De Beco Toddler draagzak voor peuters

De Beco Toddler draagzak voor peuters

Op zoek naar een fijne draagzak voor peuters? Wij zijn erg blij met onze Beco Toddler en nemen deze draagzak ook deze zomer weer mee op vakantie naar de bergen. Benieuwd naar deze fijne rugdrager voor peuters? Lees dan hieronder onze uitgebreide review.

Rugdrager of draagzak?

Onze peuter D. houdt van wandelen, maar soms ook niet. En dat is precies het probleem, want je weet nooit wanneer hij juist wel of juist niet wil wandelen. En met zijn 3,5 jaar kan hij best een stuk lopen, maar een bergwandeling is natuurlijk wel even wat anders. Met zijn 16 kilo is ‘normaal’ optillen ook geen optie meer. ”Misschien moeten we nog even wachten om naar de bergen te gaan,” zegt ik vertwijfeld als ik de mooie bergfoto’s van voorgaande vakanties bekijk. ”Maar met zo’n rugdrager dan, is dat niet wat?” vraagt mijn man.

In het verleden heb ik ‘de Ferrari’ onder de rugdragers aangeschaft, de Deuter Comfort II. Ondanks dat D. toen nog een stukje lichter was, vond ik het toch behoorlijk zwaar. Daarnaast vind ik een framedrager echt een groot ding. Een rugdrager past amper in een koffer, laat staan in een rugzak. Misschien moet ik me eens verdiepen in draagzakken, zouden die er ook zijn voor peuters van ruim 16 kilo?

Een zoektocht op Google brengt me al gauw op de website van Draagzak.nl. Op de homepage zie ik een onderscheid tussen babydragers én kleuterdragers. Er is verrassend veel aanbod en ik lees ook meteen de voordelen van een draagzak.

Voordelen en nadelen van een draagzak

De voordelen van een draagzak zijn:

  • Lichtgewicht / neemt bijna geen ruimte in
  • Je kindje zit dicht tegen je aan, je bent wendbaar
  • Je kan je kindje op je buik én op je rug dragen

Ook lees ik nadelen van een draagzak in vergelijking met een rugdrager:

  • Je kindje zit in een draagzak vaak wat lager dan in een rugdrager
  • Een draagzak heeft vaak minder extra opbergmogelijkheden dan een rugdrager

Ondanks de nadelen, wegen voor mij de voordelen toch een stuk zwaarder. Ik zie alleen heel veel modellen, welke moet ik bestellen? Ik besluit te bellen met Draagzak.nl voor extra advies. Na het beantwoorden van wat vragen, waaronder wat het gewicht is van D. en mijn eigen lengte en die van mijn vriend (die zal immers ook gaan dragen) is het advies om te kiezen voor de Beco Toddler. Een draagzak met een draaggewicht tot maar liefst 27 kilo en met een grotere en bredere zitting dan een ‘normale’ draagzak.

Beco Toddler: lichtgewicht en ruimtebesparend

De volgende dag heb ik de Beco Toddler al in huis. Wat opvalt is dat de doos heel licht is. Als we de volgende dag in Zwitserland zijn, haal ik de draagzak uit de verpakking. Omdat er geen frame zit in de draagzak is hij makkelijk op te vouwen en neemt hij amper ruimte in. En dat is ideaal, want dan kunnen we de draagzak makkelijk opbergen als D. zelf wil lopen én kunnen we daarnaast nog wat eten en drinken meenemen.

We besluiten om maar één wandelrugzak mee te nemen. Zo kan één van ons de draagzak op hebben en de ander de rugzak.

Dinand vindt het maar gek, zit daar echt een draagzak in?
D. vindt het maar gek, zit daar echt een draagzak in?
Dat is makkelijk, de Beco draagzak kan je makkelijk in een rugtas stoppen.
Dat is makkelijk, de Beco draagzak kan je makkelijk in een rugtas stoppen.

Stevig materiaal en een stoer design

Behalve het comfort van een draagzak voor ouder en kind, vind ik het design ook belangrijk. En niet alleen ik, ook manlief. Op de website zien we tal van mooie designs, we gaan voor de zwarte variant. Hij ziet er stoer uit en de kleur is praktisch omdat vlekken minder opvallen. De Beco Toddler is gemaakt van 100% zwart katoen en heeft een paar oranje accenten. ”En wat vind je ervan, durf je ermee te lopen?” vraag ik manlief. Hij antwoordt meteen: ”Owja, deze is wel heel stoer, meer dan goedgekeurd!”.

Verder zie ik dat de heup- en schouderbanden extra gevoerd zijn zodat het gewicht van onze peuter goed verdeeld wordt over onze schouders, heupen en rug. Op deze manier zou je je peuter moeten kunnen dragen zonder hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn. Ik ben benieuwd, 16 kilo vind ik toch behoorlijk veel.

Je peuter op je rug in 2 minuten

De Beco Toddler heeft verschillende draagposities, zowel op de rug, de buik als op de heup. Wij kiezen ervoor om alleen op de rug te dragen. Met zijn tweeën is het omdoen van de draagzak echt een fluitje van een cent. Het is eigenlijk net zoals je een rugzak opdoet. Alleen doe je eerst de heupband om met een simpele klik. Daarna til ik D. op de rug van mijn vriend. Terwijl mijn vriend iets naar voren staat, slaat D. zijn armpjes om zijn nek en doet hij de beide schouderbanden om. Dit alles duurt nog geen minuut.

Alleen de draagzak omdoen met peuter erin vergt wat meer oefening. De eerste keer krijg ik het niet voor elkaar. Maar na het bekijken van een filmpje op Youtube gaat ook dat me vrij eenvoudig af.

Manolito doet eerst de heupgordel om terwijl Dinand al klaar staat om erin te gaan.
Manolito doet eerst de heupgordel om terwijl D. al klaar staat om erin te gaan.

Wandelen in de bergen met de Beco Toddler

Dan het spannendste: hoe zal het wandelen gaan? En belangrijker: hoe lang is dat vol te houden met een 16 kilo wegende peuter? We testen het uit met een flinke wandeling, door het Lötchental in Zwitserland. De wandeling is 14 kilometer lang en heeft naast vlakke stukken ook flinke stijgingen en afdalingen.

Ik loop het eerste, vlakke stuk. Dat gaat heel goed. Natuurlijk voel ik de kilo’s wel, maar de draagzak voelt comfortabel aan. Na drie kilometer op vlak terrein heb ik nog nergens last van. Ook D. zit comfortabel. Ondanks dat hij strak tegen me aan zit, heeft hij nog wel voldoende bewegingsruimte. Ja, ik ben heel blij met de Beco, zo lopen is prima vol te houden en vele malen lichter dan hem ‘normaal’ optillen. Ook vind ik het gezellig dat mijn zoontje zo dicht tegen me aan zit.

Wandelen op vlak terrein gaat prima met de Beco Toddler.
Wandelen op vlak terrein gaat prima met de Beco Toddler.
Dicht tegen mama aan, maar nog wel bewegingsruimte.
Dicht tegen mama aan, maar nog wel bewegingsruimte.

Dat is anders als ik moet gaan klimmen, dat blijkt echt heftig. We besluiten te wisselen, ik neem de normale rugzak en mijn man de draagzak. Het klimmen gaat nu goed, wel is het zo dat mijn man behoorlijk sportief is en een goede conditie heeft.

Op een gegeven moment moeten we zelfs een stukje over rotsen klimmen. D. wil zelf lopen, maar dat vinden we te gevaarlijk. Met dit stukje klimmen is het prettig dat D. in een draagzak zit en niet in een rugdrager. Doordat hij letterlijk tegen je aan zit, ben je veel wendbaarder. Daarna moeten we nog een stukje door de modder, D. giert het uit als mijn man bijna ‘valt’.

Tijdens het klimmen is de Beco een uitkomst.
Tijdens het klimmen is de Beco een uitkomst.
Ook met modderpaadjes is een draagzak handig omdat je je handen vrij hebt.
Ook met modderpaadjes is een draagzak handig omdat je je handen vrij hebt.

Afneembare capuchon en tasje

Soms loopt D. zelf, andere stukken zit hij in de draagzak. D. geeft het zelf aan als hij moe is en in de draagzak wil. Hoewel het rond de 25 graden is, blijft de zwarte stof vrij koel. Het enige is dat we zelf wel sneller zweten op onze ruggen, want D. zit soms letterlijk vastgeplakt aan de rug.

Door het heen en weer bewegen valt D. op een gegeven moment zelfs in slaap. Het mutsje is dan wel een uitkomst, hoewel deze voor D. zijn hoofd wel aan de kleine kant is. Toch geeft het wel wat bescherming tegen de zon, maar vooral ook steun tijdens het slapen. Met de oranje elastiekjes is het mutsje aan de schouderbanden vast te maken, ook dat gaat simpel.

Aan de voorkant zit een opbergvak met drukknopen, hier kan je een paar kleine dingen in doen maar je kan het er ook gemakkelijk afhalen.

Tijdens het lopen valt Dinand in slaap, het mutsje trekken we omhoog waardoor hij beschermd is tegen de zon en wat steun heeft.
Tijdens het lopen valt D. in slaap, het mutsje trekken we omhoog waardoor hij beschermd is tegen de zon en wat steun heeft.
Heerlijk slapen in de Beco Toddler draagzak.
Heerlijk slapen in de Beco Toddler draagzak.

Nadelen Beco Toddler draagzak?

Overall ben ik heel tevreden over de Beco Toddler draagzak. Ik had hem niet willen missen tijdens onze vakantie in de bergen. Met de Beco Toddler kunnen we mooie, lange wandelingen maken met onze peuter. Ook D. vindt het erg fijn om in de draagzak te zitten.

Het enige minpuntje dat we kunnen ontdekken is dat bij langer dragen drukpijn van de stof ontstaat aan de bovenbenen van D.. Ondanks dat het zitstuk extra gevoerd is, kan de stof door het gewicht toch wat gaan ‘snijden’ aan de onderkant van de bovenbenen. De oplossing is om de pijpen van een korte broek goed naar beneden te trekken. De volgende dag kiezen we voor een wat langere, badstof broek waardoor hij vrijwel geen last meer heeft.

Praktische informatie

Op Draagzak.nl kan je alle specificaties vinden van de Beco Toddler, daarnaast zijn er ook tal van andere draagzakken te koop, van baby tot kleuter. Kom je er niet uit, dan kan je ook telefonisch contact opnemen voor een passend advies, iets wat ik erg prettig vond.

De Beco Toddler kost 149 euro.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor handige reisproducten voor in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in een eerdere samenwerking met een derde partij en Draagzak.nl. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Categorieën:

Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: