Deuter Waldfuchs, een kleine en fijne kinderrugzak van 10 liter

Deuter Waldfuchs, een kleine en fijne kinderrugzak van 10 liter

Op zoek naar een kleine, fijne rugzak voor kinderen? Denk dan eens aan de Waldfuchs rugzak van Deuter. Wij gebruikten deze rugzak voor onze 5-jarige kleuter tijdens onze vakantie in Oostenrijk.

Deuter: een Duits bedrijf gespecialiseerd in rugzakken

Het Duitse bedrijf Deuter bestaat al sinds 1898 en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van rugzakken. Het aanbod verschilt enorm. Van grote backpacks voor volwassenen tot kleine, lichtgewicht rugzakken speciaal voor kinderen. Deuter staat met name bekend om de zeer goede kwaliteit in combinatie met mooie designs. 

Naast het ruime assortiment van rugzakken, is Deuter ook specialist op het gebied van framedragers. Zo schreven we al eerder uitgebreid over de Deuter Kid Comfort Active

De Waldfuchs kinderrugzak ziet er vrolijk uit en heeft een leuke opdruk.
De Waldfuchs kinderrugzak ziet er vrolijk uit en heeft een leuke opdruk.

Deuter Waldfuchs: een vrolijke rugzak voor kinderen

”Ik wil ook een rugzak, mama” zegt mijn kleuter wijzend op de rugzakken op de zolder. Als wandelliefhebbers hebben wij een aardig voorraadje rugzakken staan, maar alleen voor volwassenen. ”Maar ga je die dan wel zelf dragen?” vraag ik wat argwanend. ”Ja en ik doe er ook mijn waterzak en snoepjes in”. 

Onze kleuter is inmiddels al ruim 5 jaar dus misschien een goed moment om eens te starten met het dragen van een eigen rugzak. In de toekomst hopen we met de kinderen meerdaagse tochten te gaan lopen dus het is niet verkeerd om alvast een beetje te oefenen.  

Ik kies voor de kinderrugzak van Deuter: Waldfuchs.

De Waldfuchs kinderrugzak is een kwalitatief hoogwaardige kinderrugzak én heeft een mooi design.
De Waldfuchs kinderrugzak is een kwalitatief hoogwaardige kinderrugzak én heeft een mooi design.

Lichtgewicht én een vrolijke design

Natuurlijk heb ik (en mijn kleuter) ook voor een kinderrugzak een paar ‘eisen’. De rugzak moet echt lichtgewicht zijn en er op zijn minst vrolijk uitzien. ”En stoer mama!”, voegt mijn kleuter er nog aan toe. 

Dat zit wel goed, als ik de rugzak uit de verpakking haal merk ik gelijk dat de rugzak inderdaad lichtgewicht is; hij weegt 370 gram. Ook ziet het ontwerp er vrolijk uit. De rugzak is verkrijgbaar in groen, blauw en rood, maar wij hebben de rode variant.

Aan de voorkant zit een vrolijke borduring van een vos verscholen in het bos. Passend bij de naam van de rugzak, het Duitse woordje ‘wald’ betekent bos en het Duitse woordje ‘fuchs’ betekent vos. De groen met oranje opdruk steekt mooi af bij de rode kleur van de rugzak. 

De Waldfuchs kinderrugzak is er in drie kleuren, rood, groen en blauw.
De Waldfuchs kinderrugzak is er in drie kleuren, rood, groen en blauw.

Gemaakt van stevig materiaal 

De kinderrugzak van Deuter is gemaakt van het super sterke Polytex, een geweven variant van polyester. Hierdoor is de rugzak zeer robuust en kan dus prima tegen een stootje. En dat is maar goed ook, het zal niet de eerste keer zijn dat onze kleuter een keer struikelt of met zijn rugzak ergens langs schuurt. 

De weersverwachting van onze korte vakantie in de berg zijn goed, het wordt warm. Kortom, de hoogste tijd om deze kinderrugzak voor het eerst te gebruiken. 

De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.
De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.
Zowel het gedeelte van de rug als de schouderbanden van de Waldfuchs kinderrugzak zijn zacht gewatteerd.
Zowel het gedeelte van de rug als de schouderbanden van de Waldfuchs kinderrugzak zijn zacht gewatteerd.

Prima kinderrugzak voor een kleuter 

De Waldfuchs kinderrugzak is met een volume van 10 liter een kleine, fijne rugzak. Onze kleuter is 5 jaar en heeft een lengte van 1,20 meter. De rugzak past qua afmeting perfect op zijn rug. De zacht gewatteerde banden zijn makkelijk en simpel te verstellen, waardoor je hem helemaal passend kan maken.

Het verstellen van de schouderbanden doen wij. Het bandje over zijn borst kan D. zelf dichtmaken. ”Kijk maar, dat kan ik prima zelf!” zegt mijn kleuter trots als hij de klik van de gesp hoort. 

De band over de borst is makkelijk open en dicht te doen.
De band over de borst is makkelijk open en dicht te doen.

Voldoende opbergmogelijkheden

De kinderrugzak heeft ook voldoende opbergmogelijkheden. Aan de voorkant van de tas zit een opbergvakje met klittenband. Binnenin zit een haakje waaraan je bijvoorbeeld een sleutel kan doen, zo weet je zeker dat je deze niet kan verliezen. Aan beide zijkanten zit nog een elastisch vak waar je bijvoorbeeld een drinkfles in kan doen. 

Aan de binnenkant zit het grote vak die je dichtdoet met een trekkoord. Ook zit aan de binnenkant nog een klein vakje die wordt afgesloten met een rits. De rugzak heeft qua inhoud prima plek voor een broodtrommel, pakje drinken, een (extra) jas of wat reservekleding. Daarmee is het een prima rugzak voor een langere wandeling, maar ook als schooltas of als rugzak voor een dagje uit. 

Aan de voorkant van de rugzak zit een handig opbergvak met klittenband.
Aan de voorkant van de rugzak zit een handig opbergvak met klittenband.
Het binnenvak van de rugzak heeft ook nog een haakje waaraan je bijvoorbeeld sleutels aan kunt klikken.
Het binnenvak van de rugzak heeft ook nog een haakje waaraan je bijvoorbeeld sleutels aan kunt klikken.
Aan elke zijkant van de Waldfuchs kinderrugzak zit een elastisch opbergvak.
Aan elke zijkant van de Waldfuchs kinderrugzak zit een elastisch opbergvak.

Kinderrugzak met ‘sitting mat’

In de kinderrugzak zit ook een zogenaamde ‘sitting mat’. Een klein matje van schuimrubber die we makkelijk in- en uit de rugzak kunnen schuiven. Tijdens onze wandeling hebben we hem niet nodig gehad, maar bij een vochtige ondergrond lijkt me deze ideaal. Door de zitten op deze speciale ‘sitting mat’ heeft je kind geen last van natte of vieze billen. 

In het grote vak zit een ‘sitting mat’, droog zitten zonder natte billen.
In het grote vak zit een ‘sitting mat’, droog zitten zonder natte billen.
Aan de binnenkant zit een naamlabel, handig!
Aan de binnenkant zit een naamlabel, handig!

Wandelen met de Deuter Waldfuchs kinderrugzak

Maar hoe gaat het wandelen met de rugzak? Qua rugzak gaat dat prima. D. vindt de rugzak mooi en stoer en wordt er graag mee gezien. Het zelf openen en dichtdoen van de sluiting aan de voorkant vindt hij erg leuk. Net zoals de snoepjes voorraad die hij zorgvuldig in het ritsvak kan opbergen: ”Zo kan ik er nooit ééntje kwijtraken!”. 

Maar na een half uurtje wil D. toch de rugzak weer af: ”Mama, wil jij hem even dragen?” Misschien is het de warmte of vermoeidheid of gewoon een kwestie van wennen. We maken er geen probleem van en klikken de Waldfuchs makkelijk aan onze eigen rugzak vast. Na een tijdje wil hij hem toch weer zelf op en natuurlijk een snoepje eruit halen en zo gaat het de hele wandeling. Vaak met de rugzak op, maar soms ook weer even zonder. 

En dat is prima en ook meteen het voordeel van deze kleine, fijne rugzak. Wil je kleuter de rugzak zelf even niet meer op, dan kan je hem makkelijk aan je eigen rugzak vastmaken met één van de elastieke lussen.

In dit filmpje zie je hoe D. de kinderrugzak draagt tijdens een wandeling in de bergen:

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.
Bergschoenen aan en rugzak op, stoer hoor!
Bergschoenen aan en rugzak op, stoer hoor!

Robuuste kwaliteit: de Deuter Waldfuchs wordt doorgegeven aan onze dochter

Hoewel de Deuter Waldfuchs veel gebruikt is door onze zoon, blijft slijtage uit. Nu (2024) onze zoon 9 is wordt de rugzak vooral gebruikt door onze dochter van 4. En zij beleeft er net zoveel plezier aan.

De Deuter Waldfuchs met een inhoud van 10 liter past goed bij onze 4-jarige dochter.

2024: nieuwe kleuren

Onze rode Deuter Waldfuchs 10 gaat alweer een paar jaar mee en nu mochten nog een tweede editie meenemen. Dit keer de mooie blauwe versie, de marina-wave. Naast deze kleur is de Deuter Waldfuchs 10 ook beschikbaar in het geel (turmeric-corn) en rood (lava-paprika).

Ook hier is de inmiddels bekende vos weer afgebeeld.

De nieuwe blauwe Deuter Waldfuchs 10 is qua model gelijk aan de rode variant die we al eventjes meenemen. Zo is de inhoud groot genoeg om voldoende spulletjes/kleertjes voor je kind in mee te nemen en wordt tegelijk niet te zwaar. In de handige opbergvakken aan de zijkant passen kleine accessoires, maar ook een bidon of drinkfles (zoals hier de SIGG Drinkfles).

Ook zie je hier wederom de fijne borstsluiting.

Nog één keer alles over de Deuter Waldfuchs kinderrugzak op een rij.

 • De Deuter Waldfuchs kinderrugzak is verkrijgbaar in drie kleuren; lava-paprika, turmeric-corn en marina-wave
 • Inhoud: 10 liter
 • Gewicht: 370 gram
 • Comfortabele schouder- en heupband
 • Verstelbaar schouder en borstriem 
 • Twee elastische zijvakken
 • 1 groot hoofdvak voorzien van ‘sitting mat’
 • Klein opbergvak aan de buitenkant met klittenband
 • 1 klein opbergvak een de binnenkant met rits 
 • Naamlabel 
 • Gemaakt van duurzame materialen (PFC free)
 • De Deuter Waldfuchs 10 kost 45,00 euro (prijspeil 2024) en is o.a. te koop in de webshop van Deuter.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor handige reisproducten voor in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in een eerdere samenwerking met een derde partij en Deuter. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Categorieën:

Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: