Wintercover_01 Arosa
SIGG drinkflessen voor kinderen; de duurzame oplossing voor onderweg
SIGG drinkflessen kinderen

SIGG drinkflessen voor kinderen; de duurzame oplossing voor onderweg

[Ad] Wij mochten onlangs de SIGG drinkflessen voor kinderen testen. Met de zomer in aantocht blikken we graag al vooruit naar de mooie bergwandelingen die gepland staan. En wanneer we het hebben over water voor onderweg, dan hebben we het over hoeveel water we meenemen en in welke fles in plaats van of we water meenemen. Zonder gevulde waterfles gaan wij immers niet de deur uit. En niet enkel in de zomer, maar eigenlijk in alle seizoenen in de bergen nemen we één of meerdere goedgevulde fles(sen) water mee. Dit maal namen wij de SIGG drinkflessen voor kinderen mee om ze uit te proberen.

SIGG drinkflessen kinderen
De drinkflessen die wij meenamen tijdens onze skitrip.

Eerst even over SIGG

Misschien ken je het Zwitserse merk SIGG al wel? Dat kan best gezien SIGG al bestaat sinds de oprichting door Ferdinand Sigg in 1908. Ferdinand Sigg startte in dit jaartal samen met zijn vriend Xaver Küng een aluminiumfabriek in het Zwitserse Biel en startte de productie van – in de loop der tientallen jaren – duizenden verschillende aluminium huishoudelijke producten. Bij het productieproces van potten en pannen bleef veel aluminium restafval over en – in combinatie met de grondstoffenschaarste gedurende de oorlog – werd er een oplossing bedacht voor dit restafval: de fles.

SIGG en duurzaamheid

Niet enkel is de SIGG aluminium drinkfles een duurzaam alternatief voor de wegwerp PET-fles. SIGG aluminium drinkflessen worden ook nog eens klimaatneutraal gemaakt van 100% gerecycled aluminium. En sinds de productie van de eerste aluminium drinkfles wordt een lange duurzame productietraditie in stand gehouden. Meer lezen over SIGG drinkflessen en duurzaamheid? Kijk dan eens op de corporate website van SIGG.

SIGG drinkflessen kinderen
De SIGG TRAVELLER MYPLANET 0.6L VISION.

Kwaliteit SIGG drinkflessen

Wanneer je een drinkfles koopt wil je natuurlijk dat deze de kwaliteit heeft om lang mee te gaan. Tijdens het productieproces van de SIGG drinkflessen wordt een handmatige kwaliteitscontrole toegepast om ervoor te zorgen dat er kwalitatieve drinkflessen van de productieband rollen. Ook worden de SIGG producten onderworpen aan strenge testprocedures om te kunnen garanderen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en chemicaliën zoals BPA (Bisfenol A, chemische stof die in veel plastic producten zit en schadelijke effecten kan hebben voor het lichaam).

Tijdens de kwaliteitscontroles zijn de drinkflessen voor kinderen ook uitgebreid getest op lekveiligheid en isolatie. SIGG belooft dat de flessen lekvrij blijven, zelfs als je er een koolzuurhoudende drank in doet. Zo kan je de SIGG drinkflessen gerust in je rugzak meenemen.

SIGG drinkflessen voor kinderen

SIGG heeft drinkflessen ontworpen speciaal voor kinderen. Deze drinkflessen hebben dezelfde topkwaliteit als de drinkflessen voor volwassenen, maar zijn voorzien van elementen die het voor de kids nog leuker maken. En kwaliteit is belangrijk bij de drinkflessen. Deze moet namelijk vaak niet alleen mee kunnen in de rugzak op vakantie, maar ook naar school of de sporttraining.

SIGG drinkflessen kinderen
De SIGG WMB One.

SIGG werkt regelmatig samen met verschillende ontwerpers om tot leuke designs en kindvriendelijke motieven te komen. Voorbeelden zijn de collecties met bijvoorbeeld favoriete Disney-personages, Hello Kitty en Star Wars. Ook is aan het formaat en gewicht gedacht. Aluminium is op zichzelf niet zwaar, maar voor de kleinsten is ook rekening gehouden met het gewicht als de fles gevuld is. Zo zijn er makkelijk hanteerbare kinderwaterflessen in de maten 0,3 L en 0,4 L, en voor de oudere kinderen 0,5 L en 0,6 L.

Onze ervaringen met de SIGG drinkflessen voor kinderen

Tijdens een recente trip naar de Zwitserse Alpen, waar we standaard een fles water bij ons hebben (van skiën krijg je dorst) testten wij de SIGG drinkflessen voor kinderen. Wij testten twee verschillende drinkflessen van beiden 0,6 L.

Fles 1: SIGG TRAVELLER MYPLANET 0.6 L

De SIGG TRAVELLER MYPLANET is een vrolijk ontworpen drinkfles met een design met op de natuur geïnspireerde kleuren en illustraties. De fles weegt volgens de productspecificaties leeg slechts 108 gram en kan gevuld worden met 0.6 L water. De fles is in Zwitserland gemaakt van 100% gerecycled aluminium en de top is gemaakt van hernieuwbare materialen.

SIGG drinkflessen kinderen
SIGG TRAVELLER MYPLANET 0.6 L

De fles is zelf niet geïsoleerd, echter hadden wij hier geen hinder van. De draaidop is voor kinderen eenvoudig open te draaien (en te sluiten) en heeft tijdens ons gebruik (skiën) niet gelekt. De fles laat zich eenvoudig bijvullen en drinkt makkelijk. Wil je hem schoonmaken, dan is het belangrijk dit enkel met de hand te doen.

SIGG drinkflessen kinderen
Drinkpauze met de SIGG TRAVELLER MYPLANET 0.6 L.

Fles 2: SIGG WMB One 0.6 L

De SIGG WMB One is de tweede fles die we meenamen tijdens onze skitrip. Deze fles heeft een ander ontwerp dan de SIGG TRAVELLER MYPLANET waar met name de dopsluiting afwijkt. Deze fles heeft namelijk geen draaidop maar een ONE dop. Hierbij staat ONE voor openen, drinken en weer sluiten met één hand. En hoewel de kids al snel 2 handen gebruikten was het voor mij prima te doen met één hand. Zodra je het veiligheidsschuifje open zet open je de fles met een druk op de knop. Even makkelijk klikt de fles weer dicht om vervolgens de dop vervolgens weer met het veiligheidsschuitje weer te vergrendelen.

SIGG drinkflessen kinderen
De SIGG WMB One 0.6 L.

Ook deze Zwitserse aluminium fles heeft bij ons geen water gelekt toen we hem meenamen met skiën. Daarnaast is de gehele dop er eenvoudig af te draaien wat bijvullen eenvoudig maakt. Wat mij positief opviel aan deze drinkfles was de fijne drinktuit. Gezien we samen deden met de drinkfles kon ik hem namelijk ook testen.

Onderweg & bijvullen

Beide flessen laten zich makkelijk bijvullen, waarbij de opening bij de WMB One groter is doordat je de hele dop eraf kan draaien. En dat bijvullen was nog wel eens nodig, gezien 0.6 L water zo op was. Steeds meer skigebieden zetten overigens in op water drinken en faciliteren dit met gratis watertappunten (onder andere in Les Arcs waar we onlangs waren). Niet alleen gezond, maar het scheelt ook nog eens de nodige euro’s.

SIGG drinkflessen kinderen
De handige drinktuit van de SIGG WMB One 0.6 L.

Schoonmaak en reparatie van de drinkfles

De flessen zelf zijn door de eigenschappen van het gebruikte aluminium erg stevig. Wij hebben ze uiteraard niet geprobeerd kapot te maken, maar na een aantal dagen intensief gebruik zijn ze zonder krassen en deuken mee terug gekomen. Natuurlijk kan het na veel gebruik gebeuren dat er iets slijt of kapot gaat, bijvoorbeeld de sluiting of afdichting. Je hoeft dan geen nieuwe drinkfles aan te schaffen, maar je kan dan eenvoudig onderdelen bestellen op de website van SIGG. Zo kan je lekker lang van je drinkfles genieten. Op de site kan overigens ook een borsteltje voor het reinigen bestellen.

Onze conclusie

Wanneer we met onze kids onderweg in de bergen zijn drinken we het liefst water. Een fijne fles is daarbij wat ons betreft onmisbaar. En laat die fijne fles vooral duurzaam zijn. Beide SIGG drinkflessen die wij getest hebben bevielen ons goed. Ook omdat ze niet te dun zijn (want dan vallen ze uit het zijvak van de rugzak) en fijn drinken. De flessen zijn echter niet geïsoleerd, dus we gaan de flessen uiteraard ook even testen in de zomer.

Wil je meer weten over de SIGG drinkflessen voor kinderen, of de andere SIGG producten? Neem dan een kijkje op de website van SIGG. Meer lezen over handige producten voor in de bergen? Lees dan ook eens onderstaande blogs.

Dit blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met SIGG.


Categorieën:

Manolito (1983) is bergfanaat en oprichter van Kidsindebergen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze kids van 9 en 4 trekken we zo vaak mogelijk de bergen in. Ik ben gek op actieve bergvakanties, lange afstanden trailrunnen, meters maken op de pistes, authentieke plekken en berghutten en lekker eten na een actieve dag buiten.

Deel deze blog met je vrienden: