Wintercover_01 Arosa
Skigebied Galtür in Oostenrijk, een fijn wintersportgebied voor gezinnen
In Galtür zijn er verschillende skischolen.

Skigebied Galtür in Oostenrijk, een fijn wintersportgebied voor gezinnen

Oostenrijk 20 september 2021
Ballunspitze is een hotel speciaal voor kinderen.
Met kinderopvang vanaf 0 jaar oud
Alpenresidenz Ballonspitze in Galtür

Tijdens onze skivakantie in Galtür verbleven in Alpenresidenz Ballunspitze. Een gemoedelijk kinderhotel in Galtür, met opvang voor kinderen vanaf 0 jaar.

Skigebied Galtür in Oostenrijk. Voor vele nog een relatief onbekende wintersportbestemming, maar wist je dat deze bestemming heel geschikt is voor gezinnen? Wij brachten een bezoek aan deze regio en delen in dit blog graag onze ervaringen. 

Galtür, een klein maar fijn skigebied in Tirol  

Galtür is een gemeente in het district Landeck in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dorp, met een kleine 800 inwoners, ligt aan het eind van het Paznauntal op zo’n 1584 meter hoogte. Het Paznauntal is met name bekend om het meer mondaine Ischgl. Daar vind je een prachtig en groot skigebied met een goede après-ski.

Veel mensen weten niet dat letterlijk om de hoek het veel rustigere en familievriendelijke skigebied Galtür ligt. Met 40 kilometer aan pistes weliswaar een stuk kleiner, maar zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Waarom? Dat lees je in dit blog. 

Galtür in Oostenrijk is een klein maar fijn skigebied.
Galtür in Oostenrijk is een klein maar fijn skigebied.

Rustig, kleinschalig én sneeuwzeker skigebied

In tegenstelling tot het grote skigebied Ischgl, is het Silvapark (het skigebied van Galtür)  een vrij kleinschalig en compact skigebied. Voor gezinnen is dit juist ideaal, met 40 kilometer aan pistes is het skigebied heel overzichtelijk. Ga je skiën met tieners, dan kan je die in dit skigebied gerust alleen op pad laten gaan. Verdwalen is vrijwel niet mogelijk.  Ook hangt er een fijne, gemoedelijke sfeer in dit gebied. 

Het skigebied van Galtür is daarnaast heel rustig. Als wij er zijn hoeven we nooit te wachten bij de skiliften of te zoeken naar een plekje bij een restaurant. Ik moet er wel bij vermelden dat wij er buiten de schoolvakantie zijn, maar ik laat me vertellen dat tijdens de schoolvakanties het Silvapark absoluut niet druk is.

Tot slot is het skigebied heel sneeuwzeker. Door de hoogte is het dorp zelfs sneeuwzekerder dan het naastgelegen Ischgl.

Galtür is een mooi en overzichtelijk skigebied.
Galtür is een mooi en overzichtelijk skigebied.

40 kilometer aan gevarieerde pistes 

Ondanks dat het skigebied wat kleiner is, bied het voldoende mogelijkheden voor skitochten. Voor zowel de beginner als gevorderde skiërs zie ik diverse leuke pistes, variërend van glooiende blauwe pistes tot de meer uitdagende rode en zwarte pistes.  In totaal heeft skigebied Silvapark 40 kilometer aan pistes.  

Op de informatieborden zie ik dat het skigebied is opgedeeld in 6 verschillende ‘sectoren’:

 • Sector 1: Zwergerlwelt
 • Sector 2: Abenteuerland
 • Sector 3: Action park
 • Sector 4: Heldenreich
 • Sector 5: Pistenparadies
 • Sector 6: High & Nordic

Elke sector is te herkennen aan de wapperende vlaggen en richt zich op een eigen doelgroep. De eerste drie sectoren, ‘Zwergerlwelt’, ‘Abenteuerland’ en het ‘Action park’, zijn gericht op kinderen.

Het skigebied van Galtür is opgedeeld in 6 sectoren.
Het skigebied van Galtür is opgedeeld in 6 sectoren.

Zwergeriwelt met Siggi’s bambiniland

Beneden, bij het dalstation ligt Zwergeriweltn, daar bevindt zich ook Siggi’s Bambiniland. In dit kinderland kunnen de kinderen van de Skischule Silvretta Galtür gratis gebruikmaken van drie transportbanden en een babylift. Het afgesloten kinderland ziet er gezellig en kleurrijk uit. De skiklasjes zijn klein en de kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht van de skileraren. 

Bij navraag mogen kinderen die geen skiles hebben ook gebruik maken van een deel van dit kinderland. Dat het kinderland bij het dalstation is gelegen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat je geen skipas hoeft aan te schaffen, aangezien je niet met een gondel omhoog hoeft te gaan.

Het nadeel is, dat je als ouders wel altijd de dalafdaling moet doen om je kind te zien. Echter is deze dalafdaling vrij kort, helemaal in vergelijking met bijvoorbeeld de dalafdaling in Ischgl.   

Voor kinderen vanaf 1,5 jaar is er in Zwergeriwelt een kinderopvang, gelegen naast het dalstation. De kinderopvang ziet er netjes en verzorgd uit en de leidsters zijn er allen even vriendelijk. 

Veel plezier in Siggi’s Bambiniland, het kinderland van skigebied Galtur.
Veel plezier in Siggi’s Bambiniland, het kinderland van skigebied Galtur.

Abenteurerland met 7 thematische afdalingen 

Abenteurerland bestaat uit het Soppapark, Märchenwald, Jägerpfad, het Crossparcours, Verkeerparcours en het Familieparcours.

Het Soppapark is een piste met golvende banen, terwijl het Märchenwald een uitdagende en afwisselende route is door het sprookjesbos. De tocht eindigt in een echt heksenhuis.

Bij het Jägerpfad leren de kinderen tijdens de afdaling inheemse dieren kennen en bij het crossparcours moeten de kinderen allerlei hindernissen en steile bochten trotseren. Bij het Verkeersparcours is het opletten op alle verkeersborden en verkeerslichten en het Familieparcours bestaat uit een reuzenslalom met tijdsmeting. 

Bij het Märchenwald ga je via een sprookjesbos naar het heksenhuis
Bij het Märchenwald ga je via een sprookjesbos naar het heksenhuis
De kleintjes skiën letterlijk door het heksenhuis.
De kleintjes skiën letterlijk door het heksenhuis.
Bij het Jägerpfad is het inheemse dieren spotten!
Bij het Jägerpfad is het inheemse dieren spotten!
Bij de Verkehrsstrasse kom je allerlei verkeersborden tegen.
Bij de Verkehrsstrasse kom je allerlei verkeersborden tegen.
Ho stop, politie!
Ho stop, politie!
Via een salom naar beneden skiën.
Via een salom naar beneden skiën.

Action park vol uitdaging en avontuur 

Het Action park is geschikt voor de oudere kinderen. Het ‘freestyle’ park bestaat uit 4 pistes vol uitdaging en avontuur. Zo kan er geraced worden op de Speedway piste, is de juiste techniek vereist op de hobbelige Mogul piste en zijn er tal van uitdagingen in het Zeinispark of op het Yippy Yeah Racetrack. 

Bij de Speedway piste kan je je snelheid meten.
Bij de Speedway piste kan je je snelheid meten.

Siggi’s Freeride Route

De skigebieden in Paznauntal staan bekend om de goede mogelijkheden voor freeriden, vanwege de goede (poeder) sneeuw. Onze skileraar vertelt ons dat de (oudere) kinderen steeds vaker deze vorm van skiën willen beoefenen. Maar het off-piste free-riden heeft ook z’n risico’s, van de gevaren van lawines tot het (niet) gebruiken van de juiste techniek. 

In Galtür kunnen oudere (en ervaren) kinderen deelnemen aan Siggi’s Freeride Route. Ervaren gidsen leren de kinderen alles over veilig free-riden, met zowel een theorie deel als een praktijk deel. Ideaal voor als je oudere kinderen hebt die meer uitdaging zoeken in de sneeuw.

Op de piste zien we een gebied met zogenaamde ‘feels like boxen’. Hier kunnen de deelnemers van de Siggi’s Freeride Route met lawineprikkers het verschil voelen tussen een skischoen, tas of rots. Ook leren ze iemand zo snel mogelijk uit de sneeuw te halen in het geval van een lawine. 

De ‘Feels like box’ wordt gebruikt voor lawine trainingen.
De ‘Feels like box’ wordt gebruikt voor lawine trainingen.

Skischolen en kinderopvang in Galtür

In Galtür zijn er drie skischolen, de Silvretta Galtür skischool, de Snow Alpin skischool en de Raggl Nikolaus skischool. Voor kinderen is de Silvretta Galtür skischool het meest geschikt. Zij beschikken over een eigen kinderland, zijn helemaal ingesteld op kinderen én hebben vaak Nederlands sprekende skileraren.

Voor kinderen vanaf 3 jaar oud worden er verschillende skicursussen aangeboden, afhankelijk van het ski niveau. Ook is er een weekprogramma met allerlei activiteiten, zoals een indianendag op dinsdag, een fotoshoot en speedrun op woensdag en een stempelspel op donderdag.  

Voor de allerkleinste zijn de skilessen in Siggi’s Bambiniland, hier staat vooral plezier in de sneeuw centraal. Kinderen die al iets meer ervaren zijn gaan samen met de skileraar met de gondel omhoog. Dit is allemaal goed geregeld, de ski’s van de kinderen gaan in een ‘ski express container’ zodat de kleintjes er niet zelf mee hoeven te sjouwen. Ook hebben de kinderen een aparte doorgang bij de liften, het zogenaamde ‘inhaalspoor’. 

De skilessen starten altijd op zondag of maandag en zijn een hele dag (van 9.45-11.45 uur en van 13.45-15.45 uur) of een halve dag (van 9.45-11.45 uur of van 13.45-15.45 uur). 

Prijzen van de skilessen worden genoemd onderaan dit blog. 

In Galtür zijn er verschillende skischolen.
In Galtür zijn er verschillende skischolen.
Een speciale doorgang voor de kinderen bij de skilift.
Een speciale doorgang voor de kinderen bij de skilift.
Elke dag wordt de skiles afgesloten met feestelijk dansen en zingen met Siggi.
Elke dag wordt de skiles afgesloten met feestelijk dansen en zingen met Siggi.

Kinderopvang 

Voor kinderen vanaf 18 maanden oud is er kinderopvang mogelijk. De kinderopvang ligt meteen naast het dalstation. Kinderopvang is mogelijk van zondag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. 

De kosten van de opvang zijn 7 euro per uur, 15 euro voor een dagdeel (ochtend of middag) of 25 euro voor een hele dag (zonder eten). 

Ook is er middagopvang van 12 uur tot 13 uur inclusief middageten voor 16,50 euro. 

In Galtür is ook een fijne kinderopvang.
In Galtür is ook een fijne kinderopvang.

Eten op de piste: lekker, gevarieerd én betaalbaar

Het Silvapark Galtür heeft 5 pisterestaurants en nog 19 restaurants in het dorp. De meeste restaurants zijn sfeervolle berghutten met lekker eten maar vooral een heerlijk zonnig terras. In de ochtend genieten we op het zonnige terras van de Faulbrunn Alm voor een lekkere koffie en lunch.

In de middag is het heerlijk zitten bij het Panoramarestaurant en in de avond is het leuk om bij de Tiroler Stube te gaan eten. Hier vind je traditionele specialiteiten voor een goede prijs. Het eten en drinken is lekker, gevarieerd én betaalbaar, in ieder geval goedkoper dan het naastgelegen Ischgl. Een tip is om bij de Faulbrunn Alm te kiezen voor het kindermenu, want dat is nog steeds een enorme portie, maar scheelt aanzienlijk in de prijs. 

Betaalbare en kindvriendelijke accommodaties

In Galtür zijn meer dan 160 accommodaties om te overnachten. Van luxe hotels tot B&B’s of appartementen. Met onze baby van twee maanden verblijven wij in Alpenresidenz Ballunspitze in Galtür. Een hotel helemaal gericht op (kleine) kinderen met dagelijkse kinderopvang. Terwijl onze kleine meid in goede handen is bij de kinderopvang hebben wij toch even de mogelijkheid om samen te skiën.

Ballunspitze is een hotel speciaal voor kinderen.
Ballunspitze is een hotel speciaal voor kinderen.

Niet skiën? Genoeg andere winterse activiteiten in Galtür

Wil je niet skiën dan zijn er in skigebied Galtür ook veel andere winterse activiteiten. Zo kan je een sledetocht maken met paarden, schaatsen of ijsstokschieten

Ook zijn er in Galtür ruim 60 kilometer wandelpaden en zijn er speciale gethematiseerde en/of begeleide (sneeuwschoen)wandelingen. Op de website van Galtür is een brochure waarin 7 winter wandelingen uitgebreid worden beschreven. 

Al met al leuke activiteiten als je een keertje niet wilt skiën, of voor een opa en oma die liever niet meer op de latten staan. 

Meer uitdaging of après-ski? Ischgl ligt om de hoek 

Wat ook erg fijn is aan skiën in Galtür, is dat het grotere skigebied Ischgl maar 8 kilometer verder ligt. Heb je het gezien in Galtür, zoek je toch meer uitdaging of meer àpres-ski mogelijkheden? Dan ben je met zo’n 15 minuten in Ischgl.

Indien je kind een hele dag skiles heeft in Galtür kan je dus prima een dag gaan skiën in Ischgl. Er zijn speciale skipassen waarmee je toegang hebt tot beide skigebieden. 

Ischgl: het Ibiza van de Alpen met 238 kilometer aan piste

Ischgl staat bekend als trendy en mondain, een mekka van Alpen-lifestyle voor wintersporters en skiliefhebbers. Met 238 kilometers aan pistes, kan je hier eindeloos skiën, zelfs naar het naastgelegen Zwitserland. 

Wat erg leuk is, zijn de zogenaamde ‘schmugglerrunde’s’ (smokkelroutes). Deze skitochten zijn ‘ontstaan’ omdat het Paznauntal vroeger erg populair was voor het smokkelen van handelswaar. Producten als kaas, boter en huiden werden door Oostenrijkse smokkelaars naar Zwiterland gebracht om dat daar te ruilen voor luxe producten als koffie, tabak en kruiden. Afhankelijk van je skiniveau kun je kiezen voor de gouden, zilveren of bronzen schmugglerrunde.

Tijdens ons verblijf skiën wij ook een deel van de schmugglerrunde en passeren we de grens met Zwitserland. Het is een afwisselende route over met name blauwe en rode pistes. Leuk is de app, waarmee je je eigen route kan ‘tracken’ en je bovendien kans maakt op leuke prijzen als je de route succesvol hebt afgelegd. 

Daarnaast zien we tijdens het skiën mooie ijssculpturen, deze zijn er elk jaar in januari en hebben ieder seizoen een ander thema. Als wij er zijn, is het thema de wereldsterren die ooit hebben opgetreden in Ischgl.   

Het naastgelegen Ischgl is een enorm skigebied voor eindeloos skiplezier.
Het naastgelegen Ischgl is een enorm skigebied voor eindeloos skiplezier.
In Ischgl zijn in januari de prachtige ijssculpturen, ieder jaar met een ander thema.
In Ischgl zijn in januari de prachtige ijssculpturen, ieder jaar met een ander thema.

Nadelen? 

Zoals ieder skigebied heeft ook Galtür een aantal nadelen. Allereerst is het skigebied wat kleiner. Echt lange tours maken is hierdoor niet echt mogelijk. Ischgl ligt letterlijk om te hoek en hier kan je wel eindeloos skiën. 

Daarnaast ligt Galtür vrij hoog en kan het daardoor best koud zijn. Het kinderland ligt in de ochtend in de schaduw, maar in de middag wel lekker in de zon.

Tenslotte is het handig om te weten dat het dorp niet meteen aan de piste ligt, maar ongeveer een kilometer verder. Je zult dus altijd wel een klein stukje met de auto moeten of gebruik moeten maken van de skibus. 

Skigebied Galtür, praktische informatie

Voor een wintersportvakantie in skigebied Galtür hebben we volop praktische informatie voor je op een rij gezet.

Kosten skipas, materiaalhuur en skilessen

Een skivakantie is en blijft over het algemeen gewoon duur. Maar, skigebied Galtür is een betaalbaar skigebied als je het vergelijkt met andere gebieden in Oostenrijk. Voor een 6-daagse skivakantie ben je het volgende kwijt (prijspeil 2020).

Skipas

In skigebied Galtür zijn er diverse skipassen te koop. Allereerst kan je een keuze maken voor een skipas alleen voor het skigebied van Galtür (de skipas Silvapark) of voor een skipas waarmee je naast het skigebied Galtür ook toegang hebt tot het skigebied van Ischgl, Kappl en See (de skipas Silvretta). 

Skipas Silvapark (alleen voor Galtür)

 • Skipas voor 6 dagen volwassenen (hoogseizoen): 207,50 euro
 • Skipas voor 6 dagen kinderen, 8-18 jaar (hoogseizoen): 118,50 euro

Skipas Silvretta (geldig voor Galtür, Ischgl, Kappl, See)

 • Skipas voor 6 dagen volwassenen (hoogseizoen): 307,50 euro
 • Skipas voor 6 dagen kinderen, 8-18 jaar (hoogseizoen): 174,00 euro

Daarnaast zijn er ook halve dag skipassen en speciale familie skipassen. Vooral de familie skipassen kunnen een stuk voordeliger zijn dan aparte skipassen. 

Materiaalhuur 

 • Ski’s voor 6 dagen volwassenen: circa 99 euro
 • Ski’s voor 6 dagen kinderen: circa 50 euro
 • Skischoenen voor 6 dagen volwassenen: circa 48 euro
 • Skischoenen voor 6 dagen kinderen: circa 30 euro 

Vooraf materiaal huren is vaak voordeliger dan ter plaatse huren. Online materiaal huren kan bijvoorbeeld bij Intersport Wolfart in Galtür. 

Prijzen skilessen Silvretta Galtür skischool 

Skilessen hele dagen:

 • 6 hele dagen 234 euro
 • 5 hele dagen 224 euro
 • 4 hele dagen 209 euro
 • 3 hele dagen 189 euro
 • 2 hele dagen 149 euro
 • 1 hele dag 75 euro

Prijzen skilessen halve dagen:

 • 6 halve dagen 214 euro
 • 5 halve dagen 204 euro
 • 4 halve dagen 189 euro
 • 3 halve dagen 169 euro
 • 2 halve dagen 129 euro
 • 1 halve dag  65 euro

Een privéles is 70 euro per uur per persoon en elk volgende persoon 20 euro

Voor kinderen van 3-4 jaar oud is er alleen dagelijks een middagles in het Bambiniland. Deze les duurt 1,5 uur en is van 12 tot 13.30 uur. Deze les kost 42 euro per kind per dag. 

Kinderen kunnen ook tussen de middag worden ‘opgevangen’, ze krijgen dan een kindermenu met drankje in het 4 sterren Alpenromantikhotel Wirlerhof, gelegen naast de skischool. Deze ‘mittagsbetreuung’ kost 16,50 euro per kind. 

Qua lunch waren we zo’n 10 à 15 euro per persoon kwijt, dit is dan bijvoorbeeld een Wiener Schnitzel, kaiserschmarn of een huisgemaakte pasta met een drankje. Kosten van een accommodatie verschillen enorm en is afhankelijk van de reisperiode.

Speciale ‘all inn’ arrangementen

Via de website van Galtür zijn er ook speciale arrangementen die voordeliger kunnen zijn, zoals 6 dagen skihuur, 6 daagse skipas Silvapark, 6 dagen skiles voor 559 euro (hoogseizoen). Meer informatie over deze arrangementen vind je op de website van Galtür.

Route 

Galtür is te bereiken via twee routes, de eerste gaat via de grensovergang bij het Oostenrijkse Reutte. Deze route gaat via de Fernpas. Als je de pas over bent en de snelweg op rijdt, heb je een vignet nodig. In het weekend kan deze pas heel druk zijn. Ook bij sneeuwval zijn er vaak lange files en is deze route niet aan te raden.  

De andere route gaat via de grensovergang bij Bregenz en de Arlbergtunnel, de tol hiervoor is zo’n 10 euro. Over het algemeen valt het mee met de drukte bij deze tunnel, maar in vakanties of in het weekend kan het er soms wel druk zijn. Bij sneeuw is deze route de beste keuze, want je hoeft geen pas over. Ook bij deze route heb je een vignet nodig. 

Met het vliegtuig

Aangezien wij slechts een paar dagen in Galtür verbleven, gingen wij met het vliegtuig.  Transavia biedt van zowel Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven dagelijks directe én goedkope vluchten aan. Je vindt de beste aanbiedingen via Skyscanner.

Vanaf de luchthaven Innsbruck ben je met een huurauto in een goed uur in Galtür. Huur deze via Sunny Cars, dan huur je zonder zorgen omdat bij hen alle bijkomende kosten voor verzekeringen inclusief zijn.

Ligging skigebied Galtür

Galtür is goed te bereiken, vanaf Utrecht is het zo’n 900 kilometer rijden.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor een gave vakantie in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie::

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen tijdens een eerdere samenwerking met een derde partij en regio Ischgl. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.

Daarnaast kunnen er in dit blog affliate links staan naar samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: