Camping Menina in Slovenië: met eigen zwemmeer en funpark!
Camping-menina
Camping-menina
In April ziet het er nog wat ongezellig uit maar in de zomer is het hier heerlijk!
Camping-menina
Camping Menina heeft een eigen klimpark.
Camping-menina
Camping-menina
In April ziet het er nog wat ongezellig uit maar in de zomer is het hier heerlijk!
Camping-menina
Camping Menina heeft een eigen klimpark.

Camping Menina in Slovenië: met eigen zwemmeer en funpark!

Camping Menina is een heerlijke, authentieke familiecamping in Slovenië. Op deze camping met eigen zwemmeer en funpark zijn zowel kampeerplekken als verhuuraccommodaties beschikbaar. Een heerlijke plek, waar ook zeker de wat oudere kids een heerlijke vakantie kunnen hebben! Lees hieronder alle uitgebreide informatie.
Meer informatie over de accommodatie
Waarom door Kids in de bergen geselecteerd
 • Top gastvrijheid
 • Kampeerplekken maar ook verhuuraccommodaties
 • Eigen zwemmeer
 • Gelegen aan de rivier (raften)
 • Veel andere Nederlandse gezinnen
Over deze accommodatie

Camping Menina is een heerlijke familiecamping in het prachtige Slovenië. Deze camping is gelegen aan de rivier en heeft onder andere een eigen ‘Adventure park’ en mooi zwemmeer. In het hoogseizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, voor jong tot oud. Ook is er vaak Nederlandse animatie en zijn er veel andere Nederlandse gezinnen. Geen eigen kampeermiddel? Geen punt, op deze camping zijn ook hele mooi verhuuraccommodaties!

Blogger Yvonne bracht in het voorseizoen een bezoek aan deze camping en deelt in dit blog haar ervaringen.

Camping Menina: gelegen aan de rand van de Alpen in Slovenië

Camping Menina is gelegen in het noorden van Slovenië op zo’n 80 kilometer vanaf de hoofdstad Ljubljana. Deze gezellige gezinscamping is omgeven door bossen en bergen en ligt in het hart van het dal van Savinja. In de directe omgeving is van alles te doen! Wandelen, fietsen, raften, kajakken en noem maar op!

Voordat we verder ingaan op alle faciliteiten van deze camping, hieronder alvast de belangrijkste informatie op een rij:

 • Camping met 200 kampeerplekken en diverse mooie verhuuraccommodaties
 • Gelegen aan een riviertje én zwemmeer
 • In de directe omgeving heel veel te doen!
 • Leuke (deels) overdekte speeltuin voor de kids
 • Schone sanitairgebouwen en ook kindersanitair
 • Camping heeft eigen adrenaline park met tal van activiteiten: zoals klimpark, raften, kajakken
 • Geschikt voor alle leeftijd, maar ook zeker erg leuk voor pubers
 • In de zomer NL animatie en activiteitenprogramma, ook in het Nederlands
 • Hele gezellige sfeer op de camping (vuurtje maken / veel aanspraak van anderen)

Aankomst bij camping Menina

Na een prachtige autotocht vanuit Ljubljana ben ik bijna bij camping Menina. Vanaf de hoofdweg sla ik rechtsaf. Ik zie wat huizen aan weerszijden van de weg en dan aan het einde van de weg zie ik daar de entree van camping Menina. Aan de linkerkant ligt de camping en aan de rechterkant zie ik nog een groot sportterein.

Het eerste was ik zie als ik bij camping Menina aankom is het receptiegebouw. En niet zomaar één, maar volledig in traditionele stijl gebouwd van gerecycled hout van een oude schuur. Het geeft meteen een heel warm en gezellig gevoel. De ontvangst is heel hartelijk en je voelt hier meteen een hele fijne en persoonlijke sfeer. Vlak naast de receptie zit ook een winkeltje, wederom helemaal in stijl. Ik zie allerlei lokale producten en handgemaakte souveniers. Hiermee proberen ze ook de lokale bevolking te ondersteunen, een mooi initiatief.

Ik ben vrij vroeg en de accommodatie waar ik zal verblijven is nog niet klaar, dus ik besluit eerst even een rondje over de camping te maken.

Aankomst bij camping Menina.
Aankomst bij camping Menina.

Wat is er te doen op camping Menina?

Als ik een rondje maak over het campingterrein is me al snel duidelijk dat hier van alles te beleven is. Camping Menina heeft veel faciliteiten en in het hoogseizoen is er ook een wekelijks activiteitenprogramma met 3x daags animatie.

De paar andere campinggasten die er al zijn vertellen dat ze hier vaak terug komen en het voor hun puberkinderen ook een hele fijne plek is. ”In de avond zoeken de jongeren elkaar op bij het kampvuur en heerst er een hele gezellige sfeer. Een heerlijke plek om te verblijven met zeer vriendelijke mensen.”

Welke faciliteiten heeft camping Menina allemaal?

Camping Menina heeft verschillende faciliteiten, hieronder een overzicht.

Restaurant Gostilna Menina 

Camping Menina heeft een mooi restaurant in de vorm van een grote blokhut. Je kunt er binnen zitten, maar er is ook een mooi terras. Als ik er ben is het nog gesloten, maar in de zomer serveren ze hier heerlijke pizza’s en ribs uit de broodoven, huisgemaakte lekkernijen uit het bovendal van de Savinja, gegrilde vleesmix, pasta’s, salades en desserts.

Schone en thematische sanitairgebouwen

Hoewel ik in een huuraccommodatie verblijf met eigen sanitair, neem ik natuurlijk wel een kijkje bij de gemeenschappelijke sanitairgebouwen op het campingterrein. Er zijn 4 sanitairgebouwen (units) en liggen goed verspreid zodat je eigenlijk nooit ver hoeft te lopen van je kampeerplek.

Alle sanitairgebouwen hebben gescheiden toiletten, douches en wastafels. Een aantal units hebben ook speciale invaliden toiletten en bij unit 1 zijn ook wasmachines en drogers. Voor de kinderen zijn er bij unit 1 speciale kindertoiletten en heeft unit 3 speciale familiebadkamers. Unit 4 heeft nog een ‘geheime’ kinder wc. De douches zijn gratis, wel wordt gevraagd om zuinig om te gaan met verbruik van water.

Mooie (deels) overdekte speeltuin

Tegenover de receptie ligt een mooie speeltuin met glijbanen, klimtouwen, schommels en een zandbak. Ook de speeltuin is hoofdzakelijk gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. De speeltuin is deels overdekt met afdakjes. Kortom, ook fijn spelen met een paar spetters regen of juiste felle zon.

Vlakbij de speeltuin ligt ook een houten blokhut met een grasdak. Hier kan je in het zomerseizoen pannenkoeken en ijsjes krijgen. Er is een fijn terras waar je als ouders goed uitzicht heb op de kids in de speeltuin.

Eigen zwemmeer en rivier Savinja

Als ik er ben oogt het nog wat ‘verlaten’ maar volgens de eigenaar is het zwemmeer in de zomer één ”happy place”. Je kunt er zwemmen, spelen en jezelf uitdagen op de obstakels die er zijn. Ook ligt er in de zomer opblaasbaar speelgoed op het meer en kan je de zipline gebruiken. Bij Funpark Menina kun je SUP’s huren en ermee over het meer varen.

Ook ligt meteen naast de camping de rivier Savinja. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals raften.

In April ziet het er nog wat ongezellig uit maar in de zomer is het hier heerlijk!
In April ziet het er nog wat ongezellig uit maar in de zomer is het hier heerlijk!

Nederlandse animatie en activiteitenprogramma

Camping Medina biedt in het hoogseizoen ook 4x per dag animatie aan. Dit wordt gedaan in samenspraak met het Nederlandse bedrijf Animation.nl. De animatie is dus niet alleen in het Sloveens maar ook in het Nederlands, Duits en Engels.

Activiteiten zijn bijvoorbeeld:

 • Dansen / zingen
 • Knutselen
 • Kampvuur maken
 • Verstoppertje / speurtocht
 • Waterfun bij het meer
 • Sporttoernooien
Bij camping Menina is verhuur van supp's.
Bij camping Menina is verhuur van supp’s.

Het adrenalinepark van camping Menina

Wat camping Medina ook uniek maakt, is het funpark wat meteen bij de camping ligt. Je kunt hier o.a. raften, kajakken, suppen, canyoningen en klimmen. Ook kan je hier begeleide wandelingen of mountainbike tochten boeken door de omgeving.

Camping Menina heeft een eigen klimpark.
Camping Menina heeft een eigen klimpark.

Kamperen of huren bij camping Menina

Bij Camping Menina is het mogelijk om ‘gewoon’ te kamperen met je eigen kampeermiddel of om te verblijven in één van de verhuuraccommodaties.

Kamperen bij camping Menina

Het kampeerterrein van camping Menina strekt zich uit over een perceel van ruim 8 hectare. In totaal zijn er 200 kampeerplaatsen die allemaal groter zijn dan 100 m2. Als ik er ben zijn ze lang niet allemaal bezet, maar in de zomervakantie is dat wel anders en is deze camping vaak wel helemaal vol.

De kampeerplekken hebben allemaal eigen elektriciteit en liggen dichtbij waterpunten. De meeste plekken hebben gras als ondergrond en liggen deels in de zon en deels in de schaduw. Voor het hoogseizoen moet je absoluut reserveren voor een kampeerplek. Wel heeft de camping nog 30 ’transitplaatsen’ bedoeld voor doorreisgasten of gasten die zonder reservering naar de camping komen. Deze standplaatsen bevinden zich aan de andere kant van het restaurant maar hebben geen elektriciteit.

Ga je kamperen, houdt dan nog even rekening met het volgende:

 • Er zijn geen gemeenschappelijke koelkasten, je kunt wel een koelkast huren. Geef dat meteen bij je reservering aan. Het huren van een koelkast is 5 euro per dag.
 • Je mag geen vuur maken op de grond, maar je kunt voor 2 euro wel een RVS plaat huren, waarop je een vuur kunt maken. De borg hiervoor is 50 euro en krijg je weer terug.
 • Op de dag van vertrek moet om 13.00 uur je kampeerplek weer opgeruimd zijn
 • Er zijn wasmachines en drogers op de camping. Dit kost 7 euro per wasbeurt. Let op; je moet wel eigen zeep meenemen!

Huuraccommodaties bij camping Menina

Heb je geen eigen kampeermiddel? Dat kan je bij camping Menina ook een verhuuraccommodatie boeken. Van klassieke stacaravans tot eco- en luxe glamping huisjes gemaakt van plaatselijke materialen. De huisjes hebben verschillende indelingen en sommige daarvan zijn geschikt voor maximaal 5 personen en sommige voor maximaal 7 personen. Grofweg kan je de huisjes in 4 categorieën indelen:

 • Stacaravans: de stacaravans zijn de meest ‘basic’ huisjes. Ze zijn er in 2 typen. Type L heeft twee slaapkamers (4 + 1 personen) en type XL heeft drie slaapkamers (6 + 1 personen). Uiteraard heeft elke stacaravan ook een badkamer, een ingerichte keuken en een terras. De keuken heeft een koelkast met vriezer, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat en kookplaat. Alle stacaravans zijn voorzien van airconditioning en verwarming en zijn daardoor geschikt voor gebruik het hele jaar door. Beddengoed is bij de prijs inbegrepen. Je hoeft alleen eigen handdoeken en theedoeken mee te nemen.
 • Bungalows: er zijn 6 bungalows van het type houten Alpenhuisjes, deze zijn het langst op de camping. Alle L-size bungalows hebben twee slaapkamers en XL-bungalows hebben drie slaapkamers. De bungalows hebben eigen sanitair, een ingerichte keuken en een terras. Alle huisjes kunnen het hele jaar door worden gebruikt, aangezien ze zijn voorzien van airconditioning en verwarming. Beddengoed is al aanwezig, je hoeft alleen eigen handdoeken en theedoeken mee te nemen.
 • Glamping huisjes: de meest luxe accommodaties met de bearlodge 1 en bearlodge 2. Super sfeervolle huisjes met eigen jacuzzi!
 • Eco huisjes: in totaal zijn er 8 eco-huisjes met twee types. Ecohuisjes L (4 + 1) hebben twee slaapkamers en de ecohuisjes XL (6 + 1) met drie slaapkamers. De huisjes hebben een eigen badkamer, keuken en een terras. Alle huisjes zijn voorzien van airconditioning en verwarming en kunnen het hele jaar door worden gebruikt. De keuken heeft een koelkast met vriezer, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat en kookplaat. Beddengoed is al bij de prijs inbegrepen. Je hoeft alleen eigen handdoeken en theedoeken mee te brengen. Ecohuis 5 en 6 is erg geschikt voor grotere families of meerdere gezinnen. Het grote houten huis is namelijk opgedeeld in twee appartementen. Het bovenste appartement (Eco 6) heeft twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en één op zolder, gemaakt als een imitatie sneeuwhut, een badkamer, keuken, eethoek en balkon.

Mijn ervaring in de bearlodge

Ik verblijf een nachtje in de bearlodge, deze ligt vlakbij het klimpark en de speeltuin. Deze lodge is eigenlijk een blokhut met grote dikke balken. In eerste instantie lijkt het niet zo groot maar dan zie ik nog een trap naar boven. ”Wauw, hier heb je gewoon een eigen spa met bubbelbad!”. Het huisje is super schoon en ik slaap er meer dan prima!

Huur je een accommodatie, houdt dan nog even rekening met het volgende:

 • Bedlinnen is aanwezig, zelf moet je handdoeken en keukenlinnen meenemen
 • De eindschoonmaak is 40 euro en is exclusief de prijzen van de overnachting
 • Verblijf je maar 1 nacht, dan geldt een toeslag van 20% op de overnachtingsprijs
 • Kinderstoelen en babybedjes zijn aanwezig, deze kosten 5 euro per nacht en moet je vooraf reserveren
De Bearlodge met eigen spa.
De Bearlodge met eigen spa.

Kamer in het hostel

Aan het begin van de camping ligt het hostel. Dit hostel heeft 5 kamers, 3 tweepersoonskamers en twee kamers voor 4 personen. Er zijn ook gezamenlijke douches, toiletten en wastafels. Buiten is er een gemeenschappelijke keuken, barbecue en eethoek. Ook heeft het hostel nog 5 houten huizen met vier bedden (stapelbedden) en één huisje met twee bedden.

Wat is er te doen in de omgeving?

Op de camping zelf is dus van alles te doen, maar ook zeker in de omgeving; zoals wandelen, kanoën en fietsen. De echte populaire natuurplekken, zoals het meer van Bled en de Vintgar kloof liggen wel een stuk verder weg, op zo’n 1,5 tot 2 uur rijden.

Is het minder weer? Dan zijn er in de directe omgeving ook een aantal uitstapjes te maken, zoals:

 • Een van de interessantste attracties is een bezoek aan het Sloveense kolenmijnmuseum in Velenje. Onder begeleiding van een gids daal je 160 meter af in de mijn. Daarvoor trek je mijnkleren en een helm aan en krijg je een mijnwerkerssnack. In anderhalf uur verken je de ondergrondse tunnels en leer je over het werk van mijnwerkers in het verleden en het heden. Aan het einde van het bezoek maak je ook een ritje met een ondergrondse trein.
 • Een ander uitstapje is de Pekelgrot bij Šempeter, met de vele stalactieten en je de ondergrondse karstwereld kan bewonderen. Het pad door de grot is meer dan een kilometer lang, goed onderhouden en relatief makkelijk te lopen, dus je kunt de grot zelfs met kinderen bezoeken. Het is aan te raden om lange kleding en sportschoenen mee te nemen, want temperatuur in de grot is ongeveer 10 graden Celsius.
 • Een andere optie is naar Celje rijden, waar je het Regionaal Museum kunt bezoeken. Dit is het op een na oudste museum in Slovenië, waar je van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van Celje, de graven van Celje, van de prehistorie tot de Eerste Wereldoorlog.
 • Wil je een keer goed uit eten als ouders, ga dan zeker naar restaurant Lesnika. Top eten voor een zeer goede prijs!
Vanuit camping Menina zijn er tal van wandelingen en fietstochten.
Vanuit camping Menina zijn er tal van wandelingen en fietstochten.

Camping Menina: prijzen, reserveren en boeken

Prijzen voor kamperen

De prijzen van de camping en de verhuuraccommodaties verschillen per periode en type accommodatie. Kamperen in het hoogseizoen kost 16 euro per volwassene per nacht en 10 euro voor kinderen per nacht en gemiddeld zo’n 15 euro per nacht voor je kampeerplek (afhankelijk van je zone waarin je staat).

Prijzen van verhuuraccommodaties

Een verhuuraccommodatie is tussen de 145 euro en 185 euro per nacht in het hoogseizoen (afhankelijk van type). Een overnachting in een glamping accommodaties is 200 euro per nacht in het hoogseizoen. Een overnachting in het hostel is 25 euro per persoon per nacht (prijspeil 2024).

Camping Menina is een populaire camping, zeker in het hoogseizoen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een boeking maakt!

Camping Menina: onze conclusie

Waar kan ik boeken?! Camping Menina noemt zich op de website misschien wel te leukste camping van de wereld. Een gedurfde uitspraak maar na mijn bezoek hebben ze zeker recht van spreken. De camping is ongedwongen, heel persoonlijk met oog voor de natuur en omgeving. In de zomer hebben ook zeker de oudere kinderen hier genoeg te doen en is er genoeg aanspraak van andere Nederlandse gezinnen.

De omgeving is nog niet zo toeristisch als het westen van Slovenië en dat zie je ook terug in de prijzen in bijvoorbeeld de restaurants. Menina is een heerlijke familiecamping en ook zeker voor de oudere kids een perfecte plek om te verblijven. Vooral de sfeer en gastvrijheid is hier top!

Minpunten?

Camping Menina ligt in centraal Slovenië en je moet er wel rekening mee houden dat de echte natuurlijke attracties zoals de prachtige kloven en watervallen wel een eindje rijden zijn van deze camping, zeker in de zomer als de wegen druk zijn. Wil je persé naar deze bestemmingen dan kan je beter rondom Bled verblijven, maar houdt er rekening mee dat het daar wel veel toeristischer is en ook duurder is.

Een optie zou kunnen zijn om eerst een week rondom Bled te verblijven en daarna naar Menina. Hier geniet je niet alleen van een fantastische gastvrije sfeer, maar ook zeker van een authentieke omgeving.

Camping Menina: handig om te weten

Enthousiast geworden over deze camping? Dan is de onderstaande informatie nog handig om te weten.

 • Winkels in de buurt: Bij de camping is een winkel, maar daar hebben ze een beperkt assortiment van producten (bv. alleen olie, honing, jam). De dichtstbijzijnde winkel voor je boodschappen is op circa 4 km afstand. Wel is vlak naast de camping een bakkerij.
 • Kan je zwemmen in het meer en rivier? Ja dat mag, maar huisdieren niet.
 • Ligging van de kampeerplekken: Houd er rekening mee dat de kampeerplekken rondom het funpark wat luidruchtiger zijn.

Ligging van camping Menina in Slovenië

Vanaf Utrecht is camping Menina circa 1.262 kilometer.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer tips voor fijne accommodaties in de bergen. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen in samenwerking. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen. Ook kunnen in dit blog affiliate links staan naar betrouwbare samenwerkingspartners. Maak je een boeking via zo’n link dan kost het jou niks extra, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Hiermee kunnen we in de toekomst gave reiservaringen met jullie blijven delen. Kortom, veel dank als je een boeking maakt via deze links!

Manolito (1983) is bergfanaat en oprichter van Kidsindebergen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze kids van 9 en 4 trekken we zo vaak mogelijk de bergen in. Ik ben gek op actieve bergvakanties, lange afstanden trailrunnen, meters maken op de pistes, authentieke plekken en berghutten en lekker eten na een actieve dag buiten.

Deel deze accommodatie met je vrienden: