Wintercover_01 Arosa
Wintervakantie in Laax in Zwitserland: 6x toffe winteractiviteiten voor het hele gezin
De Senda dil Dragun is in de winter ook sprookjesachtig mooi!

Wintervakantie in Laax in Zwitserland: 6x toffe winteractiviteiten voor het hele gezin

Zwitserland 24 januari 2024

Een wintervakantie in Laax in Zwitserland is veel meer dan alleen skiën! Juist dat maakt het zo leuk voor het hele gezin of je nou skiër bent of niet. Yvonne ging met haar man en dochter een aantal dagen naar Laax in de winter en deelt in dit blog 6 tips voor toffe winteractiviteiten.

Wil je meer foto’s en video’s zien? Op ons instagram account vind je bij hoogtepunten ook een opgeslagen story van Flims-Laax en volg ons meteen om in de toekomst niks te missen!

Een wintervakantie in Laax: tips voor winteractiviteiten voor het hele gezin

In de winter van 2024 brengen wij een bezoek aan regio Laax in Zwitserland. Voor ons een bekende regio want in de zomer waren we hier ook al eens. Hoe zou het in de winter zijn en kan je hier alleen skiën of zijn er meerdere winteractiviteiten? Hieronder in willekeurige volgorde onze tips op een rijtje of kijk alvast het filmpje hieronder voor een eerste impressie.

#1 Skigebied Flims-Laax-Falera

Ben je voor een wintervakantie in Laax, dan tippen we eerst over het prachtige skigebied van maar liefst 214 kilometer skipiste. Je vindt hier brede pistes op alle niveau’s. Zelfs vanaf de top gaan er voldoende blauwe afdalingen, die ook geschikt zijn voor beginners of met kinderen.

We schreven een uitgebreid blog over het skigebied van Flims-Laax, je leest hem hier.

Skigebied Flims-Laax-Falera is een prachtig skigebied, ook met kinderen.
Skigebied Flims-Laax-Falera is een prachtig skigebied, ook met kinderen.

#2 Boomtoppenpad Senda dil Dragun

Wist je dat in Laax het langste boomtoppenpad ter wereld is? Dit is niet alleen in de zomer een aanrader, maar ook in de winter. Vanuit het Rocksresort wandelen we zo naar de ingang van het pad. De lift brengt ons op grote hoogte waar we een fantastisch uitzicht hebben op het besneeuwde landschap rondom. Een magisch gezicht en dus een aanrader om te bezoeken tijdens een wintervakantie in Laax.

We schreven een uitgebreid blog over het boomtoppenpad, je leest hem hier.

De Senda dil Dragun is in de winter ook sprookjesachtig mooi!
De Senda dil Dragun is in de winter ook sprookjesachtig mooi!

#3 Winterwandelingen in Flims-Laax-Falera

Naast een prachtig skigebied heeft regio Laax ook veel mogelijkheden voor winterwandelingen. Sommige van deze winterwandelingen starten in het dal, maar er zijn ook genoeg wandelingen die hoog in de bergen lopen. Op die manier kan je bijvoorbeeld skiërs weer ontmoeten in een berghut.

Er is een aparte wandelkaart waarop alle winterpaden staan. Wil je spectaculaire uitzichten dan is het wandelpad 111 en 103 erg mooi. Wandel je liever tussen de bomen, dan gaan er prachtige wandelingen rondom Flims vanaf het bergrestaurant Foppa.

Een uitgebreide wandelkaart met daarop alle routes vind je hier op de website van Laax.

Daarnaast zijn er ook nog een paar bijzondere wandelpaden in Laax en omgeving:

  • Lantaarnpad Falera-Laax: Het lantaarnpad leidt je in het donker door het besneeuwde landschap van Falera naar het dorp Laax. Een sfeervolle winterwandeling van 3,6 kilometer die helemaal verlicht is met lantaarns. De winterwandelroute is geprepareerd en verlicht op donderdag en zaterdag van 18.00 – 20.00 uur.
  • Culinaire wandeling ‘Wald & Winter’: Wandelen én heerlijk eten, dat kan tijdens deze culinaire wandeling van zo’n 10 kilometer. Onderweg kom je langs mooie berghutten waar je steeds kunt genieten van een gang van een uistekend diner. Voor deze wandeling dien je van tevoren te reserveren. Meer informatie vind je hier op de website van Laax.
Er zijn ook veel mogelijkheden voor winterwandelen.
Er zijn ook veel mogelijkheden voor winterwandelen.

#4 Avond rodelen en fonduen in een berghut

Een andere leuke activiteit is rodelen, zeker in combinatie met een kaasfondue in een berghut. In regio Laax zijn verschillende rodelmogelijkheden, ook in de avond:

  • Rodelbaan Foppa – Flims (avondrodelen in combinatie met een kaasfondue bij berghut Foppa of Casa Berendi)
  • Curnius – Falera (avondrodelen in combinatie met een kaasfondue bij Tegia Curnius)
  • Nagens – Sinascis (alleen overdag)

Meer informatie over (avond) rodelen vind je hier op de website van Laax.

Let op: rodelen is niet zonder gevaar! Soms kunnen rodelafdalingen ijzig zijn (vooral als het lange tijd koud is geweest en niet heeft gesneeuwd), waardoor remmen zeer moeilijk is en je hoge snelheden kunt bereiken. Informeer altijd van tevoren naar de rodelcondities en check of pistes niet ijzig zijn. Zorg in ieder geval dat je altijd een helm, bril, handschoenen en goede schoenen draagt!

Bij bergrestaurant Foppa begint één van de rodelafdalingen.
Bij bergrestaurant Foppa begint één van de rodelafdalingen.

#5 Indoor activiteiten

Een keer slecht weer of gewoon geen zin in de sneeuw? Dan zijn er in de omgeving van Laax en Flims ook gave indoor activiteiten. Wij vonden vooral de Kids Freestyle Academy in Flims een aanrader. Deze plek is uitsluitend voor kids van 0 tot 8 jaar. Je kunt er trampoline springen, klimmen, glijden én met stepjes en fietsjes racen op het indoor bikepark. Onze kids vonden het er geweldig! Tip; neem alvast anti slip sokken mee vanuit Nederland.

Meer informatie over de Kids Freestyle Academy lees je hier op de website.

#6 Langlaufen of winterwandelen in Bargis

Op onze laatste ochtend in Laax bezoeken wij Bargis. Een vallei die ligt verscholen achter een rotswand die is ontstaan door een aardverschuiving in Flims. De toegangsweg is afgesloten voor privéverkeer maar vanaf het postkantoor in Flims gaat een shuttle (wel betaald).

In de bus zijn veel locals die hun langlaufuitrusting hebben meegenomen, daar staat Bargis namelijk bekend om. Ook zien we veel ouders met een kinderwagen of een slee, want ook dat kan hier goed. Als we eenmaal zijn aangekomen bij het bergrestaurant van Bargis ligt een wit besneeuwde vallei voor ons.

Mano wil eens kennismaken met langlaufen en haalt een paar langlauf ski’s bij de kiosk tegenover het restaurant. Het langlaufen is nog best pittig waarbij je soms nog flink moet ‘klimmen’ naar boven. We warmen op met een warme chocomelk en besluiten nog een wandeling te maken.

Meer informatie over Bargis en de busshuttle vind je hier op de website van Laax.

De wandelingen zijn met roze bordjes aangegeven.
De wandelingen zijn met roze bordjes aangegeven.

Wintervakantie in Laax: praktische informatie

Enthousiast geworden en wil je ook met je gezin op wintervakantie in Laax in Zwitserland? Dan is de onderstaande informatie handig om te weten.

Waar verblijven tijdens je wintervakantie in Laax?

Wij verbleven zowel in de zomer als winter in het Rocksresort Laax, een heerlijke plek met kinderen. Er zijn verschillende appartementen die heel modern en stijlvol zijn ingericht. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien met luxe keuken en badkamer (met zelfs een eigen stoombad).

Voor de kids is er in de zomer een grote speeltuin met ook een bikepark. We schreven een apart blog over het Rocksresort Laax, je leest hem hier.

En vanaf het skigebied ski je bijna je appartement in!
En vanaf het skigebied ski je bijna je appartement in!

Ligging van Laax

Vanuit Utrecht is het zo’n 900 kilometer naar Flims-Laax.

Meer lezen

We hebben nog veel meer tips voor een heerlijke wintersportvakantie in Zwitserland. Kijk hieronder voor meer informatie.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: