor een echte mountainbike route gekozen. De route die wij hebben gekozen is een gecombineerde route wat helaas niet helemaal ging zoals we hadden gehoopt. Ondanks dat geef ik fietsen in Mullerthal toch als tip. Het is namelijk zo mooi en op de fiets zie je weer hele andere dingen. Dus houd je van fietsen en/of mountainbiken, dan ben je in deze regio helemaal goed.

Fietsen huren via Rentabike Mëllerdall

Via Rentabike Mëllerdall kan je heel makkelijk fietsen huren, ook kinderfietsen of met zitjes achterop. De fietsen kunnen bij 9 verschillende locaties worden opgehaald. Mocht je graag de fiets bij je accommodatie willen hebben dan kunnen ze de fietsen ook daar brengen. Je fiets mag je overigens op elke Rentabike Mëllerdall plek terugbrengen.

Onze fietsen staan voor ons al klaar bij camping La Pinéde in Consdorf. Vanaf hier haken we in op fietsroute 2. Deze loopt van Luxemburg stad tot Echternach. We fietsen als eerste naar een herdenkingsplek uit de 2e wereldoorlog. Fietspad 2 loopt hier achterlangs, we fietsen vervolgens richting Scheigden.

Dit deel van de route gaat goed, al snel fietsen we mooi onder de bomen door en op een gegeven moment fietsen we zelfs door de ‘canyon’. Hier ligt het fietspad tussen 2 hoge, stenen muren. We fietsen langs rotsen en beekjes, echt een prachtige deel van de route.

Van de route afgeweken

Wij slaan af richting Berdorf, hierdoor verlaten we fietsroute 2. Helaas was deze keuze achteraf niet zo handig. De route begon geweldig maar op een gegeven moment moeten wij een lange tijd op de autoweg fietsen waar men 90 mag rijden. Niet heel fijn met kinderen en de autoweg gaat bovendien op sommige plekken steil omhoog wat echt wel pittig is. Op sommige plekken moeten we daardoor lopen.

Achteraf gezien hadden wij beter route 2 kunnen uitfietsen naar Echternach waardoor je meteen een bezoek kunt brengen aan het meer van Echternach. Daar kan je dan kiezen om de route weer terug te fietsen of je brengt je fietsen terug bij het Young hostel bij het meer van Echternach. Vervolgens kan je dan met het openbaar vervoer weer terug, wat gratis is in het Mullerthal. Naja, dat weten we voor een volgende keer dan maar!

Informatie over fietsen huren en routes

Voor meer informatie over het huren van fietsen kijk dan hier op de website van RentabikeMëllerdall. Ook vind je hier op de website van het Mullerthal een aantal mountainbike tours. Mijn tip, laat je adviseren door de plaatselijke VVV en neem een fietskaart mee.

Rondje op de mountainbike door het prachtige Mullerthal
Rondje op de mountainbike door het prachtige Mullerthal
Ontzettend gaaf wat je onderweg op de fiets tegen komt
Ontzettend gaaf wat je onderweg op de fiets tegen komt

#5 Bezoek Vianden, net buiten Mullerthal maar echt een bezoek waard

Op de heenweg reden wij langs het plaatsje Vianden. We zagen een stoeltjeslift en een kasteel liggen en dachten; ”als we tijd hebben dan is dit wellicht een mooie plek om te bezoeken”. Na 2 volle en actieve dagen in het Mullerthal zijn we wel toe aan iets meer ontspanning en besluiten we om naar Vianden te gaan. Deze plaats ligt op zo’n 30 minuten van onze camping in Larochette vandaan.

Bezoek aan het kasteel in Vianden met de stoeltjeslift

Het is even zoeken naar een parkeerplek maar we kunnen de auto gratis op een openbare parkeerplaats (Larei) parkeren. Het kasteel kan je met de auto, wandelend of met een stoeltjeslift bereiken. Wij kiezen voor de stoeltjeslift.

Vanaf de parkeerplaats is het nog geen 5 minuten lopen naar deze stoeltjeslift. Het kasteel ligt boven op een berg en de stoeltjeslift brengt ons in iets minder dan 10 minuten naar boven. Het uitzicht wat je tijdens deze rit hebben is weer ontzettend mooi. Vanaf het eindpunt van de stoeltjeslift is het ongeveer 20 minuten lopen naar het kasteel. Het pad loopt via een kronkelpad flink naar beneden, trek dus wel stevige schoenen aan.

Informatie over openingstijden en tickets over de stoeltjeslift vind je hier.

Vanuit de stoeltjeslift zien we onze schaduw in het gras
Vanuit de stoeltjeslift zien we onze schaduw in het gras
Vanuit de stoeltjeslift komt het kasteel steeds dichterbij
Vanuit de stoeltjeslift komt het kasteel steeds dichterbij

Kasteel Vianden: één van de mooiste kastelen ter wereld

Kasteel Vianden behoort tot 1 van de 21 mooiste kastelen ter wereld en is tussen de 11e en 14e eeuw gebouwd. In tegenstelling tot Kasteel Beaufort is dit kasteel helemaal gerenoveerd waardoor we kunnen genieten van een prachtig ingerichte kasteel en wanen we ons in de 14e eeuw.

We lopen via een vaste route door het kasteel, we starten in een grote ruimte met wapens en harnassen. Via een gang komen we in een ruimte waar allerlei gevonden voorwerpen zoals potjes en vazen van vroeger in vitrines liggen. We passeren allerlei ruimtes, een mini kapel, slaapkamer, eetzaal, keuken, waterput, feestzaal, binnenplaats en een wijnkelder.

Hoe leefde men vroeger?

De slaapkamer, eetkamer zijn weer ingericht om een beeld te krijgen hoe het vroeger eruit zag. Dit vinden wij altijd erg leuk om te zien maar ook onwerkelijk hoe er vroeger werd geleefd in het kasteel. De wijnkelder en de grote feestzaal kan zelf afgehuurd worden voor feesten, ceremonies, concerten en exposities.

Als we het oude kasteel uit lopen lopen we naar het informatiecentrum, deze ligt aan de zijkant van het kasteel in de ’taverne’. Hier kan je allerlei informatie vinden over de geschiedenis van het kasteel. Leuk weetje; Koning Willem Alexander is graaf van dit Kasteel.

We verlaten na ongeveer een uur dit kasteel en besluiten om lopend, via het dorpje, naar de auto te lopen. Het dorpje ziet er namelijk erg pitoresk uit en we denken dat deze wandeling makkelijker is dan weer dezelfde weg terug lopen naar de stoeltjeslift. Kortom, wil je ook teruglopen via het dorpje, koop dan alleen een enkele ‘reis’ voor de stoeltjeslift.

Meer informatie zoals prijzen en openingstijden vind je hier op de website van kasteel Vianden.

Een prachtige zaal met aan beide zijde deze mooie grote ramen
Een prachtige zaal met aan beide zijde deze mooie grote ramen
De slaapkamer in oude stijl heringericht
De slaapkamer in oude stijl heringericht

Ons eindoordeel van een vakantie naar het Mullerthal met kinderen

Wat is er ongelooflijk veel te zien en te doen in het Mullerthal! Eigenlijk is een midweek te kort voor deze geweldige omgeving maar we hebben onze tijd nuttig ingedeeld. Hierdoor hebben we in korte tijd toch veel gezien en gedaan. Het Mullerthal heeft ons absoluut verrast door haar schoonheid en diversiteit. Je vindt hier prachtige natuur, ‘spannende’ wandelingen, maar ook mooie dorpjes en kastelen.

Ook ligt het relatief dichtbij Nederland, waardoor je hier ook prima heen kunt voor een lang weekend of een midweek. Ook ligt het prima op de route naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Wij zullen in ieder geval nog eens terug komen in het prachtige Mullerthal!

Mullerthal met kinderen: praktische informatie

Enthousiast geworden en overweeg je ook een vakantie naar het Mullerthal met kinderen? Dan is de onderstaande informatie handig om te weten:

  • Het openbaar vervoer in het Mullerthal is gratis, hierdoor hoef je niet te kiezen voor een rondwandeling maar kan je ook een enkele route doen en met de bus weer terug. Check wel even de dienstregeling van tevoren.
  • De Luxemburg card kan erg voordelig zijn, zo is het bezoek aan kasteel Beaufort, Vianden, de stoeltjeslift en fietsen huren met Rentabike met de Luxemburg card gratis.
  • Hier op de website van het Mullerthal vind je veel handige tips en informatie van de omgeving, ook is er een aparte pagina met allemaal tips voor een bezoek aan het Mullerthal met kinderen en kan je een gratis e-brochure downloaden.
  • Het meer van Echternach, helaas zijn wij er niet aan toegekomen maar dit schijnt een populaire plek te zijn. Vanaf mei kan je er waterfietsen huren en in een deel van het meer kan er gezwommen worden.  
  • Bij het meer van Echternach ligt een jeugdherberg met verschillende activiteiten ook voor kinderen.
  • Ben je wat langer in de omgeving dan is Luxemburg stad ook een bezoekje waard.

Waar overnachten in het Mullerthal met kinderen?

Wij verbleven op camping HU Village Birkelt, een camping bovenop een heuvel, een paar kilometer van de stad Larochette. De camping is mooi en groen en tevens goed gelegen ten opzichte van de bezienswaardigheden. Minpuntje vonden we dat de plekken niet heel ruim zijn en verhuuraccommodaties dicht op elkaar staan. Daarentegen heeft de camping wel goede faciliteiten waaronder speeltuinen, voetbalkooi, (binnen)zwembad, miniclub met NL animatie en een restaurant.

Tevens heeft Booking een ruim aanbod in het Mullerthal:

Ligging van het Mullerthal

Vanaf Utrecht is het Mullerthal circa 300 kilometer, zo’n 4 uur rijden.

Meer lezen

We hebben nog veel meer tips voor fijne vakanties in de bergen en ‘relatief’ dichtbij Nederland en België. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Dit blog is deels in samenwerking tot stand gekomen. Uiteraard delen we altijd onze eigen en eerlijke mening. Ook kunnen in dit blog affiliate links staan. Boek je via zo’n link, dan betaal jij niks extra maar ontvangen wij een kleine vergoeding. Hiermee hopen we je in de toekomst bergen reisinspiratie te kunnen blijven geven. Veel dank dus als je een boeking maakt via zo’n link!


Hallo! Ik ben Lisette (37 jaar) en ik woon samen met Matthijs (39) . We hebben samen met 2 kinderen, M van 12 jaar en J van 10 jaar. Sinds 5 jaar gaan we niet alleen voor de wintersport naar de bergen maar hebben we ook ontdekt wat de bergen in de zomer te bieden heeft. Elk jaar skiën we in Ellmau (Oostenrijk), we voelen ons daar echt thuis. In de zomer willen we juist nooit 2 keer op de zelfde plek komen en zoeken altijd weer wat nieuws. Meestal zijn we maximaal 1 week op 1 plek om zo veel afwisseling te hebben. Sinds vorig jaar ben ik 1 van de mede bloggers van kidsindebergen.nl. Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen en zo andere gezinnen te inspireren.

Deel deze blog met je vrienden: