Europa-Park met kinderen in Duitsland: de perfecte tussenstop naar Zwitserland of Italië!
Ook de achtbaan die in het water eindigt is een aanrader!

Europa-Park met kinderen in Duitsland: de perfecte tussenstop naar Zwitserland of Italië!

Duitsland 8 november 2022

Naar Europa-Park met kinderen in Duitsland? Dat is de perfecte tussenstop onderweg naar de bergen in Zwitserland of Italië. Dit grootste attractiepark van Duitsland ligt meteen aan de Duitse snelweg de A5, op ongeveer een uurtje voor de Zwitserse grens bij Basel. Europa-Park heeft ook fantastische hotels die ook helemaal zijn gethematiseerd.

Vanuit Utrecht is het zo’n 600 kilometer rijden. Het Europa-Park is al 8x op rij uitgeroepen tot het beste park ter wereld. Hoog tijd dat wij hier ook een tussenstop maken op doorreis naar Zwitserland. Inmiddels zijn we al 3x in Europa-Park geweest, waarvan de laatste keer in april 2024. Kortom, we hebben de beste tips om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen voor je op een rijtje gezet!

Europa-Park met kinderen in Duitsland: het op één na best bezochte attractiepark van Europa

Het Europa-Park in Duitsland is niet alleen het grootste attractiepark van Duitsland, maar ook het op één na best bezochte attractiepark. En dat is niet voor niks, want Europa-Park in Duitsland is al 8x op rij uitgeroepen tot het beste attractiepark ter wereld. Ruim 82% van de bezoekers komt binnen 3 jaar terug voor een nieuw bezoek aan het park. Wat maakt dit park zo uniek en waarom komt iedereen zo graag terug?

Hoog tijd om dit zelf te ondervinden. Op doorreis naar Zwitserland mogen wij een bezoek brengen aan het Europa-Park in Duitsland. In dit blog vertellen we je er alles over en geven we je praktische tips voor je bezoek aan Europa-Park met kinderen. Wil je meteen een impressie van Europa-Park in Duitsland, bekijk dan hieronder het filmpje.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Betrokken en persoonlijk familiebedrijf en voorloper met nieuwe attracties

Voordat we ingaan op onze eigen ervaring van ons bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland, eerst wat achtergrond informatie. Dit attractiepark heeft namelijk een best bijzondere geschiedenis wat wellicht mede heeft geleid tot het succes tot op heden.

Van oudsher een fabrikant in het maken van houten postkoetsen

Het Europa-Park in Duitsland is een echt familiebedrijf waarbij de geschiedenis al meer dan 200 jaar teruggaat. Het was Paul Mack die toen een bedrijf startte wat gespecialiseerd was in het maken van houten postkoetsen. De zaken gingen goed en vanaf 1920 werden er ook wagens gemaakt voor kermissen en jaarmarkten. Een jaar later werd de eerste houten achtbaan voor een attractiepark gebouwd.

Het bedrijf groeide flink en tot op de dag van vandaag bouwt Europa-Park attracties voor klanten wereldwijd. Ook in parken in Nederland en België, zoals bijvoorbeeld de Efteling en Plopsaland, staan attracties van deze fabrikant. In 1972 besloot Franz Mack en zijn zoon Roland om een eigen attractiepark te bouwen wat tevens als ‘showroom’ kon dienen voor de attracties die werden gebouwd in de fabriek.

De opening van een eigen attractiepark, Europa-Park in Duitsland

Op 12 juli 1975 werd het attractiepark Europa-Park geopend en bezochten meteen 250.000 mensen het park. Nog steeds worden nieuwe attracties als eerste in Europa-Park geplaatst. Daardoor is Europa-Park hét attractiepark met altijd de nieuwste attracties en waarbij de nieuwste technologische innovaties worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van virtual reality bij achtbanen.

In Europa-Park zijn 15 Europese landen tot in detail nagebouwd, bijvoorbeeld Spanje.
In Europa-Park zijn 15 Europese landen tot in detail nagebouwd, bijvoorbeeld Spanje.

Perfecte ligging op doorreis naar Zwitserland of Italië

”Wat is dat daar mama?” vraagt mijn zoon D. als we een paar jaar eerder over de A5 richting Zwitserland rijden. Op ongeveer een uurtje voor Basel zien we vanaf de snelweg in de verte een achtbaan liggen. ”Het lijkt wel een attractiepark.” antwoord ik. Daarop ‘slaat D. meteen aan’. ”Cool, waarom gaan we daar niet een keer heen?”

Bij een volgende zomervakantie naar Zwitserland denk ik terug aan de autorit en besluit toch eens te kijken naar het attractiepark op een uurtje vanaf Basel. Op Google maps zie ik dat dit attractiepark -Europa-Park genaamd- precies halverwege onze vakantiebestemming in Zwitserland ligt én meteen aan de snelweg. Dat is ideaal, vooral omdat ik dit keer alleen met D. zal rijden. Mano en onze dochter zullen een paar dagen later pas komen met de trein.

In één keer naar Zwitserland rijden in mijn uppie vond ik sowieso nogal ver en dit lijkt me een ideale tussenstop. D. kan zijn geluk niet op als ik die avond vertel dat we inderdaad een tussenstop gaan maken bij Europa-Park in Duitsland.

Alle themagebieden zijn tot in detail nagebootst, zoals Griekenland.
Alle themagebieden zijn tot in detail nagebootst, zoals Griekenland.

Aankomst bij Europa-Park in Duitsland

Als ik vooraf de website bekijk van Europa-Park, zie ik dat het park echt gigantisch groot is. Uiteraard willen we wel graag genoeg tijd hebben om alles te bekijken. Daarom besluiten we om in de namiddag al naar Frankfurt te rijden en daar te overnachten. De volgende ochtend moeten we dan nog maar 2 uurtjes doorrijden naar Rust, het plaatsje waar Europa-Park is gelegen.

De reis naar Frankfurt en de autorit de volgende ochtend naar Europa-Park verloopt prima, het is rustig op de weg. Rond half 10 komen we aan bij Europa-Park, vanaf de snelweg staan duidelijke borden met bewegwijzering naar de parkeerplaatsen. Daar aangekomen staan er diverse verkeersregelaars om de toestroom van auto’s in goede banen te leiden. Het parkeren gaat daardoor soepel en we staan op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de hoofdingang geparkeerd.

”Wow, zie je die!” roept D. uit terwijl hij onder een achtbaan doorloopt. Boven ons horen we het gegil van mensen die in een duizelingwekkend enge achtbaan zittten. ”Ik hoop dat je daar nog te jong voor bent, want anders moet ik zeker mee!” knipoog ik naar D. ”Ja mam, jij moet zeker mee!” Als we verder lopen zien we een fontein en daarachter de entree van het attractiepark. Het is al vrij druk, maar de bezoekers verspreiden zich goed over de verschillende ingangen, na zo’n 10 minuten wachten zijn we ‘binnen’.

Europa-Park is echt een prachtig aangelegd attractiepark, het ligt perfect op de route naar Zwitserland of Italië.
Europa-Park is echt een prachtig aangelegd attractiepark, het ligt perfect op de route naar Zwitserland of Italië.

17 themagebieden met meer dan 100 attracties

Zodra we Europa-Park binnen zijn snappen we meteen de naam; het park is namelijk verdeeld in 17 themagebieden waarin verschillende Europese landen tot in het kleinste detail zijn nagebouwd. Elke themagebied heeft de meest gave attracties. Borden geven aan waar je bent en in welk themagebied je je bevindt. Ook hebben we vooraf de app gedownload, hierop kan je precies zien waar je bent en je route naar een ander themagebied of attractie plannen.

In totaal zijn er meer dan 100 attracties en shows in Europa-Park. We zijn een beetje overdonderd zoveel is er te zien en te doen. We beginnen maar bij het begin en komen eerst uit in ‘Engeland’, daar zien we een nagebouwde Big Ben en gaan we in een ‘mini’ reuzerad met een typische Engelse bus. Tussendoor genieten van van verschillende attracties. Het valt me op dat ondanks de drukte, de mensenmassa zich heel goed verspreid en het wachten heel erg meevalt (op een paar populaire attracties na).

Het Europa-Park in Duitsland is écht meer dan een bezoek waard. Het is prachtig aangelegd en biedt voor ieder wat wils.
Het Europa-Park in Duitsland is écht meer dan een bezoek waard. Het is prachtig aangelegd en biedt voor ieder wat wils.

Kaasfonduen in Zwitserland, poffertjes eten in Holland of Tapas eten in Spanje

Als we wat verder lopen komen we uit in Zwitserland. Wauw, dit is zó gaaf, er is een hele Zwitserse straat inclusief de welbekende Zwitserse chalets nagebouwd. Er zijn verschillende winkeltjes en restaurants die ook typisch Zwitsers zijn, zoals een winkeltje met Lindt chocolade. D. heeft vooral oog voor de supersnelle bobslee, maar ik verwonder me over hoe goed de chalets tot in de kleinste details zijn nagebouwd. Je waant je echt in Zwitserland en zelfs de geur van een kaasfondue komt je tegemoet.

Ook brengen we een bezoek aan ‘Holland’ en gaan we in de ‘Vliegende Hollander’ en eten we echte Hollandse poffertjes. Ook bezoeken we Scandinavië, wat wederom prachtig is aangelegd, net zoals Spanje en eigenlijk alle landen.

In Zwitserland is zelfs een Lindt winkeltje.
In Zwitserland is zelfs een Lindt winkeltje.
Naar Europa-Park met kinderen in Duitsland, dan gaan we natuurlijk ook even naar 'Holland'.
Naar Europa-Park met kinderen in Duitsland, dan gaan we natuurlijk ook even naar ‘Holland’.
Ook Scandinavië is prachtig nagemaakt!
Ook Scandinavië is prachtig nagemaakt!

14 achtbanen voor spanningszoekers

In Europa-park zijn er attracties voor jong en oud en voor allerlei interesses. Ik vind vooral de wat rustigere attracties erg mooi, zoals de Piraten in Batavia, maar bijvoorbeeld ook het spookslot. D. gaat vooral voor de achtbanen en die zijn er genoeg in Europa-Park, 14 in totaal. Tijdens onze eerste bezoeken is D. nog net iets te jong (7 jaar) of te klein (1.35), maar inmiddels mag hij in alle achtbanen.

Onze favoriete achtbanen van Europa-Park zijn de volgende:

 • Bobbaan: leuke achtbaan, met 50 km/uur door het Zwitsere Wallis, de achtbaan is gelegen in ‘Zwitserland’
 • Matterhorn-Blitz: een achtbaan met een alpengevoel en erg mooi gethematiseerd. Over ‘bergen en dalen’ maar niet over de kop, de achtbaan is gelegen in ‘Zwitserland’
 • Wodan Timburcoaster: gaat niet over de kop, maar het is wel een héle super snelle houten achtbaan, doodeng maar wel gaaf!
 • Waterachtbaan Poseidon: een soort combinatie van achtbaan en wildwaterbaan, de achtbaan is gelegen in ‘Griekenland’.
 • Blue fire Megacoaster: van 0 naar 100 in 2,5 seconde. Je gaat 4x over de kop, een loop, schroef en nog meer over de kop elementen. Ik vond hem vreselijk maar D. fantastisch. De achtbaan is gelegen in ‘IJsland’
 • Alpenexpress ‘Enzian’, de eerste achtbaan van Europa-Park. Je kunt (tegen betaling)ook nog een VR bril opzetten voor een extra spannende beleving. Vooral kan je kiezen welke ‘voorstelling’ je wilt, bv. skiën. Het is een leuke ervaring en weer heel anders dan een normaal achtbaanritje. Je moet hiervoor wel bijbetalen, het voordeel: is er vaak een aparte rij die ook een stukje korter is.
 • Eurosat-CanCan Coaster: de ingang is de replica van de Moulin Rouge, binnen wacht een spectaculaire belevenis, in een treintje ga je in het donker cirkelend om de Eifeltoren omhoog en dan met een noodvaart naar beneden, heel gaaf en niet extreem eng (je gaat niet over de kop).
In Europa-Park in Duitsland zijn maar liefst 13 achtbanen, een daarvan is de houten achtbaan die ongelooflijk hard gaat!
In Europa-Park in Duitsland zijn maar liefst 13 achtbanen, een daarvan is de houten achtbaan die ongelooflijk hard gaat!
Ook de achtbaan die in het water eindigt is een aanrader!
Ook de achtbaan die in het water eindigt is een aanrader!
Bij de Alpenexpress 'Enzian' kan je ook tegen betaling een VR bril opzetten.
Bij de Alpenexpress ‘Enzian’ kan je ook tegen betaling een VR bril opzetten.
 • Tiroler Boomstammen: in een uitgeholde boomstam maak je een reis door de Oostenrijkse bergen en dalen en met een enorme splash weer terug in het ‘dal’. De attractie is gelegen in Oostenrijk. Let op, je kunt echt wel nat worden; wij hebben nu standaard een poncho mee voor dit soort attracties.
 • Euro-Mir: Je gaat langzaam omhoog in één van de twee spiegeltorens en eenmaal daar duik je naar beneden. Met 80 km/uur volg je de baan met scherpe bochten terwijl je continue 360 graden ronddraaid. Vanaf hier heb je ook prachtig uitzicht over het park. Hij gaat niet over de kop en is niet zo eng, dus een prima achtbaan om ‘rustig’ mee te beginnen. Tip: beneden bij de attractie kan je nog kijken in capsules van astronauten. Hier is nooit een wachtrij en het is leuk om even te bezoeken voor of na deze attractie.
 • Silver Star: Hier moet je geen hoogtevrees hebben, want de Silverstar is de grootste en hoogste achtbaan van Europa-park met 4G-krachten, snelheden van 130 km/uur en een hoogte van 73 meter. In het begin ga je langzaam omhoog, maar dan dus ook echt héél hoog. D. had nergens last van, maar mijn zenuwen namen toe…. maar goed je hebt weinig tijd om na te denken, want vanaf het hoogste punt dender je met een enorme snelheid naar beneden, het voelt als een vrije val. En dat dan nog een keer of 5. Sensatie ten top, maar ik zou hem niet aanraden na een flinke lunch.
 • Eurosat Coastiality: we zien voor deze attractie een enorme rij en dan lezen we dat dit één van de nieuwste attracties is, waarbij je met een VR bril door een virtuele wereld naar een achtbaan loopt en een spectaculaire rit volgt. Uniek in de ‘attractieparkenwereld’ en vooralsnog alleen in Europa-Park te ervaren. Helaas je moet hiervoor minimaal 14 jaar zijn en dat is D. nog lang niet, op het lijstje voor later.
Uitzicht vanaf de Euro-mir
Uitzicht vanaf de Euro-mir
De Eurosat Coastiality is een hele populaire VR attractie maar alleen vanaf 14 jaar.
De Eurosat Coastiality is een hele populaire VR attractie maar alleen vanaf 14 jaar.

Nieuwste achtbaan van Europa-Park: de Voltron

Onze laatste keer bij Europa-Park was net de nieuwste achtbaan geopend, de Voltron. We wandelen naar het nieuwe themagebied Kroatië en daar horen we het gegil al. Als ik naar boven kijk, snap ik dat maar al te goed. Deze achtbaan is echt next level; we zien hem vrijwel continue over de kop gaan, versnellen, schroeven maken en noem maar op!

‘Daar moeten we in, mama!’. D. heeft geen enkele twijfel en wil hier persé in. Ik twijfel, maar anderzijds ben ik ook wel heel benieuwd. We gaan ervoor en naarmate we bijna aan de beurt zijn nemen de zenuwen toe. Zoals bij veel grote attracties zijn bij de Voltron kluisjes om je spullen in te doen, je mag namelijk geen losse spullen meenemen (ook niet in je broekzakken).

Steilste lancering ter wereld!

De slogan van de Voltron Nevera is Beyond Vertical en dat is niet voor niks. De achtbaan heeft zeven inversies, vier lanceringen, 2,2 seconden gewichtloosheid aan elkaar en de steilste lancering ter wereld met 105 graden. Tijdens het wachten voel je de spanning in de vorm van muziek en allerlei flitsende elementen met de meter toenemen. Het laatste stukje, de trap op en dan zien we de mooie stoelen in rijtjes van 4 vertrekken.

Oef….de mensen die terugkomen zien er best wat pips uit… maar ja: verstand op 0 en gaan! We nemen plaats in één van de luxe stoelen en we worden goed gecontroleerd of de beveiligingsbeugel dicht zit. Langzaam vertrekken we, de bocht om. Daar komen we in een kamer uit en horen en zien we het geknetter van electriciteitskabels. We gaan even rustig op en neer en na 3 seconden worden we ‘afgeschoten’ en meteen over de kop.

De Voltron: een achtbaan next level

Heel eerlijk; ik weet niet eens meer hoeveel en hoe vaak; dit is echt een achtbaan next level. Halverwege lijkt er even een rustpunt te zijn. We komen bij een plateau, wat draait. O nee…. gaan we ditzelfde rondje nu achteruit doen? Ik moet er niet aan denken…. Hij gaat inderdaad een stukje achteruit, maar dan met een noodvaart weer vooruit. Ik heb geen benul meer wat onder of boven is en mijn lichaam wordt maximaal door elkaar heen geschud. Het ritje duurt lang, zeker een aantal minuten. En dan…. zijn we gelukkig weer heelhuids terug.

D. vond hem fantastisch en wil er nog een keer in. Ik moet even bijkomen, jeetje wat een rit was dit! Absoluut een onvergetelijke ervaring, maar hij is dus wel echt heel heftig….

Naast de achtbanen zijn er in Europa-Park gelukkig ook veel andere wat ‘rustigere’ attracties. Het zijn er teveel om op te noemen, maar de volgende attracties vonden we beide erg leuk of mooi:

De Voltron is echt een achtbaan next level!
De ingang van de Voltron, een achtbaan next level!
De Voltron is de nieuwste achtbaan van Europa-Park met de steilste lancering ter wereld!
De Voltron is de nieuwste achtbaan van Europa-Park met de steilste lancering ter wereld!

Andere prachtige attracties voor een bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland

 • De Vloek van Cassandra: in deze attractie is niks wat het lijkt en staat letterlijk alles op zijn kop. Je raakt er wel een beetje gedesorienteerd van. Attractie is prachtig gethematiseerd volgens Griekse mythologie en ook gelegen in ‘Griekenland’. Hij zit een beetje ‘verstopt’, dus vaak is er ook maar een korte wachtrij. Gewoon een leuke attractie om even ’tussendoor’ te doen.
 • Piraten in Batavia: echt een prachtige attractie, het is een ondergrondse boottocht langs o.a. de exotische havenstad Batavia. Je kijkt echt je ogen uit van al het moois dat je hier tegenkomt. Gelegen in ‘Holland’. Ik vond deze één van de mooiste attracties in Europa-Park.
 • Spookslot: natuurlijk was het hier griezelen van alle geesten die hier wonen. Prachtig gethematiseerd met griezelige figuren en scenes. Erg mooi en gelegen in Italië (let op, was in april 2024 gesloten omdat deze vernieuwd wordt, waarschijnlijk zal deze dus nog even dicht zijn).
 • Voletarium: de grootste ‘flying theatre’ van Europa, heeft wat weg van This is Holland, waarbij je in Amsterdam ‘over Nederland vliegt’. Heel mooi en gelegen in ‘Duitsland’ en absoluut een bezoek waard! Wij vonden hem echt een verborgen pareltje en slaan hem nu nooit meer over!
 • Whale Adventures: gewoon leuk, op een bootje iedereen naspuiten met de waterkanonnen.
 • Madame Freudenreich Curiosites: de wereld van dino’s en prachtig gethematiseerd, ook erg leuk voor de kleinere kinderen.
 • Abenteuer Atlantis: interactieve tocht in een ‘onderzeeër’, voorzien van infrarode laserpistolen. De achtbaan is gelegen in ‘Griekenland’ en een beetje ‘verstopt’. Daardoor loopt iedereen en vaak voorbij waardoor de wachtrij ook niet lang is. Tip: schiet op de blauwe en vooral rode lichtpunten om zoveel mogelijk punten te verzamelen! Een leuke attractie met actie!
 • Arthur: vlieg over en door de wereld van de Minimoys, een vliegavontuur met speciale effecten binnen en buiten. De achtbaan is gelegen in het Koningrijk van de Minimoys en kan je perfect combineren met het sprookjesbos. Ik vond deze attractie ook echt heel mooi! Onze 4-jarige dochter mocht er ook al in (minimaal 1 meter), maar het stukje buiten gaat wel even wat harder (dus zelf even kijken of je kind dat niet te spannend vindt).
 • Snorries Toures: heel erg leuk en een beetje weggestopt in Scandinavië. De wachtrij is vaak maar kort (5 tot 15 minuten) en ook met kleinere kinderen heel erg leuk! Halverwege ga je met je karretje nog door een soort van VR beleving. Zeker een bezoekje waard.
Piraten van Batavia mag je niet missen bij een bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland.
Piraten van Batavia mag je niet missen bij een bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland.
Snorri Touren is ook een aanrader voor de kleinere kinderen.
Snorri Touren is ook een aanrader voor de kleinere kinderen.

Naast attracties ook gave shows in Europa-Park!

Ga je naar Europa-Park met kinderen in Duitsland? Bezoek dan ook zeker een show, want behalve heel veel gave attracties heeft Europa-Park maar liefst 20 gave shows en filmvoorstellingen. Het zijn er zoveel dat we ze onmogelijk allemaal konden doen op één dag. Wij bezochten twee shows:

IJs-Arena in themagebied Griekenland

Een soort ‘Holiday on Ice’ maar dan in ‘Griekenland’. We nemen plaats in de overdekte zaal en voor ons zien we een ijsvloer. Al gauw komen er diverse dansers en danseressen en genieten we van een prachtige dansshow op het ijs. Elk jaar is een ander thema, maar wel steeds in combinatie met ijs. Ik zou deze show echt van harte aanraden om te bekijken, heel mooi en relatief kort (30 minuten).

Stuntshow met paarden in de Arena in Spanje

Deze show kiest D. uit, want we laten ons vertellen dat er tijdens deze show heel wat spectakel voorbij komt. Dat klopt, want we zien diverse stunts op galopperende paarden en ‘gevechten’ tussen ridders om de prinses te redden. We genieten in een prachtige Spaanse arena van een prachtige show. Ook deze show kunnen we van harte aanraden!

Magic show

Ook is er altijd wel een magic show die we je ook van harte kunnen aanraden. Alle shows worden afgestemd op de seizoenen, in de winter zijn er speciale ‘wintershows’. De meeste shows duren tussen de 15 en 30 minuten en je hoeft vooraf niet te reserveren.

Het actuele aanbod van shows staat altijd op de website van Europa-Park.

Ga je naar Europa-Park met kinderen, bezoek dan ook zeker een van de vele shows, zoals deze in de Spaanse Arena.
Ga je naar Europa-Park met kinderen, bezoek dan ook zeker een van de vele shows, zoals deze in de Spaanse Arena.
Naast shows, zijn er ook diverse film en 3D voorstellingen.
Naast shows, zijn er ook diverse film en 3 of 4D voorstellingen.

Ook voor kleine kinderen genoeg te doen

Daarnaast valt het me op dat er ook voor kleine kinderen genoeg te doen is. Dat is mooi, want een volgende keer zullen we onze dochter van dan bijna 4 jaar ook meenemen. Voor kleine kinderen zijn vooral deze themagebieden erg leuk:

 • Sprookjesbos: de naam zegt het al, hier vind je sprookjes van o.a. Assepoester, Doornroosje, Hans en Grietje, Vrouw Holle en meer. Wij vonden het sprookjesbos heel mooi aangelegd met ook veel ‘interactie’. Vanaf het sprookjesbos heb je ook prachtig uitzicht op het grote meer waar je nog een rondvaart kunt doen. Tip: combineer het sprookjesbos met Arthur, deze ligt er vlakbij en is toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Koninkrijk van Minimoys: wederom een sprookjeswereld met leuke attracties voor de wat jongere kinderen. Niet zo bang aangelegd? Er is hier ook een ‘achtbaan’ waar kinderen vanaf 4 jaar met een lengte van 100 centimeter in kunnen.
 • Ierland: hier begonnen we ons bezoek, maar D. vond het al snel saai. Voor kleine kinderen is het heel geschikt want hier zijn maar liefst 11 attracties, zoals waterbootjes, een ritje in een tractor, een soort van ronddraaiende kopjes, een klein schommelschip en noem maar op.
 • Avonturenland: is het warm, dan is hier een mooie waterspeeltuin, heerlijk om even af te koelen!
 • Snorries Touren: ook top voor kleine kids en vaak geen wachtrij
 • Piraten van Bataviastad: prachtige attractie, die ook voor de kleintjes al toegankelijk is
 • Madame Freudenreich Curiosites: de wereld van dino’s en prachtig gethematiseerd, ook erg leuk voor de kleinere kinderen.
 • Abenteuer Atlantis: interactieve tocht in een ‘onderzeeër’, voorzien van infrarode laserpistolen, leuk voor kids vanaf een jaar of 4.
In Ierland is het erg leuk voor kleine kinderen, hier zijn 11 attracties.
In Ierland is het erg leuk voor kleine kinderen, hier zijn 11 attracties.
De waterspeeltuin in Avonturenland is voor kinderen tot 12 jaar is heerlijk om even af te koelen.
De waterspeeltuin in Avonturenland is voor kinderen tot 12 jaar is heerlijk om even af te koelen.

Conclusie: een prachtig aangelegd park met voor ieder wat wils!

Wat vonden wij van ons bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland? Daar kunnen we kort over zijn, wij zijn fan en zullen absoluut terugkeren naar dit park als tussenstop naar Zwitserland of Italië. Het attractiepark is schoon, heel groen en gewoon prachtig aangelegd. Het aanbod van attracties is heel divers en daardoor is het park geschikt voor jong en oud.

De themagebieden zijn tot in detail doorgevoerd. Ben je in bijvoorbeeld Zwitserland, dan zijn niet alleen de attracties gethematiseerd, maar hebben de medewerkers ook Zwitsere kleding aan en zijn ook de winkeltjes en restaurants gethematiseerd. Dat is écht heel mooi om te zien!

Een prachtig schoon en ‘groen’ aangelegd attractiepark

Wil je geen enkele attractie in, dan kan je je dus ook uitstekend vermaken door alleen al te genieten van de prachtig aangelegde themagebieden. Het park is uitgestrekt maar zodanig ‘ingericht’ dat het toch compact aanvoelt en de afstanden tussen de themaparken goed te overzien zijn.

Daarnaast waren wij er tijdens een hittegolf met temperaturen ver boven de 30 graden. Ik was van tevoren dus een beetje huiverig met de hitte, maar dat viel echt reuze mee. In het park is veel groen en zijn ook veel waterattracties, waaronder een leuke waterspeeltuin. Kortom, ook met een warme zomerse dag is een bezoek aan Europa-Park prima te doen.

Goede spreiding van bezoekers

Wij waren er in het hoogseizoen, in de zomervakantie. Er waren veel mensen, maar toch had ik niet het gevoel dat het te druk was en is de spreiding van de bezoekers is erg goed. Dat komt uiteraard ook door het enorme aanbod van kwalitatief hoogstaande shows, waardoor het tijdens grote shows weer rustiger is bij andere attracties.

De overige keren waren we er steeds in de meivakantie, ook toen was de drukte goed te doen. Wachttijden zijn afhankelijk van attractie en verschilt per dag, maar via de app kan je precies de actuele wachttijden zien. Er zijn altijd ook genoeg attracties waar er geen wachttijd is.

Goed aanbod van eten en drinken en ‘betaalbaar’

Daarnaast is er een groot aanbod van restaurants met veel variatie. Zeker niet alleen maar frituur, maar juist typische gerechten passend bij het ‘land’ wat je bezoekt. Zo kan je in ‘Zwitserland’ kaasfonduen (maar gelukkig wel voor Duitse prijzen), poffertjes eten in ‘Nederland’ of braadworst eten in Duitsland, Tapas in Spanje en ga zo maar door. In totaal zijn er maar liefst 50 restaurants in Europa-Park.

Sterrenrestaurant en ‘achtbaan’ restaurant

Daarnaast is Europa-Park het eerste en enige attractiepark ter wereld die zelfs een sterrenrestaurant heeft, namelijk restaurant in de vuurtoren van hotel Bell Rock. Voor kinderen is het Foodloop restaurant een aanrader. Hier komt je eten via een achtbaan met loopings bij je tafeltje. Dit is vaak een populair restaurant, dus houd rekening dat je wel even in de wachtrij staat, reserveren is niet mogelijk in dit restaurant. Het restaurant ligt in ‘Luxemburg’.

Een restaurant met een prachtig uitzicht, is het restaurant in de attractie ‘Piraten van Batavia’, in dit restaurant kijk je uit op de gondels die de haven van ‘Batavia’ binnen varen. Ook dit is een populair restaurant, dus mogelijk sta je hier ook even in de wachtrij. Reserveren is niet mogelijk. Dit restaurant ligt in ‘Holland’.

Alle informatie over de restaurants in Europa-Park vind je hier op de website van Europa-Park.

Europa-Park met kinderen in Duitsland: handig om te weten

Wil je ook naar Europa-Park met kinderen in Duitsland? Dan is de onderstaande informatie handig om te weten:

Bereikbaarheid en parkeren

Europa-Park in Duitsland is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Het park ligt vrijwel naast de snelweg, de A5 richting Zwitserland. Vanaf de snelweg is het park aangegevens, evenals de parkeerplaatsen. Parkeren kost 8 per dag, vooraf kan je online alvast een parkeerticket kopen.

Met openbaar vervoer is Europa-Park ook goed te bereiken, de verschillende opties vind je hier op de website van Europa-Park.

Bezoek met jonge kinderen en baby’s

Reis je met een baby of jonge kinderen? In het park zijn buggy’s te huur en in het park zitten meerdere ‘verschoonplekken’. Ook is er zelfs een shop waar ze babyvoeding verkopen. Meer informatie vind je ook in de app van Europa-Park.

Verder kan je bij de ingang van het park een polsbandje krijgen waarop je de naam van je kind kan opschrijven. Ik ben overigens meer fan van het One2track kinderhorloge, waardoor ik zelf altijd kan zien waar mijn kind is en ook kan opbellen.

In Europa-Park is een babylounge met verschoonplek, een ruimte voor borstvoeding en kan je babyitems kopen.
In Europa-Park is een babylounge met verschoonplek, een ruimte voor borstvoeding en kan je babyitems kopen.

Virtual line

Voor een aantal attracties is het mogelijk om een plek te nemen in de ‘virtual line’, de virtuele wachtrij. Het is eigenlijk een soort van ‘fastpass’ die je dan ontvangt. Het werkt als volgt:

 • 1 Download de app
 • 2 Voer de barcodes in van de toegangstickets die je online hebt gekocht
 • 3 Voor de volgende attracties kan je vervolgens 1x een ‘fastpass’ krijgen: Blue Fire Megacoaster, Arthur, Euro-Mir, Piraten in Batavia, Wodan en Eurosat.
 • 4 Kies voor de gewenste attractie een beschikbaar tijdsslot uit
 • 5 Ga in je gekozen tijdsslot naar de attractie en dan kan je vrijwel meteen doorlopen en voorkom je soms een wachtrij van een uur.

Tip: check in de ochtend om 9.00 uur meteen de tijdssloten en reserveer er één. Soms lijkt het alsof er bijna geen tijdsloten beschikbaar zijn, maar elke 10 minuten komen er vaak weer nieuwe tijdsloten beschikbaar. Ga in de app dus naar een attractie en wacht tot het bijvoorbeeld 11.20 / 11.30 of 11.40 uur is. Dan komen er nieuwe tijdsloten beschikbaar waar je dan meteen op kan reageren. Op die manier kan je gedurende de dag soms voor meerdere attracties een fastpass bemachtigen en dat bespaart je een hoop wachttijd. Aan deze ‘service’ zijn geen extra kosten verbonden. Let op; je kan dus per keer maar voor één attractie tegelijkertijd in de rij staan.

Meer informatie over de Virtual Line vind je hier op de website van Europa-Park.

App downloaden

Ga je naar Europa-Park met kinderen in Duitsland, dan is misschien de beste tip: download vooraf de app van Europa-Park. Deze app hebben wij heel veel gebruikt en hierin vind je o.a.:

 • Waar je zelf bent
 • Routes naar andere attracties
 • Actuele wachttijden van attracties
 • Beheren van je ‘virtual line’
 • Overzicht van restaurants
 • Overzicht van shows en tijden en de route er naar toe
 • Informatie over de hotels

Wij vonden de app echt heel handig, want het park is echt heel groot. Met de app loop je meteen naar een volgende attractie zonder te verdwalen.

Restaurants

Er zijn in het hele park heel veel restaurants maar ook ’take away’ punten. Het aanbod van eten is erg goed en zeer gevarieerd. Van simpele snacks tot een sterrenrestaurant. Voor een overzicht van restaurants en het maken van een reservering, kijk dan op de website van Europa-Park.

Handig om mee te nemen

Europa-Park is echt een heel groot park. Zorg voor goede schoenen, want je zult hier heel wat kilometers gaan wandelen. Ga je met kleine kinderen, overweeg dan om een buggy of boulderwagen mee te nemen. Verder zijn er ook mooie water attracties, maar je kunt hier wel nat worden. Stop voor de zekerheid even wat regenponcho’s in je tas!

Overnachten bij Europa-Park in Duitsland

Ga je naar Europa-Park met kinderen in Duitsland? Dan heb je eigenlijk aan 1 dag niet genoeg maar kan je hier prima 2 of zelfs 3 dagen doorbrengen. Waarschijnlijk heb je dan nog niet alles gezien. Europa-Park heeft gelukkig verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Van een luxe overnachting in één van de zes gethematiseerde hotels of wat meer basic in een tipitent, huifkar of blokhut in het Camp Resort. Ook kan je met je eigen kampeermiddel overnachten op de naastgelegen camping.

Meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden bij Europa-Park vind je hier op de website.

Toen wij er waren, waren de accommodatie bij Europa-Park al volgeboekt en hebben wij in de directe omgeving van het attractiepark overnacht. Hieronder een aantal tips voor fijne overnachtingsadressen in de directe omgeving.

Het Camp Resort Europa-Park heeft verschillende verhuuraccommodaties, zoals deze Tipi tenten.
Het Camp Resort Europa-Park heeft verschillende verhuuraccommodaties, zoals deze Tipi tenten.
Europa-Park heeft ook prachtige hotels, allen ook helemaal in thema.
Europa-Park heeft ook prachtige hotels, allen ook helemaal in thema.

Kindvriendelijke overnachten in de directe omgeving van Europa-Park

Ferienwohnung Jennifer

 • 400 meter vanaf de hoofdingang (dus geen parkeerkosten)
 • Beoordeeld met een 9.5
 • Appartement van 60 m2 met 1 slaapkamer met 3 bedden en een slaapbank
 • Prijs, afhankelijk van datum vanaf 140 euro per appartement per nacht

Ferienwohnung Lavanda

 • 500 meter vanaf de hoofdingang
 • Beoordeeld met een 9.1
 • Appartement van 85 m2 met 2 slaapkamers
 • Prijs, afhankelijk van datum vanaf 120 euro per appartement per nacht

Gästehaus Metropolitan

 • 550 meter vanaf de hoofdingang
 • Beoordeeld met een 8.3
 • Appartement van 115m2 met 3 slaapkamers en 7 bedden
 • Prijs, afhankelijk van datum vanaf 173 euro per appartement per nacht

Naast bovenstaande accommodatie, zijn er nog heel veel andere (familie)appartementen, een overzicht vind je hieronder. Let op; grotere (familie) accommodaties zijn in de zomer snel volgeboekt. Check de annuleringsvoorwaarden en boek op tijd. Als je reisplannen wijzigen, kan je altijd nog annuleren.

Prijzen en boeken van tickets Europa-Park in Duitsland

De prijzen voor een bezoek aan Europa-Park met kinderen in Duitsland zijn als volgt (prijspeil 2024):

Dagticket:

 • Volwassenen (vanaf 12 jaar): vanaf 61.50 euro
 • Kinderen (4 – 11 jaar): vanaf 52 euro

2-daagsticket:

 • Volwassenen (vanaf 12 jaar): vanaf 116,50 euro
 • Kinderen (4-11 jaar): vanaf 96 euro

Bijzonderheden:

 • Kinderen tot 12 jaar op de verjaardag: gratis toegang (op vertoon van legitimatie)
 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • In de winter en tijdens Halloween zijn er ook avondtickets beschikbaar
 • Er zijn verschillende prijscategorieën afhankelijke van de gekozen datum, check hiervoor de website
 • Koop je tickets echt online, aan de kassa betaal je 10 euro per ticket extra!

Meer informatie over prijzen, arrangementen, voorwaarden en Covid19 bijzonderheden vind je op de website van Europa-Park.

Ligging Europa-Park in Duitsland

Vanaf Utrecht is Europa-Park in Duitsland circa 617 kilometer.

Meer lezen:

Vanaf Europa-Park in Duitsland ben je zo in Zwitserland en Italië en dat zijn hele gave bestemmingen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met Europa-Park. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen en eerlijke mening.

Daarnaast kunnen er in dit blog affliate links staan naar samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: