Slovenië met kinderen: tips voor uitjes in Breginj!

Slovenië met kinderen: tips voor uitjes in Breginj!

Slovenië 29 december 2022

Een zomervakantie naar Slovenië met kinderen. Is dat een aanrader en wat zijn dan leuke uitstapjes? In onze nieuwe rubriek: ‘mijn gezinsvakantie in de bergen’ vertelt Renée er meer over.

Vind je het leuk om ook een keer je tips voor een gezinsvakantie in de bergen te delen? We horen het graag, stuur gerust een mail of neem contact met ons op via onze socials.

© Omslagfoto: Ciril Jazbec / Slovenia.info

Wie zijn jullie?

Wij zijn Robbert en Renée en hebben twee kids. Een dochter R. van 7 jaar en een zoon R. van inmiddels 5 jaar. Toen we in Slovenië waren, was onze jongste nog 4 jaar. We wonen in Delft en naast skiën in de winter, vinden we het heerlijk om in de zomer de bergen op te zoeken en te kamperen. We hebben een  eigen caravan.

Renée en haar gezin op vakantie in Slovenië

Slovenië, niet groot maar wat een prachtige natuur!

Slovenië, officieel de Republiek Slovenië, is gelegen in Midden Europa. Het grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en aan Hongarije in het noordoosten. Slovenië is niet zo groot, met een oppervlakte van 20.373 km² is Slovenië ongeveer half zo groot als Nederland.

Ondanks Slovenië dus een relatief klein land is, is het wel heel gevarieerd qua landschap. Het noorden is erg bergachtig met de bergketens de Karawanken, Kamnische Alpen en de Julische Alpen. In de Julische Alpen ligt in het prachtige Triglav Nationaal Park met de gelijknamige berg de Treglav (de drie toppen). Met een hoogte van 2864 meter is de Treglav meteen de hoogste berg van het land. In de Julische Alpen ligt ook het grootste meer van Slovenië, het meer van Bohinj.

Het oosten van Slovenië is vrij vlak en in het zuidwesten en zuiden vind je vooral middelgebergtes en heuvellandschappen, die overgaan in de Dinarische Alpen. Ook heeft Slovenië een 47 kilometer lange kustlijn. Meer informatie vind je hier op de website van Slovenië.

Slovenië met kinderen is heel veelzijdig!
Slovenië met kinderen is heel veelzijdig!

Een zomervakantie naar Slovenië met kinderen

Renée ging in de zomervakantie met haar gezin naar Slovenië. Een bestemming die de afgelopen jaren steeds populairder wordt, ook bij gezinnen. Maar is Slovenië ook geschikt voor gezinnen? Hieronder deelt Renée haar ervaringen van een zomervakantie in Slovenië met kinderen en heeft heel veel tips voor gave uitstapjes en een fijne camping.

Hoe hebben jullie de vakantie geboekt? Hebben jullie de reis zelf samengesteld of een ‘kant en klare’ reis ergens geboekt?

‘Omdat wij in de zomer altijd maar 2 weken vakantie hebben en Slovenië wel een stuk rijden is (zeker met snelheidsbeperking met de caravan) hebben we besloten om maar naar 1 camping te gaan en van daaruit de auto te pakken voor dagtripjes. Dat was voor ons een goede keuze. Gedurende twee weken verbleven wij op een camping aan de voet van de Nadiža-vallei, in het dorp Podbela in de wijdere omgeving van Breginj in de Julische alpen.’

Een mooie en groene camping in Podbela

‘Onze camping, genaamd ‘Kamp Nadiza’ in Podbela, was super mooi, relaxed, schaduwrijk en vrij rustig ten opzichte van de andere campings die er in Slovenië op de meer toeristische plekken zijn. Dit hoorden we van ‘collega-kampeerders’ die andere campings hadden bezocht in Slovenië maar toch terug zijn gekeerd naar deze camping. Camping Kamp Nadiza is een aanrader als je houdt van een groene, ruime camping die niet te vol is. Nadeel is dat je wat meer moet rijden voor de bekendere plekken (die wij dus zeker niet allemaal bezocht hebben).’

Niet meer op de bonnefooi

‘Wij hebben onze zomervakantie naar Slovenië dus zelf samengesteld en vooraf de camping geboekt. Slovenië wordt steeds drukker en we hoorden van kampeerders dat het “op de bonnefooi” reizen het afgelopen jaar lastiger was dan verwacht. Ook hebben wij gekozen voor een reis die niet in de weekenden startte en eindigde. In de weekenden is Duitsland erg druk en ook de Würzenpass is regelmatig behoorlijke file. Overigens, voor camping Kamp Nadiza in Podbela, reis je via Italië wat relatief wat rustiger is.’

Slovenië heeft prachtige watervallen, kloven en bergtoppen.
Slovenië heeft prachtige watervallen, kloven en bergtoppen.

Hebben jullie tips voor uitjes voor een zomervakantie in Slovenië met kinderen?

‘Zeker, maar alleen in de omgeving van onze camping in Podbela / Breginj. Deze omgeving ligt helemaal in het noord-westen van Slovenië tegen de Italiaanse grens. Deze omgeving is perfect voor een veelzijdige familievakantie; de natuur is prachtig en hier is echt van alles te doen. Van prachtige wandelingen, watervallen, maar ook verscholen zwemwater en wijngaarden en zelfs culturele uitstapjes.

We hebben in 2 weken heel veel plekken bezocht, maar er was nog heel veel wat we hadden willen doen maar niet aan toegekomen zijn. Bijvoorbeeld de wijnvelden in de bergen of een bezoek aan Italië. Wat we wel hebben gedaan vonden we super mooi en delen we graag hieronder.’

Hierboven de kaart van regio Podbela in Slovenië met daarop ook de camping Kamp Nadiza.

Tips voor uitjes in de omgeving van Podbela / Breginj

Hieronder deelt Renée, in willekeurige volgorde, haar tips voor uitjes in de omgeving van Podbela / Breginj in de Julische alpen van Slovenië.

# 1 Kozjak waterval

‘Eén van onze uitstapjes was naar de slap Kozjak, ‘slap’ is het Sloveense woord voor waterval. De 15 meter hoge waterval ligt heel mooi tussen hoge rotswanden in en het water heeft een prachtige blauw-groene kleur. Vanaf de parkeerplaats is het een leuke, eenvoudige wandeling over een rotsachtig pad met soms een houten bruggetje. De route is goed gemarkeerd en loopt grotendeels onder de bomen, dus fijne beschutting bij een warme dag.

Wij maakten een wandeling van 3.5 kilometer waar we ongeveer 1,5 uur over deden. Je kunt de route eventueel ook nog wat uitbreiden. Bij de waterval zelf kan je niet zwemmen. Op de route ernaar toe heb je wat plekken waar het wel kan als je er een langere trip van wilt maken.’

Over de Kozjak waterval hebben we inmiddels een uitgebreid blog geschreven met aanvullende informatie, je leest hem hier.

De Kozjak waterval in Slovenië.
De Kozjak waterval in Slovenië.
Onderweg naar de Kozjak waterval in Slovenië.
Onderweg naar de Kozjak waterval in Slovenië.

# 2 Tolmin Gorges

‘De Tomin Gorges zijn prachtige nauwe rotsspleten (kloven) bij de laagste ingang in het Triglav Nationaal Park. De Tolmin kloof is een gemeenschappelijke naam voor de Tolminka en Zadlaščica kloven, die één van de mooiste natuurlijke attracties in de regio van Tolmin zijn.

Dit is een meer toeristische wandeling, maar wij vonden het nog steeds heel mooi. Ook hier geldt: je kan meerdere routes lopen en daarmee bepalen hoeveel kilometer jij en je kids aan kunnen. De wandeling door de nauwe kloof is prachtig maar niet geschikt voor kinderwagens. Er zijn veel trappetjes, waardoor dat onmogelijk is. Eventueel zou je wel de wandeling kunnen maken met een rugdrager.

Er zijn parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren en waar een pendelbus je naar de ingang van de kloof brengt. Dit is allemaal prima geregeld en het is daardoor zeker niet nodig om naar de ingang te rijden en daar betaald te parkeren (wat vaak ook vol is). Ook deze wandelroute is vrij beschut, wat lekker is als het 35+ graden is zoals bij ons het geval was.’

Over de Tolmin Gorge hebben we inmiddels een uitgebreid blog geschreven, je lees hem hier.

Het prachtige heldere water van de Tolmin Gorges.
Het prachtige heldere water van de Tolmin Gorges.
De wandeling in de Tolmin Gorges is ook goed te doen met kinderen maar niet geschikt voor kinderwagens.
De wandeling in de Tolmin Gorges is ook goed te doen met kinderen maar niet geschikt voor kinderwagens.

# 3 Franja partisan hospital

‘Dit vonden wij een heel indrukwekkende plek en zeer de moeite waard om te bezoeken. Het Franja partisan hospital was een geheim ziekenhuis in de bergen die was opgericht voor de soldaten in de 1e wereldoorlog. Het geeft een goed beeld en is heel indrukwekkend als je je er een beetje in verplaatst. Het hospital ligt dus ook echt helemaal verscholen in de bergen, de wandeling van de parkeerplaats naar de Pasice-kloof duurt ongeveer 10 minuten.

Het pad loopt langs een beek en over hellingen, trappen en houten bruggen maar is verder niet moeilijk. Langs het pad staan verschillende informatieborden in het Sloveens en Engels. Ook kan je sommige gebouwen van binnen bekijken. We vonden het erg de moeite waard om te bekijken (en nog wat geschiedenis mee te geven aan je kids 😊). Al met al ben je hier zo’n 1,5 uur mee zoet, inclusief de wandeling er naar toe en weer terug.’

Meer informatie over het Franja partisan hospital zoals openingstijden en toegangsprijzen lees je hier op de website van het museum.

# 4 Klimbos Bovec

‘Onderweg naar de camping had ik bij Bovec een klimbos gezien. Dit klimbos en avonturenpark ligt in het hart van de verborgen kloof Srnica bij de stad Bovec. Het is bedoeld voor natuurliefhebbers, adrenaline liefhebbers maar ook zeker voor gezinnen met kinderen. In de 120 meter lange kloof is een gaaf klimparcours wat een combinatie is van wandelen en klimmen. Uiteraard veilig gezekerd aan de staalkabels die in de muur zijn geplaatst.

Er zijn verschillende moeilijkheidsgradaties. Kinderen van 4 kunnen volledig onder begeleiding van de ouder (die loopt ernaast) een parcours afleggen. Oudere kinderen of volwassenen kunnen kiezen voor een meer uitdagend parcours met bijvoorbeeld een zipline. Geen bergbeklimming maar wel heel avontuurlijk! Op de website zie je verschillende gave video’s van alle mogelijkheden.’

Meer informatie over dit klimpark zoals openingstijden en toegangsprijzen vind je hier op de website van het klimpark SRNICA in Bovec.

Ook brachten we een bezoekje aan het klimbos, waar zelfs 4-jarigen al een parcours kunnen afleggen.
Ook brachten we een bezoekje aan het klimbos, waar zelfs 4-jarigen al een parcours kunnen afleggen.

# 5 Family raften

‘De camping Kamp Nadiza biedt zelf ook diverse excursie mogelijkheden aan, waaronder raften. Dat leek ons wel heel gaaf, dus maakten wij een boeking voor family raften onder leiding van een gids. Vanaf de camping bracht een busje ons naar het vertrekpunt en pikte ons later weer op. Een leuke activiteit maar door de droogte was de waterstand heel laag en het dus niet heel spectaculair.

Op sommige stukjes moesten we zelfs de boot trekken, waarbij de kinderen in de boot bleven. Dit scheen wel heel uitzonderlijk te zijn, maar we waren ook in Slovenië toen het ruim 35 graden was.

Tip: Als je met oudere kinderen wil kajakken is de zomer niet altijd het beste moment en kan je beter in het voorseizoen gaan. De rivieren waren afgelopen zomer erg droog (wat met onze jonge kindjes juist handig was met familieraften) en dan zijn de mogelijkheden voor raften echt wat beperkter.

Voor echt raften met wat oudere kinderen schijnt BOVEC meer mogelijkheden te hebben. Wij zijn hier wel geweest voor het klimbos en hebben wat rafters bekeken, maar door de leeftijd van die van ons hebben we dat niet zelf ervaren.’

Vanuit onze camping gingen we ook nog raften!
Vanuit onze camping gingen we ook nog raften!

# 6 De Kanin Mountain Ragen and Presetreljenik window

‘Ook brachten wij een bezoek aan de Kanin Mountain Ragen en de Presetreljenik window, een spectaculaire natuurlijke venster in het Kanin-hooggebergte van 10 meter x 7,5 meter groot en biedt een ongelooflijk mooi uitzicht op de bergen in Slovenië.

Werkelijk prachtig maar voor (kleine) kinderen niet heel goed begaanbaar. Je start op dezelfde plek als waar het klimbos is (zelfde parkeerplaats), zie # 4 in dit overzicht. Let op: die was bij ons erg vol als je laat bent. Je moet dan lang rondjes rijden voor een parkeerplekje. Vervolgens ga je met een heeeeeel lange kabelbaan in een eitje omhoog. Leuk om met de kids te doen.

Boven, op ruim 2300 meter, kan je met kleine kinderen wat rondwandelen, genieten van het uitzicht en een drankje doen bij het restaurant. Het is boven op de berg natuurlijk wel wat kouder, dus neem wel een extra trui mee (zeker als je uit 30+ graden komt zoals wij). Helaas is de wandeling naar “het raam” wel echt pittig en zeker te pittig voor een 4 jarige.

Ook met onze 7 jarige vond ik het nog een uitdaging en liep ik niet heel ontspannen. Er zijn veel losliggende steentjes en geen hekwerken die je opvangen. Ook volwassenen hadden er soms wat moeite mee. Je zou je kind in een rugdrager kunnen doen, maar op sommige plekken is dat ook niet heel ontspannen lopen (wat ons betreft).

De Kanin Mountain Ragen en de Presetreljenik window
De Kanin Mountain Ragen en de Presetreljenik window

Beter rechtsom dan linksom

Het schijnt wel dat linksom starten (wat wij deden) het moeilijkste gedeelte is en je met rechtsom starten (en zelfde route terug) het makkelijker is. Hier willen wij terug zodra ze iets groter zijn. De wandeltijd naar het ‘raam’ is vanaf het bergstation circa 40 minuten, maar wij deden er beduidend langer over.

Er is ook een Via Ferrate voor gezinnen, deze is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Een klimuitrusting kan je lenen in het restaurant.’

Meer informatie over de Presetreljenik window lees je ook hier op de website van Soca Valley.

Prachtig maar niet heel geschikt voor (kleine) kinderen.
Prachtig maar niet heel geschikt voor (kleine) kinderen.

# 7 Sunik Water grove

‘Ook brachten we een bezoek aan de Sunik Water grove, een prachtige wandeling tussen de bergen, langs watervallen en waterpoelen met steeds het uitzicht op het smaragdgroene water. De wandeling gaat door de bossen naar de waterval over een afstand van zo’n 2 kilometer. Het wandelpad is heel goed begaanbaar, dus ook met kleine kinderen in een rugdrager is dit heel goed te doen.

Er zijn overigens twee versies van de route. Een ‘lange’ wandeling van zo’n 3 kilometer die start in de buurt van ‘kamp Klin’. Het kortere pad begint op de weg, verderop, naast het bord voor de Šunik Water Grove. Beide zijn gemarkeerd en worden goed aangegeven.’

Meer informatie over de Sunik Water grove lees je hier op de website van Soca Valley.

Ook een bezoek aan de Sunik water grove is een aanrader voor een vakantie naar Slovenië met kinderen.
Ook een bezoek aan de Sunik water grove is een aanrader voor een vakantie naar Slovenië met kinderen.
Heerlijk koel bij een zomerse dag.
Heerlijk koel bij een zomerse dag.

# 8 Boka waterval

‘De Boka waterval is de meest waterrijke en machtigste waterval van Slovenië, met een totale hoogte van 144 meter en een breedte van 18 meter. Het is tevens één van de meest majestueuze watervallen van Europa. Ook deze uitstap konden we natuurlijk niet missen.

De wandeling zelf is vrij kort, de waterval is ver weg, je kunt er dus niet dicht in de buurt komen. Al met al een prima uitstap maar ik zou er niet apart voor rijden. Het is prima om deze uistap te combineren met iets anders, want met een klein uurtje ben je weer terug.

We hadden er misschien iets meer van voorgesteld, kijkende naar de foto’s op de website. Dit kan ook te maken hebben dat deze waterval in de zomer echt een stuk minder krachtig is dan in de lente. Desondanks blijft het natuurlijk wel een prachtig natuurwonder.’

Over de Boka waterval hebben we inmiddels een uitgebreid blog geschreven, je lees hem hier.

# 9 Zwemmen bij een prachtig verborgen plek aan de weg van Nadiza – Nadiza Logje.

‘Op de route naar Italië kwamen we langs Nadiza Logje, een verborgen zwemparel! Vlakbij het dorp Logje, op 13 km afstand van Kobarid, ligt de stenen brug van Napoleon over de rivier Nadiža. Bij deze brug vind je een heerlijke plek voor een verfrissende duik. Leuk weetje, de brug werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw ten tijde van Napoleons verovering van Europa, vandaar de naam. Het zwemwater is hier tot 20°C in de zomer en heerlijk om even af te koelen tijdens een warme dag.’

Zwemmen bij een prachtig verborgen plek aan de weg van Nadiza
Zwemmen bij een prachtig verborgen plek aan de weg van Nadiza

# 10 Touren met de auto

‘Onze laatste tip is om ook vooral rond te rijden: stap uit en aanschouw weer een wonderschoon beekje met helderblauw water. Zo hebben we een aantal dagen gewoon wat rond gereden en vooral veel foto’s gemaakt. We hebben wat kleine dingen bezocht, geluncht aan een watertje en weer ingestapt.

Zo hebben we ook een enorme slingerpas gereden, de indrukwekkende Vrsic pass. Super steil en met wel 50 haarspeldbochten. Op de top was het extreem druk, dus zijn we niet gestopt en hebben we er geen foto’s van, maar ook deze uitstap is zeker een aanrader en het is ook dé uitdaging voor wielrenners.’

Slovenië met kinderen: overige praktische informatie

Enthousiast geworden over een zomervakantie naar Slovenië met kinderen? Naast bovenstaande tips voor uitjes heeft Renée ook nog de volgende praktische informatie voor je:

Heb je nog een tip voor een camping?

‘Wij hebben tijdens onze zomervakantie in Slovenië op slechts 1 camping gestaan, maar dit vonden wij wel echt een heerlijk plekje. Dit was Kamp Nadiza, helemaal in het noord-westen op de grens van Italië. De camping heeft een natuurlijke prachtige plek waar je kan zwemmen.

Zoals het op de foto’s staat van de website zo is het ook. Niet mooier gemaakt dan het is. Voor kinderen is er een heerlijke speeltuin om te spelen (met ook drie grote trampolines) en er is een eenvoudig restaurant waar je wat kunt eten of drinken. Het restaurant grenst aan de speeltuin, dus je kunt je kids goed in de gaten houden.

De camping is echt een mengelmoes van (veel) Slovenen, Nederlandsers, Duitsers en nog wat nationaliteiten. Wij vonden deze mix zelf erg leuk dan alleen maar een Nederlandse enclave. Ze bieden ook enkele activiteiten aan op de camping zoals bijvoorbeeld raften en kajakken, maar je hebt er geen dagelijks entertainment (wat wij juist fijn vonden!).’

Kamp Nadiza vonden wij een hele fijne camping, ruim, groen en met een fijne speeltuin.
Kamp Nadiza vonden wij een hele fijne camping, ruim, groen en met een fijne speeltuin.

Andere kindvriendelijke campings in Slovenië

Op zoek naar een andere accommodatie voor een zomervakantie naar Slovenië met kinderen? Hieronder hebben we nog een aantal tips op een rijtje gezet:

Anwb camping Bled

De staanplaatsen zijn deels op een open weide met weinig begroeiing en deels op terrassen met schaduw van naald- en loofbomen. Aan de buitenzijde van de camping zijn de huuraccommodaties. Er worden wandel-, en fiets- en paardrijtochten georganiseerd en je kunt ook raften en paragliden. Voor de ingang van de camping ligt de openbare weg naar Bled met het indrukwekkende meer van Bled met een grind- en grasstrand. Het grindgedeelte loopt langzaam af in het meer.

Daarnaast heeft de ANWB nog meer erg mooie campings in Slovenië, een overzicht vind je hier op de website.

Appartementen en vakantiewoningen Eko Terme Snovik

”Prima verblijf waar we ons goed vermaakt hebben met het gezin. De zwembaden waren heerlijk warm en de ligging van het hotel was heerlijk rustig. Ontbijt en avondeten waren prima, geen extreme luxe, maar dat hoeft ook niet voor die prijs! Personeel was super vriendelijk en behulpzaam. En de kamers waren super schoon en de bedden sliepen prima. Super fijn was ook de airco in de kamers!”

Ook via Booking.com kan je verschillende hotels en appartementen vinden, een overzicht van alle hotels en appartementen in Julische alpen in Slovenië vind je hier op de website.

Wat vond je van het prijsniveau van de bestemming, is het vergelijkbaar met Nederland?

‘Een vakantie naar Slovenië met kinderen is niet goedkoop, althans niet goedkoper dan in Nederland. Ik had het goedkoop verwacht, maar dat was het niet. De prijzen waren redelijk Nederlands. Uit eten is wel goedkoper dan in Nederland.’

Zijn er nog andere belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden?

‘Slovenië is (nog) geen standaard toeristisch land. Het is nog niet helemaal ingericht op kinderen zoals bijvoorbeeld Oostenrijk. Verwacht dus niet talrijke speeltuinen en “kinderroutes”. Ze schijnen er wel te zijn, maar dan moet je er wel gericht op zoeken.

Met onze kids van 4 en 7 jaar hebben we gewoon de wat kleinere routes gelopen en dat is prima te doen. Alleen de berg op was vooral voor die van 4 niet haalbaar en ook voor oudere kinderen (en volwassenen) is er niet altijd een ‘gebaand pad’ en dus pittiger. Waar wij zaten, zat je echt in de bergen. Er zijn geen speelgoedwinkels of uitgebreide shopplekken (een doos playmobil of ander standaard speelgoed kan je daar niet zomaar vinden).

Het zijn echt de traditionele bergdorpjes. Niet erg want de noodzakelijke dingen zijn overal te krijgen, maar wel handig om je vooraf op in te stellen. Nespresso kan je alleen in Tolmin krijgen dus dat moet je voldoende meenemen 😉.’

Wat is je overall ‘conclusie’ van je vakantie in Slovenië met kinderen?

‘Het is dat wij eigenlijk niet 2x dezelfde camping zouden willen bezoeken, maar daar twijfelen we nu wel aan. Het was zo’n fijne plek dat we er zeker nog naar terug zouden willen. De camping was perfect en de omgeving heel mooi. Toch zouden we ook nog wel meer willen zien van Slovenië, maar dan wordt het nog wel uitzoeken waar een leuke kindvriendelijke camping is. Dus tips zijn welkom 😉.

Komend jaar gaan we overigens niet opnieuw. Voor een vakantie naar Slovenië zouden we de kinderen toch graag net iets ouder willen hebben zodat we ook nog wat langere wandelingen kunnen maken dan die korte ‘4-jarige-pootjes tripjes’. Kortom, Slovenië is echt prachtig en Slovenië met kinderen is ook zeker een aanrader. Met kleine kinderen heb je absoluut een mooie vakantie, maar misschien is Slovenië met iets oudere kinderen een nog veelzijdigere vakantiebestemming.’

Ligging van regio Breginj in Slovenië

De regio Breginj in Slovenië is vanuit Utrecht circa 1200 kilometer.

Meer lezen?

Enthousiast geworden over een zomervakantie naar Slovenië met kinderen? Hieronder meer blogs over Slovenië. Binnenkort volgen meer blogs over Slovenië. Deze niet missen? Volg ons dan op onze socials, daar delen we altijd onze nieuwe blogs en (lezers)tips die niet altijd op de website staan.

Hieronder wel alvast meer inspiratie over andere gave ‘bergenlanden’ voor een onvergetelijke zomervakantie.

In dit blog staan affliate links naar onze betrouwbare samenwerkingspartners. Doe je een aankoop via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking of aankoop doet via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: