Lowa Cadin GTX Mid Junior: een fijne wandelschoen voor kinderen
Goede wandelschoenen zijn essentieel als je met kinderen naar de bergen gaat.

Lowa Cadin GTX Mid Junior: een fijne wandelschoen voor kinderen

Kleding en producten 8 september 2022

De Lowa Cadin GTX Mid Junior is een speciale wandelschoen voor kinderen. Ontworpen in samenwerking met een kinderarts. De schoen heeft een fijne combinatie van flexibiliteit en stevigheid en ziet er ook nog eens heel stoer uit. Wij zijn enthousiast want zoon D. (7 jaar) heeft er afgelopen zomer er heerlijk op gewandeld. Nieuwsgierig geworden? In dit blog lees je alles over deze fijne wandelschoen.

Koop met korting! We zagen dat deze schoen bij de Bever momenteel flink is afgeprijsd, je vind de Lowa Cadin GTX Mid Junior hier. Denk bij het kopen van wandelschoenen dat je altijd tenminste 1 maat groter koopt!

Lowa Cadin GTX Mid Junior: een allround wandelschoen speciaal voor kinderen

”Ze zijn echt te klein mama!” zegt D. terwijl hij zich in zijn wandelschoenen van vorig jaar probeert te wurmen. Tsja, kleine jongens worden groot en vrijwel elk jaar heeft D. nieuwe bergschoenen nodig. Dit keer komt het goed uit, want D. mag deze zomer de Lowa Cadin GTX Mid Junior bergschoenen testen.

De Lowa Cadin GTX Mid Junior is een allround wandelschoen, die geschikt is voor zowel een boswandeling in Nederland als voor een meer uitdagende wandeling hoog in de bergen. Dat klinkt goed, want deze zomer ga ik met D. een paar lange wandelingen maken in de Zwitserse Alpen.

Goede wandelschoenen zijn essentieel als je met kinderen naar de bergen gaat.
Goede wandelschoenen zijn essentieel als je met kinderen naar de bergen gaat.

Lowa, specialist op het gebied van wandelschoenen

De Cadin GTX Mid Junior bergschoenen zijn van het merk Lowa. Een redelijk bekend merk, vooral onder wandelliefhebbers. Toch nog even kort wat achtergrond informatie over dit toonaangevende merk. Lowa is ontstaan in 1923 in het Duitse dorp Jetzendorf. Johann Wagner was de schoenmaker van het dorp en geregeld hielpen zijn drie zonen.

Uiteindelijk was het zoon Lorenz Wagner die begon als zelfstandige schoenmaker in Beieren. Zo onstond ook de naam Lowa, de eerste twee letters van Lowa komen van de voornaam Lorenzo. De twee laatste letters van Lowa komen van zijn achternaam Wagner. Lorenzo Wagner specialiseerde zich in stevige “dubbelgestikte” schoenen geschikt voor wandel- en bergtochten.

Bij de ontwikkeling had hij altijd drie belangrijke uitgangspunten voor ogen: pasvorm, kwaliteit en comfort. Tot op de dag van vandaag zijn deze drie eisen nog steeds de basis van de bedrijfsfilosofie van Lowa.

De ontwikkeling van Lowa wandelschoenen voor kinderen

Lowa is echt een specialist als het gaat om wandelschoenen voor kinderen. Uniek is de samenwerking tussen Lowa en dokter Micha Bahr, directeur van de afdeling voor kinder- en jeugd­chi­rurgie van het ziekenhuis van Ingolstadt in Duitsland. Voor zijn eigen kinderen vond hij maar niet de juiste wandelschoenen die écht een goede pasvorm hadden. Daarop besloot hij contact op te nemen met Lowa om samen de perfecte wandelschoenen voor kinderen te ontwikkelen.

Daarbij werden de volgende hoge eisen gesteld:

 • De schacht moest hoog genoeg zijn om de enkel te beschermen en de schoen moest een stabiele zool hebben om het risico op verzwikken te verminderen. Dat is een van de meest voor­komende verwon­dingen bij kinderen tijdens het wandelen.
 • Bovendien moest de schoen een flexibel afrol­gedrag garanderen en een zachte demping hebben, om de ontwik­keling van de voet niet te beïn­vloeden.

Uiteindelijk resulteerde dit in een schoenmodel die vanuit medisch oogpunt de natuurlijke ontwik­keling van kinder­voeten onder­steunt en die kinderen plezier in bewegen geeft. Daarbij moest de schoen en verpakking er ook leuk uitzien, want daar zijn kinderen vooral erg gevoelig voor.

Dit alles resulteerde in de eerste modellen Ledro GTX Mid Junior en Ledro GTX Lo Junior waarin alle wensen worden gecom­bineerd. Ook de Lowa Cadin GTX Mid Junior is in samenspraak met de kinderarts ontwikkeld.

De Lowa Cadin GTX Mid Junior is een wandelschoen speciaal voor kinderen en ontworpen i.s.m. een kinderarts.
De Lowa Cadin GTX Mid Junior is een wandelschoen speciaal voor kinderen en ontworpen i.s.m. een kinderarts.

Een vrolijke schoenendoos en sleutelhangers

Micha Bahr heeft het duidelijk goed begrepen, want de Lowa Cadin GTX Mid Junior wandelschoenen worden inderdaad geleverd in een super leuke schoenendoos. ”Deze mag je niet weggooien hoor!”. Normaal gaan bij mij de schoenendozen meteen bij het oud papier, maar ik snap heel goed dat D. deze doos wil bewaren. De kleuren en printjes zijn helemaal afgestemd op kinderen, je krijgt niet alleen zin om meteen de doos te openen maar ook om te gaan wandelen. Exact het doel wat Micha Bahr voor ogen had.

Onder het vloeipapier zitten daar de keurige verpakte Lowa Cadin GTX Mid Junior kinderschoenen. ”Kijk mama, er zit een sleutelhanger aan!” roept D. enthousiast als hij de doos openmaakt. Aan de veters hangt een sleutelhanger. Terwijl D. zijn aandacht vooral daarop is gevestigd bekijk ik de bergschoenen aandachtig.

De wandelschoenen worden geleverd in een super leuke doos.
De wandelschoenen worden geleverd in een super leuke doos.

Een mooi en stoer design

Het eerste wat me opvalt als ik de Lowa Cadin GTX Mid Junior in mijn handen houd, is het mooie en stoere design. De schoenen zijn zwart en hebben blauwe accenten en stoere stiksels. De schoen is mooi afgewerkt en voelt stevig aan en vrij licht.

Het uiterlijk van de schoen sluit aan bij de filosofie van Lowa en Dr. Micha Bahr: “Ook het design mag niet worden vergeten. Kinderen letten niet op functie. Als de schoen kleurrijk is, of een bepaald detail heeft zoals een ster of een patroon, vinden veel kinderen dat prachtig – en het maakt ze niet uit of de schoen goed past.”

Of het voor alle kinderen geldt durf ik niet te zeggen, maar wel voor D. Het uiterlijk van de schoenen is goedgekeurd, evenals de vrolijke doos en sleuterhangers. D. wil ze graag aan.

De Lowa Cadin GTX Mid Junior wandelschoenen hebben een uitstekende pasvorm maar zien er ook stoer uit!
De Lowa Cadin GTX Mid Junior wandelschoenen hebben een uitstekende pasvorm maar zien er ook stoer uit!

Waterdicht Gore-Tex® membraan

Wandelen in de bergen is voor onze kids ook altijd dammetjes bouwen in een riviertje. Soms met de schoenen uit, maar ook heel vaak gewoon met de schoenen (nog) aan. Springend van steen naar steen maar dan een misstap. ”Nee hoor mam, mijn voeten zijn echt nog droog.”.

Gelukkig heeft de Lowa Cadin GTX Mid Junior een zogenaamd Gore-Tex® membraan, waardoor de schoenen waterdicht zijn. Dat testen we uitgebreid, want regelmatig loopt D. dwars door een riviertje. De voeten blijven droog. Ondanks dat de schoenen volledig waterdicht zijn, zijn ze wel ademend. Na een langdurige wandeling voelen D. zijn voeten droog aan en niet klam van het zweet.

Tijdens onze bergwandelingen stoppen we altijd wel bij een riviertje.
Tijdens onze bergwandelingen stoppen we altijd wel bij een riviertje.
Voor ons moeten wandelschoenen dan ook waterdicht zijn.
Voor ons moeten wandelschoenen dan ook waterdicht zijn.
Door de Gore-Tex® membraan, zijn de schoenen waterdicht.
Door de Gore-Tex® membraan, zijn de schoenen waterdicht.

Een stevige maar toch flexibele schoen

De Lowa Cadin GTX Mid Junior heeft een relatief stijve zool, waardoor hij goede steun en stevigheid geeft. De ‘PU-tussenzool’, het inno­vatieve ‘LOWA MONOWRAP®-frame’ en het stabiele midden­voet­segment zorgen ervoor dat de voeten ook optimale zijde­lingse steun krijgen.

Ik ben altijd wat huiverig of de schoen wel voldoende flexibel is, want de kindervoetjes zijn volop in beweging. Dat zit bij de Lowa Cadin GTX Mid Junior wel goed. Welke beweging D. ook maakt, de wandelschoen volgt de stand van de voeten moeiteloos. De rubberen zool geeft daarnaast voldoende grip op lastige bergpaden of bij klimpartijen over de rotsen.

De wandelschoen heeft voldoende grip op bergachtig terrein.
De wandelschoen heeft voldoende grip op bergachtig terrein.

Lowa Cadin GTX Mid Junior, ons eindoordeel

We kunnen er kort over zijn, de Lowa Cadin GTX Mid Junior is de best zittende wandelschoen voor D. tot nu toe. Normaal gesproken doet D. meteen zijn schoenen uit na een flinke wandeling, maar dat is bij deze schoen verleden tijd. Als het aan D. ligt slaapt hij er zelfs mee. ”Ze zijn gewoon heel zacht van binnen.” antwoord D. op mijn vraag waarom ze zo lekker zitten.

Ik vind vooral de combinatie van stevigheid en flexibiliteit erg fijn. De Lowa Cadin GTX Mid Junior zijn duidelijk kwaliteitsschoenen en vinden wij o.a. qua stevigheid niet te vergelijken met goedkopere wandelschoenen van bijvoorbeeld een Decathlon.

De wandelschoenen zijn geschikt voor bergpaden met steenachtige ondergrond maar zijn ook prima te gebruiken voor een boswandeling in eigen land. Daarmee heeft de Lowa Cadin GTX Mid Junior zijn verwachting zeker waargemaakt, een heerlijke allround wandelschoen, speciaal voor kinderen.

In onderstaande filmpje zie je hoe D. de wandelschoenen draagt tijdens een wandeling in het Zwitserse Adelboden.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Lowa Cadin GTX Mid Junior, alle specificaties op een rij

 • Ontwikkeling in samenwerking met kinderarts voor optimale pasvorm en draagcomfort
 • Gewicht: 540 gram (maat 31)
 • PU-tussenzool, van 100% Polyuretheen, een zachte kunststof die zeer goede dempings­ei­gen­schappen heeft en daarom vooral in tussenzolen wordt gebruikt. Het PU-gehalte maakt de zolen licht en flexibel.
 • Inlegzolen van 10% textiel en 90% Polyuretheen, schoen is ook geschikt voor inlegzolen
 • Speciaal voetbed dat de ontwik­keling van de voet­spieren en de senso­ri­mo­to­rische functies bevordert
 • Het inno­vatieve LOWA MONOWRAP®-frame en het stabiele midden­voet­segment voor zijdelingse steun
 • Gore-Tex membraan, waterdicht maar toch ademend
 • Bovenwerk van de schoen heeft nubucksuede, vuilafstotend en makkelijk schoon te maken
 • Synthetisch binnenvoering, de natuurlijke en synthe­tische textiel­soorten van Lowa maken dankzij hun toepas­sings­spe­cifieke eigen­schappen een optimale warmte- en vocht­re­gu­lering mogelijk. Ze zijn door hun structuur lekker soepel, waardoor de schoenen heel comfortabel zitten.
 • Rubberen zool met goede grip
 • Het veter­systeem kan indi­vidueel worden aangepast aan de behoeften en heeft een textielband die zorgt voor de nodige hiel­trek­kracht en een perfecte pasvorm in de schoen

Prijzen, maten en verkooppunten

De adviesprijs van de Lowa Cadin GTX Mid Junior is 129,95 euro (prijspeil 2022). De wandelschoen is te verkrijgen in verschillende kleuruitvoeringen, Turquoise / Flame, Anthracite / Turquoise of Lime / Flame. De uitvoering van de wandelschoen in dit blog is de Anthracite / Turquoise.

De wandelschoen is verkrijgbaar in de schoenmaten 25 t/m 42 en o.a. bij de Bever te koop.

Meer tips voor wandelen met kinderen in de bergen?

Wandelen met kinderen kan soms best een uitdaging zijn, ondanks fijne wandelschoenen. Om wandelen in de bergen leuk en veilig te houden, schreven we een uitgebreid blog met 23 tips, je leest hem hier.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor handige reisproducten voor in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: