Wintercover_01 Arosa
Skigebied Ladurns; klein familiegebied in de Pflerschvallei
Skigebied Ladurns

Skigebied Ladurns; klein familiegebied in de Pflerschvallei in Zuid-Tirol

Italië 12 februari 2024

Tijdens ons verblijf in het prachtige Feuerstein Nature Family Resort in het Pflerschtal verkenden wij het Skigebied Ladurns. Dit kleine gebied in Zuid-Tirol is verrassend compleet en ideaal om met de hele familie te verkennen tijdens een verblijf in het Feuerstein Nature Family Resort of een van de andere accommodaties in de vallei. In dit blog vertellen we je graag waarom.

Wanneer we de website van Skigebied Ladurns openen zien we gelijk ‘Ladurns in Winter, Family paradise in winter‘. We zijn hier met onze dochter dus hoogste tijd om dat eens te gaan testen.

De nieuwe 10-persoons gondel brengt je in korte tijd boven.

De ligging van Skigebied Ladurns

Het Skigebied Ladurns ligt net over de Oostenrijks-Italiaanse grens. Wanneer je bij Brenner op de A22 de grens oversteekt kan je er na bijna 10 minuten weer af bij Gossensaß en je bent er al bijna. Na een heel klein stukje het Pflerschtal inrijden zie je in het dorpje Reisenschuh de lift al liggen aan de doorgaande weg. Wij kunnen de auto er gratis parkeren en ook nog op de grote parkeerplaats ‘voor de deur’. Wel zo makkelijk met jonge kids en skispullen. Het sneeuwt lekker bij onze aankomst in het dal op circa 1.140 meter. Tijd om onze skidag te starten.

Hier zie je de pistes liggen welke starten op een hoogte van 2.030 meter waarna je kan afdalen naar 1.140 meter.

Skigebied Ladurns: klein en gevarieerd skigebied

Hoewel het Skigebied Ladurns geen ‘kilometerknaller’ is qua omvang, biedt het gebied verrassend veel uitdaging én variatie. In totaal bestaat het gebied uit 18 kilometer pistes de er allemaal erg goed bij liggen als wij er zijn in januari 2024. Binnen deze 18 kilometer zit een fijne afwisseling tussen rode, blauwe en zwarte pistes en is de dalafdeling zelf 4,5 kilometer lang. Een ideaal gebied voor als je het overzicht wilt houden én zelf ook wat uitdaging wilt.

Wij nemen de gondel omhoog en skien vervolgens een klein stukje rood en daarna blauw om de stoeltjeslift omhoog te nemen. Onze dochter vindt het geweldig en de brede pistes worden afgewisseld door paden die tussen de bomen door lopen.

Skigebied Ladurns telt in totaal 11 pistes en heeft 4 liften inclusief de gondel. Na de nodige tripjes met kinderen heb ik wel geleerd dat veel kilometers niet altijd zaligmakend zijn. Een wat kleiner gebied heeft vaak z’n voordelen, denk ook aan de skipas prijzen en de prijzen van skilessen. Zo betaal je hier als volwassene in het hoofdseizoen voor een 6-daagse pas 258 euro. Goed om te weten: kinderen tot 8 jaar skiën hier gratis als een van de ouders als betalende gast mee is. Alle informatie over de skipassen kan je hier vinden.

Eén van de zwarte pistes. Geen hele lange piste maar wel genoeg om de benen even aan te spannen.

Samen met onze dochter van 4 skiën we afdaling na afdaling. Vaak nemen we eerst de gondel om daarna na een klein stukje skiën helemaal naar boven te gaan. Hier pakken we vaak de blauwe 1 of 2, zwaaien nog even bij de hutten bij het middelstation naar het terras om vervolgens helemaal naar het dal te skiën. Voor de echte beginners kan de rode dalafdeling op sommige stukken nog iets te pittig zijn. Hoewel er op sommige stukjes een blauwe bypass is moet ik onze dochter soms even helpen (zij kan al aardig goed skiën).

Ook goed om te vermelden: de pistes lagen er schitterend bij. Hoewel ik dit in Italië wel gewend ben, werden we ook hier niet teleurgesteld. Het helpt hierbij dat het gebied niet al te laag ligt en geheel besneeuwd wordt door meer dan 80 sneeuwkanonnen.

Geschikt voor families

Naast de al genoemde voordelen heeft Skigebied Ladurns nog meer te bieden voor de hele familie. Onder licht ik een aantal mogelijkheden uit:

 • Skilessen: een belangrijk aspect, zeker als je met kinderen gaat. Zelf hebben we er geen les genomen omdat er helaas maar een dag waren. Bij de aanwezige skischool kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar les nemen bij 1 van de 25 lerar(ess)en. Alle informatie over de skischool kan je hier vinden. Een paar highlights:
  • Full day course á 4 uur per dag voor kinderen vanaf 4 jaar voor 272 euro exclusief en 314 euro inclusief lunch (start op zondag en afsluiting op vrijdag)
  • Halve dagen á 2 uur per dag les ook mogelijk
  • Fichti’s kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar
 • Kinderland: In de moderne kinderclub ‘Fichti’ worden de kinderen vanaf 3 jaar opgevangen waarna ze spelenderwijs kennismaken met de sneeuw. Het kinderland ligt bij het dalstation.
 • 3 Hutten op de berg: tijd voor een pauze, of gewoon lekker lunchen? Dan heb je ook iets te kiezen in Skigebied Ladurns. Je kan hier kiezen uit de Edelweißhütte, de Ladurnerhütte en de Allrissalm. Wij hebben geluncht bij de Ladurnerhütte. Een kleine maar gezellige hut gerund door de familie Keim. Wij ging hier naartoe omdat de Ladurnerhütte direct boven de gondel gelegen is. Leuk detail: je kan hier ook overnachten.
 • Rodelbaan van 6,5 kilometer: Skigebied Ladurns heeft een rodelbaan van 6,5 kilometer! De start is net onder de gondel op de berg en je eindigt na een lange rit door de bossen weer in het dal.
 • Skiverhuur bij het dalstation: Bij het dalstation zit skiverhuur Rent and Go Sportbazar Ladurns. Tijdens ons verblijf hebben wij hier de ski’s voor onze dochter gehuurd. Deze grote skiverhuur heeft een breed assortiment en na de verhuur loop je zo de gondel in. Een alternatief kan nog zijn Sport Wurger in Gossensass.
Onze stop: de Ladurnerhütte
 • Skiverhuur bij het dalstation: Bij het dalstation zit skiverhuur Rent and Go Sportbazar Ladurns. Tijdens ons verblijf hebben wij hier de ski’s voor onze dochter gehuurd. Deze grote skiverhuur heeft een breed assortiment en na de verhuur loop je zo de gondel in. Een alternatief kan nog zijn Sport Wurger in Gossensass.

Onze ervaring met Skigebied Ladurns

Om eerlijk te zijn: kort voordat we naar het Feuerstein Nature Family Resort gingen hadden we nog niet van Skigebied Ladurns gehoord. Echter is het skigebied ons zeer goed bevallen. Ondanks het beperkte aantal kilometers vonden we het echt een top gebied en kreeg ik een beetje het gevoel in een groter gebied te skiën. En dat met de voordelen van een klein gebied.

Wil je alvast meer lezen over Skigebied Ladurns? Kijk dan ook een op de website van het Skigebied. Hier wordt veel informatie gegeven over het gebied, zowel over de winter als de zomer. Leuk detail: in juni komen wij terug in dit gebied om het van de zomerse kant te ontdekken. Onze ervaringen delen we uiteraard weer.

Ligging van Skigebied Ladurns

Vanaf Utrecht is Skigebied Ladurns circa 941 kilometer.

Meer lezen

We hebben nog veel meer tips voor een fijne vakantie met kinderen in de Dolomieten. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Manolito (1983) is bergfanaat en oprichter van Kidsindebergen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze kids van 9 en 4 trekken we zo vaak mogelijk de bergen in. Ik ben gek op actieve bergvakanties, lange afstanden trailrunnen, meters maken op de pistes, authentieke plekken en berghutten en lekker eten na een actieve dag buiten.

Deel deze blog met je vrienden: