Rulantica: onze ervaring én bezoekerstips voor het grootste waterpark in Duitsland
De Snorr's Saga vonden we één van de mooiste attracties in Rulantica.

Rulantica: onze ervaring én bezoekerstips voor het grootste waterpark in Duitsland

Duitsland 1 april 2023

Rulantica in Duitsland is met maar liefst 31.000m2 aan waterpret één van de grootste waterparken van Europa. Dit waterpark heeft meer dan 50 glijbanen en waterattracties en 14 thema zones én ligt pal aan de snelweg richting Zwitserland en Italië. We zijn er meermaals geweest en voor ons is het inmiddels een vaste stop richting de bergen.

In dit blog vertellen we je er alles over. Van de attracties tot aan allerlei praktische informatie.

Rulantica in Duitsland: direct aan de snelweg richting Zwitserland en Italië

Waterpark Rulantica ligt vrijwel meteen aan de snelweg bij de Duitse plaats Rust. Deze plaats is vanaf Utrecht zo’n 612 kilometer. Vanaf Rulantica in Rust ben je in iets meer dan een uurtje in Basel (94 kilometer). Kortom, qua locatie is Rulantica dus de perfecte stop voor een vakantie richting de bergen.

Overnachten bij Rulantica

Het waterpark heeft zelf verschillende gethematiseerde hotels waar je kunt overnachten. Op zoek naar een meer ‘low budget’ overnachting? Dan kan je terecht in het ‘Camp Resort’ van het naastgelegen Europa-park. Hier kan je overnachten in bijvoorbeeld een tipi-tent, huifkar of cabin met gedeeld sanitair.

Heb je een eigen kampeermiddel? Dan kan je ook terecht bij de nabij gelegen camping van Europa-Park. Liever in een appartement? In het dorpje Rust zijn ook voldoende mogelijkheden om te overnachten.

Rulantica: een waterpark met meer dan 50 glijbanen en waterattracties

”Kom mam!” Mijn zoon D. van 7 jaar staat ongeduldig te wachten totdat ik uit de auto stap. Na een fantastische dag in het naastgelegen Europa-Park, staat nog een avond Rulantica op het programma. Toen we vanaf de snelweg naar Europa-Park reden, zagen we in de verte het waterparadijs al liggen. ”Vet! Gaan we daar vanaf?” D. keek toen al vol bewondering naar de talloze glijbanen van Rulantica.

Vanavond is het zo ver, we gaan Rulantica bezoeken. Dit park staat bekend als het gaafste waterpark van Duitsland en misschien wel van heel Europa. Zwemkleding, handdoeken mee en let’s go!

Rulantica is echt een prachtig waterpark met meer dan 50 glijbanen en attracties.
Rulantica is echt een prachtig waterpark met meer dan 50 glijbanen en attracties.

Ruim 31.000 m2 aan waterpret

Ik vraag me overigens wel af of één avond Rulantica genoeg is. Ik lees in de app dat Rulantica ontzettend groot is en dat er heel veel te doen is. Even wat facts van dit waterpark op een rijtje:

 • Ruim 31.000 m2 aan waterpret (binnen én buiten)
 • Meer dan 50 glijbanen en wateractiviteiten
 • 14 thema zones
 • 3 sauna’s
 • 2 poolbars
 • Diverse restaurants

Aankomst en parkeren bij Rulantica

Wij gaan met de auto naar het waterpark Rulantica. Er zijn meer dan genoeg parkeerplaatsen en voor elektrische auto’s zijn er oplaadpunten bij rij 10. Parkeren is betaald, dit kost 8 euro per dag. Je kunt ter plekke een uitrijkaart kopen of van tevoren via de website van Rulantica.

Overigens rijden er ook gratis shuttles van en naar Rulantica, onderaan dit blog bij ‘praktische informatie’ vind je meer informatie daarover.

De ingang van Rulantica.
De ingang van Rulantica.

Een prachtig gethematiseerd waterpark

Vanaf de auto lopen we in zo’n 5 minuten naar de ingang van het waterpark. Voordat we binnen zijn verwonder ik me al om de omgeving. Het ziet er mooi, schoon en gethematiseerd uit, écht heel mooi! We zien een fontein, een kleine ‘jachthaven’ en een aangespoeld schip. Aan onze rechterkant zien we gethematiseerde hotels en het restaurant ‘Bubba Svens’ met een heerlijk terras aan het water. Ik waan me al een beetje in Scandinavië.

We komen binnen via de hoofdingang en vanaf daar komen we in een grote hal. Het doet me een beetje denken aan een hal van een ouderwets treinstation. Ook hier is weer veel zorg besteed aan de inrichting, alles is in stijl doorgevoerd. Als wij er zijn is het nog rustig en kunnen we meteen doorlopen naar de kassa. Daar ontvangen we een polsbandje en gaan we door de toegangspoortjes.

Zelfs voordat we naar binnen gaan genieten we van de omgeving.
Zelfs voordat we naar binnen gaan genieten we van de omgeving.
Een fontein, een kleine 'jachthaven', een aangespoeld schip, de buitenkant van Rulantica ziet er al heel mooi uit!
Een fontein, een kleine ‘jachthaven’, een aangespoeld schip, de buitenkant van Rulantica ziet er al heel mooi uit!
Aan de rechterkant gethematiseerde hotels en het restaurant 'Bubba Svens' met mooi terras aan het water.
Aan de rechterkant gethematiseerde hotels en het restaurant ‘Bubba Svens’ met mooi terras aan het water.

Omkleden in stijl

Ik merk al snel, Rulantica is één en al beleving! Zelfs de omkleedruimtes zijn helemaal gethematiseerd en in stijl doorgevoerd. Zo zie ik een aparte ruimte waar je je haar kunt drogen. Geen witte TL-verlichting, maar volledig gethematiseerd als een soort huisje met houten kisten waar de haarföhns op liggen.

We lopen door naar de omkleedhokjes en bagagelockers. Deze zien er heel schoon uit én zijn wederom helemaal in stijl doorgevoerd. De gebruikte materialen, de lampen, de kleuren, de uitstraling, het klopt allemaal. De onderstaande foto’s geven je een goed beeld ervan.

Vanaf het moment dat je binnenkomst is alles gethematiseerd, heel mooi!
Vanaf het moment dat je binnenkomst is alles gethematiseerd, heel mooi!
Zelfs de bomkleedhokjes en lockers zijn gethematiseerd.
Zelfs de bomkleedhokjes en lockers zijn gethematiseerd.

14 gethematiseerde zones

”Wow mama! Dit is groot!” Na het omkleden komen we bij het waterpark en wat voor één: waterpark Rulantica ziet er echt ongelooflijk mooi en groot uit. De uitstraling is eigenlijk een mix van Scandinavië, met fantasiewerelden en onderwaterfiguren. Deze prachtige thema’s zijn niet alleen binnen, maar ook buiten doorgevoerd.

Bij Rulantica kijk je je ogen uit, alles is zó mooi gethematiseerd!
Bij Rulantica kijk je je ogen uit, alles is zó mooi gethematiseerd!

Op de plattegrond zien we dat Rulantica bestaat uit 14 gethematiseerde zones. Hieronder een beschrijving van deze themagebieden. We starten met de indoorgebieden die het gehele jaar door geopend zijn en daarna met de seizoensgebonden themagebieden.

Indoorthemagebieden in Rulantica

De onderstaande themagebieden zijn allemaal overdekt en binnen gelegen. Deze themagebieden zijn ook het hele jaar geopend.

1 Themagebied Lumåfals in Rulantica

Als we het waterpark binnenkomen zien we gelijk een groot golfslagbad. Dit is onderdeel van de eerste themazone, Lumåfals. ”Daar gaan we in!” Voordat ik er erg in heb is D. het water al ingedoken. Niet alleen de aankleding doet Rulantica meer dan goed, maar ook de beleving ín het water. Als de waarschuwingstoon klinkt, verandert het rustige water in een woeste zee met hoge golven.

”Wow, dit is echt net een zee!”. Gelukkig heeft D. zijn zwemdiploma’s, want de golven zijn hoog en sterk, net zoals in de zee. Voordat ik het weet lig ik als een aangespoelde vis op het strand. Het golfslagbad wordt omgeven door rotsen, stalagmieten en stalactieten.

Als we binnenkomen bij Rulantica zien we het eerste themagebied Lumåfals, met een groot golfslagbad.
Als we binnenkomen bij Rulantica zien we het eerste themagebied Lumåfals, met een groot golfslagbad.

2 Themagebied Snorr’s Saga in Rulantica

Ook zien we de hier de Lazy river waar je met grote banden doorheen kunt drijven. Onderweg kom je langs een onderwatergrot en een scheepswrak. Er is een wachtrij van ongeveer 20 minuten dus we besluiten om eerst de andere themagebieden te gaan ontdekken. Als we later op de avond terugkomen is er bijna geen rij en kunnen we zo doorlopen.

We pakken een band en rustig aan dobberen we in deze lazy river. Het is echt héél mooi en op sommige delen komen we zelfs door een grot. Aan weerskanten hangen er schermen met daarop animaties. Vooral als het buiten donker wordt, is de lazy river sprookjesachtig mooi! ”Wow, dit is écht mooi mama!”

Snorr's Sage is een lazy river waar je in een grote band doorheen kan drijven.
Snorr’s Sage is een lazy river waar je in een grote band doorheen kan drijven.
De Snorr's Saga vonden we één van de mooiste attracties in Rulantica.
De Snorr’s Saga vonden we één van de mooiste attracties in Rulantica.

3 Themagebied Skip strand in Rulantica

Dit indoor themagebied kan je ook niet missen. We zien een prachtig nagebouwd piratenschip liggen, althans de overblijfselen ervan. Dat doet nu dienst als fijne plek om te spelen. Vanaf het schip gaan er een aantal leuke glijbanen naar beneden. Dit is ook een fijn themagebied voor kleinere kinderen, want de glijbanen zijn vrij ‘makkelijk’.

Het waterpark is echt heel mooi thematisch aangelegd, zoals de piratenboot.
Het waterpark is echt heel mooi thematisch aangelegd, zoals de piratenboot.
In de avond ziet Rulantica er ook sprookjesachtig uit.
In de avond ziet Rulantica er ook sprookjesachtig uit.

Hoppablad: balanceren en je evenwicht bewaren

De glijbanen van de piratenboot heeft D. snel gezien, hij is alweer bij het ‘Hoppablad’. Leuk voor de wat oudere kinderen met zwemdiploma. Hier is het zaak om van de ene mat naar de andere te komen zonder wat je in het water valt. Kortom opperste concentratie en balans zijn noodzakelijk. Helaas, na een paar goede stappen gaat het mis en valt D. toch in het water. ”Aaah, maar het is ook moeilijk hoor!”

Bij het Hoppablad moet je goed je evenwicht bewaren en balanceren.
Bij het Hoppablad moet je goed je evenwicht bewaren en balanceren.

4 Themagebied Rangnakor (stad op stelten) in Rulantica

Wauw, wat ziet dit er weer prachtig aangelegd uit. Vroeger waren de vier meter hoge stelten het enige wat de Vikingen in Rangnakor voor de vloed kon beschermen. Deze nederzetting is volledig gebouwd uit hout heeft ook een heel mooi uitzicht op het hele waterpark. Ook vind je hier verschillende spectaculaire glijbanen.

Rangnakor, de stad op stelten.
Rangnakor, de stad op stelten.

De Munin en Hugin glijbaan

Wij nemen de glijbaan met de banden. Er zijn zowel 1-persoons als 2-persoonsbanden. Met een tweepersoonsband onder de arm lopen we de trap op naar de Munin glijbaan. Wij hebben een 2-persoonsband en zitten achter elkaar in ieder een eigen zitgedeelte van de band.

Parallel aan de blauwe Munin loopt de rode glijbaan Hugin, samen vormen ze de twee snelle glijbanen van Odinrås. Je kunt dus ook tegelijkertijd starten waarbij je tegen elkaar kan ‘roetsjen’ en kijken wie het snelste is. Tussendoor kan je elkaar zien door de ingebouwde openingen tussen de twee buizen. Ons glij-avontuur is leuk en we gaan nog een paar keer. De wachtrij is kort, ik schat zo’n 10 minuten elke keer.

De uitgang van de twee glijbanen, wie is sneller?
De uitgang van de twee glijbanen, wie is sneller?

D. zie in dit themagebied ook nog de Drugdrob en Vildfål. Overduidelijk de snelste manier om van de Stad op Stelten weer beneden te komen. Het avontuur begint in een glazen cabine. Dan na een countdown klapt de glazen bodem web en val je in de bodemloze diepte….

Sommige delen zijn gemaakt van acrylglas zodat je tijdens je vrije val je nog zicht hebt op Rulantica. Het lijkt mij vreselijk, dus ik ben blij dat je hiervoor 12 jaar moet zijn en D. er nog niet in mag. Voor adrenaline zoekers lijkt het mij wel echt de ultieme attractie.

5 Themagebied Nordiskturn in Rulantica

Vlak achter Rangnakor ligt het themagebied Nordiskturn. Hier is een 30 meter hoge toren met een enorm glijbanencomplex, de Vikingløp. Het zijn maar liefst 8 glijbanen naast elkaar, waar je dus met meerdere een perfecte glijbaanrace kunt houden. Ook wij nemen de proef op de som en pakken een mat om mee naar beneden te glijden.

Ik ga best hard, maar D. weet toch steeds te winnen. Het maakt niet uit, want iedereen van ons heeft evenveel pret op deze grootste raceglijbaan ter wereld! Een gave glijbaan en met -toen wij er waren- korte wachttijden.

De uitgang van de Vikingløp.
De uitgang van de Vikingløp.

6 Themagebied Trølldal in Rulantica

 Het volgende themagebied wat we bezoeken in Rulantica is Trølldal. ”Wauw, dit is echt gaaf zeg!” We zien een grote waterspeeltuin speciaal voor peuters en kleuters én natuurlijk weer helemaal gethematiseerd. Alles staat hier in het teken van trollen. Klimmen, klauteren en een fantastische glijbaan, de ‘Kullerbuller’. We zien hoe kleine peuters en kleuters schaterend van de lach veilig vanaf een boomstam terug naar beneden roetsjen. Ook zien we een tweede glijbaan, de Schabernakker. Ook een leuke glijbaan voor de kleinere kinderen.

Klimmen en klauteren in het Trolldal in Rulantica.
Klimmen en klauteren in het Trolldal in Rulantica.

7 Themagebied Vinterhal in Rulantica

Het themagebied Vinterhal is met name geschikt voor snelheidsduivels, in dit ijspaleis zien we verschillende spectaculaire glijbanen. Ik ben vooral onder de indruk hoe mooi alles eruit ziet en volledig is gethematiseerd. Vinterhal draait om de zeeslang Svalgur, die bij een strijd tussen de Goden in Vinterhal is ingevroren in het ijs.

De kids hebben er minder oog voor en staan al te popelen om één van de super snelle glijbanen uit te proberen. Even keuzestress, want in Vinterhal zijn er meerdere:

 • Två Fall: een snelle glijbaan waar je in een tweepersoons band door de korte bochten raast. Minimale lengte is 110 cm en kids onder de 125 cm mogen alleen samen met een volwassenen.
 • Svalgur Rytt: in een grote band (max. vier personen) ga je ‘door het lichaam’ van de zeeslang Svalgur naar beneden. Minimale lengte is 110 cm en kids onder de 125 cm mogen alleen samen met een volwassenen.
 • Vinter Rytt: in een grote band (max. vier personen) ga je eerst rustig naar beneden maar kom je dan in een halfpipe en ga je tegen een steile wand omhoog. Minimale lengte: 125 cm
 • Stormvind: in een duoband ga je naar beneden en kom je bij een groot gat. De minimale lengte is 110 cm, kinderen die deze lengte hebben maar jonger dan 10 jaar mogen alleen samen met een volwassene.
 • Isbrekker: twee korte glijbanen naast elkaar, maar je wordt op het einde wel van hoogte in het water ‘gesmeten’. Een leuke glijbaan maar wel voor goede zwemmers en met een minimale lengte van 125 cm. Kinderen met de minimale lengte maar jonger dan 10 jaar mogen alleen samen met een volwassenen.

Het zijn allemaal gave glijbanen, maar de wachtrijen kunnen hier wel wat oplopen. Tip, ga zo laat mogelijk op de avond, dan kan je bijna overal meteen doorlopen!

Ook in de themazone Vinterhal zijn gave glijbanen!
Ook in de themazone Vinterhal zijn gave glijbanen!

8 Themagebied Skog Lagune in Rulantica

Als we alle glijbanen hebben gehad, gaan we even relaxen. Daarvoor kan je prima terecht in het themagebied Skog Lagune. ”Kijk, daar is een bar!” roept D. enthousiast. Yep, in de Skog Lagune is een bar in het water waar je zo je drankje kunt bestellen. Dat doen we en met onze polsband kunnen we makkelijk ‘betalen’.

Ook zonder drankje is dit een fijne plek om even bij te komen, er zijn bubbelbedden omgeven door dennenbomen en rotspartijen.

De Skog Lagune met bar in het water!
De Skog Lagune met bar in het water!

9 Themagebied Hyggedal in Rulantica

Binnen, boven het restaurant Lumålunda, ligt het laatste indoor themagebied, namelijk het Hyggedal. Dit is een sauna en wellness complex van maar liefst 1.000 m² met divserse sauna’s. Het is alleen toegankelijk vanaf 12 jaar. Wij hebben dit themagebied (nog) niet bezocht.

Meer informatie en afbeeldingen ervan vind je hier op de website van Rulantica.

Seizoensgebonden themagebieden in Rulantica

Naast een enorm aanbod van indoor attracties zijn er ook nog heel veel outdoor attracties. De onderstaande themagebieden zijn allemaal buiten gelegen en zijn soms niet alle seizoenen geopend. Op de website van Rulantica én via de app kan je altijd zien welke attracties zijn geopend.

11 Themagebied Frigg Tempel in Rulantica

Als we naar buiten gaan, komen we bij het themagebied Frigg Tempel. Het verhaal is dat het werd gebouwd door zeemeermensen om de godin Frigg te eren. Het is een groot buitenzwembad en als wij er zijn begint net een DJ muziek te draaien. Gaaf is de bar middenin het water waar we een sapje bestellen.

Frigg Tempel is een heerlijk warm buitenbad met zelfs een bar middenin het water.
Frigg Tempel is een heerlijk warm buitenbad met zelfs een bar middenin het water.

12 Themagebied Svalgurok in Rulantica

Zodra je buiten bent, kan je het themagebied Svalgurok ook niet missen. We zien een enorm glijbanen complex met maar liefst 10 glijbanen en andere water- en speelmogelijkheden. Hoewel we er graag heen willen, is het inmiddels behoorlijk afgekoeld. We besluiten hier nog eens terug te komen op een echte zomerse dag, want spectactulair is dit zeker!

Het outdoor themagebied Svalgurok in Rulantica heeft wel 10 glijbanen.
Het outdoor themagebied Svalgurok in Rulantica heeft wel 10 glijbanen.

13 Themagebied Snorri strand in Rulantica

Voorbij Svalgurok komen we ook Snorri strand tegen, ideaal voor peuters en kleuters. Bij deze kleurrijke en uiteraard weer volledig gethematiseerde waterspeelplaats is het heerlijk spelen en ontdekken. De vloeren zijn zacht en ook aan zonneluifels is gedacht. Ook zijn hier een aantal ‘makkelijke’ glijbanen. Rondom het Snorri strand staan fijne ligbedden en vlakbij is nog een snackcorner om wat te eten of te drinken.

In de zomer een heerlijke plek voor de kleintjes, het Snorri strand.
In de zomer een heerlijke plek voor de kleintjes, het Snorri strand.

14 Themagebied Vildstrøm in Rulantica

Wij besluiten om de Vildstrøm uit te proberen. Deze wildwaterbaan gaat door het buitengedeelte van Rulantica. De eerste keer is even spannend, na elke bocht is het weer een verrassing wat ons te wachten staat. ”Kom mam, nog een keer!”. Met een grote lach en fonkelende ogen van opwinding kan D. niet wachten om nog een keer te gaan. Een fijne attractie, waar we ook niet hoeven te wachten.

Uitgebreide informatie per zone vind je ook hier op de website van Rulantica.

Welke (water) attracties zijn er allemaal bij Rulantica?

Het is bijna een beetje ‘overwelming’, zoveel is er te zien en te doen. Er zijn zoveel attracties en eigenlijk voor alle leeftijden. Van peuters tot aan tieners, voor iedereen is er wel wat wils. Ben je op zoek naar rust, dan is er zelfs aan de rustzoekers gedacht met een apart saunagedeelte en wellness.

Eén ding staat al vast: wil je alle attracties uitproberen, dan is 1 avond Rulantica is te weinig. Hier kan je je met gemak een hele dag vermaken en misschien wel een compleet weekend!

Hieronder geven we nog wat tips voor attracties per ‘doelgroep’. Ook vind je hier op de website van Rulantica een overzicht van alle attracties die er zijn met een handige plattegrond.

Met peuters en kleuters naar Rulantica

Ik bezoek Rulantica alleen met mijn zoon D. van 7 jaar. Ik dacht dat Rulantica niet zo geschikt zou zijn voor onze peuter van 3 jaar, maar bij nader inzien klopt dat niet. Ook voor peuters en kleuters is er volop aanbod. Met name bij de indoor themagebieden Trølldal (nr. 6 in dit blog) en Skip Strand (nr. 3 in dit blog). Daarnaast ook bij het Snorri Strand (nr. 13 in dit blog). Let op, het Snorri Strand is outdoor en alleen geopend van mei t/m september.

Het Trolldal met de Kullerbuller en Schabernakker is perfect voor peuters en kleuters.
Het Trolldal met de Kullerbuller en Schabernakker is perfect voor peuters en kleuters

Skip Strand: de piratenboot met leuke glijbanen

”Daar wil ik ook naar toe!” Voordat ik kan antwoorden is D. al onderweg naar een heuse piratenboot. Vanaf deze piratenboot kan je met 3 verschillende glijbanen weer naar beneden glijden. Deze glijbanen zijn vrij ‘makkelijk’ en niet spannend. Ik zie veel ouders die samen met hun kleuters naar beneden roetsjen of de kids onderaan de glijbaan opvangen. Ook een aanrader met wat kleinere kinderen dus.

Dynstrønd (outdoor)

Dynstrønd is een heerlijk strand en daarmee ideaal voor de kleintjes. Hier kan je eindeloos zandkastelen bouwen of ’taartjes bakken’. Ook is er een openluchtpodium waar af en toe leuke (muzikale) optredens zijn. Let op; dit themagebied is buiten dus niet alle dagen geopend.

Met oudere kinderen en tieners naar Rulantica

Ga je met oudere kinderen of tieners, dan zijn er in Rulantica voldoende gave glijbanen en andere toffe wateractiviteiten. Aanraders zijn binnen de themagebieden Vinterhal (nr. 7 in dit blog) en Ragnakor (nr. 4 in dit blog) voor spectaculaire glijbanen en buiten natuurlijk de Svalgurok (nr. 12 in dit blog) met ook ontelbaar veel gave glijbanen.

Meer informatie over gave attracties voor tieners en alle andere avonturiers en snelheidsduivels vind je ook hier op de website van Rulantica.

Snorri Snorkling VR

Wat ook uniek is om te doen, is Snorri Snorkling VR. Voor kinderen vanaf 10 jaar kan je tegen een meerprijs van 6 euro een VR snorkel experience beleven. Met een VR bril ga je het water in en ervaar je de fantastische onderwaterwereld rondom het mysterieuze eiland Rulantica samen met de Rulantica-mascotte en vele andere mythische wezens. 

Met ons polsbandje kunnen we een tijdsslot boeken (doe dit wel op tijd, want het kan druk zijn!). Als we aan de beurt zijn krijgen we uitleg en onze VR bril op. We gaan naar een speciaal zwembadje en daar moeten we twee handgrepen vasthouden. Je gaat liggen op je buik en dan gaat het avontuur beginnen. Met de VR bril op lijkt het dan alsof je in een echte onderwaterwereld bent.

Ik vond het een erg leuke belevenis, maar D. vond het lastig om goed te blijven liggen en kreeg snel water in zijn snorkel. Kortom, een leuke belevenis maar vooral als de kids iets ouder zijn.

Je kunt in Rulantica ook een VR Snorri Snorkling belevenis boeken.
Je kunt in Rulantica ook een VR Snorri Snorkling belevenis boeken.

Attacties die leuk zijn voor de hele familie

Rulantica heeft naast razendsnelle glijbanen en super spannende wateractiviteiten gelukkig ook een groot aanbod van attracties die voor het hele gezin leuk zijn. Van grote rubberen banden waarop je door een rivier slingert tot fijne glijbanen waar je ook enigszins ontspannen naar beneden kan roetsjen.

Een overzicht van deze familieattracties vind je hier op de website van Rulantica.

Behalve gave glijbanen zijn er ook genoeg andere wateractiviteiten bij Rulantica, deze deze!
Behalve gave glijbanen zijn er ook genoeg andere wateractiviteiten bij Rulantica, deze deze!

Eten en drinken in Rulantica

Al dat zwemmen en spelen maakt best hongerig. Gelukkig zien we verschillende barretjes en restaurants waar we wat kunnen eten of drinken. Er is heel veel aanbod; van een simpele snackkiosk tot aan mooie restaurants met een uitgebreide kaart. Ook zijn er barretjes middenin het water waar je wat kan drinken.

Pasta eten bij Lumålunda

Wij gaan wat eten bij Lumålunda. Dit indoor restaurant zit een beetje achterin bij het golfslagbad met uitzicht op een heel groot 3D aquarium. Je kunt hier pizza’s krijgen maar ook pasta en salades. Wij gaan voor de pasta en die smaakt erg goed. D. is vooral druk met het maken van zijn eigen drankje bij het Coca-Cola Freestyle Fylla upp Station.

Een drankje in het water

”Kijk, er zit gewoon een bar in het water!” terwijl D. wijst op een cocktailshaker die net een verfrissend drankje bereid. In Rulantica zijn er inderdaad een aantal barren die middenin het water zitten. Eén daarvan is Tempel Krog waar je smoothy’s en cocktails kan krijgen. Als pluspunt is er ook nog een DJ aan het draaien. D. voelt zich de koning te rijk; met zijn drankje swingend in het zwembad.

Andere restaurants in Rulantica:

 • Hygge Sauna-bar (alleen toegankelijk voor de sauna-gasten)
 • Kök Strand (alleen in de zomer)
 • Langnese Happiness Station
 • Lumalunda
 • Panorama
 • Skal Bar
 • Skogbar
 • Snekkjas
 • Snorri’s Piknikbud
 • Tempel Krog
 • Viking Kaffi
 • Viking Snack

Alle informatie over bovenstaande fijne plekjes voor eten en drinken in Rulantica vind je hier op de website van Rulantica.

Onze conclusie van Rulantica in Rust in Duitsland

Rulantica is écht een prachtig waterpark, maar verdient wat ons betreft een langer bezoek dan alleen een avondje. Wat mij ook verraste, is dat het waterpark geschikt is voor alle leeftijden. Ook voor de kleinere kinderen is hier van alles te ontdekken.

De populaire glijbanen en waterattracties zijn wel druk en hier moet je soms zo’n 20 minuten voor in een wachtrij staan. Op borden wordt wel heel duidelijk gecommuniceerd waar en hoe lang de wachtrijen zijn. Overigens zijn er ook genoeg attracties waar helemaal geen wachtrij is, zoals het grote golfslagbad, de wild waterbaan en de verschillende waterspeeltuinen buiten en binnen. We merkten dat vooral laat op de avond, net voor sluitingstijd er helemaal geen wachtrijen meer waren. Kortom, dat is het moment om bv. naar de Lazy River te gaan!

Idealiter: combineer Europa-Park en Rulantica in 3 dagen

Wij zijn inmiddels al twee keer bij Rulantica geweest. De eerste keer brachten wij een bezoek aan Rulantica in de avond, na een bezoek overdag aan Europa-park. Dat is eigenlijk wat teveel en dan kom je in beide parken tijd tekort. D. was op een gegeven moment wel wat overprikkeld door alle indrukken en ik merkte dat het op een gegeven moment een beetje te veel werd.

En dat is zonde, want zowel Europa-park én Rulantica zijn twee fantastische parken die zeker een langer bezoek waard zijn. Onze aanrader zou zijn: 3 dagen, waarvan 2 dagen Europa-park en 1 dag Rulantica. Combineer je het op doorreis naar Zwitserland of Italië? Dan zou je kunnen overwegen om bv. op de heenreis het attractiepark te bezoeken en op de terug weg het waterpark.

En de drukte?

We zijn inmiddels 2x bij Rulantica geweest en telkens in de avond. We waren hier dan in de meivakantie en dan was de drukte prima. Zo rond 17 uur valt het mee, dan volgt er even wat meer een piek en rond 21.00 uur wordt het dan rustiger. Er zijn een aantal attracties waarbij je soms wel 30 minuten moet wachten, maar er zijn ook genoeg attracties waar helemaal geen wachtrij is.

Onze tip: ga naar de populaire attracties net voor sluitingstijd (bv. de Lazy River), dan kan je vaak meteen doorlopen (althans wij destijds wel). Een andere tip: D. droeg een felgekleurde zwembroek en dat vond ik wel fijn om hem goed in de gaten te houden (zeker in het golfslagbad waar het best druk kan zijn).

Rulantica is echt prachtig, maar je hebt zeker een dag nodig om alles te zien. De wachttijd staat aangegeven op borden.
Rulantica is echt prachtig, maar je hebt zeker een dag nodig om alles te zien. De wachttijd staat aangegeven op borden.

Rulantica waterpark: praktische informatie

Enthousiast geworden en wil je ook graag een bezoek brengen aan waterpark Rulantica? Onderstaande informatie is handig om te weten:

Kinderwagens en verschoonruimtes

Vanuit veiligheidsredenen zijn kinderwagens niet toegestaan in Rulantica. Er zijn maar een paar opbergplekken voor kinderwagens, dus beter om deze in de auto achter te laten. Er zijn voldoende verschoonruimtes in Rulantica, waar je ook borstvoeding kan geven.

Zwembandjes & handdoeken

Heb je zelf geen zwembandjes mee, dan kun je ter plaatse zwemvesten in drie verschillende kindermaten lenen. Dit geldt niet voor handdoeken, deze zijn niet te huur bij Rulantica. Alleen hotelgasten kunnen gebruiken maken van leenhanddoeken.

Temperatuur van het water

Toegegeven, ik ben best een kou kleum, maar in Rulantica is het heerlijk warm. De luchttemperatuur binnen schommelt tussen 30 tot 34° C en de watertemperatuur ligt tussen 27 en 32° C (afhankelijk van het seizoen en de buitentemperatuur).

Tussentijds het waterpark verlaten

Het verlaten van Rulantica voor langere tijd is om organisatorische redenen niet mogelijk, alleen eventueel voor hotelgasten. Daggasten kunnen alleen bij uitzondering Rulantica voor een begrensde periode verlaten. Neem in dit geval contact op met de medewerkers in de lobby.

Betalen

Je krijgt een bandje en daarmee kan je betalen bij alle horeca, dat werkt allemaal perfect. Ben je omgekleed dan ga je naar de uitgang waar ook de kassa is. Daar wordt je bandje ‘uitgelezen’ en kan je vervolgens betalen.

Roken en huisdieren

Rulantica is niet toegankelijk voor huisdieren. Roken is alleen toegestaan in het buitengebied in een speciaal rokersgedeelte.

Foto’s / video

Je mag foto’s en video opnames maken, mits je anderen niet stoort en rekening houdt met de privacy van anderen.

Komfort Hydda

Kom je een dagje naar Rulantica? Dan kan je ook één van de in totaal acht exclusieve en luxe ingerichte Komfort Hydda’s huren. Niet goedkoop, maar wel ultieme luxe.

Meer informatie vind je hier op de website van Rulantica.

Rulantica tickets en openingstijden

Voor Rulantica zijn verschillende tickets. Je kunt kiezen voor een dagticket van 9.30 tot 22.00 uur, een avondticket vanaf 17.00 uur of voor het ‘Moonlight-ticket’ vanaf 19.00 uur. Wij hadden een avondticket voor Rulantica, maar dan heb je onvoldoende tijd om alles te zien. Wil je echt alle attracties doen, dan heb je op zijn minst een dagticket voor Rulantica nodig.

De prijzen zijn afhankelijk van type kaart en moment van bezoek. Op de website van Rulantica vind je de actuele prijzen. Een regulier dagticket voor kinderen (4-12 jaar) is 41,50 euro en voor volwassenen 44,50 euro (prijspeil 2024). Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis en kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot Rulantica op hun verjaardag (legitimatie verplicht).

Kijk hier voor exacte prijzen van de tickets van Rulantica.

Tip: Rulantica hanteert een maximaal aantal bezoekers per dag. Ga je in de zomervakantie, reserveer dan tijdig je tickets zodat je zeker weet dat er beschikbaarheid is!

Korting bij Rulantica

De entreeprijs voor een gezin kan flink aantikken. Vaak wordt er gevraagd of er mogelijkheden zijn voor korting. Dat is lastig, want echte kortingsacties zijn er vaak niet. Wel zijn er soms speciale arrangementen inclusief overnachting en dan ontvang je vaak 20% korting op de entree of verblijf.

Extra huren van ligbedden of een compleet ‘jacht’

Wil je helemaal in ultieme luxe Rulantica beleven dan kan je je verblijf nog uitbreiden met het huren van ligbedden of zelfs een compleet privéjacht waar je even kunt relaxen. Meer informatie vind je hier op de website van Rulantica.

Openingstijden

Rulantica is op een paar uitzonderingen na, het gehele jaar geopend van 9.30 uur tot 22 uur. Let op, sommige buitenattracties zijn niet het gehele seizoen geopend, op de website kan je zien welke attractie wanneer is geopend.

Actuele openingstijden vind je hier op de website van Rulantica.

Bereikbaarheid van Rulantica

Rulantica is uitstekend te bereiken. Met de auto ligt het vrijwel meteen aan de snelweg richting Basel (de nr. 5). Met de trein is het ook aantrekkelijk want op langeafstandstreinen van de Deutsche Bahn mogen reizigers van 15 jaar en ouder maximaal 4 kinderen tot 14 jaar gratis meenemen. Meer informatie over het aanbod.

Meer informatie over de bereikbaaheid van Rulantica vind je ook hier op de website van Rulantica.

Gratis shuttles tussen Europa-park en Rulantica

Tussen Europa-Park, de verschillende hotels en Rulantica rijden ook gratis shuttles. De frequentie is elke 15-30 minuten, maar rond de opening en sluiting van het waterpark rijdt de bus elke 15 minuten.

Je kunt ook gebruik maken van de “Rust-bus”. Deze bus brengt je tussen 8.00 en 20.00 uur elke 30 minuten gratis van het Camp Resort naar Waterwereld Rulantica en terug.

Informatie over de vertrektijden vind je hier op de website van Rulantica.

Overnachten in het Rulantica hotel

Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten in Rulantica. Verblijf je in een Rulantica hotel, dan mag je vanaf 9.00 uur het waterpark al in. Hierdoor is het rustiger, want het park gaat voor de daggasten om 10.00 uur pas open. Het hotel Krønasår ligt recht tegenover Rulantica en is via een exclusieve brug direct verbonden met de Waterwereld.

Camp Resort Europa-Park

Een andere optie is om te verblijven op het Camp Resort van Europa-Park. Je kunt hier overnachten in blokhutten, tipi-tenten of huifkarren. Of je kunt met je eigen kampeermiddel overnachten op de naastgelegen camping. We schreven een apart blog over het Camp Resort van Europa-Park.

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden vind je hier op de website van Rulantica.

Attractiepark Europa-Park om de hoek!

Waterpark Rulantica behoort tot dezelfde eigenaar als het naastgelegen pretpark Europa-Park en is ook zeker een bezoek waard. Nieuwsgierig geworden? We schreven een apart blog over Europa-Park.

Ligging van Rulantica

Vanaf Utrecht is Rulantica circa 612 kilometer.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer tips voor fijne plekjes in de bergen of onderweg er naar toe. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met Rulantica. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen en eerlijke mening.


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: