Planinski Dom Majerhold: een authentiek en kindvriendelijk farmhouse in Slovenië
Wat een pareltje is Planinski Dom Majerhold!
Een mooi bos rondom Planinski Dom Majerhold.
Deze gave boomhut!
Wat een pareltje is Planinski Dom Majerhold!
Een mooi bos rondom Planinski Dom Majerhold.
Deze gave boomhut!

Planinski Dom Majerhold: een authentiek en kindvriendelijk farmhouse in Slovenië

Planinski Dom Majerhold is een authentiek en kindvriendelijk farmhouse in Slovenië. Het ligt in de Kamnik Savinja Alpen, ook bekend als de Kamnische Alpen. Deze regio ligt in het noorden van Slovenië en is nog relatief onbekend. De natuur is er echter prachtig en op slechts een paar kilometer afstand vind je hier misschien wel de mooiste kloof van Slovenië, de Logar vallei. In dit blog een uitgebreide review en tips voor uitjes.
Meer informatie over de accommodatie
Waarom door Kids in de bergen geselecteerd
  • Overnachten bij een traditioneel guesthouse
  • Sloveens gastvrijheid
  • Boerderijdieren (zomer)
  • Prachtige verhuuraccommodaties
  • Vlakbij de Logar Vallei
  • Speeltuin en voetbalveld
Over deze accommodatie

Planinski Dom Majerhold is een fantasiche plek in Slovenië, zeker met kinderen. In dit familie gerunde farmhouse geniet je van Sloveense gastvrijheid, heerlijke locale gerechten, boerderijdieren en prachtige verhuuraccommodaties. Het farmhouse ligt op enkele kilometers van de prachtige Loggar valley, misschien wel de mooiste vallei van Slovenië.

In dit blog een uitgebreide review van Yvonne haar verblijf bij Planinski Dom Majerhold en tips voor uitjes in de omgeving.

Wil je meer foto’s en video’s zien? Bekijk dan hier de opgeslagen instastory en volg ons meteen om in de toekomst geen nieuwe blogs meer te missen!

Planinski Dom Majerhold, een authentiek farmhouse in Slovenië

Planisnki Dom Majerhold: gelegen in de Kamnik Savinja Alpen

Na een aantal dagen in de prachtige Soça vallei bij Abbyss Adventures en Appartments besluit ik door te reizen naar de Kamnik Savinja Alpen. De Kamnik Savinja Alpen, ook bekend als de Kamnische Alpen, liggen in het noorden van Slovenië. Dit gebergte vormt een deel van de Zuidelijke Kalkalpen en strekt zich uit langs de grens met Oostenrijk.

De Kamnik-Savinja Alpen zijn genoemd naar de steden Kamnik en de rivier Savinja, die in de regio te vinden zijn. Dit bergmassief is bekend om zijn ruige pieken, diepe valleien en prachtige landschappen, en het is een populaire bestemming voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. De hoogste top in deze Alpen is de Grintovec, die een hoogte van 2.558 meter bereikt.

Aankomst bij Planinski Dom Majerhold

Nadat ik vanuit de Soça vallei de prachtige Vršič-pas pas heb gereden ga ik ter hoogte van Kranj het binnenland weer in. Ik rijd door weer een heel ander stukje Slovenië, een stuk minder toeristisch en onderweg passeer ik veel kleine dorpjes. Op een gegeven moment rijd ik via diverse passen verder omhoog. Na vele bochten bereik ik dan eindelijk de Oostenrijkse grens. Een strenge grenscontrole volgt, mijn paspoort wordt uitgebreid bekeken.

Na een klein stukje door Oostenrijk passeer ik na zo’n half uurtje weer de grens met Slovenië. Dit keer is het bochtjes naar beneden draaien. De allerlaatste bocht, voor me zie ik Planinski Dom Majerhold in de bocht van de weg voor me liggen. Na de vele bochten ben ik blij dat ik er ben. De ontvangst door eigenaresse Katja is ongelooflijk gastvrij. Ze vertelt me uitgebreid hoe Paniski Dom Majerhold is ontstaan en dat dit een familiebedrijf is. Het wordt al veel generaties met veel liefde gerund met ieder zijn eigen taak.

Katja is echt de gastvrouw maar zorgt ook dat de accommodaties elke dag weer fris en schoon zijn. Haar broer zorgt voor alle klusjes en maakt zelf de nieuwe accommodaties. Opa zie ik nog even een dutje doen in de ligstoel bij de warme kachel. De poes komt me kopjes geven en achter de ramen vliegen de vogels vrolijk rond, wat een fijne plek is dit!

Aankomst bij Planinski Dom Majerhold.
Aankomst bij Planinski Dom Majerhold.
Het 'hoofdgebouw' waar de receptie en restaurant is.
Het ‘hoofdgebouw’ waar de receptie en restaurant is.

Een prachtige (gezins) accommodatie

Katja loopt mee naar mijn accommodatie. Rondom het ‘hoofdgebouw’ staan verschillende houten cabins. Ze verschillen in grootte, ik slaap in een 4-persoons cabin. ”Wauw, dat ziet er mooi uit!”. De cabin heeft een mooie badkamer en ruime ‘living’; hier is een 2-persoonsbed en als je iets doorloopt zie ik nog een mooie slaapbank voor 2 personen.

Daar ligt mijn mooie plekje voor vannacht!
Daar ligt mijn mooie plekje voor vannacht!
Wakker worden met uitzicht op de eekhoorntjes!
Wakker worden met uitzicht op de eekhoorntjes en boomhut!

Alles is super schoon en Katja vertelt me dat alles zelf is gemaakt van het lokale hout uit het bos. Vanaf mijn balkon heb ik prachtig uitzicht op de Kamnik Savinja Alpen. Als ik mijn spullen heb neergezet laat Katja me nog een aantal andere accommodaties zien. Ze zien er allemaal prachtig uit, met name de nieuwste accommodatie die voorzien is van een mooie keuken én een ruim balkon met fantastisch uitzicht!

Planinsk Dom Majerhold heeft verschillende accommodaties.
Planinsk Dom Majerhold heeft verschillende accommodaties.
Er zijn ook grotere accommodaties.
Er zijn ook grotere accommodaties.

Welke faciliteiten heeft Planinski Dom Majerhold

Planinski Dom Majerhold is een echt ‘farmhouse’, in de zomer vind je er geiten, schapen, konijnen en kippen die er op hun gemak rondscharrelen. Rondom de Planinski is het fijn spelen in het bos, met een spannende boomhut. Ook is er een grasveld / voetbalveld, moestuin en speeltuin. Ook zijn ze bezig om een mooie wellness te maken, deze is waarschijnlijk in de winter van 2025 gereed.

Een mooi bos rondom Planinski Dom Majerhold.
Een mooi bos rondom Planinski Dom Majerhold.
Deze gave boomhut!
Deze gave boomhut!

In het ‘hoofdgebouw’ zit het restaurant waar je heerlijk kunt genieten van typische Sloveens specialiteiten. Alleen het broodplankje met lokale kazen en vleeswaren smaakt me al heerlijk, net zoals het uitgebreide ontbijt wat de volgende ochtend voor me is klaargemaakt. Vrijwel alle producten zijn lokaal of zelf gemaakt.

Een gezellig restaurant in typisch Sloveense stijl.
Een gezellig restaurant in typisch Sloveense stijl.
Bijna alles is lokaal!
Bijna alles is lokaal!

Wat is er te doen in de omgeving?

De Planinski Dom Majerhold ligt aan een doorgaande weg. Je kunt niet even naar een dorpje lopen dus een eigen auto is wel aan te raden. Met de auto ben je in een paar minuten in het dal waar ook de start is van de Logar Vallei. Er wordt gezegd dat dit de mooiste vallei van Slovenië is.

Ook ik bezoek deze vallei en deze is inderdaad écht prachtig! Helemaal achterin de vallei is bovendien een mooie waterval die ook met kinderen prima te bezoeken is. Wil je alles zien in deze vallei, dan kan je hier prima een paar dagen doorbrengen.

Verder start er vanuit de Planinski Dom Majerhold ook nog een mooi panoramaweg die je per fiets of per auto kunt rijden. Ook is er naar de Logar Vallei nog een andere vallei die ook diverse wandelmogelijkheden heeft. Kortom, nog een stukje ongerept Slovenië, heel puur en authentiek!

Bij de receptie hangt info over activiteiten in de omgeving.
Bij de receptie hangt info over activiteiten in de omgeving.

Planinski Dom Majerhold: ons eindoordeel

Planinski Dom Majerhold is absoluut een fantastische plek in Slovenië. Dit farmhouse wordt door een familie gerund, generatie op generatie. Hier ervaar je de Sloveense gastvrijheid, de natuur en de eenvoud om je heen. In combinatie met de prachtige accommodaties die allemaal zelf zijn gemaakt. De kids vermaken zich met de boerderijdieren of gewoon rondstruinen in het naastgelegen bos.

Kortom, een dikke aanrader! Hier hoef je even helemaal niks, behalve je elke avond vergapen aan de prachtige uitzichten van de Kamnik Savinja Alpen.

Wat een pareltje is Planinski Dom Majerhold!
Wat een pareltje is Planinski Dom Majerhold!

Prijzen en boeken van Planinski Dom Majerhold

Exacte prijzen zijn afhankelijk van reisperiode en gezinssamenstelling. Je kunt via de website boeken, maar soms heb je via booking.com nog scherpere prijzen.

Overige praktische informatie

Planinski Dom Majerhold ligt niet in een dorpje. Vanaf de Planinski ben je met de auto in een paar minuten in het dal waar wel wat winkels zijn. Kortom, een auto is dus wel handig.

Ligging van Planinski Dom Majerhold

Vanaf Utrecht is Planinski Dom Majerhold circa 1262 kilometer. Ben je op zoek naar een fijne tussen overnachting. Onlangs schreven we een blog met tips voor overnachten in Duitsland en Oostenrijk, je leest hem hier.

Meer lezen

We hebben nog veel meer tips voor een heerlijke vakantie in Slovenië. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Dit blog is deels in samenwerking tot stand gekomen. Uiteraard delen we altijd onze eigen en eerlijke mening. Ook kunnen in dit blog affiliate links staan. Boek je via zo’n link, dan betaal jij niks extra maar ontvangen wij een kleine vergoeding. Hiermee hopen we je in de toekomst bergen reisinspiratie te kunnen blijven geven. Veel dank dus als je een boeking maakt via zo’n link!

Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze accommodatie met je vrienden: