De Neko Switch: een hippe, comfortabele draagzak voor baby’s tot peuters

De Neko Switch: een hippe, comfortabele draagzak voor baby’s tot peuters

De Neko Switch vinden wij een ideale draagzak voor pasgeboren baby’s, zowel thuis als op reis. Waarom? Dat lees je in dit uitgebreide blog. 

De Neko Switch: een hippe, comfortabele draagzak voor baby’s tot peuters 

Een draagzak, wat mij betreft zou elke ouder er één moeten hebben. Voor mij is een draagzak onmisbaar geworden. Niet alleen op reis, maar ook thuis gebruik ik een draagzak met grote regelmaat. Ik heb mijn handen vrij en mijn baby wordt er rustig van. En eerlijk is eerlijk: ik vind het ook genieten om mijn kleintje zo dicht bij me te hebben. 

Na mijn goede ervaringen met de Beco todler voor mijn peuter, wil ik voor onze pasgeboren baby ook graag weer een draagzak aanschaffen. Uiteraard heb ik wederom een flinke wensenlijst: de draagzak moet geschikt zijn voor een pasgeboren baby, comfortabel zitten, er leuk uitzien én mijn man moet er ook mee willen lopen. Via draagzak.nl vind ik de Neko Switch, die ‘op papier’ aan al mijn eisen voldoet.

Neko, geïnspireerd door moederkatten 

Het merk Neko is voor mij onbekend. Op internet lees ik dat Neko een Turks merk is en zij soepele geweven draagdoekenstoffen combineren met een stevige tailleband. De dragers zijn goed verstelbaar en hebben een unieke pasvorm. Neko heeft zich laten inspireren door de manier hoe moederkatten met gemak hun kittens dragen. Neko betekent dan ook kat in het Japans.  

De Neko Switch draagzak is hip, comfortabel en groeit met je baby mee.
De Neko Switch draagzak is hip, comfortabel en groeit met je baby mee.

De Neko Switch baby en de Neko Switch kleuter

Ook lees ik dat ik kan kiezen uit een Neko fullbuckle (tailleband en schouderband sluiten met gesp) draagzak voor baby óf voor een kleuter. De Neko Switch baby is geschikt van maat 50/56 tot maat 86. De Neko Switch kleuter draagzak is geschikt vanaf maat 86/92 tot maat 128 (circa 6 jaar). Met mijn pasgeboren baby ben ik geïnteresseerd in de Neko Switch baby. 

De Neko Switch groeit met je baby mee 

Volgens de omschrijving op de website is de Neko Switch baby ‘een heerlijke draagzak die met je kindje meegroeit van baby tot peuter. Dit vanwege de rugpand die volledig verstelbaar is en daardoor meegroeit met je baby. Een mooie draagzak die geschikt is voor direct vanaf de geboorte tot ongeveer 2-3 jaar (maat 50/56 tot 86)’. Dat klinkt perfect en ook heel handig, op die manier kan ik de komende jaren ermee vooruit.

Verder lees ik dat de draagzak de natuurlijke heupontwikkeling ondersteunt tijdens het dragen, zowel op de buik als op de rug. Op de foto’s ziet de draagzak er erg mooi en trendy uit, er zijn diverse varianten met hippe motiefjes.

Ik ben om en bestel de Neko Switch baby, variant Lycia Terracotta. Eens kijken of deze draagzak inderdaad net zo mooi en comfortabel is als de omschrijving doet geloven.

De Neko Switch heeft makkelijk verstelbare banden, afhankelijk van de leeftijd van je kindje.
De Neko Switch heeft makkelijk verstelbare banden, afhankelijk van de leeftijd van je kindje.

Zacht geweven stof van biologisch katoen en bamboe

Yes, daar is die dan, de Neko Switch draagzak. Als ik de doos openmaak, zie ik als eerste een mooie kleurrijke opbergzak. Hier zit de Neko Switch in. Als ik de draagzak eruit haal vallen me een aantal dingen op: allereerst de zachte stof én het mooie design. De kleuren en het motief van de draagzak komen precies overeen met de foto’s die ik vooraf had gezien, fijn.

De draagzak is mooi afgewerkt. Overtollige riempjes kan ik mooi wegstoppen in de ‘verborgen’ vakjes of oprollen met behulp van de elastiekjes. Ook aan veiligheid is gedacht. Zo heeft het sluitsysteem een extra elastiek, zodat de heupband nooit zomaar kan losspringen. 

De Neko switch draagzak wordt geleverd in een mooie opbergzak.
De Neko switch draagzak wordt geleverd in een mooie opbergzak.
De Neko Switch is mooi afgewerkt en heeft ‘verstopte’ vakjes zodat je geen loshangende riempjes hebt.
De Neko Switch is mooi afgewerkt en heeft ‘verstopte’ vakjes zodat je geen loshangende riempjes hebt.

Comfortabel dragen door de PFA’s (perfect fit adjusters) 

Fantastisch wat marketeers bedenken om hun product te promoten; zo heeft de Neko Switch zogenaamde PFA’s oftewel ‘perfect fit adjusters’. In normale taal zijn dit kleinere banden die je kunt verstellen om de draagzak goed passend te maken.

Ik zie inderdaad meerdere banden die je kunt verstellen. Zo is de rugpand in zowel de lengte als breedte te verstellen, net zoals de heupgordel en schouderbanden. Dit verstellen gaat vrij makkelijk, binnen no time heb ik de draagzak helemaal op maat gemaakt. 

Schouderbanden op twee verschillende punten vast te maken

Bij het op maat maken van de Neko Switch kom ik even in verwarring, ik kan de schouderbanden namelijk op twee verschillende punten vastmaken. Ik kan kiezen om de schouderband aan het rugpand te bevestigen of aan de tailleband. Dat is vreemd. Ik lees de beschrijving nog eens door en dan valt het kwartje. 

De keuze om de schouderbanden of aan het rugpand of aan de tailleband te bevestigen is juist een uniek kenmerk van de Neko Switch. De optie om de schouderband te kunnen bevestigen aan de tailleband is door Neko speciaal ontworpen voor baby’s van 0-6 maanden. Dit helpt de ruggengraat van je kindje om in de juiste, natuurlijke, gebogen positie te ondersteunen, vergelijkbaar met een draagdoek. Vanaf 6 maanden kan je de schouderband aan het rugpand bevestigen.

Aangezien onze dochter nog maar een paar maanden oud is, bevestig ik de schouderband aan de tailleband. Dit gaat makkelijk. De andere, ongebruikte, gesp berg ik op in het ‘verborgen’ zakje in de stof. 

De Neko Switch is een fijne draagzak voor jou en je kleintje.
De Neko Switch is een fijne draagzak voor jou en je kleintje.

Neko Switch: makkelijk in gebruik en fijn dragen  

Maar dan nu de belangrijkste test, hoe is de Neko Switch in gebruik? Mijn pasgeboren dochter A. wil ik graag aan de voorkant dragen. Het ‘aandoen’ van de draagzak gaat heel makkelijk, met een klik zit de heupband om mij heen, de extra veiligheidsgesp heb ik er ook zo omheen zitten. Voorzichtig leg ik A. in de draagzak en doe ik haar beentjes in de beide uitsparingen. Deze zijn extra verstevigd waardoor het comfortabel aanvoelt voor zowel mijn dochter als voor mijzelf.

Stevige tailleband met extra veiligheidselastiek

Onze dochter is een normale baby van zo’n 3600 gram, maar toch vrij tenger. Ik ben dan ook blij met de stevige tailleband met extra veiligheidselastiek. Hierdoor ben ik er gerust op dat ze er niet uit kan glijden, ze is immers nog zo klein en kwetsbaar. De stof is door de toevoeging van bamboe inderdaad zacht en soepel en vormt zich fijn om haar lichaam heen. Ook voor mij voelt de draagzak comfortabel aan.

Op de schouderbanden zitten zogenaamde teething pads. Deze afneembare pads beschermen de schouderbanden tegen sabbelen. Even lijkt het alsof de schouderbanden wat ‘afzakken’ maar er zit een extra band die je met een gesp vastklikt om beide schouderbanden bij elkaar te houden.

De tailleband van de Neko Switch heeft een extra veiligheids elastiek, zo kan de draagzak nooit helemaal openschieten.
De tailleband van de Neko Switch heeft een extra veiligheids elastiek, zo kan de draagzak nooit helemaal openschieten.
De Neko Switch heeft een extra gesp aan de achterkant waardoor de banden niet afzakken.
De Neko Switch heeft een extra gesp aan de achterkant waardoor de banden niet afzakken.

Makkelijk in gebruik

Ik ben enthousiast en gebruik de draagzak veel, zowel thuis als onderweg. Vooral omdat de Neko heel makkelijk in gebruik is. In een paar tellen heb ik de draagzak ‘aan’ en zit mijn dochter erin. Ook mijn dochter lijkt de draagzak prettig te vinden. Ze valt vrijwel meteen in slaap zodra ze erin zit.

De draagzak gaat mee voor een mooie wandelingen maar we gebruiken de draagzak ook voor een vliegreis en zelfs tijdens onze skivakantie. De ene keer zit ze in een dik skipak en soms in dunne kleertjes. Het is fijn dat je de draagzak snel kunt verstellen en daarmee passend is voor elk kledingtype.  

Als ik de draagzak niet nodig heb, kan ik deze compact opvouwen en in de meegeleverde opbergtas doen. Ook past hij makkelijk in een rugzak of bijvoorbeeld in het opbergvak van mijn kinderwagen. Dat vind ik erg handig. 

Het ‘aandoen’ van de Neko Switch is makkelijk en snel.
Het ‘aandoen’ van de Neko Switch is makkelijk en snel.
De Neko Switch vind ik ideaal om mee te wandelen.
De Neko Switch vind ik ideaal om mee te wandelen.
Ook tijdens vliegreizen is de Neko Switch een fijne draagzak.
Ook tijdens vliegreizen is de Neko Switch een fijne draagzak.

Nadelen?

Nadelen? Die heb ik vrijwel niet kunnen vinden. Wellicht één klein puntje in de categorie ‘elk voordeel heeft zijn nadeel’. Doordat de Neko zo veel verstelmogelijkheden heeft en je hem hiermee precies op ‘maat’ kan maken (wat heel fijn is), moet je wel wat handelingen verrichten als iemand anders de draagzak gebruikt.

Zo moet mijn man, ondanks dat hij bijna even groot is, wel wat aanpassingen doen om de draagzak ook comfortabel te kunnen dragen. Voor mij was dit geen groot probleem, omdat ik degene ben die het meest de draagzak gebruikt en het verstellen maar een paar minuten duurt.

Al met al heeft de Neko Switch baby zijn beloftes wat mij betreft meer dan waargemaakt. Onze dochter voelt zich heel fijn in de draagzak en daarom gebruiken wij hem veel. Natuurlijk is het goed om te realiseren dat elke baby anders is en dat jouw baby een draagzak misschien minder prettig vindt. 

Kenmerken van de Neko Switch draagzak

De Neko Switch baby heeft veel mogelijkheden, voor het gemak nog even alle kenmerken onder elkaar:

  • volledig verstelbaar rugpand
  • verstelbare breedte rugpand (min tot max) 14 – 40 cm
  • verstelbare hoogte rugpand (min tot max) 29 – 41 cm
  • heupgordel / taille (min-tot-max) 66 tot 145 cm
  • dubbele verstelbare schouderbanden
  • draagopties buik & rug, beide met gezicht gericht naar drager
  • uitsparingen voor benen van baby, ondersteunende taille voor de drager
  • royale, afneembare slaapkap
  • 100% biologisch katoen (of 60% katoen + 40% bamboe)

Bij de Neko Switch zit een tas voor de draagzak. Deze tasjes worden willekeurig toegevoegd aan de draagzakken, de printjes komen dus niet overeen met de draagzak maar zijn een verrassing.

Neko Switch poppendrager

Neko heeft ook een mini Neko poppendrager. Daarmee draagt jouw kindje zijn of haar pop of knuffel mee, net als papa of mama. 

Prijs en levering van de Neko Switch draagzak

De Neko Switch is er in diverse printjes qua stof, de prijzen kunnen daardoor iets verschillen per uitvoering.

De Neko Switch baby in dit blog is de Lycia Terracotta en kost 149 euro (prijspeil 2020). De draagzak is makkelijk en veilig te bestellen via draagzak.nl.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor handige reisproducten voor in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in een eerdere samenwerking met een derde partij en Draagzak.nl. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Categorieën:

Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: