Camping am Bauernhof: een kleinschalige camping vlakbij de Bodensee in Duitsland
Op camping am Bauerhof is een heerlijke zwemvijver voor verkoeling.
Camping am Bauernhof vlakbij de Bodensee is een heerlijke kleinschalige familiecamping.
De campingplekken zijn mooi ruim en voorzien van water en stroom.
Je legt makkelijk contact zoals bij de speeltuin met de Ezeltjes in de wei.
Op camping am Bauerhof is een heerlijke zwemvijver voor verkoeling.
Camping am Bauernhof vlakbij de Bodensee is een heerlijke kleinschalige familiecamping.
De campingplekken zijn mooi ruim en voorzien van water en stroom.
Je legt makkelijk contact zoals bij de speeltuin met de Ezeltjes in de wei.

Camping am Bauernhof: een kleinschalige camping vlakbij de Bodensee in Duitsland

Zoek je een kleinschalige familiecamping dicht bij de Bodensee waar je naast kamperen ook een vakantiewoning kan huren? In het Duitse dorpje Oberteuringen ligt op zo'n 8 uur rijden van Utrecht Camping am Bauernhof. Op maar 20 minuten rijden van de Bodensee verblijf je op deze groen aangelegde eco-camping waar kinderen centraal staan. Op de camping is onder meer een speeltuin onder de bomen aanwezig, een zandbak, een zwemvijver met kindergedeelten en een skelter parcours. Mocht het weer tegenzitten, dan is er ook nog een overdekte speelschuur met boerderijdieren aanwezig.
Meer informatie over de accommodatie
Waarom door Kids in de bergen geselecteerd
 • Kleinschalige familiecamping
 • Ook accommodaties te huur
 • Binnen en buiten speelmogelijkheden
 • Boerderijdieren
 • Skelter parcours
 • Voetbalveld
 • Volleybalveld
 • Zwemvijver
Over deze accommodatie

Camping am Bauernhof is een leuke en super kindvriendelijke kleine camping vlakbij de Bodensee in Duitsland. Een prachtige omgeving waar je heel veel kan doen met kinderen en het ook nog vaak heerlijk weer is!

Blogger Stefanie vertelt je in dit blog alles over Camping am Bauernhof. Daar ga je gegarandeerd veel plezier beleven en kunnen de kinderen heerlijk spelen! Geen eigen kampeermiddel? Er zijn ook appartementen en een vakantiebungalow.

Camping am Bauernhof: een kleinschalige camping met verhuurmogelijkheden in het zuiden van Duitsland

Camping am Bauernhof is een kleinschalige familiecamping en ligt in het dorpje Oberteuringen. Zo’n 8 uur rijden vanaf Utrecht (765 km). Oberteuringen is een klein dorpje in de regio Bodensee. Door een geweldige ligging tegen de bergen heeft deze regio een mediterraans klimaat. Vaak heb je hier een hele mooie zomer en het is niet zo ver rijden als bijvoorbeeld Italië of Spanje. In het dorpje zijn een paar winkels, restaurants en fruitkramen te vinden.

Lokale fruitkraampjes en een supermarkt en pizzaria om de hoek

Vooral dit laatste is bij ons in de vakantie altijd erg geliefd. Lokale kraampjes met fruit uit de regio voor een leuke prijs en de kinderen….die zijn dol op een fruitsalade! Vlakbij de camping, op loopafstand, is de Lidl gelegen. Ideaal om boodschappen te doen en broodjes te halen in de ochtend. Er is daar ook een pizzeria waar je heerlijke pizza’s kunt afhalen.

Camping am Bauernhof vlakbij de Bodensee is een heerlijke kleinschalige familiecamping.
Camping am Bauernhof vlakbij de Bodensee is een heerlijke kleinschalige familiecamping. © Foto: Camping am Bauernhof

Een familiecamping vlakbij de Bodensee

Camping am Bauernhof is gelegen op nog geen 20 minuten rijden vanaf de Bodensee. Een heerlijke vakantieregio waar echt van alles te doen is. We schreven een apart blog over de Bodensee met tal van activiteiten, je leest hem hier.

Kinderen centraal

De camping is met zijn 45 ruime plekken een mooie kleine camping. Ook zijn er een aantal vakantiewoningen te huur. Kamperen of verblijven in een bungalow, wat je ook doet, gezinnen en kinderen staan op deze camping centraal. De camping is erg mooi groen aangelegd en ligt verscholen achter de oude boerderij.

Als je aan komt rijden zou je eerst denk zit ik hier wel goed? Door de gebouwen die ervoor staan, zien we vanaf de weg de camping helemaal niet liggen. Maar als je eenmaal het terrein op rijdt zijn de twijfels heel snel weg. Er is een kleine receptie die op bepaalde tijden bemand is en waar je ijsjes kunt kopen.

Camping am Bauernhof is een eco camping is heel groen aangelegd.
Camping am Bauernhof is een eco camping is heel groen aangelegd. © Foto: Camping am Bauernhof

Aankomst bij Camping am Bauernhof

Bij onze aankomst bij camping am Bauernhof is de receptie helaas niet open. We voelen gelijk de warme zon en dat is aangenaam als je uit de auto komt met een koude airco aan. Samen met de kinderen ga ik op zoek of iemand ons kan helpen bij het inchecken. Lang hoef ik niet te zoeken want de eigenaar had ons al gezien en komt vrolijk naar ons toe!

Hij legt uit dat het inchecken pas later kan maar dat we meer dan welkom zijn en ons al mogen installeren op ons plekje. Later zullen we de papieren in orde maken. De eigenaar loopt met ons naar onze plek. We voelen gelijk de gemoedelijke sfeer op deze camping.

45 ruime campingplaatsen in groene omgeving!

Achter het hoofdgebouw en huisjes (vakantiewoningen) begint de camping met aan de rechterkant de omheinde zwemvijver en ligweide en aan de linker kant zijn de eerste plekken. Het eerste gedeelte is goed begroeid en heeft prachtige bomen, ook zien we een speeltuin het toiletgebouw. De laatste 2 straatjes waar wij staan zijn recent bomen aangeplant. Het ziet er erg verzorgd uit. 

De camping bestaat uit een hoofdstraat en 5 straatjes met de campingplekken. Doordat het allemaal ruime plekken zijn is het erg overzichtelijk. Je kijkt langs de caravans en tenten en dat is fijn om de kinderen een beetje in de gaten te kunnen houden. 

Waterpunt en stroomaansluiting

De plekken zijn vrijwel vlak dat is ook fijn om onze vouwwagen recht te zetten. De ondergrond voor de staplekken is gras. Bij iedere plek is een  gedeeld waterpunt  te vinden en voor ieder plek is er ook stroom. Wij hebben altijd een eurostekker bij ons. Met een eurostekker kun je op vrijwel iedere camping stroom gebruiken. We betalen een vast bedrag voor de stroom bij de camping.

Je auto mag je bij je eigen plek parkeren er is hier ruimte genoeg voor. Dit betekent wel dat de camping niet autovrij is. Wij hadden geen last van het verkeer en iedereen reed heel voorzichtig.

De campingplekken zijn mooi ruim en voorzien van water en stroom.
De campingplekken zijn mooi ruim en voorzien van water en stroom. © Foto: Camping am Bauernhof

Opzetten onder een warme zon

Als we de vouwwagen losgekoppeld hebben en samen het eerste stukje hebben opgezet, ga ik even met de kinderen een rondje lopen. De kinderen zijn nog klein en willen graag de camping verkennen. Papa wil juist zo snel mogelijk de vouwwagen open hebben en installeren. De eerste dag is altijd even schakelen. Het is onze eerste keer met een eigen vouwwagen, het is ‘een oudje’ om uit te proberen of kamperen iets voor ons is. 

Speeltuin onder de bomen

We lopen even langs het toiletgebouw en na een snelle plaspauze vliegen de jongens naar de speeltuin. Wat is dit een mooie speeltuin zo onder de bomen. Echt een heerlijke plek. De één gaat klimmen en onze andere vindt gelijk een vriendje in de zandbak. Ik sta er van te kijken hoe snel ze contacten leggen. Dit is wel een goede reden waarom wij kamperen.

Ontmoetingsruimte en gezamenlijke koelkast

Ik kijk ondertussen wat rond en vlakbij de speeltuin is een kleine ontmoetingsruimte waar allerlei informatie folders liggen van de omgeving. Ik ben altijd dol op deze foldertjes en het is voor mij echt ontspannen om leuke plannen te maken voor de vakantie. Ook staat er een gezamenlijke koelkast die voor de gasten is. En er staat een koelkast waar je wat gekoeld drinken uit kunt kopen. Je kunt het opschrijven of contant geld in het blikje doen. 

Na even spelen besluit ik met een koud pilsje weer eens terug te gaan naar de vouwwagen waar manlief in de warmte aan het zwoegen is.

De eerste dag op de camping: altijd vermoeiend maar ook ontspannen

Aan het einde van de middag staat de vouwwagen helemaal klaar voor gebruik en kan de vakantie echt beginnen. Het was wel even puzzelen zo’n eerste keer maar als je rustig blijft en de tijd neemt dan komt het altijd goed. Tevreden zitten we op onze heerlijke plek terwijl de kindjes in het gras aan het spelen zijn. 

Wij hebben boodschappen meegenomen uit Nederland en bij ons is het traditie om de eerste avond Macaroni Ham/Kaas te eten. Een zeer gemakkelijke camping maaltijd en de kinderen zijn er dol op. Morgen halen we de andere boodschappen bij de Lidl die aan de overkant zit, ideaal! Heb je geen zin om te koken? Je kunt uit eten in het dorp of pizza halen aan de andere kant van de weg.

Ons ‘oudje’ staat!

Faciliteiten van Camping am Bauernhof

Camping am Bauernhof heeft verschillende faciliteiten, hieronder benoemen we ze even:

 • Groot en schoon sanitairgebouw: op camping am Bauernhof is een groot sanitairgebouw aanwezig. Het ligt centraal aan de zijkant van de camping zodat het niemand in de weg ligt en toch snel te bereiken is. In dit sanitairgebouw zijn voldoende toiletten, was en douchegelegenheden. Aan de zijkant van het gebouw kun je ook afwassen. Uiteraard is er ook invalide sanitair aanwezig en een babyruimte. Wat wij handig vinden is dat er ook 2 grotere douches zijn waar je samen met je kind kunt douchen. Erg handig als je de kleinere kinderen nog wil helpen. Je kunt ook gebruik maken van de wasmachine en droger. 
 • Inzamelingsplaats voor afval: aan het einde van de camping is een inzamelingsplaats voor afval. Het is een eco camping dus afval scheiden is wel gewenst.  De camping word zeer goed schoon gehouden en onderhouden.
 • Broodjesservice: je kunt bij de receptie de broodjes bestellen en ophalen. Wij maken goed gebruik van deze broodjesservice. Je kunt dit gewoon op je plaats nummer laten opschrijven. Handig want dan kunnen de grote kinderen ’s ochtends alleen de broodjes ophalen! Er zijn ook ijsjes te koop en dat komt zeker van pas met deze warmte.
 • Loungeruimte: in de loungeruimte zijn er nog spelletjes aanwezig. Er is een keukentje aanwezig waar je kunt koken mocht je geen kookgerei bij hebben.
 • Veel speelmogelijkheden: ook zijn er op camping am Bauernhof veel speelmogelijkheden, daar vertellen we hieronder meer over.
Het sanitairgebouw is centraal gelegen en schoon.
Het sanitairgebouw is centraal gelegen en schoon. © Foto: Camping am Bauernhof

Volop speelgelegenheden bij Camping am Bauernhof

Camping am Bauernhof is een kleine camping waarin “spelende kinderen” centraal staan. Op de camping zijn verschillende speelgelegenheden, een overzicht:

 • Grote speeltuin onder de bomen: op de camping is een grote speeltuin te vinden. Heerlijk onder de bomen en centraal gelegen. Omdat de speeltuin zo centraal gelegen is kun je de kinderen makkelijk in de gaten houden vanaf je eigen plek.
 • Overdekte speelschuur en boerderijdieren: aan het begin van de camping , aan de achterzijde van de schuur is een speelschuur met slinger touwen en stro om in te spelen.  Ook vind je hier in de stallen wat dieren zoals varkentjes en konijnen. Bij de grote speeltuin staan de ezeltjes en pony’s.
 • Skelter parcours, voetbalveld en bachvolleybal: er is ook een parcours aangelegd van asfalt om te kunnen fietsen en skelteren. Dit is met heuveltjes en dus super leuk en afwisselend voor de kinderen. Hier staat ook een klim toren, is een kampvuurplek en speelweide. Ook zijn er skelters en fietsjes aanwezig, een voetbalveld en een beachvolleybal veld.
 • Zwemvijver met kindergedeelte: hier vertellen we hieronder meer over
Op camping am Bauernhof zijn genoeg speelfaciliteiten.
Op camping am Bauernhof zijn genoeg speelfaciliteiten. © Foto: Camping am Bauernhof
Met ook dieren op de camping. © Foto: Camping am Bauernhof
Ook aan de kleintjes is gedacht bij camping am Bauernhof.
Ook aan de kleintjes is gedacht bij camping am Bauernhof. © Foto: Camping am Bauernhof

Natuurlijke zwemvijver op Camping am Bauernhof

Wij gaan graag zwemmen in de Bodensee die op een kwartiertje afstand ligt. Maar er is op de camping ook verkoeling te vinden. Er is een grote natuurlijke zwemvijver die volledig omheind is.  Deze zwemvijver is wel 900 m2 groot ,maar het zwemgedeelte is ongeveer 400 m2.

Schoon zwemwater

Doordat het een als zwemvijver is aangelegd heb je een prachtige zwemlocatie. Wees niet bang dat het water vies is, juist helemaal niet. Het word gefilterd door de planten die er in groeien (in de overige 500 m2). Het kan wel soms een beetje koud zijn omdat het echt natuurwater is. 

Er is een afgezet stukje in de vijver gemaakt voor de kleine kinderen. De grote stenen eromheen geven dit aan. Zo kan ieder kind groot of klein hier zichzelf met hun ouders vermaken. Ook om de zwemvijver heen liggen houten vlonders zodat je er makkelijk in en uit kan.

Op camping am Bauerhof is een heerlijke zwemvijver voor verkoeling.
Op camping am Bauernhof is een heerlijke zwemvijver voor verkoeling. © Foto: Camping am Bauernhof

Meer waterplezier in rivier Rotach

Later in de week hebben we samen met vriendjes van de camping veel plezier gehad in de rivier Rotach die om de camping heen slingert. Je kunt vanaf het achterste stuk van de camping naar de rivier lopen. Je moet even de rivier stroomafwaarts volgen en dan kom je vanzelf plekken tegen waar je de rivier in kan. Hier kan je heerlijk onder de bomen in het koude water dammen bouwen. Wat een plezier hebben we hier gehad.

Activiteiten op Camping am Bauernhof

Op de camping is het iedere dag gezellig. Er zijn ontzettend veel kinderen en die spelen allemaal met elkaar. Voornamelijk Nederlandse, Duitse en Belgische kinderen. Er is zoveel te beleven. Er worden ook af en toe een volleybal/voetbal wedstrijdjes georganiseerd. 

Barbecue avonden

Ook worden er barbecue avonden georganiseerd op een centrale plek op de camping. Vele tafels worden bij de barbecues geplaatst. Je mag wel zelf eten meenemen wat je vervolgens kunt bereiden op de barbecue. Wij vinden dit altijd erg leuk omdat je zo heel makkelijk contacten maakt met de andere gasten. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om brood te bakken op het kampvuur. Dit uiteraard onder begeleiding van de ouders en de mensen van de camping. 

Makkelijk onderling contact

Wij raakten aan de praat met onze achterburen. Doordat het echt warm was tijdens onze vakantie deelden we samen een boom die tussen ons in stond. De kinderen hebben de hele vakantie samen gespeeld en er is een vriendschap ontstaan. Ook in Nederland zien we elkaar nog en gaan we nog steeds samen kamperen.  Door contacten die je hebt op de camping ontmoet je vaak leuke mensen die je ook kunnen inspireren op andere vakanties en leuke campings!

Je legt makkelijk contact zoals bij de speeltuin met de Ezeltjes in de wei.
Je legt makkelijk contact zoals bij de speeltuin met de Ezeltjes in de wei. © Foto: Camping am Bauernhof

Verhuuraccommodaties op Camping am Bauernhof

Heb je zelf geen eigen kampeermiddel maar wil je wel graag op de camping verblijven en genieten van de gemoedelijke sfeer? Dat kan bij camping am Bauernhof. De camping beschikt namelijk over een aantal appartementen en een vakantiehuisje.

Vakantiehuis met 2 slaapkamers

Het vakantiehuisje is geschikt voor 2 tot 5 personen en heeft een oppervlakte van ca. 70 m2. Het heeft 2 slaapkamers en een eigen keuken en douche en toilet. Het huisje is gelegen op een centrale plek tussen de speeltuin en de zwemvijver. 

Appartementen met 2 slaapkamers

Naast het huisje zijn er 2 appartementen aanwezig voor 4 en 5 personen. Beide met eigen keuken, 2 slaapkamers en een eigen douche en toilet. De appartementen en het huisje zijn alleen per week te boeken.

Meer informatie over de vakantiewoningen, zoals foto’s en een plattegrond vind je hier op de website van camping am Bauernhof.

De vakantiewoningen zijn basic maar schoon en met alle faciliteiten. © Foto: Camping am Bauernhof

Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Camping am Bauernhof ligt in de omgeving van de Bodensee, vanaf de camping is de Bodensee zo’n 15 minuten rijden. Deze regio is hartstikke leuk met kinderen. Je kunt er natuurlijk heerlijk zwemmen of op het water vertoeven, maar er zijn ook leuke dierenparken , klimparken en in Ravensburger is een heel leuk pretpark.

Bezoek aan Legoland

Ook gingen wij vanaf deze camping een dag naar Legoland, op 1,5 uur rijden ongeveer. Ook dat was een hele gave uitstap. Meer lezen? Ik schreef een apart blog over onze uitje naar Legoland in Duitsland, je leest hem hier.

Hier alvast wat tips om te doen:

 • Zwemmen in de Bodensee in combinatie met zwembaden en speeltuinen
 • Rodelen
 • Suppen
 • Varen
 • Klimpark
 • Pretpark

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze regio of de bovenstaande activiteiten? Lees dan hier ons superleuke blog over de Bodensee regio en 12 toffe activiteiten die je hier kunt doen.

Prijzen en boeken

Enthousiast geworden over camping am Bauernhof en wil jij hier graag gaan genieten? Je kunt hier contact met ze opnemen via de website en het contactformulier. 

Ook de prijzen van de camping en de appartementen kun je vinden op de website. Voor een ruime kampeerplaats betaal je voor een gezin met 2 kinderen ongeveer 50 euro per nacht. Voor de appartementen betaal je voor 2 volwassenen 60 euro per nacht, voor ieder extra persoon komt er 10 euro bij. Let op honden zijn niet toegestaan op deze camping.

Tip: boek op tijd!

En we geven ook graag een tip, deze camping staat heel goed aangeschreven omdat het een kindvriendelijke kleine camping is op een geweldige locatie, wacht niet te lang met boeken want ze zitten altijd snel vol.

Samengevat Camping am Bauernhof, alle info op een rij

Enthousiast geworden en overweeg je ook een verblijf op camping am Bauernhof? Dan hebben we de belangrijkste informatie nog even op een rijtje gezet.

 • Kleine kindvriendelijke eco-camping met dieren
 • 45 ruime campingplekken en enkele appartementen en een vakantiewoning
 • Zwemvijver en riviertje bij de camping
 • Diverse speelmogelijkheden, waaronder een speeltuin en binnenspeelplek
 • Geweldige omgeving op 15 minuten vanaf de Bodensee
 • Vanaf Nederland (Utrecht) 765 kilometer

Ligging camping am Bauernhof

Vanaf Utrecht is camping am Bauernhof circa 765 kilometer.

Meer lezen?

We hebben nog veel meer tips voor fijne overnachtingsadresjes in of rondom de bergen. Kijk hieronder voor meer inspiratie.

Over blogger Stefanie 

Ik ben Stefanie en blogger bij kidsindebergen! Samen met mijn man Jelle heb ik twee stoere jongens, R. van 10 en T. van 8. We houden van kamperen met onze vouwwagen op de mooiste plekken en van avonturen beleven. Jelle loopt vaker huttentochten met vrienden. Hierdoor hebben wij vorig jaar dit geweldige avontuur mogen beleven in Oostenrijk. We gaan graag op vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en Italië en genieten daar volop van de bergen, de natuur en de prachtige plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht of geen beschikbaarheid?

Kijk dan vooral ook bij de andere accommodaties op onze websites of wellicht bieden onderstaande partners een uitkomst.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Manolito (1983) is bergfanaat en oprichter van Kidsindebergen. Samen met mijn vrouw Yvonne en onze kids van 9 en 4 trekken we zo vaak mogelijk de bergen in. Ik ben gek op actieve bergvakanties, lange afstanden trailrunnen, meters maken op de pistes, authentieke plekken en berghutten en lekker eten na een actieve dag buiten.

Deel deze accommodatie met je vrienden: