Schladming-Dachstein met kinderen: tips voor gave zomeractiviteiten
Ga je naar Schladming-Dachstein met kinderen? Dan moet je zeker naar de Dachstein gletsjer.

Schladming-Dachstein met kinderen: tips voor gave zomeractiviteiten

Oostenrijk 11 april 2023

Een zomervakantie naar Schladming-Dachstein met kinderen is één en al avontuur. Hier vind je maar liefst 1.000 kilometer aan wandelpaden én mountainbikeroutes. Ook zijn er verschillende avonturenbergen met volop kinderactiviteiten en zo’n 30 Via Ferrata’s.

Met de Schladming-Dachstein Sommercard heb je bovendien gratis toegang tot meer dan 100 attracties, waaronder ook overdekte zwembaden en zwemmeren. In dit blog deelt Joke gave zomertips voor een heerlijke zomervakantie in Schladming-Dachstein met kinderen.

Schladming-Dachstein met kinderen, een heerlijke vakantieregio in Oostenrijk

Schladming, Ramsau am Dachstein, Haus-Aich-Gössenberg, Gröbminger Land, Öblarn-Niederöblarn, Naturpark Sölktäler en Grimming-Donnersbachtal vormen samen de vakantieregio Schladming-Dachstein. Deze regio ligt in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. Vanaf Utrecht is het zo’n 1000 kilometer rijden.

Ga je naar Schladming-Dachstein met kinderen? Dan kom je tijd tekort, want hier is echt van alles te doen. Zo zijn er gethematiseerde wandelingen, avonturenbergen, zwemmeren, speciale mountainbike routes voor kinderen, klimparken en meer. Hieronder alvast een aantal tips van onze blogger Joke die volop genoot van een zomervakantie in Schladming-Dachstein met kinderen.

Schladming-Dachstein met kinderen is een aanrader; hier is echt van alles te doen!
Schladming-Dachstein met kinderen is een aanrader; hier is echt van alles te doen!

Schladming-Dachstein met kinderen: tips voor gave zomeractiviteiten

Hieronder noemen we in willekeurige volgorde een aantal hele gave zomeractiviteiten in Schladming-Dachstein. Onderaan dit blog tippen we je ook over fijne accommodaties in deze regio.

# 1 Avonturenberg Hauser Kaibling

Ons appartement ligt langs de Hauser Kaibling lift, dus de eerste dag gaan we daar een kijkje nemen. Dit is een bergtop op 1870 meter waar in de zomer maar liefst 800 schapen lopen en waar echt van alles te doen is!

Een overzicht van alle activiteiten bij Hauser Kaibling:

 • De waterzorbing: waar je in een soort van grote luchtbal over het water kunt lopen.
 • Een kinderboerderij: Er zijn konijntjes, varkens, schapen, geiten, pony’s, ezeltjes… hoogtepunt? Schaapjes de fles geven!
 • Downhill disc golf: vanaf het bergstation Quattralpina op 1.865 m tot aan het bergstation van de gondelbaan is een gave ‘golfbaan’ met onderweg ook allerlei informatie en raadsels over de flora en fauna in deze regio.
 • Kid’s Adventure trail: een thematische wandelpad van het bergstation Quattralpina naar de Kaiblingalm is een leuk wandelpad met onderweg allerlei raadsels en spelletjes. De wandeling duurt zo’n 40 minuten.
 • Week activiteiten programma: in de zomermaanden is er ook een wekelijks activiteiten programma, meer informatie erover vind je hier op de website van Schladming-Dachstein.

Vanuit het dal nemen we eerst de 8-seater gondola naar het middenstation van de Hauser Kaibling. Bij het middenstation is de kinderboerderij en een leuke speeltuin. Het is bijna voedertijd bij de kinderboerderij, dus de kids kunnen hun geluk niet op.

Bij het middenstation is een kinderboerderij.
Bij het middenstation is een kinderboerderij.

Verder omhoog naar het bergstation

Hierna nemen we de Quattralpina Chairlift verder naar boven tot het eindpunt op 1865 meter. Vanuit de lift omhoog zien we al de vele schapen lopen. Best een bijzonder gezicht, omdat je normaliter eerder koeien zou verwachten dan schapen.

Kid’s Adventure Trail: raadsels en spellen!

Bij het bergstation zijn ook weer tal van gave activiteiten. We beginnen met de Kid’s Adventure Trail. Een toffe wandeling met superleuke activiteiten: snelheidsmeter, biljart, memory, raadseltjes, reuzenhangmat en als kers op de taart zorbing ball bij het Schafsinn Teich meer.

De Kid's Adventure Trail is ook een aanrader, met allerlei speelstations onderweg.
De Kid’s Adventure Trail is ook een aanrader, met allerlei speelstations onderweg.

Lopen over water bij Schafsinn Teich

Bij zorbing ball staan we in een grote opblaasbal en kunnen we daarmee op het meer ‘lopen’ zonder dat we nat worden. De kids vinden het fantastisch. Ook zijn er bij dit meertje nog een aantal leuke activiteiten zoals steltlopen, een parcourtje met stapstenen, touwtrekken, skilattenrace en ga maar door.

Meer informatie over Hauser Kaibling vind je hier op de website van Schladmig-Dachstein.

Lopen over water bij Schafsinn Teich.
Lopen over water bij Schafsinn Teich.

# 2 Hopsiland Planai

Een andere aanrader in Schladming-Dachstein met kinderen is een bezoek aan Hopsiland. Bij het bergstation van de gondel begint een leuke rondwandeling van 1,5 kilometer. Onderweg kom je langs allerlei gave speelstations met schommels, glijbanen, klimelementen en een driedelige knikkerbaan.

Ook kom je langs Hopsi’s eigen “waterwereld”, een meer met leuke glijbanen en de perfecte plek om even af te koelen. De wandeling is ook geschikt voor kinderwagens. Hier bij Planai zit overigens ook nog een gaaf bikepark en een mountain Go-Kart parcours.

Meer informatie over Hopsiland Planai vind je hier op de website van Planai.

Ook Hopsiland is een aanrader voor een vakantie naar Schladming-Dachstein met kinderen.
Ook Hopsiland is een aanrader voor een vakantie naar Schladming-Dachstein met kinderen.
Er is een leuke wandeling met onderweg allerlei speelstations.
Er is een leuke wandeling met onderweg allerlei speelstations.
Wandelen saai? Niet op deze wandeling!
Wandelen saai? Niet op deze wandeling!
Bij Hopsi's waterwereld is het heerlijk afkoelen bij een zomerse dag.
Bij Hopsi’s waterwereld is het heerlijk afkoelen bij een zomerse dag.

# 3 Via Ferrata’s op de Sattelberg

Ga je naar Schladming-Dachstein met kinderen? Dan mag je eigenlijk een Via Ferrata niet overslaan. In regio Schladming-Dachstein zijn er namelijk maar liefst 30. Een aantal hiervan zijn ook geschikt met kinderen. Ook wij doen tijdens onze zomervakantie in Schladming-Dachstein een Via Ferrata, ook wel “klettersteig” genoemd.

In een ander blog zullen we hier nog eens uitgebreid op terug komen, maar als je geen ervaring hebt met Via Ferrata’s, doe dit dan NOOIT zonder gids! Het lijkt eenvoudig en het is inderdaad niet zo moeilijk, maar als er iets misgaat…

Beginnerscursus voor kinderen vanaf 7 jaar

Ga je met kinderen, dan kan je een privégids inhuren, maar er is ook 1 dag in de week een Via Ferrata beginnerscursus. Deze cursus is voor kinderen vanaf 7 jaar en kost zo’n 32 euro per kind met de Sommercard. Jeugd vanaf 9 jaar betalen 39 euro, het materiaal is hierbij inbegrepen.

Wij hebben al veel Via Feratta’s gedaan en hebben ook steeds onze eigen uitrusting bij ons. Dat omvat een klimgordel, klimhelm, klettersteigset en reddingsset. Voor kinderen moet je altijd een aparte set hebben, want je moet ook rekening houden met een minimum gewicht.

Nogmaals, heb je geen ervaring koop dan nooit zomaar materiaal, maar ga altijd met een gids die ook verstand heeft van goed materiaal en hoe dit goed te gebruiken. Eén ding kan ik je garanderen… eens je start met Via Ferrata’s, heb je er een nieuwe hobby bij!

Drie Via Ferrata’s op de Sattelberg

Op de Sattelberg zijn verschillende Via Ferrata’s. Wij doen vandaag 3 verschillende Via Ferrata’s:

 • Via Ferrata Kali (vanaf 7 jaar)
 • Via Ferrata Kalo (vanaf 7 jaar)
 • Via Ferrata Kala (vanaf 9 jaar, maar lastige stukken zijn makkelijk te omzeilen door een stukje te volgen van de Via Ferrata van Kali. Op die manier is deze route ook geschikt met kinderen)

Onze kinderen hebben klimervaring, maar vooral indoor. Op touwenparcours hebben ze eerder al “geoefend” met deze soort uitrusting, dus het voelde wel al een beetje vertrouwd aan.

Dochterlief deed al eerder Via Ferrata’s met ons, maar voor de jongens is het hier vandaag de eerste keer. Het ging heel vlotjes, echt leuk op kindermaat. Het uitzicht en als je boven staat, zien wat je gedaan hebt, is een mooie beloning. Dat smaakt naar meer!

Meer informatie over een klettersteig met kinderen vind je hier op de website van Schladming-Dachstein.

De Sattelberg is perfect voor een Via Ferratta.
De Sattelberg is perfect voor een Via Ferrata.
Geen last van hoogtevrees, dan is dit wel een hele gave activiteit. Geen ervaring, neem dan altijd een gids mee!
Geen last van hoogtevrees, dan is dit wel een hele gave activiteit. Geen ervaring, neem dan altijd een gids mee!

# 4 Touwenparcours en andere gave activiteiten op de Rittisberg

De Rittisberg is eveneens een gave avonturenberg waar je verschillende activiteiten kan ondernemen. We noemen ze hieronder even:

Touwenparcours

Als je geen ervaring hebt met Via Ferrata’s is een hoog touwenparcours misschien wel de ideale start om op een speelse manier in de touwen te hangen! Op de Rittisberg is een mooi touwenparcours waarbij je op een hoogte van 2 tot 15 meter verschillende obstakels moet overwinnen. De parcours hebben een oplopende moeilijkheidsgraad, heerlijk genieten!

 • Voor de kleinsten is er het mini kids bos, gratis toegang voor kinderen vanaf 3 jaar en tot 115 cm.
 • Dan heb je parcours 1-4 van boom tot boom. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. Deze is geschikt voor kids vanaf 115cm. Tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene op het touwenparcours, 12-15 jaar onder begeleiding van een volwassene in het park
 • Grote tour 1-8. Deze duurt ongeveer 2,5 uur. De grote tour (5-8) is alleen toegankelijk vanaf een lengte van 1.40 m.
 • Je kan ook nog afsluiten met de canopytour, met 3 gave ziplines

Prijzen (prijspeil 2023):

 • Kleine tour familie (2volw + 1 kind) 51 euro – 9,5 euro/extra kind
 • Grote tour familie (2volw + 1 kind) 75 euro – 15 euro/extra kind
 • Toeslag canopy tour 5 euro

Meer informatie over prijzen en openingstijden vind je hier op de website van de Rittisberg.

Een Via Ferrata te heftig, dan is het touwenparcours een goed alternatief.
Een Via Ferrata te heftig, dan is het touwenparcours een goed alternatief.
Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, voor ieder wat wils!
Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, voor ieder wat wils!

Flying fox en rodelbaan

Op de Rittisberg is daarnaast ook een Flyline, ook wel de flying fox genoemd. ‘Opgehangen’ aan een stalen buis zweef je bijna geruisloos door het bos tussen de boomtoppen van metershoge sparren. Tijdens de vlucht leg je in totaal 430 meter af. Verder is er een gave rodelbaan met een lengte van ruim 1300 meter. In het voor- en naseizoen is de rodelbaan gratis met de Sommercard, in het hoogseizoen zijn er wel kosten aan verbonden.

Ook een rodelbaan van ruim 1300 meter vind je hier.
Ook een rodelbaan van ruim 1300 meter vind je hier.

Sprookjespad ‘Märchenweg’

Direct bij het dalstation van de kabelbaan Rittisberg start ook de Märchenweg. Een sprookjeswandeling van zo’n 1,5 uur met onderweg 8 interactieve speelstations. Bij elk station kunnen de kinderen luisteren naar één van de sprookjes van de gebroeders Grimm. En niet alleen luisteren, maar ook beleven.

Zo kunnen de kinderen op de toren op het haar van Rapunzel klimmen, het knapperige huis van Hans en Grietje verkennen en zichzelf in de spiegel aan de muur bekijken.

Gave speeltuin met blotevoetenpad

Na al deze leuke activiteiten is het heerlijk om af te sluiten op de geweldige speeltuin van Rittisberg bij het bergstation. Meteen naast de speeltuin is een fijn berghut met groot buitenterras met uitzicht op de speeltuin. Ook start hier een leuk blotevoetenpad.

Meer informatie over alle activiteiten van de Rittisberg vind je hier op de website van de Rittisberg.

Na alle activiteiten kan je ook nog fijn spelen bij de speeltuin van de Rittisberg.
Na alle activiteiten kan je ook nog fijn spelen bij de speeltuin van de Rittisberg.

# 5 Alpinsteig Höll naar de Riesachsee

Tijdens onze vakantie in Schladming-Dachstein met kinderen, maken we ook de wandeling ‘Alpinsteig Höll naar de Riesachsee’. Deze wandeling gaat langs de Riesach-waterval naar de Riesachsee. Dit is de hoogste waterval van de Steiermark. Het water dendert hier met 140 meter naar beneden in het Untertal.

Parkeren bij Seeleiten-Parkplatz, Untertal

We parkeren de auto bij de Seeleiten parkeerplaats in Untertal, bij Almgasthaus Riesachfall. Bij de start van de wandeling staan een aantal waarschuwingsborden. De wandeling is alleen geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en je moet geen last hebben van hoogtevrees. De wandeling is zo’n 1.5 uur (enkel) en lijkt dus een behoorlijke dosis avontuur te hebben. We gaan het zien!

Een wandeling vol avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar

Inderdaad, de Alpinsteig Höll is een wandeling met veel laddertjes, uitkijkplatforms en een 50 meter lange touwhangbrug tussen het vele water van de verfrissende Riesachfälle (de hoogste waterval van Stiermarken). De kids genieten er volop van!

De uitgang is via een steile ladder direct aan de gezellige Gfölleralm, hier heb je een prachtig zicht op de Riesachsee. Het is een frisse namiddag, dus we wikkelen ons hier gezellig in een dekentje en bestellen warme choco en nog wat lekkers! De kaiserschmarren zijn zo lekker, dat we onmiddellijk een portie bijbestellen! Voor de terugweg nemen we het bospad, want de Alpinsteig (heenweg) mag alleen gebruikt worden om te stijgen.

Let op!

Deze wandeling is dus officieel alleen met kinderen vanaf 8 jaar. De hangbrug is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar je kunt dit stukje wel omzeilen door daar het bospad te nemen.

Meer informatie over de Alpinsteig Höll naar de Riesachsee vind je ook hier op de website van Schladming-Dachstein.

Op zoek naar avontuur tijdens je vakantie naar Schladming-Dachstein met kinderen? Doe dan de Alpinsteig Höll naar de Riesachsee.
Op zoek naar avontuur tijdens je vakantie naar Schladming-Dachstein met kinderen? Doe dan de Alpinsteig Höll naar de Riesachsee.
Een prachtige wandeling maar alleen voor kinderen vanaf 8 jaar en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Een prachtige wandeling maar alleen voor kinderen vanaf 8 jaar en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Bruggen, watervallen, trappetjes en ladders!
Bruggen, watervallen, trappetjes en ladders!

# 6 Klettersteiggarten Stoderzinken

Met zoveel Via Ferrata’s in de buurt, kriebelt het om weer een Via Ferrata te gaan doen. Vandaag gaan we naar Stoderzinken, een indrukwekkende berg van 2048 meter in de buurt van Gröbming. Hier zijn verschillende wandel- en klimroutes waaronder mooie Via Ferratas. Wij kiezen voor “Franz” B/C.

De klettersteig is weer één en al avontuur en we genieten volop. Belangrijk om te noemen; wij zijn zeer ervaren klettersteigers en kunnen zelfstandig deze tocht maken. Heb je geen ervaring, ga dan NOOIT zonder gids een Via Ferrata doen!

Ook bij Stoderzinken kan je een mooie Via Ferrata doen.
Ook bij Stoderzinken kan je een mooie Via Ferrata doen.

Nog een mooie wandeling naar de Hans-Wödl Hütte

Na de Via Ferrata trekt het helemaal dicht en kiezen we ervoor om een wandeling te gaan maken naar de Hans-Wödl Hütte. We rijden naar de parking bij Seewigtal Stüberl/Steirischer Bodensee. Hier vertrekt een bijna vlakke bergweg naar Gasthof Forellenhof. Dan verder langs de Stiermarkse Bodensee en dan een stevig klimmetje naar de waterval en verder naar de hut.

Na ongeveer 1,5 stappen zijn we er. We genieten van een lekkere portie “kaiserschmarren”, die smaakt heerlijk! Daarna is het via dezelfde weg terug, maar nu dus bergaf, de kids lopen naar beneden!

Geen Via Ferrata? Dan kan je een mooie wandeling maken naar de berghut.
Geen Via Ferrata? Dan kan je een mooie wandeling maken naar de berghut.
Yes daar is de Hans-Wödl Hütte!
Yes daar is de Hans-Wödl Hütte!

# 7 Bezoek aan de Dachstein gletsjer

Save the best for last… Dachstein gletsjer

Opgelet! Deze uitstap kan je slecht 1x doen met je Sommercard en moet je op voorhand reserveren.

De Dachstein is met 2700 meter de hoogste berg van Stiermarken. Vanaf de top heb je prachtige uitzichten over niet alleen de bergtoppen van Oostenrijk, maar ook van Tsjechië en Slovenië.

Ga je naar Schladming-Dachstein met kinderen? Dan moet je zeker naar de Dachstein gletsjer.
Ga je naar Schladming-Dachstein met kinderen? Dan moet je zeker naar de Dachstein gletsjer.

Op de Dachstein zijn verschillende activiteiten:

 • De Dachstein-hangbrug: wat een uitzicht met een diepte van 400m onder je voeten!!! Echt genieten hier van het prachtige panorama!
 • De Sky Walk
 • De Stairway to Nowhere: 14 trappen leiden ons naar een glazen platform waar je lijkt te zweven, heerlijk!
 • Ijspaleis: voor de kids een topper, ze zijn hier onder de indruk van al de ijssculpturen en de glijpartijen in de tunneltjes

Onze kids waren het meest onder de indruk van het ijspaleis, misschien omdat we al vaker op hangbruggen en hangende platformen hebben gestaan. Ondanks dat het een super ervaring is, is het soms jammer dat je op deze plekken vaak niet alleen bent. Je hebt vaak maar kort te kans om te genieten van het uitzicht. De Via Ferrata die hier ook vertrekt vinden we veel waardevoller, omdat het meer weg is van de massa.

Het ijspaleis maakt bij onze kinderen ook veel indruk.
Het ijspaleis maakt bij onze kinderen ook veel indruk.
Prachtige ijssculpturen kan je hier bewonderen.
Prachtige ijssculpturen kan je hier bewonderen.

Via Ferrata naar Hogher Gjadstein op 2794 meter

Na deze bezoekjes zijn we klaar voor onze laatste Via ferrata naar Hoher Gjadstein 2794m. We nemen onze uitrusting en beginnen eraan! Deze mag misschien een gemakkelijke Via Ferrata zijn, maar begin er nooit aan zonder uitrusting! 

De klim gaat over de minder steile zuidkam van de hoge Gjaidstein, waarbij ook de Kleiner Gjaidstein wordt overgestoken.Op de top heb je een adembenemend zicht op het gebied van de Dachstein Gletscher, we genieten hier van onze picknick. Voor we vertrekken schrijven onze kinderen hun naam nog even in het “gipfelbuch”.  

Deze Via Ferrata is het hoogtepunt van onze vakantie, om dit samen met ons gezinnetje te doen is echt top! Hoewel ik me onderweg naar beneden wel afvraag wat onze kids in de bergen gaan willen doen als ze 20 jaar zijn… gaan ze dan op zoek naar grotere uitdagingen?

Wij maken nog een Via Ferrata naar Hoher Gjadstein op 2794m.
Wij maken nog een Via Ferrata naar Hoher Gjadstein op 2794m.
Wauw, wat een uitzichten!
Wauw, wat een uitzichten!

Alternatief voor de Via Ferrata: wandeling naar de Seethalerhütte

Als je deze Via Ferrata niet kan doen, zou ik aanraden om de wandeling naar de Seethalerhütte te maken, deze duurt ongeveer een uurtje en is over een goed geprepareerd pad. Je ziet op de foto hieronder het pad lopen (door de sneeuw) en aan de linkerkant de hut liggen. Wij hadden hier geen tijd meer voor, maar deze wandeling leek ons ook heel erg mooi!

Meer informatie over de Dachstein gletsjer vind je hier op de website van Schladming-Dachstein.

Wij zijn ervaren in Via Ferrata. Ben je niet ervaren? Neem dan altijd een gids!
Wij zijn ervaren in Via Ferrata. Ben je niet ervaren? Neem dan altijd een gids!

Schladming-Dachstein met kinderen: praktische informatie

Enthousiast geworden voor een zomervakantie in Schladming-Dachstein met kinderen? Hieronder vind je alle praktische informatie voor je bezoek.

Sommercard Schladming-Dachstein

Als je tussen 18 mei en 1 november 2023 in een ‘partner-accommodatie’ overnacht ontvang je vanaf één overnachting gratis de Sommercard. Met deze kaart heb je gratis toegang tot meer dan 100 vakantiebelevenissen en krijg je op andere activiteiten veel korting.

De Sommercard is op de dag van aankomst al vanaf 13 uur geldig en blijft gedurende je hele verblijf (inclusief de dag van vertrek) de hele dag geldig. Let op, naar de Dachstein gletsjer mag je slechts 1x in de 7 dagen en geldt pas wanneer je tenminste 2 nachten verblijft in de regio.

Meer informatie over de Sommercard en een overzicht van alle inbegrepen activiteiten vind je hier op de website van Schladming-Dachstein.

Schladming-Dachstein app

Ga je op zomervakantie naar Schladming-Dachstein, dan is het handig om ook de app te gebruiken. Hierin vind je alle informatie over de zomeractititeiten en je kunt hier ook de sommercard in uploaden. Super handig, want dan kan je hem ook niet zo snel vergeten.

Waar overnachten in Schladming-Dachstein met kinderen?

Een zomervakantie naar Schladming-Dachstein? Met kinderen zijn dit fijne overnachtingsadressen.

My Lodge Suites

My Lodge Suites zijn prachtige, ruime appartementen in Schladming-Dachstein. Voor de kids is er een indoor speelkamer, maar ook buitenspeeltuin. Ook is er een mooie infinity pool. In de zomer krijg je bovendien een Sommercard waarmee je gratis toegang hebt tot de kabelbanen. In de winter kan je genieten van een prachtig skigebied met 123 kilometer aan skipiste. De lift ligt op slechts 800 meter en een skibus stopt voor de deur!

Appartements Ennsegg @the slope

Tijdens onze zomervakantie verbleven wij in een fijn appartement vlakbij de kabelbaan van de Hauser Kaibling. Het appartement heeft 2 slaapkamers en nog een 2-persoons slaapbank in de woonkamer en… een sauna in de kelder! Voor een week betaal je circa 1300 euro (prijspeil 2023). We vonden dit appartement via de website van Schladming-Dachstein, maar het is ook hier via booking.com te boeken.

Combineer je vakantie met een 3-daagse huttentocht in Dachstein

Ga je met kinderen vanaf 10 jaar? Dan is het ook super gaaf om je vakantie in Schladming-Dachstein te combineren met een 3-daagse huttentocht in Dachstein. Onze betrouwbare partner SNP heeft een speciale 3-daagse huttentocht voor gezinnen in deze regio.

Tijdens deze 3-daagse huttentocht in het Oostenrijkse Dachsteingebergte maak je samen met andere gezinnen een afwisselende tocht om de markante Bischofsmütze, de hoogste berg van de grillige Gosaukamm, die met zijn steile rotswanden en pieken sterk doet denken aan de Dolomieten. Hier liggen ruig en lieflijk slechts op steenworp afstand.

Je wandelt niet alleen over almweides en door bossen, maar ook over rotsachtig terrein waar op twee korte passages kabels zijn aangebracht. Met vertrouwde begeleiding van een ter plaatse wonende Nederlandse berggids is dit een ideale tocht voor beginners die een bergavontuur aandurven.

Ligging Schladming-Dachstein

Vanaf Utrecht is Schladming-Dachstein circa 1000 kilometer.

Meer lezen

We hebben nog veel meer tips voor een fijne gezinsvakantie in de bergen. Kijk hieronder voor meer inspiratie.


Ik ben Joke, getrouwd met Jelle en samen met onze 3 kids (14-12-10) houden we ervan de wereld te verkennen. Ik ben ook reisbegeleidster, dus af en toe ben ik ook zonder mijn gezin op pad, ook heerlijk want dan kan je bv. nog eens een stevigere huttentocht doen. We hebben ook heel wat in Azië gereisd, een trekking gedaan in Nepal, jungletrekkings in Sumatra, Laos... Ik kan zeggen dat bergen echt onze favoriete bestemming zijn en Zwitserland is onze “first love”, hier is de liefde voor de bergen ontstaan toen ik 17 was. Waar onze kids dol op zijn? Touwenparcours, klimmen en ondertussen ook Via Ferrata’s!

Deel deze blog met je vrienden: