Jungfraujoch met kinderen: onze ervaring en tips voor je bezoek!
Waanzinnig mooi uitzicht op het panoramaterras.

Jungfraujoch met kinderen: onze ervaring en tips voor je bezoek!

Zwitserland 1 augustus 2022

Ben je in Zwitserland en wil je naar de Jungfraujoch met kinderen? Dat is zeker niet het goedkoopste uitje, dus is het de moeite waard? Wij zochten het voor je uit en brachten een bezoek een de Jungfraujoch met kinderen in Zwitserland. Lees in dit blog onze ervaringen en tips.

Wil je meteen een impressie van ons bezoek aan de Jungfraujoch met kinderen? Bekijk dan hieronder alvast het filmpje.

Jungfraujoch, de top of Europe

De Jungfraujoch wordt met een hoogte van 3.463 meter ook wel de top van Europa genoemd. De Jungfraujoch maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed ‘Schweizer Alpen Jungfrau-Aletsch regio’ en is het laagste punt op de bergkam tussen de Mönch en de Jungfrau. Ook is het precies de grens tussen de Zwitserse kantons Bern en Wallis.

Jungfraubahn met het hoogstgelegen treinstation van Europa

In 1896 begon de start van de Jungfraubahn, dit naar het idee van Adolf Guyer-Zeiler. Vanaf de Kleine Scheidegg werd een tunnel gegraven waar een trein over een lengte van 7 kilometer steil omhoog kon gaan via een tandradbaan. Het uiteindelijke project duurde maar liefst 16 jaar en vele werklieden verongelukten bij de gevaarlijke aanleg ervan.

In 1912 is het project eindelijk afgerond en is de Jungfraujoch het hoogstgelegen treinstation van Europa. De Jungfraujoch heeft zelfs een eigen postcode. Tegenwoordig is een bezoek aan de Jungfraujoch een wereldwijd beroemde excursie en voor velen de kroon op een bezoek aan Zwitserland.

We lopen via tunnels met informatieborden naar de diverse highlights bij de Jungfraujoch.
De aanleg van de Jungfraujochbahn was een enorm project en duurde 16 jaar.

Jungfraujoch met kinderen

Met mijn ouders ging ik vroeger als kind elk jaar naar Zwitserland. Ik weet nog goed hoe we dertig jaar geleden ook al eens op de Kleine Scheidegg stonden, maar toen niet verder gingen naar de Jungfraujoch, het was te duur.

Ik herinner me vooral de vele Aziaten die met grote fotocamera’s wel naar de top gingen. Toen had ik al wel door dat dit wel heel bijzonder moest zijn. Dertig jaar later is het zover, wij gaan nu met onze eigen kinderen naar de Jungfraujoch, de top of Europe.

De Jungfraujoch met kinderen bezoeken, voor ons een onvergetelijke ervaring.
De Jungfraujoch met kinderen bezoeken, voor ons een onvergetelijke ervaring.

Met de Wengeralpbahn of Eiger Express naar de Jungfraujoch met kinderen

Dertig jaar gelegen gingen wij met het treintje vanuit Grindelwald naar de Kleine Scheidegg, vanaf daar kon je overstappen op de Jungfraubahn. Een prachtige treinrit van in totaal zo’n 2 uur was toen de enige mogelijkheid om de Jungfraujoch te bereiken.

Tegenwoordig is er ook een snellere variant via de Eiger express vanuit de terminal in Grindelwald. In 2020 is deze super moderne ‘3S-bahn’ geopend en brengt je in maar 15 minuten vanaf de Grindelwald terminal naar de Eigergletsjer. De Jungfraujoch is daarmee bijna een uur sneller te bereiken.

Vertrek vanuit de Grindelwald terminal met de Eiger express

Als wij naar de Jungfraujoch met kinderen gaan, kiezen we voor de snelle optie vanuit Grindelwald. Vanaf ons appartement in Lütchental nemen we eerst de trein naar de Grindelwald terminal, een korte rit van zo’n 10 minuten.

De Grindelwald terminal doet me een beetje denken aan de terminal van een luchthaven. Loopbanden, winkels en moderne gangen die het treinstation met andere liften verbinden. De tijd heeft niet stilgestaan, ik kijk mijn ogen uit hoe mooi alles eruit ziet.

Verkeerd lopen kan eigenlijk niet, in de Grindelwald terminal staan grote borden met Jungfraujoch en Eigergletscher. ”Dit is wel een hele mooie kabelbaan mama!” zegt mijn zoon D. terwijl we plaats nemen in de ruime gondel van de Eiger express. Er hangen zelfs tv-schermen in de gondel met daarop informatie over de Jungfraujoch.

Veel kijken we er niet naar, want de uitzichten vanuit deze hypermoderne gondel naar buiten zijn ongekend mooi. We gaan hoger en hoger en in de verte zien we het station Eigergletscher al liggen.

In de Grindelwald terminal namen de de Eigerexpress voor ons bezoek aan de Jungfraujoch met kinderen.
In de Grindelwald terminal namen de de Eigerexpress voor ons bezoek aan de Jungfraujoch met kinderen.
Vanuit de Eigerexpress zien we in de verte het station Eigergletscher al liggen.
Vanuit de Eigerexpress zien we in de verte het station Eigergletscher al liggen.

Overstappen op de Jungfraubahn bij de Eigergletscher

De Eiger express heeft ons naar de Eigergletscher gebracht. Hier moeten we overstappen naar de Jungfraubahn, die ons daadwerkelijk naar de Jungfraujoch zal brengen. De verbindingen sluiten goed op elkaar aan, we hoeven maar een kleine 10 minuten te wachten.

”Kijk mama, daar komt die!” roept D. enthousiast als de rode trein het station binnen komt rijden. Ook ik voel even de kriebels als we de trein instappen. Dertig jaar later en daar ga ik met onze kids, nu wel helemaal de Jungfraujoch op.

De trein ziet er mooi, schoon en modern uit. Als we het station van de Eigergletscher uitrijden, gaan we vrijwel meteen de tunnel in. Onderweg heb je geen uitzicht maar halverwege stopt de trein bij het ‘viewpoint’.

Tussenstop bij het viewpoint Eismeer op 3.150 meter

Halverwege stopt de trein zo’n 5 minuten bij het viewpoint ‘ Eismeer’. We zitten nog steeds in de tunnel, maar hier zijn een aantal ‘ramen’ waaruit je waanzinnig uitzicht hebt op de gigantische ijsmassa en gletsjer. Ik ben zwaar onder de indruk en het beeld voor me is gewoon een beetje surrealistisch.

Op deze hoogte is het ook een stuk frisser, we zijn inmiddels al op zo’n 3150 meter hoogte. Terug in de trein trekken we alvast een laagje extra kleding aan. Over een paar minuten zullen we arriveren bij onze eindhalte op de Jungfraujoch op 3.463 meter.

Het laatste stuk naar de Jungfraujoch gaat via een donkere tunnel maar halverwege stopt de trein bij een viewpoint.
Het laatste stuk naar de Jungfraujoch gaat via een donkere tunnel maar halverwege stopt de trein bij een viewpoint.
Vanachter het glas hebben we bij dit viewpoint al prachtig uitzicht op de gletsjer.
Vanachter het glas hebben we bij dit viewpoint al prachtig uitzicht op de gletsjer.

Aankomst op de Jungfraujoch op 3.463 meter

Als de trein aankomt lopen we binnendoor naar een soort van bezoekerscentrum. Hier zijn restaurants, maar ook luxe winkels en zien we achter de grote ramen al het uitzicht op de enorme gletsjers voor ons. ”Wow, kijk daar!” D. is behoorlijk onder de indruk en staat met zijn neus tegen het glas geplakt.

We moeten even oriënteren wat hier allemaal te doen is. Aanvankelijk dacht ik alleen een uitzichtpunt, maar er is een complete tour uitgezet die langs allerlei highlights gaat. Het uitzichtpunt is daar slechts één van.

Naar de Jungfaujoch met kinderen? ~Doe dan zeker de tour langs alle highlights.
Naar de Jungfaujoch met kinderen? Doe dan zeker de tour langs alle highlights.

Jungfraujoch met kinderen: volg de tour langs alle highlights

Naar de Jungfraujoch met kinderen, dan is het handigste om de ’tour’ te volgen zodat je niks mist. Deze tour staat duidelijk aangegeven en komt langs 13 ‘highlights’, waaronder:

 • Jungfrau 360 graden panorama
 • Sphinx-uitzichtterras
 • Aletschgletscher Snowfun
 • Mönchsjochhütte
 • Alpine sensation
 • Eispalast
Best een uitgebreide tour waar je zeker wel 2 uur voor kan uittrekken.
Best een uitgebreide tour waar je zeker wel 2 uur voor kan uittrekken.

Jungfrau 360 graden panorama

De tour start bij de Jungfrau 360 panorama, een ruimte waar overal om ons heen prachtige beelden zijn van de Jungfraujoch. Het zijn enorme schermen met indringende muziek, de combinatie van beeld en geluid maakt het heel indrukwekkend. In het filmpje zie je hiervan ook een kort fragment terug.

Bij de 360 graden panorama ben je omringd door prachtige filmbeelden van de Jungfraujoch.
Bij de 360 graden panorama ben je omringd door prachtige filmbeelden van de Jungfraujoch.

Sphinx-uitzichtterras

Vanaf de Jungfrau 360 graden panorama lopen we verder en komen we uit bij twee liften. Deze supersnelle liften brengen ons naar het Sphinx uitzichtterras. Wow! Dromen met je ogen open, althans vanuit onze zonnebril, want die heb je hier echt nodig.

Als wij er zijn is het prachtig weer met een strakblauwe lucht. Een zonnebril is echt een must, want de zon is in combinatie met de sneeuw heel fel. Het uitzicht op de gigantische sneeuwmassa is onbeschrijflijk mooi. We blijven maar kijken en ook de kinderen zijn onder de indruk, althans vooral onze oudste van 7 jaar.

”Kijk mama, daar wil ik heen!” roept D. terwijl hij in de verte wijst. Daar zien we mensen daadwerkelijk in de sneeuw wandelen.

Waanzinnig mooi uitzicht op het panoramaterras.
Waanzinnig mooi uitzicht op het panoramaterras.
Vanaf hier zien we ook snowfun liggen waarbij je echt in de sneeuw kunt lopen.
Vanaf hier zien we ook snowfun liggen waarbij je echt in de sneeuw kunt lopen.
Eindeloos kijken en genieten van dit natuurspektakel.
Eindeloos kijken en genieten van dit natuurspektakel.
Bovenop bij het panoramaterras van de Jungfraujoch.
Bovenop bij het panoramaterras van de Jungfraujoch.

Aletschgletscher Snowfun

Via een tunnel waar het best fris is, komen we uit bij de ‘Snowfun’ en staan we met de schoenen in de sneeuw. Er staat een kleine foodtruck en ligstoelen met wederom prachtig uitzicht op de gletsjer en sneeuwbergen om ons heen.

Als we wat verder doorlopen zien we ook nog een parcours waar je kan snowtuben, maar deze is nog dicht als wij er zijn. ”Wat is dat?” vraagt D. terwijl hij omhoog kijkt. Boven ons scheert iets of beter gezegd iemand over ons heen via een zipline. ”Dat wil ik!”.

Bij de foodtruck kunnen we hiervoor een kaartje kopen (15 euro, prijspeil 2022). D. is oud en zwaar genoeg om zelf met de zipline naar beneden te razen. Om bij het startpunt te komen moeten we eerst een aantal trappen op. Dan merk ik dat we echt heel hoog zitten. Ik moet rustig aan doen om niet buiten adem te raken, de lucht is hier echt een stuk ijler dan normaal.

Zoefff daar gaat onze stoere kleine man. Zonder enige angst scheert hij als een vogel over de Snowfun heen. Opgewacht door een begeleider die hem helpt zijn harnas weer uit te trekken. Ik praat nog even met de begeleider die bij het vertrekpunt staat.

Hij vertelt me dat het Snowfun gebied normaal wat lager ligt, maar het dit jaar naar een hoger stuk is verplaatst. We kunnen er niet meer omheen, ook hier laat de opwarming van de aarde zijn sporen na. De temperatuur is ook extreem hoog als wij er zijn, de dikke kleding hebben we niet nodig. We staan in onze korte broek en t-shirt op de Jungfraujoch wat eigenlijk enorm zorgelijk is.

Bij de Snowfun kan je ook wat eten of een snack kopen en tickets voor de zipline.
Bij de Snowfun kan je ook wat eten of een snack kopen en tickets voor de zipline.
Met de schoenen in de sneeuw!
Met de schoenen in de sneeuw!
Vanaf de snowfun starten ook begeleide gletsjertochten.
Vanaf de snowfun starten ook begeleide gletsjertochten.
Naar de Jungfraujoch met kinderen? Een extra gave activiteit is de zipline bij de Snowfun.
Naar de Jungfraujoch met kinderen? Een extra gave activiteit is de zipline bij de Snowfun.
De trap omhoog om bij het startpunt te komen.
De trap omhoog om bij het startpunt te komen.
Geen hoogtevrees? Dan raas je hier naar beneden.
Geen hoogtevrees? Dan raas je hier naar beneden.

Mönchsjochhütte

Vanaf de snowfun staan ook borden naar de Mönchsjochhütte op een hoogte van 3.658 meter. Deze hut is de hoogste bemande hut van Zwitserland. Vanaf de Jungfraujoch is de hut via een aplinepad in zo’n 45 minuten bereikbaar. Bij de hut kan je eten en drinken en zelfs ook overnachten. Goede schoenen en een goede conditie is noodzakelijk.

Hoewel de wandeling naar deze hut ons echt ontzettend gaaf lijkt, vinden wij het met onze jonge kids niet verantwoord. Ook staan er borden dat er, i.v.m. de hoge temperaturen, kans is op lawines. We kijken nog even naar alle klimmers die bepakt en bezakt wel diverse tochten gaan maken.

De wandeling naar de hoogstgelegen bemande hut is zo'n 45 minuten lopen.
De wandeling naar de hoogstgelegen bemande hut is zo’n 45 minuten lopen.

Alpine sensation

We volgens onze tour weer en komen bij de ‘Alpine sensation’. In de donkere tunnel zien we een enorme grote bol met daarin een miniatuur van een winterlandschap. De lichtjes en bewegende elementen vallen vooral bij onze kleine peuter goed in de smaak. Ze blijft maar kijken en ontdekt telkens wat nieuws. Via een tunnel lopen we verder richting het Eispalast.

Aan beide kanten van de tunnel hangen informatieborden over de aanleg van de Jungfraubahn. Dit geeft een goed beeld van het enorme project van de aanleg van de spoorlijn. Ongevaarlijk was het zeker niet, op een gegeven moment zien we op houten bordjes alle namen van werklieden die zijn omgekomen bij de aanleg ervan.

We lopen verder naar de Alpsensation via deze tunnels.
We lopen verder naar de Alpine sensation via deze tunnels.
De Alpine senzation.
De Alpine sensation.

Eispalast

We sluiten de tour af met een route door het ‘Eispalast’, oftewel de ijsgrot met prachtige ijssculpturen. Gelukkig zit aan beide zijde van het pad een reling waaraan je je kan vasthouden, hoewel het lopen goed te doen is over de ijsvloer.

Wij bewonderen vooral de mooie ijsbeelden. Van allerlei dieren tot een iglodorp met pinguïns en zelfs een complete vleugel met een pianist erachter. We lopen naar het einde van de tour en komen terug bij het beginpunt. Hier is nog een groot panorama restaurant en een paar winkels.

Prachtige ijsbeelden in ht Eispalast.
Prachtige ijsbeelden in het Eispalast.

De trein weer terug naar de Kleine Scheidegg

Nadat we zeker een paar uur hebben doorgebracht op de Jungfraujoch, nemen we de trein weer terug naar de Kleine Scheidegg. Hier lunchen we en maken een prachtige wandeling (circa 1,5 uur) via het panoramapad naar het bergstation van Männlichen waar ook een prachtige speeltuin is.

Lieselottetrail

Na een uitgebreide stop bij deze mooie speeltuin met wederom prachtig uitzicht op de omliggende sneeuwbergen, nemen we vervolgens vanuit Männlichen de Lieselotte trail naar het middenstation Heilboden. Een gezinswandeling van ruim anderhalf uur met 13 speelstations onderweg. Bij het middenstation Heilboden nemen we de kabelbaan die ons terugbrengt naar de Grindelwald terminal.

Je kan vanuit de Jungfraujoch ook dezelfde trein terugnemen naar de Eigergletscher en vanaf hier de Eigerexpress terug naar de Grindelwald terminal.

De trein weer terug naar de Kleine Scheidegg.
De trein weer terug naar de Kleine Scheidegg.

Jungfraujoch met kinderen, is het de moeite waard?

De Jungfraujoch met kinderen, de grote vraag: is het de moeite waard? Daar hebben wij geen twijfel over, want wij vonden het echt een onvergetelijke ervaring. De uitzichten op de gletsjer en enorme ijsmassa’s zijn surrealistisch mooi. De Jungfraujoch met kinderen heeft ook voldoende te bieden. De tour is uitgebreid en is zeker met kinderen ook een erg mooie belevenis.

Ook de Snowfun viel bij onze kinderen erg in de smaak. Al me al hebben wij zeker een aantal uur besteed op de Jungfaujoch. Of het de moeite waard is hangt wel samen met het weer. Wij hadden een perfecte dag met stralende zon en een blauwe lucht. Hierdoor hadden we een geweldig uitzicht op de gletsjer en omringende sneeuwbergen.

Ga je naar de Jungfaujoch met kinderen? Ga dan op een dag met goed weer, zodat je goed uitzicht hebt. Zie ook alle tips hieronder.

De kosten voor een bezoek aan de Jungfaujoch met kinderen zijn fors, vooral als je ‘losse tickets’ boekt. Als je een Jungfraupass aanschaft betaal je iets meer, maar kan je wel van bijna alle bergbanen gebruik maken in het gebied. Meer informatie lees je hieronder bij praktische informatie.

Jungfraujoch met kinderen, de beste tips op een rij

Wil je een bezoek brengen aan de Jungfraujoch met kinderen, dan hebben wij nog een aantal belangrijke en handige tips voor je:

1 Ga met helder weer, check vooraf de webcam op de website van de Jungfraujoch

Een bezoek aan de Jungfraujoch is vooral de moeite waard met helder weer, zodat je echt uitzicht hebt. Check de weersverwachting én de webcam op de website van de Jungfraujoch om te weten hoe het uitzicht is bovenop de berg.

2 Ga zo vroeg mogelijk, zodat het nog niet (te) druk is

Een bezoek aan de Jungfraujoch is voor velen wereldwijd één van de meest belangrijke attracties. Vooral in het hoogseizoen kan het er druk zijn. Onze tip, ga zo vroeg mogelijk om de drukte voor te zijn, niet alleen op de Jungfraujoch maar ook in de trein er naar toe.

3 Probeer aan de rechterkant in de trein te gaan zitten voor het beste uitzicht

Ga je vanuit Lauterbrunnen met de trein naar de Eigergletscher, probeer dan aan de rechterkant van de trein te gaan zitten. Aan deze kant heb je de mooiste uitzichten. Je zitplaats in de Jungfraubahn (het laatste stuk) maakt niet zoveel uit, je gaat bij dit traject alleen maar door een tunnel zonder uitzicht.

4 Combineer je bezoek aan de Jungfraujoch met kinderen met een wandeling naar Männlichen en de Lieselottetrail.

We schreven het hierboven al, maar je bezoek aan de Jungfraujoch kan je mooi combineren met een wandeling vanaf de Kleine Scheidegg naar Männlichen. Daar is ook een heerlijke speeltuin met prachtig uitzicht op de bergen rondom.

Vanaf Männlichen kan je vervolgens de Lieselottetrail nemen naar het middenstation Heilboden. Vanaf daar kan je met de kabelbaan terug naar de Grindelwald terminal. De Lieselottetrail is een kindvriendelijke wandeling met 13 leuke speelstations onderweg. We schreven hierover een apart blog, je leest hem hier.

5 Schaf een Top of Europe pas aan i.p.v. losse tickets

Een bezoek aan de Jungfraujoch is niet goedkoop, helemaal niet als je losse tickets koopt. Een veel betere optie is de Top of Europe pas, hieronder lees je daarover meer informatie.

Jungfraujoch met kinderen, praktische informatie:

Kosten voor een bezoek aan de Jungfaujoch met kinderen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, dit tripje is niet goedkoop. Althans, niet als je ‘losse tickets’ koopt. Reguliere ‘losse’ tickets zijn vanaf de Grindelwald terminal 214 CHF per volwassene vanaf 16 jaar en 20 CHF voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

Top of Europe pas

Een veel betere optie is om de Top of Europe pas aan te schaffen voor 249 CHF voor 3 dagen per volwassene vanaf 16 jaar en 30 CHF voor kinderen van 6 jaar tot 15 jaar. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis (prijspeil 2022). Deze pas is weliswaar nog wat duurder dan een ‘los ticket’ voor de Jungfraujoch maar hiermee heb je dus gratis toegang tot alle Jungfraujoch bergbanen in de regio.

Een duidelijke overzichtskaart waar de pas geldig is vind je op de website van de Jungfraujoch. Deze pas heb je er dus zo uit als je van plan bent om meerdere bergbanen te nemen in de regio, wat zeker een aanrader is!

Met de Top of Europe pas heb je dus ook 1x toegang tot de Jungfraujoch. De pas is er vanaf 3 dagen, maar je kan de pas ook kopen voor meerdere dagen. Let op; de dagen zijn dus wel aaneengesloten! Heb je dus 1 dag goed weer maar de opvolgende dagen slecht weer, dan heb je dus pech.

Het is dus verstandig om echt goed te kijken naar de weersvoorspelling voordat je een pas koopt. De pas kan je kopen bij het VVV kantoor in Grindelwald en Lauterbrunnen.

Wat neem je mee voor een bezoek aan de Jungfaujoch met kinderen?

 • Normaliter is het bovenop de Jungfaujoch echt een stuk kouder. Neem dus extra warme kleding mee, in ieder geval een lange broek, trui en jas.
 • Goede schoenen zijn ook een ‘must’, deze heb je vooral nodig als je naar de Snowfun gaat en echt met je schoenen in de sneeuw staat.
 • Een zonnebril is onmisbaar, ook voor de kids! Vooral op een heldere en zonnige dag (en dat is het, want vooraf heb je de webcam gecheckt) is de zon ontzettend fel i.c.m. de sneeuw.
 • Zonnebrand, vooral als je van plan bent om lekker te relaxen bij de Snowfun bij één van de ligstoelen
 • Eventueel een draagzak. In theorie zou je met een buggy ook de tour kunnen doen, maar handiger is een draagzak als je kleintje nog niet zo goed zelf kan lopen.
 • Eten en drinken. Uiteraard kan je ook wat eten en drinken in het restaurant, maar het is er niet goedkoop.
 • Natuurlijk je camera, want dit uitzicht wil je natuurlijk goed vastleggen.

Eten en drinken op de Jungfraujoch

Op de Jungfraujoch is een groot restaurant waar je van alles kunt eten. Houd er rekening mee dat het niet goedkoop is. Je kunt in Zwitserse Franken betalen maar ook gewoon pinnen.

Bereikbaarheid van de Jungfraujoch

De Jungfraujoch kan je via verschillende manieren bereiken, grofweg zijn er 2 opties:

1 Via de Eigerexpress (kabelbaan) vanaf de Grindelwald terminal. Deze brengt je in 15 minuten naar het Eigergletscher station, hier stap je over op de Jungfraujochbahn. Alles bij elkaar duurt dit traject in totaal zo’n 1,5 uur.

2 Via de trein vanuit Lauterbrunnen of Grindelwald naar de Kleine Scheidegg en aansluiten Eigergletscherstation. Hier stap je over op de Jungfraubahn. Alles bij elkaar duurt dit traject in totaal zo’n 2,5 uur.

Het is mogelijk om vooraf zitplaatsen te reserveren, meer informatie en reserveren kan via de website van de Jungfraujoch.

Ligging Jungfraujoch in Zwitserland

Grindelwald, het startpunt om de Jungfraujoch te bereiken, is zo’n 873 kilometer vanaf Utrecht.

Meer lezen:

We hebben veel meer tips voor een gave vakantie in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking met de Jungfrauregio en MySwitserland. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: