Het meer van Bled in Slovenië: praktische tips voor je bezoek en campings in de buurt
Het meer van Bled in Slovenië is zeker een bezoek waard.

Het meer van Bled in Slovenië: praktische tips voor je bezoek en campings in de buurt

Slovenië 24 juli 2023

Het meer van Bled is misschien wel de meest populaire uitstap in Slovenië. Niet verwonderlijk, want dit meer is absoluut prachtig om te zien. Yvonne bracht in het voorjaar een bezoek aan het meer van Bled en vertelt je er in dit blog alles over. Van heel veel praktische tips tot leuke activiteiten in de buurt én tips voor kindvriendelijke accommodaties en campings bij het meer van Bled.

Het meer van Bled: een helderblauw meer in het noordwesten van Slovenië

Het meer van Bled ligt op zo’n 35 kilometer vanaf de hoofdstad Ljubljana in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië. Het heldere water is prachtig van kleur en vaak zie je de weerspiegeling van de omliggende bergen. Het meer is 2120 meter lang en 1380 meter breed en heeft een maximale diepte van 30,6 meter.

In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk (Cerkev Marijinega vnebovzetja) uit de 9de eeuw met fresco’s en een gouden altaar. Een andere bezienswaardigheid is het kasteel van Bled. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op zowel het meer van Bled als de omliggende bergen. In de zomer kan je in het meer van Bled heerlijk zwemmen of suppen en is het de ideale plek met kids!

Hoe is het meer van Bled ontstaan?

Door de jaren heen is er door de gletsjer van Bohinj een gat ontstaan door de verschuiving van de aardplaten. Dit wordt ook wel een tektonisch gat genoemd. Dit gat bevond zich ooit op de plek van het huidige meer. Het gat werd alleen versperd door een enorme rots die zo hardnekkig werd afgeschraapt dat alleen het huidige eiland overbleef. Het ijs smolt en het bassin vulde zich met water en zo ontstond het meer van Bled.

Deze ’tektonische structuur’ zorgde niet alleen voor het ontstaan van het meer, maar heeft ook bijgedragen aan het ontstaan van vele thermale bronnen aan de oostkant van het meer. Deze thermale bronnen worden nu gebruikt in drie hotelbaden: Grand Hotel Toplice, Hotel Park en Rikli Balance Hotel.

Het meer van Bled staat ook bekend om zijn unieke, traditionele Pletna boten.
Het meer van Bled staat ook bekend om zijn unieke, traditionele Pletna boten.

Welke activiteiten zijn er bij het meer van Bled in Slovenië?

Ik breng in de voorjaarsvakantie een bezoek aan het meer van Bled. Het is er heerlijk rustig en ik kan in alle rust genieten van dit mooie meer. Ik ben samen met onze 1e jaars Tourism Management studenten en we krijgen eerst een presentatie door het Tourism Board (VVV) van Bled. Deze ‘VVV’ zit net iets buiten Bled en is ook voor ‘normale toeristen’ te bezoeken.

Er is een interactieve tentoonstelling en er draait een film van de omgeving, leuk om gezien te hebben. Daarna gaan we het meer van Bled zelf verkennen, er zijn verschillende activiteiten bij het meer van Bled, maar ook in de omgeving. Hieronder een uitgebreid overzicht:

# 1 Met de Pletna boot naar het eiland van Bled

Na de presentatie zet onze buschauffeur ons af bij het meer van Bled. Het meer is inderdaad prachtig met helder blauw-turquoise water. Vooral als de zon gaat schijnen zijn de kleuren nog dieper blauw en zie je de bergtoppen erin spiegelen. Er zijn verschillende manieren om het meer op te gaan en naar het eiland te varen. Je kunt zelf een roeiboot huren maar er vertrekken ook zogeheten ‘pletna-boten’.

De pletna-boten zijn traditionele boten en worden door de lokale bevolking gemaakt en zijn heel typisch voor Bled. Hun oorsprong gaat terug tot 1590. Je kunt ze al van verre herkennen omdat ze zijn uitgerust met een kleurrijke luifel die de passagiers beschermt tegen de zon en andere weersomstandigheden. De boot wordt bestuurd door een ‘pletnar’, een schipper die met een speciale ‘roeislag’ die de passagiers veilig naar het eiland brengt.

We nemen plaats op de bankjes in de pletna boot en de ‘pletnar’ staat op de boot en roeit ons in zo’n 20 minuten naar het eiland. Het is gelukkig bijna windstil dus onze ‘pletnar’ kan redelijk makkelijk de oversteek maken. Vanaf de boot hebben we prachtig uitzicht op de bergen rondom en natuurlijk op het meer van Bled. Het water is ongelooflijk helder en blauw / groen, heel mooi!

Het meer van Bled is ook met kinderen een bezoek waard.
Het meer van Bled is ook met kinderen een bezoek waard.

De klok luiden in de kerk

Aangekomen bij het eiland moeten we via trappen steil omhoog. Daar zit een restaurantje, klein museum en een mooi, wit kerkje. Voor het museum en het kerkje moet je apart entree betalen, 12 euro per volwassene, 5 euro voor kinderen of een gezinskaart voor 24 euro. Het museum stelt niet zo heel veel voor en hebben we snel gezien. De kerk is daarentegen erg mooi en het leuke is: je kunt in de kerk zelf de klok luiden.

Daarna gaan we naar de kerktoren die naast de kerk staat. Het is even een klim omhoog (zo’n 100 traptreden) maar bovenaan heb je prachtig uitzicht op het meer van Bled en de bergen. Het eiland is verder heel klein, binnen 10 minuten loop je er doorheen. Hieronder nog even alle attracties op een rij:

In het midden van het meer van Bled is een klein eiland.
In het midden van het meer van Bled is een klein eiland.
Ook kan je de kerktoren beklimmen, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op het meer van Bled.
Ook kan je de kerktoren beklimmen, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op het meer van Bled.

Wat is er te doen op het eiland van het meer van Bled?

Het eiland in het meer van Bled is heel klein, in zo’n 10 minuten loop je het hele eiland rond. Op het eiland zijn een aantal bijzondere gebouwen die je kunt bezoeken. Een aantal van deze gebouwen kan je gratis bezoeken, maar een aantal zijn betaald.

Welke bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken op het eiland van het meer Bled?

 • Sexton’s House: het kostershuis werd na 1685 gebouwd voor de familie van de koster, die vroeger voor het eiland zorgde. Het gebouw ligt direct naast het bovenste deel van de stenen trap, die vandaag de dag samen met de karakteristieke cassettegevel het herkenbare eilandkenmerk geeft.
 • Potičnica House: In de voormalige tuin, tussen het kostershuis en het provoosthuis, werd in de jaren 1960 een paviljoenrestaurant ingericht, waarin sinds 2012 Potičnica is gevestigd. Zoals de naam al doet vermoeden, ruikt het hier altijd naar versgebakken Sloveense poticas. Een typische Sloveense zoetigheid wat een beetje op cake lijkt.
 • Hermitary
  Aan de noordkant van het eiland, achter de kerk, staat een klein gebouw dat de Hermitary wordt genoemd. Het werd gebouwd als een eenvoudige houten woning voor de kluizenaar die op het eiland leefde en bad. In 1849 werd het gebouw gerenoveerd en omgebouwd tot een herberg voor pelgrims.
 • Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes
  Langs de noordkust van het eiland ligt de bron die uitmondt in het meer. Al Valvasor prijst het water als uitstekend en zo ijskoud in de zomer dat iedereen zich afvraagt hoe een kleine bron op zo’n klein eiland kan ontstaan. De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bevindt zich op deze plek. Het werd in 1888 gebouwd door prins Ernest Windisch-Graetz uit dankbaarheid voor de Moeder Gods, omdat zijn blinde vrouw weer kon zien toen ze haar ogen waste met het bronwater.

Voor welke bezienswaardigheden moet je betalen op het eiland van het meer van Bled?

Let op, wil je op het kleine eiland ook de kerk, museum en kerktoren bezoeken dan moet je daar apart voor betalen. Voor volwassenen is dit 12 euro en voor kinderen 5 euro. Ook is er een familieticket voor 24 euro. Meer informatie over het eiland en prijzen vind je hier.

 • Church of Assumptijon of St. Mary: een prachtig wit klein kerkje in het midden van het eiland. De kerk is meerdere keren verbouwd. Romaanse elementen werden vervangen door gotische in het midden van de 15e eeuw. Grote renovaties waren nodig na twee aardbevingen, eerst in 1511 en opnieuw in 1622. De kerk kreeg de huidige barokke vorm aan het einde van de 17e eeuw. De kerk is niet zo groot maar wel erg mooi om gezien te hebben. In de kerk kan je de ‘wishing bell’ luiden.
 • The Wishing Bell: in de kerk zit ook de ‘wishing bell’ die je kunt luiden. Door te luiden beveel je jezelf aan bij de Maagd Maria en geef je haar je wensen, verzoeken of dank in geloof. In de kerk hangt een groot touw en met flink wat trekken hoor je zelf de klokken boven je kan luiden.
 • Lookout Bell Tower / klokkentoren: De machtige vrijstaande klokkentoren werd in 1680 grondig gerenoveerd. Er luiden drie bronzen klokken in. In 2013 werd het interieur van de klokkentoren, inclusief het mechanische torenuurwerk met slinger, volledig gerenoveerd. Sindsdien is de vrijstaande klokkentoren heropend voor bezoekers, die 52 meter omhoog en omlaag kunnen klimmen via de trap met twee richtingen. Vanaf hier heb je door de ramen prachtig uitzicht op het meer van Bled.
 • Provost’s House: gebouwd om een priester (prošta) te huisvesten. Het eiland werd bezocht door vele pelgrims die konden slapen op het terrein van de proost, een groot gebouw met meerdere verdiepingen naast de kerk. Aanvankelijk had het gebouw alleen de begane grond. Het werd voor het eerst herbouwd in het begin van de 17e eeuw, terwijl er in 1787 een bovenverdieping werd toegevoegd. Vandaag de dag herbergt het gerenoveerde provoostgebouw een etnologische werkplaats, een verkoopgalerij en een museum.
Het kapelletje op het eiland van Bled is wel een bezoek waar, maar hiervoor moet je wel betalen.
Het kapelletje op het eiland van Bled is wel een bezoek waar, maar hiervoor moet je wel betalen.
Ook het beklimmen van de kerktoren is leuk om te doen.
Ook het beklimmen van de kerktoren is leuk om te doen.

Hoeveel tijd heb je nodig op het eiland? Het eiland is heel klein, je kunt er via een wandelpad rondwandelen in zo’n 15 minuten. Wil je ook het museum en de kerk bezoeken dan heb je alles bij elkaar zo’n 30 tot 40 minuten nodig. Als de Pletna-boot je heeft afgezet hoor je gelijk de ophaaltijd, meestal is dit zo’n 40 minuten later, afhankelijk van de drukte.

Het is leuk om de kerk te zien en de kerktoren zelf te luiden, maar in alle eerlijkheid vind ik de prijs hiervoor aan de hoge kant. Het museum is (zeker voor kinderen) niet zo heel veel aan (niet interactief en eigenlijk alleen een tentoonstelling), dus dan blijft alleen de kerk en kerktoren over.

Alle informatie over het eiland van Bled, inclusief een overzichtskaart met alle attracties vind je hier op de website van het eiland.

Alle informatie over de Pletna boten, zoals prijzen en vaartijden vind je onderaan dit blog bij praktische informatie.

# 2 Prachtig uitzicht bij het kasteel van Bled

Boven het meer van Bled ligt het kasteel van Bled. Je kunt er met de auto komen (betaald parkeren) of via een wandelpad (wel een steile klim omhoog!). Het kasteel zelf schijnt niet zo veel voor te stellen, maar het uitzicht vanaf het kasteel op het meer is wel fantastisch.

Meer informatie over het kasteel van Bled vind je hier op de website an Castle Bled.

Het meer van Bled en op de achtergrond het kasteel van Bled.
Het meer van Bled en op de achtergrond het kasteel van Bled.

# 3 Rondwandeling om het meer van Bled

Er is een wandelroute van 6 km die je helemaal rond het meer loopt. Meestal duurt de wandeling ongeveer anderhalf uur, maar het kan ook langer duren als je de tijd neemt om de prachtige uitzichten te bewonderen die je onderweg te zien krijgt. Het pad loopt deels over een geasfalteerd terrein en deels over zandgrond en is ook geschikt voor kinderwagens.

Exacte informatie over de rondwandeling om het meer van Bled is hier te vinden op de website van Bled.

# 4 Zwemmen of suppen in het meer van Bled

Het meer van Bled heeft in de zomer een temperatuur van rond de 25 graden. Kortom, perfect om op een zomerse dag lekker af te koelen. Er zijn meerdere plekken waar je fijn kunt zwemmen, één daarvan is Grasjsko Kopalisce.

Op een 260 meter lange mooi aangelegde oever vind je twee waterglijbanen, een springplank, plastic vlotten op het meer, omheinde zwembaden met een diepte van 50, 120 en 180 cm, een speeltuin met schommels en zandbak en nog veel meer. Ook zijn er kleedkamers, kluisjes, toiletruimtes en verschillende buitendouches. Een aanrader voor een fijne dag op en in het water!

Meer informatie zoals openingstijden vind je hier op de website.

# 5 Fietsen rondom het meer van Bled

Het meer van Bled en omgeving per fiets ontdekken is ook een aanrader. Overal zijn MTB’s of e-MTB’s te huur. Een aanrader is vanuit Bled via Ribno naar Radovljica. Er zijn prachtige fietspaden en fietsknooppunt routes staan ook heel goed aangegeven.

Welke activiteiten zijn er nog meer rondom het meer van Bled?

Rondom het meer van Bled zijn verschillende activiteiten die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Onderstaande tips zijn ook goed te bezoeken met kinderen.

# 1 Kloven bij het meer van Bled

In de directe omgeving van het meer van Bled zijn een tweetal mooie kloven te zien:

Vintgar kloof

De eerste kloof is de Vintgar kloof, deze kloof is vanaf het meer van Bled zo’n 6 kilometer er vandaan, zo’n 15 minuten rijden. Het is een mooie kloof met verschillende wandelmogelijkheden. We schreven een apart blog over deze kloof met alle praktische informatie, je lees hem hieronder.

Pokljuška soteska Gorge

Een andere kloof die dicht bij Bled ligt, is de Pokljuška soteska Gorge. Deze kloof ligt ook op zo’n 15 minuten rijden vanaf het meer van Bled. Door deze kloof die droog ligt, loopt een rondwandeling van ongeveer een uur door bossen en hoge rotswanden. Klimmen en klauteren en een deel gaat ook via een houten brug meteen langs de rotswand.

De wandeling heeft een paar pittige stukken. Het is met kinderen te doen, maar dus wel af en toe klimmen en klauteren. Doe dit niet met regen, want dan zijn de rotsen nat en te glibberig. De route is aangegeven, let op dat je bij de splitsing links aanhoudt en ‘galerije’ volgt. De kloof is gratis toegankelijk en vaak een stuk minder druk dan de Vintgar kloof.

Langs de rivier en omgeven door hoge rotsen. Wandelen in de Vintgar kloof is zeker niet saai!
Langs de rivier en omgeven door hoge rotsen. Wandelen in de Vintgar kloof is zeker niet saai!

# 2 Watervallen bij het meer van Bled

Op maar 5 minuten rijden vanaf het meer van Bled vind je de Iglica waterval. Deze 24 meter hoge waterval ligt verborgen in de kliffen van Iglica, net boven Bohinjska Bela. In het dorp wordt de waterval aangegeven en is het nog zo’n 10 minuten wandelen. Naast de waterval is een houten trap die naar de top van de klif leidt. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

In Slovenië zijn overigens nog veel meer prachtige watervallen, we schreven een apart blog met de mooiste op een rij.

# 3 Rodelen en meer op avonturenberg Straža Bled

Straža is een kleinere heuvel en wordt beschouwd als het mooiste uitkijkpunt in de omgeving met uitzicht op de stad Bled, het meer van Bled, het kasteel en de omliggende bergen. In de zomer zijn op Straža Bled leuke activiteiten voor kinderen, zoals rodelen.

Meer informatie lees je hier op de website van Straza Bled.

# 4 Rafting of canyoning rondom het meer van Bled

Een volger tipte ons voor raften en canyoning in de omgeving van Bled. Dit kan op de relatief rustige Sava rivier en daarom ideaal met kinderen. Een goede organisatie is rafting center Tinaraft. Zij bieden raften aan voor gezinnen en bieden een zeer goede kwaliteit-prijs verhouding aan. Reservering kan makkelijk online.

Op zoek naar nog meer actie? Dan is canyoning ook een super gave activiteit om te gaan doen. In de buurt van Bled kan dit bij Outdoor Tribe op de beboste hellingen van het Jelovica plateau in de Grmečica kloof met steile kalkstenen wanden, talloze poelen en watervallen.

Prijs vanaf 75 euro per persoon inclusief:
Uitrusting voor canyoning (neopreen wetsuit en sokken, harnas, helm, canyoning schoenen)
Tourbegeleiding (gediplomeerde canyoning gids)
Canyoning tour foto’s (camera GoPRO Hero 7)

Andere activiteiten rondom het meer van Bled met kinderen

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden, zijn er nog veel andere culturele uitstapjes. Een volledig overzicht vind je hier op de website van Bled.

Campings rond het meer van Bled in Slovenië

Direct aan het meer van Bled en in de buurt van het meer van Bled zijn verschillende camping te vinden. De onderstaande campings hebben bovendien ook verhuuraccommodaties. We zetten de mooiste op een rij:

Camping Sobec: luxe en grote camping gelegen aan de oevers van de Sava Dolinka rivier en een mooi zwemmeer. De camping heeft kampeerplaatsen en verhuurmogelijkheden. Mooi gelegen in het groen tussen de naaldbomen. Let op; in het hoogseizoen kan het er wel heel druk zijn en we hebben vernomen dat de staanplaatsen dan enorm krap zijn. Meer informatie vind je hier op de website van Camping Sobec.

River camping Bled: ligt vrijwel naast camping Sobec, maar een stukje kleinschaliger. Kampeerplekken en verhuurmogelijkheden. Mooie speeltuin voor kinderen en openluchtzwembad. Ook gelegen aan de rivier en de kampeerplekken liggen deels beschut onder de bomen. Meer informatie vind je hier op de website van Rivercamping Bled.

Camping Bled: iets minder luxe, maar wel meteen aan het meer van Bled. Je kunt er kamperen maar ook verblijven in een glamping tent. Bekijk de camping hier op de website van De Jong Intra vakanties.

Glampings rondom Bled en omgeving: ook liggen er een aantal mooie glamping rondom het meer van Bled. We schreven er een apart blog over, je lees hem via de link hieronder.

Rivercamping Bled heeft ook verhuuraccommodaties.
Rivercamping Bled heeft ook verhuuraccommodaties.

Hotels en appartementen rondom het meer van Bled

Liever in een hotel of appartement? Bekijk hieronder alle mogelijkheden voor een hotel of appartement in Bled.

Complete gezinsreizen naar Bled en Slovenië

Tenslotte zijn er ook diverse reisorganisaties die complete gezinsreizen aanbieden naar Slovenië inclusief gave activiteiten. Sommige daarvan zijn een rondreis inclusief een bezoek aan Bled. Hieronder een overzicht:

Meer van Bled in Slovenië: praktische informatie

Enthousiast geworden en wil je ook een bezoek brengen aan het meer van Bled? Dan is de onderstaande informatie nog handig om te weten.

Waar parkeren bij het meer van Bled?

In het hoogseizoen is parkeren bij het meer van Bled wel een uitdaging. Het kan er dan ontzettend druk zijn. Rondom Bled zijn verschillende parkeerplaatsen en ook is er een gratis shuttle. Actuele informatie over parkeren bij het meer van Bled vind je hier op de officiële website van Bled.

Via deze link kom je op de informatie pagina van parkeren en hier staat ook een link naar ‘The occupancy of parking areas and current traffic information in Bled’. Als je hierop klikt zie je een interactieve plattegrond met alle parkeerplaatsen en ook de opstappunten van de Pletna-boten, heel handig!

Hoe kan je naar het eiland in het meer van Bled?

Met kinderen is de oversteek naar het eiland in Bled erg leuk om te doen. Helaas is het in het hoogseizoen druk en is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te gaan. Er zijn verschillende manieren om naar het eiland te gaan:

Zelf een roeiboot huren:

Het is mogelijk om een boot te huren en zelf naar het eiland te varen. Je kunt een boot huren bij het boothuis van het kasteel, bij Pension Pletna of bij Grand Hotel Toplice.

Bootverhuur Grajska
Adres: Veslaska promenada 11, 4260 Bled
Telefoon: +386 41 608 689
Prijs per boot: boot voor 3 personen: eerste uur 15 euro en daarna elk extra uur 8 euro; boot voor 5 personen: eerste uur 18 euro en daarna elk extra uur 10 euro
Open: Mei tot september tussen 10.00 en 18.00 uur

Pension Pletna bootverhuur
Adres: Cesta svobode 37, 4260 Bled
Telefoon: +386 41 393 899
Prijs per boot: boot voor 3 personen 12 euro per uur; boot voor 5 personen 17 euro per uur
Geopend: elke dag

Grand Hotel Toplice bootverhuur
Adres: Cesta svobode 12, 4260 Bled
Telefoon: +386 4 579 10 00
Prijs per boot: 15 euro per uur
Open: elke dag

Met de Pletna boot:

 • Kosten retour: 15 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen (4-12 jaar)
 • Vaartijden: in het hoogseizoen dagelijks van 10.00 uur tot 18 uur
 • Opstapplaatsen: er zijn verschillende opstapplaatsen. De opstapplaats die is dichts bij het eiland ligt is bij Villa Bled. Vanaf het centrum van Bled wandel je daar in zo’n 15 minuten naar toe, houd bij het meer linksaan.
 • Reserveren: dit kan eigenlijk niet (tenzij voor groepen). Je loopt naar de Pletna boot en zodra deze vol is (zo’n 25 personen) dan vertrekt de boot. In totaal varen er 23 boten op het meer van Bled.
Je kunt met de Pletna boot naar het eiland of een boot huren.
Je kunt met de Pletna boot naar het eiland of een boot huren.

Waar kan je zwemmen bij het meer van Bled?

In de zomer kan je zeker zwemmen in het meer van Bled, de gemiddelde watertemperatuur is rond de 25 graden. Ook zijn er plekken waar ze boten en sups verhuren. Hier op de website van Bled vind je een plattegrond waar de zwemmogelijkheden staan aangegeven.

Zoals eerder in dit blog aangegeven, is een fijne plek om te zwemmen in het meer van Bled bij Grasjsko Kopalisce. Op onderstaande foto zie je eveneens de plaatsen waarop je kunt zwemmen. Grasjsko Kopalisce ligt rechtboven op de kaart op de foto.

Waar zijn alle opstapplaatsen van de Pletna boten en waar is de bootverhuur?

Op de foto hieronder zie je de verschillende opstapplaatsen van de pletnaboten en bootverhuur. Wij namen de Pletna boot vanaf Villa Bled, de kortste oversteek naar het eiland in het meer van Bled. Ook zie je hier het zwembad

Op deze kaart een overzicht van de opstappunten van de Pletnaboten en bootverhuur.
Op deze kaart een overzicht van de opstappunten van de Pletnaboten en bootverhuur.

Het meer van Bled met kinderen bezoeken

Ben je van plan om het meer van Bled te gaan bezoeken met kinderen, dan hebben we een aantal praktische tips voor je. Hieronder, in willekeurige volgorde, hebben we ze even op een rijtje gezet.

In het hoogseizoen: kom op tijd!

Het meer van Bled is een zeer populaire ‘hotspot’, zeker in het hoogseizoen. Als het even kan, probeer dan Slovenië te bezoeken buiten de zomervakantie. Ik was er bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie, dan is alles net een beetje groen aan het worden én is het er veel en veel rustiger.

Lukt dat niet en ga je in de zomervakantie naar het meer van Bled met kinderen? Zorg er dan voor dat je zo vroeg mogelijk op de dag het meer van Bled bezoekt.

Met de Pletna boot naar het eiland

Met kinderen zou ik adviseren om de Pletna boot te nemen naar het eiland in plaats van zelf roeien, zeker als de kids nog niet kunnen zwemmen. Het eiland is heel klein en kan ook erg druk zijn. Met enorme drukte op het kleine eiland is niet fijn en het geld ook niet waard. Ga je in het hoogseizoen, ga dan zo vroeg mogelijk!

Lekker zwemmen rondom het meer

Wat misschien met kids nog het leukste is, is om lekker te zwemmen of te suppen in dit meer. De temperatuur is rond de 25 graden en dus aangenaam in de zomer, zeker bij warm weer.

Ligging van het meer van Bled

Het meer van Bled in Slovenië is vanaf Utrecht circa 1150 kilometer.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer tips voor een gezinsvakantie in Slovenië. Kijk hieronder voor meer tips.

In dit blog affliate links staan naar betrouwbare samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: