Zó kindvriendelijk is skigebied Wilder Kaiser: 13 redenen om juist hierheen te gaan
In Wilder Kaiser zijn hele mooie ‘kinderlanden’.

Zó kindvriendelijk is skigebied Wilder Kaiser: 13 redenen om juist hierheen te gaan

Oostenrijk 20 september 2021

Skigebied Wilder Kaiser is een heel kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk. We gingen er destijds heen met onze kleuter D. Onze ervaringen lees je in dit blog.

Skigebied Wilder Kaiser: een kindvriendelijk wintersportgebied in Oostenrijk

Wintersport, mijn vriend en ik zijn er gek op. De mooie besneeuwde bergtoppen, het actief bezig zijn in de natuur en opwarmen in een knus berghutje. We hopen ons wintersport enthousiasme dit jaar te kunnen overbrengen op onze 4-jarige kleuter. Daarvoor gaan we naar skigebied Wilder Kaiser, ik ben heel benieuwd of het daar in de winter net zo kindvriendelijk is als in de zomer.

Lees hier onze ervaringen in Wilder Kaiser in de zomer

Inmiddels zijn we weer terug in Nederland en ik kan gelukkig beide bevestigen: onze kleuter is wintersportfan geworden én skigebied Wilder Kaiser is ontzettend kindvriendelijk. Waarom? Hieronder een overzicht met 13 redenen.

Wil je meteen al een impressie van onze skivakantie in Wilder Kaiser? Kijk dan onderstaand filmpje.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

#1 Skigebied Wilder Kaiser is makkelijk bereikbaar

Net over de grens in Oostenrijk ligt skigebied Wilder Kaiser, op een kleine 9 uur rijden vanaf Utrecht. De grens gaan we over bij de plaats Kufstein. Je kan het laatste stukje ook binnendoor rijden, dit scheelt je een vignet voor de snelweg in Oostenrijk.

Naar de verschillende dorpen in de Wilder Kaiser gaan goede toegangswegen, sneeuwkettingen heb je vrijwel niet nodig. Wil je niet met de auto? Dan kun je vliegen op de luchthaven van München. Vanaf daar is skigebied Wilder Kaiser een uurtje rijden.

#2 Een groot, maar overzichtelijk skigebied

De bergdorpen Ellmau, Going, Scheffau, Söll, Brixen im Tale, Westendorf, Hopfgarten, Kelchsau en Itter samen behoren tot SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Daarmee noemen zij zichzelf het grootste skigebied in Oostenrijk. Het skigebied heeft 284 kilometer geprepareerde piste, 90 liften en kabelbanen, 3 funparks en meerdere verlichte rodelbanen. Ook zijn er mogelijkheden om te nachtskiën.

Lagere ligging, toch sneeuwzeker

Het hoogste punt van het skigebied ligt op 1957 meter hoogte. Dat is niet heel hoog, maar door de ruime aanwezigheid van sneeuwkanonnen is skigebied Wilder Kaiser toch altijd sneeuwzeker. Een voordeel van de wat lagere ligging is de variatie van de natuur. Hoger op de berg skiën we over kale vlaktes met mooie uitzichten en wat lager skiën we onder de besneeuwde dennenbomen door.

Door de lagere ligging is het qua temperatuur ook net wat aangenamer en met (jonge) kinderen vind ik dat een prettige bijkomstigheid. Nadeel van de lagere ligging is dat in de middag de dalafdalingen niet altijd zo fijn meer zijn. De sneeuw op de lager gelegen pistes, vooral aan de zonkant, wordt dan snel papperig.

Skigebied Wilder Kaiser heeft mooie brede pistes en een mooie afwisseling qua natuur.
Skigebied Wilder Kaiser heeft mooie brede pistes en een mooie afwisseling qua natuur.

Veel routes en niet te druk

Hoewel het skigebied dus behoorlijk groot is, doet het toch compact aan. Dat komt omdat alle dorpen met liften aan elkaar verbonden zijn. We hoeven nooit tussentijds met een skibus en we zijn hierdoor snel terug bij de skischool van mijn zoontje D..

Er is een uitgezette en gemarkeerde ‘skisafari’. Een mooie rondtour waarin we in een dag langs alle hoogtepunten van het gebied skiën.

Daarnaast valt het me op dat er een goede spreiding is in het skigebied. Alleen bij de eerste lift vanuit het dal moeten we even wachten, maar bij de andere liften is dit vrijwel niet het geval. Hetzelfde geldt voor de pistes, ook daar hebben we alle ruimte om lekker te skiën, ondanks dat het voorjaarsvakantie is als wij er zijn.

Skigebied Wilder Kaiser heeft heel veel routes.
Skigebied Wilder Kaiser heeft heel veel routes.
Alle routes en verbindingen zijn duidelijk aangegeven, ook de ‘ski safari’ staat aangegeven met het groene en oranje bordje.
Alle routes en verbindingen zijn duidelijk aangegeven, ook de ‘ski safari’ staat aangegeven met het groene en oranje bordje.

#3 Skigebied met veel blauwe en rode skipistes

Van de 284 kilometer piste in Skigebied Wilder Kaiser is ruim 122 kilometer blauwe piste en 129 kilometer rode piste. Het aantal kilometer zwarte piste is beperkt tot 33 kilometer. Doordat de pistes breed en en mooi glooiend zijn, maakt ze dat erg geschikt voor families.

Belevenispiste met echte heksen

In skigebied Wilder Kaiser zijn speciale ‘belevenispistes’, zoals de afdaling van de Simonalm in Söll. Van zondag tot donderdag ‘vliegen’ daar echte winterheksen over de piste, grote kans dat je ze tegenkomt. Wil je net zoals wij er zeker van zijn dat je de heksen tegenkomt? Ga dan rond 11 uur naar hun heksenhut. Bij dit sprookjesachtige hutje halverwege de piste op de Simonalm kan je de heksen daadwerkelijk ontmoeten.

”Wauw, dit ziet er gaaf uit”, wijzend op de heksenhut vanaf uit de stoeltjeslift. Onder ons zien we het houten berghutje van de heksen liggen. Voor de hut brand een vuurtje met daarboven een ketel met een pruttelend drankje. Als we aankomen zien we de heksen. We doen onze ski’s uit en krijgen een toverdrankje.

Het is een mooi plaatje: de rokende bezemstelen, een knisperend haarvuur en spannende heksendrankjes. We zien veel skiklasjes die hier een stopje maken. Dat snap ik wel, want dit is letterlijk een betoverend mooi plekje in de Wilder Kaiser.

De heksen vertellen me dat je zelfs met ze kan lunchen, wel in het pikkedonker. Helaas hebben wij daar geen tijd voor, maar het lijkt me zeker een unieke ervaring. Meer informatie over lunchen met de heksen vind je in de evenementenkalender op de website van Wilder Kaiser.

Op de Simonsalm is de heksenhut.
Op de Simonsalm is de heksenhut.

Gratis oefenweides

Het skigebied Wilder Kaiser heeft vier gratis oefenweides: SkiWelt Itter, Skiwelt Söll, SkiWelt Westendorf en SkiWelt Hopfgarten. Op deze licht glooiende oefenweides kun je gratis gebruik maken van de skiliften.

Vooral de gratis oefenweide ‘heksenweide’ direct onderaan de gondel van Söll is een aanrader. Hier liggen een aantal ‘stations’ zoals de heksenrocker, de donkere tunnel, de heksenbult en het Heksenstockbad. Ouders kunnen hier hun kinderen op een speelse manier kennis laten maken met het skiën.

Thematische kinderlanden

In alle bergdorpen van Wilder Kaiser liggen grote ‘kinderlanden’, deze zijn in beheer van de verschillende skischolen. De ‘kinderlanden’ hebben ‘vliegende tapijten’ (transportbanden) en speciale beveiligde kinderliften. Ook zijn ze voorzien van allerlei leuke attracties om de allerkleinste op een speelse manier kennis te laten maken met het skiën. De kinderlanden zijn gelegen in het dal of bij de bergstations van de gondels.

In Wilder Kaiser zijn hele mooie ‘kinderlanden’.
In Wilder Kaiser zijn hele mooie ‘kinderlanden’.

#4 Funparks en funslopes

Voor de oudere en meer geoefende kinderen heeft skigebied Wilder Kaiser drie uitdagende funparks en diverse fun slopes. De funparks liggen in Ellmau, Söll en Westendorf. Elk funpark heeft verschillende parcours van ‘easy’ tot ‘pro’ met veel variatie en spannende hindernissen.

Bij de oefenweide in Westendorf is een ‘mini funpark’, geschikt voor de allerkleinste. Deze minispeeltuin bestaat uit een mini cross, een mini-jib-line met golven, steile wendingen en kleine sprongen.

Naast de funparks zijn er diverse ‘fun slopes’. Zo is er in Söll de ‘Red Viper’, een parcours waarbij je je snelheid kan meten. Onze kleuter is hier uiteraard nog veel te klein voor, maar we zien oudere kinderen hier veel plezier aan beleven. Ook wij testen deze ‘Red Viper’. Doordat bij het beginpunt onze skipas wordt gescand, kunnen we op de website onze tijd en zelfs een foto en film van onszelf terugzien.

Op de website van de Wilder Kaiser vind je een overzicht van alle pistes, funparks en funslopes.

Bij de start van de ‘Red Varper’ wordt je skipas gescand.
Bij de start van de ‘Red Varper’ wordt je skipas gescand.

#5 Skischolen met Nederlandse skileraren

Het skigebied Wilder Kaiser heeft 22 professionele skischolen met ieder een eigen kinderland. Zo is er in dal van het bergdorp Söll een aparte heksenweide: een kindvriendelijke plek voor de allerkleinste en bij het middenstation Hexenkinderland voor de wat grotere kinderen.

In het bergdorp Itter is een gethematiseerde sprookjesweide inclusief een ‘vliegend tapijt’ en de skischool in Going heeft een Pingu Kinderclub. Bijna alle skischolen bieden al vanaf 2 jaar speciale skicursussen aan. Een heel groot voordeel: alle skischolen in skigebied Wilder Kaiser hebben Nederlands sprekende skileraren.

Op alle dagen behalve de zondag kan je instromen in de skiklas. De skiles is van 10.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 15.30 uur. De kinderen kunnen meelunchen, dit kost 12 euro per dag inclusief eten, drinken en begeleiding.

Alle skischolen in Wilder Kaiser hebben Nederlandse skileraren.
Alle skischolen in Wilder Kaiser hebben Nederlandse skileraren.

Evaringen met skischool Scheffau: KinderKaiserland

”Ik hoop maar dat hij het leuk vindt”, zeg ik tegen mijn man als we in de gondel naar boven gaan. Ik vind het toch wel spannend, onze kleuter is nog maar 4 jaar en dan al in een skiklasje. Bovenop de berg aangekomen zien we het verzamelpunt van de skischool. Nederlandse skileraren doen de registratie, dat geeft me direct een fijn en vertrouwd gevoel. Onze gegevens worden genoteerd, waaronder een telefoonnummer. Zo kunnen ze altijd contact opnemen als er iets is.

Als onze kleuter is voorzien van een sneeuwvlokje met zijn gegevens betreedt hij het KinderKaiserland. Dat is één groot speelwahalla in de sneeuw. Er zijn draaimolentjes, liften die omgetoverd zijn tot dieren en er is een echte ‘drakentrein’.

In het Kinderkaiserland vinden de skilessen plaats voor de allerkleinsten. Later hoor ik dat deze skischool eigen ontworpen ‘minicarvers’ heeft, speciale ski’s waarmee de allerkleinsten zonder skischoenen toch hun eerste stapjes op de piste kunnen zetten.

De skiles begint en wij blijven even kijken. Door leuke spelletjes raken de kinderen eerst vertrouwd met hun ski’s. Ze leren hoe ze de ski’s kunnen aan- en uitdoen en hoe ze moeten opstaan als ze gevallen zijn. Sommige kinderen vinden het erg spannend en zijn in tranen. De skileraren gaan er meteen naar toe en troosten de kinderen. Gelukkig is het verdriet gauw over en zien we ze weer enthousiast meedoen met de rest.

D. heeft het gelukkig prima naar zijn zin, wij besluiten ondertussen zelf te gaan skiën. Het is fijn dat de skilessen bovenop de berg zijn, op die manier kunnen we snel een mooie afdaling maken en zijn we ook snel weer terug. ”Mama, kijk hier”, roept mijn kleuter bij terugkomst enthousiast. Ik moet even goed zoeken, maar dan zie ik hem stralend zwaaien vanuit de ‘drakentrein’. Daarna komt ‘Snoki’ nog even langs, de mascotte van de skischool. Samen met alle kinderen doet hij een afsluitend dansje en geeft hij iedereen een knuffel of  high five.

Voor het eerst op de skies in de Wilder Kaiser!
Voor het eerst op de skies in de Wilder Kaiser!
Het skiēn wordt afgewisseld met een ritje in de ‘drakentrein’.
Het skiēn wordt afgewisseld met een ritje in de ‘drakentrein’.
Op het einde van de skiles komt Snoki, de mascotte van KinderKaiserland.
Op het einde van de skiles komt Snoki, de mascotte van KinderKaiserland.

#6 Professionele kinderopvang aan de piste

Naast het ruime aanbod van skischolen heeft Wilder Kaiser ook veel mogelijkheden voor kinderopvang, zowel in het dal als op de berg. Kinderopvang is al mogelijk vanaf 5 maanden.

In Scheffau ligt direct aan het bergstation van de Brandstadlbaan de ‘sneeuwpiraat KidsClub’. In Söll ligt bij het dalstation van de gondelopvang ‘Kiko’ en het ‘heksen miniland’. De allerkleinste genieten van de spelletjes in Kiko, terwijl kinderen van 2,5 jaar kunnen deelnemen aan het gevarieerde programma van het heksen miniland. Voorbeeld hiervan is het programma ‘magisch kinderavontuur’. Dit is een leuke afwisseling van skiën, spelen of glijden in de sneeuw en knutselen, ravotten en ontspannen in Kiko.

In Ellmau is er kinderopvang voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Bij het bergstation van Hartkaiserbahn in Ellmau zit Ellmi’s Kids Club. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen.

Ervaringen bij Ellmi’s Kids Club en Sneeuwpiraten in Scheffau

”Ik vind het toch wel een beetje spannend hoor, hem zo achterlaten bij een wildvreemde. Zouden ze wel goed voor hem zorgen en goed opletten?” Dat waren mijn woorden toen ik vorig jaar voor het eerst D. wegbracht naar de kinderopvang Ellmi’s Kids Club.

Gelukkig werden mijn zorgen bij binnenkomst gelijk weggenomen. De leidsters laten alles zien en D. had meteen een klik met ze. En, Ellmi’s Kids Club ziet er gewoon heel mooi, schoon en goed onderhouden uit. Binnen is van alles te doen, van een knutselhoek tot een leeshoekje en diverse speelattributen. Onze peuter kon destijds niet wachten om lekker te gaan spelen.

Dit jaar brengen we een bezoek aan Kidsclub Sneeuwpiraat in Scheffau. Een prima kidsclub, weliswaar iets minder nieuw dan Ellmi’s Kids Club. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en zien we veel blije, spelende kinderen. Omdat onze kleuter duidelijk aangeeft liever te willen skiën maken we er nu geen gebruik van.

Wat ik heel prettig vind is dat de meeste Kidsclubs bovenop de berg zijn. Dus dichtbij waar je zelf kan skiën en dichtbij de skischolen. Heb je een kind bij de Kidsclub en een kind bij de skiles? Dan kan je tussen de middag toch samen lunchen.

#7 Bagagelockers bij de skiliften

”Dit is echt ideaal” zegt ik terwijl ik onze ski’s, skistokken, skischoenen, helmen, brillen en nog wat kleine spulletjes in onze afsluitbare locker stop. Hoppa, eigen schoenen weer aan en zonder gesjouw teruglopen naar de auto. Dat was ’s ochtend wel even anders. Toen was het sjouwen met ons eigen skimateriaal, dat van onze kleuter én hemzelf.

Ook de volgende ochtend ben ik nog steeds erg blij met onze locker. Vanuit ons hotel rijden we met de auto naar het dalstation. Met onze gewone schoenen en zonder gesjouw van ski’s en skistokken lopen we naar het skidepot. Onze skipas geeft toegang tot het skidepot en hiermee kunnen we ook onze locker openen.

”Mijn handschoenen zijn helemaal warm” zegt D. verwonderd als hij zijn handschoen aandoet. Dat klopt, onze locker heeft verwarmingselementen waarop je je skischoenen of andere natte spullen overheen kan schuiven.

In skigebied Wilder Kaiser zijn bij vrijwel alle dalstations van de skiliften afsluitbare bagagelockers. De lockers kosten zo’n 5 euro per dag, maar wat ons betreft is dat het geld dubbel en dwars waard.

De lockers zijn heel handig, het scheelt zoveel gesjouw met materiaal.
De lockers zijn heel handig, het scheelt zoveel gesjouw met materiaal.

#8 Authentieke berghutten

”Dit vind ik toch wel veel leuker dan zo’n modern zelfbedieningsrestaurant” zeg ik tegen mijn vriend als we neerstrijken bij een knus berghutje. De berghut is helemaal van hout gemaakt en de bediening heeft Tiroler kleding aan. ”Hmmm dat smaakt lekker.” De vers gemaakte apfelstrudel gaat er goed in.

In skigebied Wilder Kaiser zijn 81 berghutten. De meeste van deze hutten hebben een prachtig uitzicht over de bergen. Onze aanraders zijn:

  • De Jausenstation Frankalm in Brixen
  • Rubezähl Alm in Ellmau
  • Jausenstation Fleidingalm in Westendorf
  • Sonnalm in Westendorf
  • Salvenalm in Hopfgarten
  • Jochstubn in Scheffau

Let op, bij veel berghutten moesten we contant betalen. Niet een groot probleem, maar wel handig om te weten.

#9 Niet skiën? Voldoende andere winteractiviteiten

”Ze zijn echt super lief!” zegt onze kleuter terwijl hij net een kusje geeft aan de husky. Vandaag zijn we in Söll en maken we een huskytour. Eerst gaat D. in de slee en later mogen de volwassenen zelf de slee besturen. ”Maar het wandelen met de lama vond ik ook heel leuk!” antwoord D. als ik vraag wat hij nog meer leuk vond. ”En het rodelen, toen was ik net een raceauto.”

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er in skigebied Wilder Kaiser nog veel meer winterse activiteiten. Zo kan je ook een bezoek te brengen aan de sneeuwfabriek, meerijden op een sneeuwmachine, een sledetocht maken met paarden, meelopen in een fakkeltocht, paragliden, sneeuwfietsen en nog heel veel meer.

Ook zijn er in Wilder Kaiser ruim 125 kilometer wandelpaden en zijn er speciale gethematiseerde en/of begeleide (sneeuwschoen)wandelingen. Er is een speciale 5-dagen skiwelt wandelpas te koop waarmee je dagelijks 2 berg / dalritten kan maken. Deze kaart kost in het hoogseizoen 73 euro voor volwassenen en 36,50 euro voor kinderen en is uitsluitend voor voetgangers zonder skiuitrusting (prijspeil 2019).

Al met al leuke activiteiten als je een keertje niet wilt skiën, of voor een opa en oma die liever niet meer op de latten staan.

Voor een overzicht van alle activiteiten en kosten, kijk dan in de evenementenkalender op de website van de Wilder Kaiser.

De husky’s vinden het heerlijk om geaaid te worden.
De husky’s vinden het heerlijk om geaaid te worden.
Een mooie winterwandeling met ‘onze’ eigen lama Sanchez.
Een mooie winterwandeling met ‘onze’ eigen lama Sanchez.
Aan de start van de Hexenrit, een familievriendelijke rodelbaan in Wilder Kaiser.
Aan de start van de Hexenrit, een familievriendelijke rodelbaan in Wilder Kaiser.

#10 Kindvriendelijke accommodaties

”Mama, mag ik weer naar de speelmeneer?” vraagt D. als hij de laatste hap van zijn toetje neemt. Hij kan niet wachten om weer naar de kidsclub van ons hotel de Kaiserlodge te gaan. Ik moet ook toegeven, deze Kidclub, ‘Philomena’s Realm of the Senses’ is ook heel mooi.

Er is een binnenspeeltuin gemaakt van natuurlijke materialen en alles staat in het teken van zelf ontdekken, ervaren en spelen. Er is zelfs een kinderbioscoop en voor de oudere kinderen is een aparte Teen’s Club. Daarnaast is er een heel uitgebreid activiteitenprogramma.

De Kaiserlodge is 1 van de 17 accommodaties die behoren tot een Tiroler Family Nest accommodatie. Een Tiroler Family Nest-accommodatie voldoet aan een aantal familiecriteria. Zo’n accommodatie ligt bijvoorbeeld op een veilige locatie met weinig verkeer, heeft speeltoestellen en betreft een familiewoning met de juiste apparatuur. Een deel van de accommodaties heeft daarnaast extra’s zoals een kinderboerderij, een spa voor kinderen of een avontuurlijke speeltuin.

De Kaiserlodge is een accommodatie in het 5 sterren segment, maar in de Wilder Kaiser is ook volop aanbod in 2- of 3- sterren segment zowel qua hotels als appartementen.

De Kaiserlodge heeft een hele mooie kidsclub en is 1 van de 17 Tiroler Familien Nesten.
De Kaiserlodge heeft een hele mooie kidsclub en is 1 van de 17 Tiroler Familien Nesten.

#11 Speciale familie skiweken, super skiweken & Kaiserweken

”Wat is dat mama?” zegt D. terwijl hij wijst op een poster in de skilift. Op de poster staat dat skigebied Wilder Kaiser elk seizoen speciale familie skiweken heeft. Helaas zijn deze voordelige weken vaak buiten de Nederlandse schoolvakanties. Alleen als Pasen vroeg in het jaar valt kun je er tijdens een lang weekend gebruik van maken.

Skipas met korting tijdens de familie skiweken

Indien een volwassene een skipas van tenminste 3 dagen koopt tijdens deze ‘familie skiweken‘, dan krijgen kinderen tot 15 jaar een gratis skipas. Volwassenen kunnen in die periode ook nog eens gebruik maken van het lagere skipas tarief. De familieskiweken zijn vaak de laatste twee of drie weken van het seizoen in maart.

Korting tijdens de Super skiweken

Op de website lees ik dat er ook nog ‘super skiweken’ zijn. Verschillende partners in de regio, waaronder accommodaties, skiverhuurbedrijven en skischolen geven dan flinke korting. Ook krijg je bijvoorbeeld korting op je skipas.

Bonus pas tijdens de Kaiserweken

Tenslotte zijn er de ‘Kaiserweken’, deze weken zijn vaak begin januari. Kom je skiën in de Kaiserweken, dan kan je bij de VVV een speciale Kaiserweken bonuspas ophalen. Hiermee heb je gratis toegang of korting bij leuke activiteiten, zoals begeleide skitochten, sneeuwwandelingen of zelfs een skibully tocht.

In de Wilder Kaiser zijn er speciale familie skiweken.
In de Wilder Kaiser zijn er speciale familie skiweken.

#12 Een deelbare skipas voor ouders

In skigebied Wilder Kaiser is er de Young Family Ticket skipas. Deze skipas is voor jonge gezinnen met kinderen tot 3 jaar. De Family Ticket skipas is overdraagbaar van de ene ouder naar de andere ouder. Als je het skiën wilt afwisselen dan is deze skipas ideaal omdat je niet beide apart een skipas hoeft te kopen.

#13 Een betaalbaar skigebied

Een skivakantie is en blijft over het algemeen gewoon duur. Maar, skigebied Wilder Kaiser is een betaalbaar skigebied als je het vergelijkt met andere gebieden in Oostenrijk. Voor een 6-daagse skivakantie ben je het volgende kwijt (prijspeil 2019):

  • Skipas voor 6 dagen volwassenen (hoogseizoen): 249 euro
  • Skipas voor 6 dagen jeugd, geboren tussen 2000-2002 (hoogseizoen): 187 euro
  • Skipas voor 6 dagen kinderen, geboren tussen 2003-2012 (hoogseizoen): 124,50 euro
  • Skihuur (ski’s, skischoenen) voor 6 dagen volwassenen: 99 euro
  • Skihuur (ski’s, skischoenen) voor 6 dagen kinderen: 36 euro
  • Skiles voor 5 dagen kinderen: 185 euro (2 uur in de ochtend en 2 uur in de middag, exclusief lunch, deze is 12 euro per dag)
  • Een privéles is 70 euro per uur per persoon en elk volgende persoon 15 euro

Qua lunch waren we zo’n 8 à 10 euro per persoon kwijt, dit was dan een Wiener Schnitzel, kaiserschmmarn of een huisgemaakte pasta met een drankje. Kosten van een accommodatie verschillen enorm en is afhankelijk van de reisperiode.

Zoals eerder genoemd kan je gratis gebruik maken van een aantal oefenweides en mag je op vertoon van je gastenkaart gratis of met korting deelnemen aan winteractiviteiten.

Waar overnachten in de Wilder Kaiser?

Skigebied Wilder Kaiser bestaat uit meerdere dorpjes, wij vinden vooral Ellmau erg gezellig. Daarnaast is er vlakbij Ellmau een heerlijk overdekt zwembad met een groot en apart peutergedeelte én voor de oudere kids gave glijbanen. Hieronder wat suggesties voor fijne hotels en appartementen in Ellmau:

Pension Rainer

  • Top ligging middenin het centrum van Ellmau
  • Verhuur meteen naar de accommodatie
  • Gratis middagsnack
  • Mooie appartementen met 2 slaapkamers
  • In Ellmau is een super leuk overdekt zwembad (dus niet in het hotel maar ongeveer 5 min. met de auto)
  • Ongeveer 2800 euro per appartement in de voorjaarsvakantie
  • Gratis annuleren tot januari 2024 via Booking.com

Ellmauer Hex Appartements

  • Top ligging meteen aan de skipiste
  • Moderne en hele nieuwe en luxe appartementen
  • In de zomer speelfaciliteiten
  • Beoordeeld met een 9.4
  • Gratis annuleren tot januari 2024
  • Ongeveer 3192 euro per appartement in de voorjaarsvakantie

KAISERapart ELLMAU Zentrum

  • Top ligging, skiën tot aan de deur
  • Vlakbij het gezellige centrum van Ellmau (loopafstand)
  • Appartementen met 2 slaapkamers
  • Heel schoon en netjes
  • In Ellmau is een super leuk zwembad (ongeveer 5 minuten met de auto)
  • Ongeveer 2424 euro per appartement in de voorjaarsvakantie
  • Beoordeeld met een 9.2

Ligging van de Wilder Kaiser?

Vanuit Nederland is Wilder Kaiser zo’n 900 kilometer rijden. De Wilder Kaiser bestaat uit verschillende bergdorpjes. Vooral Ellmau, Scheffau en Söll zijn erg geschikt voor familie met (kleine) kinderen.

Ligging skigebied Wilder Kaiser:

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor een gave wintersportvakantie in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen tijdens een samenwerking met een derde partij en regio Wilder Kaiser. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.

Daarnaast kunnen er in dit blog affliate links staan naar samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: