Aktiv-Camping Prutz nabij Serfaus-Fiss-Ladis
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz
Aktiv-Camping Prutz

Aktiv-camping Prutz; ideaal gelegen bij Serfaus-Fiss-Ladis

Ben je dol op kamperen én wil je graag naar het bekende gebied Serfaus-Fiss-Ladis? Kijk dan eens naar Aktiv-Camping Prutz, in het Tiroler Oberland. Deze camping is gelegen in het Oberinn dal direct aan de rivier de Inn. Deze camping is een van de dichtstbijzijnde campings van Serfaus-Fiss-Ladis. Dit is een plek voor zowel actieve kampeerders en/of families met wat oudere kinderen, kijkend naar de locatie en activiteiten. Naast het maken van uitstapjes in de omgeving heeft de camping zelf ook veel te bieden. Denk aan klimmen, beachvolleybal, tafeltennis, vissen en ook is er animatie in de zomer. In de omgeving kan je onder andere kajakken en raften. Ook is er een ontspanningskamer en spelkamer en kan je wat gaan eten bij het buffet.
Meer informatie over de accommodatie
Waarom door Kids in de bergen geselecteerd
 • Uitvalsbasis voor Serfaus-Fiss-Ladis
 • Gelegen aan rivier de Inn
 • Veel activiteiten
 • Speeltuin
 • Pumptrack
 • Multisportveld
Over deze accommodatie

Kampeerliefhebber én ook naar Serfaus-Fiss-Ladis? Kijk dan eens naar Aktiv-Camping Prutz. In Serfaus-Fiss-Ladis zelf zijn helaas geen campings maar deze camping is één van de dichtstbijzijnde en ligt in het Oberinn dal op 20 minuten rijden van Serfaus.

Heel eerlijk? Er zijn vast mooiere campings in Oostenrijk met ook ruimere plekken, maar de omgeving is echt fantastisch (zowel in zomer als winter)! Kortom, Aktiv-Camping Prutz is gewoon een ‘praktische camping’ om als kampeerder zo dicht mogelijk bij Serfaus-Fiss-Ladis te zijn.

De camping biedt daarnaast wel veel mogelijkheden voor met name families met wat oudere kinderen. Een aantal details:

 • Gelegen aan de rivier de Inn
 • Mogelijkheden tot kajakken en raften
 • Aangrenzende speeltuin
 • Dog-friendly: lage tarieven en hondendouche aanwezig
 • Broodjesservice
 • Gasflessenservice
 • Banken, tafels en barbecuegrill te huur

Let op: gezien de camping direct aan de rivier ligt en in de nabijheid van een weg kan je daar wel wat hinder van hebben. De rivier is daarnaast snelstromend en afhankelijk van het waterpeil kan je er wel of niet in zwemmen. Geen probleem, want vanaf de camping ben je na zo’n 20 minuten en wat haarspeldbochten verder in het hoger gelegen Serfaus. Hier neem je de kabelbaan naar het prachtige Hög mét fantastisch zwemmeer!

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat deze camping dus niet in Serfaus-Fiss-Ladis zelf ligt en je daarom geen gratis Sommercard Serfaus-FIss-Ladis krijgt met toegang tot de bergbanen. Deze dien je apart te kopen bij de bergbanen van Serfaus-Fiss-Ladis. Een 3-daagse pas voor de bergbanen in de zomer in Serfaus-FIss-Ladis kost 65 euro voor volwassenen, 53,50 euro voor jeugd en 32,70 euro voor kinderen (prijspeil 2024). Hiermee heb je vervolgens gratis toegang tot alle speelparken op de berg. Meer informatie vind je ook hier op de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bij de camping krijg je wel een andere gratis sommercard, dit is de Tiroler Oberland Sommercard. Hiermee heb je wel gratis toegang tot het zwembad in Prutz, het zwemmeer in Ried, het openbaar vervoer en een aantal musea. Ook krijg je kortingen op veel activiteiten in de omgeving.

Winter

Handig om te weten, deze camping is ook in de winter geopend. Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is één van de meest kindvriendelijke skigebieden en de skibus stopt meteen voor de camping! Heb je een eigen kampeermiddel welke geschikt is voor winter kamperen? Dan is deze camping dus ook een uitkomst voor een betaalbare vakantie naar Serfaus-Fiss-Ladis in de winter.

Wij kwamen in deze omgeving in zowel de zomer als de winter en schreven er verschillende blogs over.

Ligging van Aktiv-Camping Prutz

Aktiv-Camping Prutz is vanaf Utrecht circa 877 kilometer. Vanaf Aktiv-Camping Prutz is het circa 10 minuten rijden naar Ladis, 14 minuten rijden naar Fiss en ben je met ongeveer 20 minuten rijden in Serfaus.

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! Wanneer je uiteindelijk naar de aanbieder gaat en boekt overigens ook. Jij betaalt niks extra, maar wij krijgen een kleine commissie waardoor wij weer in staat zijn om jouw doorlopend te inspireren om een fijne gezinsvakantie in de bergen te hebben. Verder is Kidsindebergen geen partij bij de reservering of overeenkomst. Deze komt tot stand tussen de boeker en ANWB Camping. De voorwaarden van de aanbieder (ANWB Camping) zijn van toepassing op de boeking en bij eventuele problemen dient de boeker zich ook te wenden tot de aanbieder (ANWB Camping). Kidsindebergen is dan ook niet verantwoordelijk voor de uitvoer en aansprakelijkheid van de geboden diensten. Tot slot doen wij ons uiterste best om alle informatie (aangeleverd door ANWB Camping) zo correct mogelijk weer te geven. Mocht er onverhoopt iets onjuist zijn, dan horen we dit graag. Echter is Kidsindebergen niet aansprakelijk voor eventuele fouten in de tekst.

Copyright foto’s: ANWB Camping

Manolito (1983) is bergfanaat en oprichter van Kidsindebergen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze kids van 9 en 4 trekken we zo vaak mogelijk de bergen in. Ik ben gek op actieve bergvakanties, lange afstanden trailrunnen, meters maken op de pistes, authentieke plekken en berghutten en lekker eten na een actieve dag buiten.

Deel deze accommodatie met je vrienden: