Lake Paradise: een all-in gezinsvakantie met Family Adventure naar de Spaanse Pyreneeën
Een mooi stukje door de kloof.

Lake Paradise: een all-in gezinsvakantie met Family Adventure naar de Spaanse Pyreneeën

Spanje 14 september 2023

Family Adventure is een Belgische reisorganisatie die, je raadt het al, familiereizen aanbiedt.

Op uitnodiging van Family Adventure ging Joke met haar gezin mee met de familiereis ‘Lake Paradise’ in de Spaanse Pyreneeën en vertelt je er in dit blog meer over. Wees gewaarschuwd want na het lezen van dit blog en het zien van alle gave foto’s en video’s, is de kans groot dat je ook mee wilt!

Een vakantie met Family Adventure… wat kan je verwachten?

Family Adventure waaraan moet je dan denken? Avonturen met het gezin? Ja, klopt! Wat nog meer? Een vakantie met nieuwe ervaringen waar je uit je comfortzone moet komen en grenzen verlegt, waar je als ouder zelf ook vakantie hebt. Leuke contacten met gelijkgestemde gezinnen. Klinkt heerlijk toch? En dat middenin de prachtige natuur!

De tenten staan voor je klaar bij aankomst, er is iedere dag een ontbijtbuffet waarbij je ook je broodje voor de lunch kan maken en ’s avonds staat er een heerlijk buffet voor je klaar. Na het avondeten is er animatie voor de kids en kan je dus nog gezellig met de andere ouders iets drinken en babbelen. Je moet niet nadenken “Wat gaan we eten?”, “Wat gaan we doen?”, echt vakantie dus en dit dicht bij de natuur. Zij regelen de reis, wij maken de onvergetelijke herinneringen!

De absolute rode draad door al hun reizen: samen genieten, samen grenzen verleggen, samen reizen, samenzijn! Wil je meteen al een impressie van onze reis? Bekijk dan het filmpje hieronder!

Tip! Lang niet alle activiteiten staan in het filmpje. Wil je alle activiteiten zien die we hebben gedaan? Bekijk dan hier onze opgeslagen story bij de hoogtepunten van ons instagram account!

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Aankomst bij Lake Paradise basecamp van Family Adventure

We zijn onderweg naar Spanje en overnachten in Limoges, op de website van Family Adventure een blog met allemaal leuke tussenstops onderweg naar Spanje, ideaal! De volgende dag rijden we door naar Ligüerre de Cinca dat aan het El Grado meer ligt aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Een heerlijke combinatie van bergen en meren. Azuurblauw water op wandelafstand!

Het basecamp is supergezellig, er staan 4 familietenten, 4 safaritenten, een bar met lounge-ruimte, keuken met eetshelter. Bij de bar kan je ook nog spelmateriaal uitlenen (frisbee, viking kubb, diabolo, badminton…). De camping heeft een zwembad, sportterreinen, een speeltuintje en een bar-restaurant met een kruidenierswinkeltje.

Verschillende overnachtingsmogelijkheden

Er zijn verschillende accommodaties waar je kunt overnachten. Van een familietent of glampingtent tot bungalow. Wij installeren ons in de familietent. Een ruime tent met 3 slaapcompartimenten, verlichting, elektriciteit en een handige rek. Ook ligt er een boekje in iedere tent met info over het programma, wat je moet meenemen bij de activiteiten en nog meer handige info, super!

Zo ziet onze tent er dus uit!
Zo ziet onze tent er dus uit!

Kennismaken met de andere gezinnen

Na het installeren duiken we het zwembad van de camping in voor een zalige verfrissing. Ondertussen komt iedereen rustig aan en installeert zich. In de avond, onder het genot van een heerlijke paella en sangria, maken we kennis met de andere supertoffe gezinnen!

Het klikt meteen tussen de kids. We zien ze amper nog, want ze zijn druk bezig met kennismakingsspelen. De sfeer zit er meteen goed in. Deze formule leent zicht trouwens ook ideaal voor eenoudergezinnen!

Een frisse duik in het zwembad van de camping.
Een frisse duik in het zwembad van de camping.
Heerlijke paella!
Heerlijke paella!
Eerste avond kennismakingsspelen.
Eerste avond kennismakingsspelen.

Een gevarieerd weekprogramma

De komende 5 dagen staat ons een gaaf en heel gevarieerd weekprogramma te wachten.

Grofweg ziet het weekprogramma van Lake Paradise er als volgt uit, avondanimatie voor de kids staat hieronder genoemd tussen ( )

 • Zaterdag: aankomst en verwelkoming (kennismakingsspelen)
 • Zondag: canyon kick-off: Initiatie rappellen, cliffjumpen en touwtechnieken (balspelen)
 • Maandag: wandeling in het Nationaal Park van Ordesa y Monte Perdido (kringspelen)
 • Dinsdag: vrije ochtend en Stand Up Paddling (honkbal)
 • Woensdag: springen en glijden tijdens canyoning (estafettes in het meer)
 • Donderdag: slackline balance initiatie, een vrije middag en cocktailavond (gezelschapsspelletjes + kidsparty)
 • Vrijdag: kajakken door de kloof van el Entremon (waterspelletjes in het meer)
 • Zaterdag: Terug naar huis

Uit de comfortzone: een mix vol gave activiteiten!

Op zondag beginnen we met een initiatie rapellen (via een klimtouw afdalen) en cliffjumpen. Best even spannend, maar de gidsen zijn gediplomeerde buitensporters en dat voel je ook echt! Na de lunch gaan we kajakken over het helder blauwe meer, dat maar 15 minuten wandelen vanaf het basecamp ligt.

Een andere dag gaan we SUPPEN met mayaks (een soort SUP die ook voor yoga gebruikt wordt). Eerst moeten we oefenen op het evenwicht (180° springend draaien, met 2 op een plank,…) en dan vertrekken we voor een tocht op het meer.

Na eventjes oefenen lukt het echt goed, ook de kids zijn er helemaal mee vertrokken en doen het super. Op het einde worden de mayaks aan elkaar vast gemaakt en is er een wedstrijdje “mayak lopen”, niet simpel, de kids doen dit beter dan de ouders! Dolle pret als ze papa telkens weer het water in zien vallen.

Oefenen op rapellen.
Oefenen op rapellen.
Cliffjumpen!
Cliffjumpen!
Het suppen lukt prima!
Het suppen lukt prima!
Bij de kids ging dit vlotjes, bij de ouders...
Bij de kids ging dit vlotjes, bij de ouders…

Balanceren op de slackline

Het wordt netjes opgebouwd, eerst begin je op een houten balkje, daarna een slackline die op enkele plekken nog ondersteund wordt door autobanden, slackline met nog touwtjes om je vast te houden en als laatste stap zonder enige hulp!

Onze dochter Julie kan het heel vlot, de jongens doen het ook super, wij kunnen nog wel wat oefening gebruiken. Hierna nog even een wedstrijdje, gezin tegen gezin, top!

Canyoning als hoogtepunt van de week!

Alle activiteiten zijn gaaf maar hoogtepunt van onze reis is toch wel canyoning. Na een uurtje rijden maken we van onze neopreenpakken een rugzak en vertrekken we voor een wandeling richting canyon. We lunchen, doen onze pakken aan en dan is het genieten van het begin tot het einde! We dalen onmiddellijk een indrukwekkende waterval af en even later zien we de natuur op haar mooist, onvoorstelbaar!

Dus niet enkel genieten van de sportieve uitdaging, maar ook van de prachtige natuur rondom je. Mooie sprongen, lekker glijden, zwemmen… een buitengewone topervaring!!! Geen zorgen als je ergens niet durft springen, dan laten ze je rustig zakken, veiligheid altijd voorop.

Jens geeft hier goede uitleg over het materiaal dat we gebruiken bij canyoning.
Jens geeft hier goede uitleg over het materiaal dat we gebruiken bij canyoning.
Klaar voor canyoning!
Klaar voor canyoning!
Wat een ervaring canyoning!
Wat een ervaring canyoning!

Kajakken door de kloof van el Entremon

De meeste activiteiten doen we met max. 3 andere gezinnen, maar voor kajakken door de kloof van el Entremon gaan we voor het eerst met de hele bende op stap! De kids zijn er heel blij mee en maken al afspraken wie met wie in de kajak gaat (en er wordt onderweg nog veel gewisseld).

We krijgen een korte instructie en dan vertrekken we en kajakken we de kloof van el Entremon in, weer zo mooi! Het leuke hier is dat het lijkt of je hier alleen bent, je moet het meer niet delen met een hoop andere toeristen.

Instructiemoment op het water.
Instructiemoment op het water.
Een mooi stukje door de kloof.
Een mooi stukje door de kloof.
Daan heeft de beste lunchplek gevonden!
Daan heeft de beste lunchplek gevonden!

Prachtige wandeling in het Nationaal Park de Ordesa y Monte Perdido

We maken ook een prachtige wandeling bij de Cascades de La Larri. We krijgen een goede briefing en een boekje met uitleg over de wandeling. Het is een dik uur rijden terug richting grens, helemaal hartje Pyreneeën. Na een mooie klim langs watervalletjes wandelen we verder via een uitgestrekte vlakte met prachtige bloemen, koeien en wilde paarden.

Op het einde van de vlakte zien we weer een waterval, de ideale plek voor de lunchpauze. De kids houden een wedstrijdje om ter langst hun voeten in het ijskoude water houden en ondertussen komen de koeien ongestoord tussen ons door gewandeld (net op tijd onze rugzak aan de kant!).

Een van de vele watervallen.
Een van de vele watervallen.
De mooie vlakte met paarden en koeien.
De mooie vlakte met paarden en koeien.

Ook tijd om te relaxen en avondanimatie voor de kids

De combinatie actief zijn en relaxen bevalt ons goed. De activiteiten beginnen om 10 uur, dus elke ochtend is het rustig wakker worden. Ook tussen de activiteiten en het avondeten heb je voldoende tijd, een keertje een vrije voor- en namiddag. Na het avondeten is er iedere avond animatie voor de kids, dus daar heb je als ouders dan ook een rustige avond met de andere ouders.

Het eten? Daar kunnen we kort over zijn; dat smaakt elke avond heerlijk. Onze kok Peter is echt een topkok! Wat hij allemaal op tafel tovert… dit is boven onze verwachting bij een kampeervakantie.

Waterestafettes bij zonsondergang.
Waterestafettes bij zonsondergang.

Cocktailavond bij zonsondergang… maar dat liep even anders!

De voorlaatste avond is het cocktailavond voor de ouders en party voor de kids. Planning is om dit aan het meer te doen bij zonsondergang, maar een stevige onweersbui beslist hier anders over… dit kan de pret niet bederven! We maken er met z’n allen een gezellige avond van onder de tent aan de bar en de kids spelen gezellig spelletjes.

BBQ-time!
BBQ-time!
Cocktailavond!
Cocktailavond!
Laatste gezellige avond.
Laatste gezellige avond.

Onze conclusie over de familiereis Lake Paradise met Family Adventure

Zelf ben ik reisbegeleidster, dus stippel ik altijd alles zelf uit. Dit is voor ons een eerste groepsreis en het is ons en de kids 200% bevallen! De kinderen vinden het leuk dat er nog andere kinderen (gezinnen) zijn en ook de activiteiten natuurlijk. Voor ons als ouders het complete plaatje: blije kids, gezellige plek op een leuke locatie, heel lekker eten, topteam, topbegeleiding en heel professioneel met canyoning als hoogtepunt!

Hieronder nog even de positieve punten op een rij:

 • Familiereizen dicht bij de natuur: wij vonden het heel fijn om weer zo ‘connect’ te zijn met het gezin, maar dan wel midden in de natuur
 • All-in concept, waarbij alle maaltijden én activiteiten zijn inbegrepen
 • Nederlandstalige begeleiding en eigen opgeleide en gediplomeerde gidsen (alle activiteiten werden heel goed uitgelegd, dat geeft een veilig gevoel)
 • Mooie ligging van het basecamp, op een kwartiertje wandelen van het El Gradomeer
 • Respect voor de natuur
 • Samen met anderen maar ook tijd voor jezelf: er zijn andere gezinnen maar er is ook ruimte om met je eigen gezin activiteiten te ondernemen
 • Kwaliteit van het eten is hoog en er wordt ook rekening gehouden met dieetwensen
 • Keuze uit verschillende accommodaties, van zelf kamperen tot een luxe glamping tent of chalet

Op trip met Family Adventure: praktische informatie Lake Paradise

Enthousiast geworden en overweeg je ook een familievakantie naar Lake Paradise? Dan is de onderstaande informatie handig om te weten:

Verschillende reizen, voor ieder wat wils!

Wij namen deel aan de reis ‘Lake Paradise’, maar Family Adventure heeft verschillende programma’s op verschillende locaties. Lake Paradise ligt bijvoorbeeld eerder aan de voet van de Pyreneeën en is een mix van bergen en meren.

Er zijn ook reizen met een basecamp in hartje Pyreneeën en programma’s zoals Adventure Cocktail, Canyon Mix, Mountain Explorer, Pirineos Experience… met nog andere topervaringen zoals raften, via ferrata enzovoort. Verder hebben ze nog een locatie in Italië bij het Ledromeer in de Dolomieten.

Kortom, vergelijk de programma’s goed en kijk wat het best bij jullie gezin past. Als je liever gewoon met je gezin reist, kan je ook een individuele gezinsvakantie bij hun boeken.

Alle informatie van de reizen van Family Adventure vind je hier op de website.

Prijzen en boeken van Lake Paradise van Family Adventure

Exacte prijzen zijn afhankelijk van het type accommodatie en de gezinssamenstelling. Voor exacte prijzen, kijk dan hier op de website van Lake Paradise.

Voor elke reis is er beschikbaarheid voor een maximaal aantal gezinnen. Wil je zeker zijn van een plekje in 2024? Dan kan je je hier alvast aanmelden voor de pre-registratie.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer gave gezinsreizen in de bergen. Kijk hieronder voor meer inspiratie!

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen. 


Ik ben Joke, getrouwd met Jelle en samen met onze 3 kids (14-12-10) houden we ervan de wereld te verkennen. Ik ben ook reisbegeleidster, dus af en toe ben ik ook zonder mijn gezin op pad, ook heerlijk want dan kan je bv. nog eens een stevigere huttentocht doen. We hebben ook heel wat in Azië gereisd, een trekking gedaan in Nepal, jungletrekkings in Sumatra, Laos... Ik kan zeggen dat bergen echt onze favoriete bestemming zijn en Zwitserland is onze “first love”, hier is de liefde voor de bergen ontstaan toen ik 17 was. Waar onze kids dol op zijn? Touwenparcours, klimmen en ondertussen ook Via Ferrata’s!

Deel deze blog met je vrienden: