Skihelm Uvex Junior Rocket Visor: een fijne skihelm voor (kleine) kinderen

Skihelm Uvex Junior Rocket Visor: een fijne skihelm voor (kleine) kinderen

Kleding en producten 14 december 2022

De skihelm Uvex Junior Rocket Visor is een veilige en fijne skihelm voor (kleine) kinderen. Tijdens onze wintersportvakantie in Obergurgl en Val Gardena mochten we deze helm voor onze dochter A. (3 jaar) testen. We kunnen er kort over zijn: onze dochter en wij zijn meer dan tevreden over deze mooie en fijne skihelm. Waarom? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Op zoek naar een geschikte skihelm voor een peuter

Onze dochter is net 3 jaar, zindelijk en mag dus starten met skiën. Daar hoort natuurlijk een goede wintersportoutfit bij, waaronder een veilige skihelm. In tegenstelling tot haar broer is A. behoorlijk kritisch ten aanzien van wat ze aan of op wil. Geen idee of dat meisjes eigen is, maar ik heb in de ochtend geregeld een discussie over alleen al de keuze van haar onderbroek.

Voor onze kleine dame moet iets lekker zitten maar er ook ‘leuk’ uitzien, anders weigert ze steevast om het aan te trekken of op te doen. Ik ben dan ook benieuwd hoe dat zal gaan met het dragen van een skihelm, een fietshelm op doen gaat hier soms al niet van harte. Kortom, ik moet op zoek naar een skihelm die lekker zit, er ‘leuk’ uitziet én geschikt is voor een 3-jarige peuter. Na wat zoeken kom ik uit op de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat.

Als ik op zoek ga naar een mooie helm voor onze peuter kom ik uit bij de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat.
Als ik op zoek ga naar een mooie helm voor onze peuter kom ik uit bij de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat.

Skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat

De Junior Rocket Visor Pink is een skihelm van het bekende merk Uvex. Dit merk is absoluut expert in het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande beschermingsmiddelen zoals skihelmen, skibrillen en zonnenbrillen. Met de veiligheid van deze skihelm zit het dus wel goed. Zo lees ik dat de Uvex Junior Rocket Visor een hardshell constructie heeft met een stevige buitenschaal.

Aan de binnenkant heeft de helm een zachte voering, zodat de helm fijn te dragen is. Aan de helm zit ook een vizier, dat lijkt me ook handig, geen gedoe met een skibril die afzakt. En…. de helm is er in verschillende uitvoerigen, o.a. in A. haar lievelingskleur roze.

”Die vind ik mooi mama”, zegt A. terwijl ze naar mijn computerscherm tuurt. Het begin is goed, de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat gaat mee voor een uitgebreide product review tijdens onze eerst volgende skivakantie in Oostenrijk. Dezelfde week wordt de skihelm bij ons thuisbezorgd.

Veilig, lichtgewicht en een mooi design

Als ik de doos openmaak en de helm uitpak merk ik meteen dat de helm erg licht is, dat is fijn. De buitenkant is sterk en voelt stevig aan en de binnenkant is daarentegen heerlijk zacht. De skihelm heeft een mooie roze kleur met witte stippen op de achterzijde. A. is nieuwsgierig en komt ook even kijken. ‘Is dat mijn skihelm?’ wijzend naar de helm. Ik geef haar de skihelm en ze bekijkt hem aandachtig. ‘Mag ik hem op?’ vraagt ze.

Samen zetten we de skihelm op en lopen we naar de spiegel. De helm is goedgekeurd, A. vind de helm mooi en lekker zitten. Gelukkig, want ze zal op de wintersport de helm dagelijks moeten dragen. We doen de helm weer in de meegeleverde stoffen beschermhoes en leggen hem alvast klaar bij de rest van de skispullen.

De Uvex skihelm heeft een venster die A. zelf makkelijk open en dicht kan doen. Geen gedoe met aparte skibrillen die afglijden.
De Uvex skihelm heeft een venster die A. zelf makkelijk open en dicht kan doen. Geen gedoe met aparte skibrillen die afglijden.
De Junior Rocket Visor Pink heeft een mooi design en sluit goed aan, zelfde bij de kleinste kindjes.
De Junior Rocket Visor Pink heeft een mooi design en sluit goed aan, zelfs bij de kleinste kindjes. Ook heeft de helm een ventilatiesysteem.

Makkelijk verstelbaar en een ventilatiesysteem

Aangekomen in Oostenrijk maakt A. zich klaar voor haar eerste skiles. Skipak aan, handschoenen aan en de helm op. Dit gaat zonder problemen. Met de draaiknop aan de achterkant is de helm heel makkelijk en snel te verstellen. Op die manier kan je de helm helemaal passend maken, zelfs voor een peuter van 3 jaar. ‘Zit die goed zo?’ vraagt Mano. De helm sluit mooi aan zonder dat hij knelt. Ook bedekt de helm goed de oren en de achterkant van het hoofd, zodat beide lekker warm blijven.

Daarnaast heeft de Junior Rocket Visor Pink een ventilatiesysteem met luchtgaten aan de achterzijde. Hoe lang A. de Uvex Junior Rocket Visor ook op heeft, ze heeft geen last van ‘zweetharen’ als ze de helm weer afdoet.

De skihelm Uvex Junior Rocket Visor kan je makkelijk verstellen door het wieltje aan de achterkant.
De skihelm Uvex Junior Rocket Visor kan je makkelijk verstellen door het wieltje aan de achterkant.

Draagcomfort en een handig vizier

De skihelm is top, zelfs na het skiën wil A. de helm ophouden. Hoe lang ze de helm ook op heeft, hij blijft lekker zitten en irriteert of knelt nergens. Als beginnende skiër maakt A. geregeld een kleine val en ook dan blijft de helm goed op zijn plaats.

Het vizier is ook fijn, hoewel A. het eigenlijk alleen open heeft. Als het begint te sneeuwen kan ze zelf met één hand het vizier makkelijk dicht doen, ook met haar handschoenen aan. Het opendoen is wat lastiger, dan schuift soms haar hele helm omhoog. Met hulp van papa, mama of de ski-juf is het zo gedaan. Ik vind een kinderhelm met vizier echt een aanrader, geen gedoe meer met losse skibrillen die van de helm afglijden.

De binnenkant van de skihelm heeft een heerlijk zachte voering.
De binnenkant van de skihelm heeft een heerlijk zachte voering.
Onderaan bij de kin kan je de helm makkelijk vast klikken. Het bandje is bovendien heel makkelijk te verstellen.
Onderaan bij de kin kan je de helm makkelijk vast klikken. Het bandje is bovendien heel makkelijk te verstellen.

Prijs- kwaliteit verhouding

De skihelm van Uvex is een kwaliteitsproduct. Dat zie je aan alles, de mooie afwerking, de pasvorm en het overall design. Logischerwijs zie je die kwaliteit terug in de prijs, de helm heeft een adviesprijs van 139,95 euro. Daarmee is het misschien niet de goedkoopste skihelm, maar ik vind de investering het meer dan waard. De helm ziet er niet alleen mooi uit, maar zit A. heerlijk en daardoor heb ik geen strijd om de helm op te doen (eerder om hem weer af te doen ;-)).

Ook geeft het me een fijn gevoel dat A. echt een goede en veilige helm op heeft. Niet zozeer dat A. met volle vaart de skipiste afgaat, maar het kan ook gebeuren dat iemand anders onbedoeld een ongeluk veroorzaakt.

Nog even alle specificaties van de Uvex Junior Rocket Visor op een rijtje

Voor het gemak nog even alle specificaties van deze skihelm op een rijtje:

 • Merk: Uvex
 • Kleur / uitvoering: meerdere kleuren, de helm van A. is de Pink Confetti Mat
 • Materiaal: Kunststof
 • Constructie: Hardshell
 • Binnenkant: Isolerende EPS kussens
 • Vizier: Ja
 • Verstelbaar: Ja, makkelijk via het wieltje aan de achterkant
 • Ventilatiesysteem: Ja
 • Oorbeschermers: Ja
 • Maten: 51-55 cm en 54-58 cm (voor A. van net 3 jaar hebben we de kleinste maat, 51 cm)
 • Wordt geleverd met stoffen opberghoes
 • Prijs: 139.95 euro

Conclusie van de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat

Het is misschien even een investering, maar wij vinden deze skihelm zijn prijs dubbel en dwars waard. Uvex heeft gedaan waar ze goed in zijn: veiligheid, design én draagcomfort perfect combineren door gebruik te maken van de beste materialen. Hierdoor kunnen we concluderen dat de Junior Rocket een heerlijke skihelm is, die zelfs de meest eigenwijze peuter graag draagt.

Nog even onze bevindingen op een rij:

 • De helm is lichtgewicht en ziet er mooi uit; de helm is in meerder kleuren verkrijgbaar
 • De helm past erg goed (zelfs bij een 3-jarige), knelt niet en is makkelijk te verstellen met het wiel aan de achterkant
 • Ook het gesp / riempje onder de kin is heel makkelijk te sluiten en te openen
 • De binnenvoering is heerlijk zacht en ook de oren zijn goed beschermd en blijven lekker warm
 • De helm zit aangesloten maar heeft goede ventilatie. Na het afdoen geen zwetende of plakkende haren
 • Het venster gaat makkelijk open en dicht, A. kan dit makkelijk zelf, zelfs met 1 hand (handschoen aan)
 • De skihelm wordt geleverd met een fijne, stoffen beschermhoes

Nadelen?

We hebben echt ons best gedaan om een nadeel te vinden, maar wij hebben hem gewoonweg niet gevonden. Misschien zou je de prijs als een nadeel kunnen zien, want met een adviesprijs van 139,95 euro is de Uvex Junior Rocket niet de goedkoopste skihelm. Daarentegen koop je echt een kwaliteitsproduct en kun je de helm goed verstellen. Hierdoor kan je de helm zeker meerdere seizoenen gebruiken.

Prijs en verkooppunten

De adviesprijs van de skihelm Uvex Junior Rocket Visor Pink Confetti Mat is 139,95 euro (prijspeil 2022). De skihelm is via verschillende verkooppunten verkrijgbaar. Een overzicht van deze verkooppunten vind je hier op de website van Uvex.

Hoe kies je de juiste helmmaat?

Een skihelm moet goed om het hoofd zitten en niet gaan schuiven als het hoofd heen en weer beweegt. Anderzijds mag de helm niet knellen bij je kind. Om te zorgen dat je de juiste maat kiest, is het handig om de omtrek van het hoofd van je kind te meten. Het handigste is om hiervoor een meetlint te gebruiken en deze op ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen, iets boven de oren en onderaan de schedel rondom het hoofd te plaatsen.

Vervolgens meet je de omtrek van het hoofd, houd hierbij de volgende indeling aan:

 • Hoofdomtrek 52-55 cm: small
 • Hoofdomtrek 55-59 cm: medium
 • Hoofdomtrek 59-62 cm: Large

Meer lezen?

Naast handige producten hebben we ook fijne suggesties voor skigebieden met kinderen, klik hieronder voor meer inspiratie.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen en eerlijke mening.


Categorieën:

Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: