Wintercover_01 Arosa
Wilder Kaiser in Oostenrijk: 12x de leukste winteractiviteiten voor gezinnen
Wandelen met een lama is een leuke winteractiviteit in Wilder Kaiser.

Wilder Kaiser in Oostenrijk: 12x de leukste winteractiviteiten voor gezinnen

Oostenrijk 20 september 2021

Skigebied Wilder Kaiser biedt naast skiën heel veel andere toffe winteractiviteiten voor gezinnen. Zo kan je er rodelen, snow tuben, winter hiken, een sledetocht met een paard maken, een husky tour en nog heel veel meer.

In dit blog een overzicht van de leukste winteractiviteiten in Wilder Kaiser in Oostenrijk, speciaal voor gezinnen. Wilder Kaiser liever in de zomer bezoeken?

Lees hier een overzicht van de leukste zomeractiviteiten in Wilder Kaiser. 

Wilder Kaiser in de winter: volop activiteiten voor kinderen

Tijdens een wintersportvakantie wil ik natuurlijk graag skiën met mijn gezin of familie. Maar met kleine kinderen is echt samen skiën vaak nog lastig of er gaan opa’s en oma’s mee die niet kunnen of willen skiën. Het is fijn als een wintersportbestemming dan ook andere winteractiviteiten aanbiedt dan alleen maar skiën. 

Wilder Kaiser in Oostenrijk is zo’n bestemming. Wil je wél skiën, dan heeft Wilder Kaiser een super kindvriendelijk skigebied. Wil je niét skiën dan zijn in Wilder Kaiser genoeg andere gave winteractiviteiten te doen voor gezinnen.

Wil je meteen een impressie van de Wilder Kaiser in de winter? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Tijdens ons verblijf in Wilder Kaiser gingen we rodelen op een speciaal gezinsparcours, maakten we een wandeling met een eigen lama en een huskytocht. Ook zagen we nog tal van andere leuke activiteiten voor gezinnen. Nieuwsgierig geworden? Hieronder een overzicht van de 12 leukste winteractiviteiten in Wilder Kaiser, anders dan skiën.

#1 Winter wandelen

Wilder Kaiser heeft 125 kilometer aangelegde en geprepareerde winterwandelpaden. De wandelingen gaan veelal door mooie, licht glooiende dalen. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor kinderen. Op de website van de Wilder Kaiser vind je een overzicht van alle wandelingen met daarbij aangegeven de moeilijkheidsgraad en de route.

Begeleide winterwandelingen

Naast de gewone wandelingen, zijn er in de Wilder Kaiser ook verschillende begeleide winterwandelingen. Deze wandelingen zijn vaak wel wat langer en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op vertoon van de Wilder Kaiser Gäste Carte is deelname vrijwel altijd kosteloos.

Sneeuwschoenwandeling bij volle maan

Regelmatig worden er thematische sneeuwschoenwandelingen georganiseerd, zoals de ‘Full moon snowshoeing’ wandeling. Zoals de naam al doet vermoeden maak je bij volle maan een spannende wandeling van 2 uur. Kinderen mogen hieraan deelnemen vanaf schoenmaat 34 en als ze een redelijk goede conditie hebben. Deze spannende wandeling is van 20 uur tot 22 uur.

Kosten en handig om te weten

Bijna alle ‘normale’ begeleide wandelingen zijn op vertoon van de Wilder Kaiser kaart gratis. Aan de ‘speciale’ begeleide sneeuwschoenwandelingen zijn wel kosten verbonden. Zo kost de sneeuwschoenwandeling bij volle maan 14 euro per persoon inclusief sneeuwschoenen en stokken.

Speciale 5-daagse wandelpas

Daarnaast is er een speciale 5-daagse wandelpas te koop, waarmee je twee keer per dag met de kabelbaan omhoog of omlaag kunt. Deze wandelpas is 73 euro voor volwassenen en 35 euro voor kinderen (prijspeil 2019) en geldig voor alle bergbanen in Wilder Kaiser. De pas is uitsluitend bedoeld voor wandelaars zonder skiuitrusting.

#2 Wandeling met lama’s in Ellmau

Een andere leuke gezinsactiviteit is wandelen met lama’s. Wij verzamelen bij Koglerhof in Ellmau. Met maar liefst 30 lama’s is dit een ware ‘lamaboerderij’. Eigenaresse Ruth geeft ons eerst allerlei informatie over de lama’s. Daarna krijgen we allemaal onze eigen lama, zo ook onze kleuter D..

Borstelen van de lama’s

”Je mag hem eerst borstelen.” zegt Ruth als zij een speciale kam aan D. geeft. Uiterst serieus en zorgzaam gaat onze kleuter de lama borstelen. Ik denk alleen maar, oppassen dat de lama niet spuugt, want daar staan ze bij mij om bekend.

”Nee mama, hij is heel lief”. D. is duidelijk weg van zijn lama. Na het borstelen van de lama’s gaan we wandelen. We zijn met een groepje van zo’n 6 personen, ieder met een eigen lama. ”Nee, lama, dat mag niet!” zegt onze kleuter steevast als de lama probeert te eten in de berm. ”Waarom mag dat eigenlijk niet?” vraagt hij. Ik antwoord dat de lama’s daarvan ziek kunnen worden en ze speciaal eten krijgen.

Voordat we gaan wandelen met de lama’s worden ze eerst zorgvuldig geborsteld.
Voordat we gaan wandelen met de lama’s worden ze eerst zorgvuldig geborsteld.

Wandelen met de lama’s

Het eerste stuk van de wandeling gaat via een geasfalteerde weg naar het dal. Daarna lopen we over een mooi besneeuwde alm. Het is een mooi gezicht, het winterse landschap, de lama’s en een strakblauwe lucht. Daarna moeten we weer omhoog, dat valt tegen voor onze kleuter. ”Ik ben heel moe, optillen” zegt D. terwijl hij zijn armpjes naar me uitgestrekt.

Hoewel de wandeling erg leuk en mooi is, is het net wat te ver voor onze 4-jarige kleuter. Wij besluiten daarom wat eerder af te haken. De rest van de deelnemers wandelen verder en kunnen de lama’s bij terugkomst nog even knuffelen. Ook staat er een warme chocolademelk klaar.

Wandelen met een lama is een leuke winteractiviteit in Wilder Kaiser.
Wandelen met een lama is een leuke winteractiviteit in Wilder Kaiser.
Een mooie winterwandeling met ‘onze’ eigen lama Sanchez.
Een mooie winterwandeling met ‘onze’ eigen lama Sanchez.

Kosten en handig om te weten

De gezinsactiviteit wandelen met lama’s is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Daarnaast is het belangrijk om goede (sneeuw)schoenen aan te hebben en eventueel warme kleding.

De kosten van de 2 uur durende wandeling met lama’s is met de Wilder Kaiser kaart 13 euro voor volwassenen en 9 euro voor kinderen tot 14 jaar. Zonder deze kaart betaal je 15 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen (prijspeil 2019). Het drankje aan het einde van de wandeling zit erbij inbegrepen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan bij één van de VVV-kantoren.

#3 Husky tour in Söll

Husky tours? Die zijn er toch alleen ver weg in Lapland? Dat zou je denken, maar in Wilder Kaiser kan je ook een husky tour maken. Om 13 uur melden we ons bij de VVV in Söll, het verzamelpunt voor de huskytour. Daar aangekomen horen we dat we eerst een kwartiertje moeten wandelen naar de husky’s. Dat is even lastig, want onze kleuter is net in slaap gevallen en we hebben geen wandelwagen mee. Gelukkig kunnen we ook met de auto naar de plek waar de husky’s zijn.

”Aaaahoooooeeee”, we horen de husky’s al van verre. ”Ik hoor Dolfje Weerwolfje” zegt onze slaperige kleuter. Qua geluid zou je inderdaad bijna denken dat het wolven zijn, maar het zijn toch echt husky’s. In de verte komen de andere deelnemers net aangelopen.

De huskytour is een unieke winteractiviteit in Wilder Kaiser.
De huskytour is een unieke winteractiviteit in Wilder Kaiser.

Husky’s knuffelen

De husky’s staan in een besneeuwd weiland. Allereerst krijgen we in het Duits uitleg over de husky’s. Daarna mogen we de husky’s aaien en knuffelen. ”Wat zijn ze lekker zacht” roept D. uit. Alle husky’s krijgen een knuffel, aai of een grote kus. Daarna mogen de kinderen één voor één in de slee. De husky’s kunnen niet wachten om te gaan rennen. Het rondje duurt een kleine 5 minuten en gaat heel hard. ”Wow, dat was gaaf”. roept onze kleuter bij terugkomst.

De husky’s vinden het heerlijk om geaaid te worden.
De husky’s vinden het heerlijk om geaaid te worden.

Zelf de huskyslee besturen

Terwijl de kinderen weer mogen knuffelen met de honden, krijgen de volwassenen uitleg hoe de slee te besturen. Dat is behoorlijk veel informatie en het valt soms niet mee om alles te begrijpen in het Duits. Gelukkig wordt alles goed voorgedaan, vooral het remmen. Na deze uitleg is het zover en gaan we zelf de slee besturen. Eén voor één mogen we een rondje maken. Dat gaat (gelukkig) wel een stuk langzamer omdat er minder husky’s staan aangespannen.

De huskytour is een leuke activiteit, hoewel het meer een kennismaking is met de husky’s dan echt een uitgebreide huskytour zoals die in Lapland zijn. Desondanks is het knuffelen met de husky’s echt heel leuk en is het zelf mogen besturen van de slee absoluut een unieke ervaring.

Nadat de kinderen zijn geweest krijgen wij uitleg hoe de slee te besturen.
Nadat de kinderen zijn geweest krijgen wij uitleg hoe de slee te besturen.

Benieuwd geworden naar deze activiteit lees dan meer in een apart blog hierover en bekijk hieronder het filmpje.

Accepteer de statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Kosten en handig om te weten

De kosten van de 3 uur durende husky tour is met de Wilder Kaiser kaart 30 euro voor zowel volwassenen als kinderen en zonder deze kaart 35 euro (prijspeil 2019). Een drankje is inbegrepen.

Tijdens de activiteit is veel tijd om met de husky’s te knuffelen. Verder gaan de kinderen een rondje in de slee, dit rondje duurt ongeveer 5 minuten. Daarna mogen de volwassenen de slee zelf besturen en hetzelfde rondje maken als de kinderen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan bij één van de VVV-kantoren. Goede (sneeuw)schoenen zijn belangrijk net als warme kleding.

#4 Paardensledetocht in Going

In Wilder Kaiser is het ook mogelijk om een paardensledetocht te maken. Warm toegedekt onder een deken geniet je van het mooie winterlandschap in Going. Voorafgaand aan de tocht mogen de paarden geaaid en geknuffeld worden. De paardensledetocht duurt ongeveer een uur en is geschikt voor alle leeftijden.

Kosten en handig om te weten

De kosten van de 1 uur durende paardensledetocht is met de Wilder Kaiser kaart 11 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar. Zonder deze kaart betaal je 22 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen (prijspeil 2019).

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan bij één van de VVV-kantoren. Goede (sneeuw)schoenen zijn belangrijk net als warme kleding.

#5 Uitleg over de pistebully of zelf meerijden

Hoe werkt een pistebully en hoe moet je daarmee rijden? Bij Wilder Kaiser is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij de pistebully’s. Bij dit bezoek krijg je uitleg over de pistebully’s en hoe pistes geprepareerd worden. Ook mag je zelf even zitten in één van de pistebully’s. Helaas hadden wij geen tijd om deze activiteit zelf te ondernemen, maar van andere gasten hoorden wij positieve ervaringen.

Zelf meerijden op een pistebully

Iedereen vanaf 6 jaar of met een minimale lengte van 1.30 meter kan zelf meerijden in een pistebully. Na een uitleg stap je bij een ervaren ‘held van de nacht’ in de pistebully en assisteer je zo’n 1 tot 1,5 uur bij het prepareren van de pistes.

Helaas was onze kleuter nog te jong, maar deze activiteit staat bij ons zeker op het lijstje voor een volgende keer. Hoe gaaf is het om zelf te ervaren als deze machines van 500 pk en bijna 9 ton in beweging komen en over de steile pistes gaan.

In de Wilder Kaiser kan je een achter de schermen tour boeken of zelf meerijden op een pistebully.
In de Wilder Kaiser kan je een achter de schermen tour boeken of zelf meerijden op een pistebully.

Kosten en handig om te weten

De ‘achter de schermen tour’ is op vertoon van de Wilder Kaiser kaart gratis. Wil je daadwerkelijk meerijden op de pistebully, dan zijn daar wel kosten aan verbonden; 60 euro voor volwassenen en 40 euro voor kinderen tot 15 jaar (prijspeil 2019).

Meerijden met de pistebully kan van woensdag tot en met zaterdag. Om 16 uur word je opgehaald bij het middenstation van Söll, bij de grote heksenketel. Na een uitleg, rijd je zo’n 1 uur tot 1,5 uur mee op de pistebully. In verband met veiligheid is er een minimum leeftijd van 6 jaar. In de pistebully is ruimte voor maximaal 1 volwassene en 1 kind. Ben je met een groter gezelschap dan word je verdeeld over meerdere pistebully’s. Meer informatie en voorwaarden lees je hier. 

#6 Achter de schermen bij de sneeuwfabriek

Hoewel wij helaas geen tijd hadden om deze activiteit zelf te doen, is dit een leerzame winteractiviteit voor de wat oudere kinderen. Tijdens het bezoek aan de sneeuwfabriek wordt er uitgelegd hoe er kunstmatige sneeuw wordt gemaakt.

Wilder Kaiser is voorloper om dit zo milieuvriendelijk te doen en heeft hier onlangs nog een award voor ontvangen. Deze activiteit is op vertoon van de gastenkaart gratis en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

Een bezoekje aan de sneeuwfabriek is een leerzame activiteit.
Een bezoekje aan de sneeuwfabriek is een leerzame activiteit.

#7 Gezinsrodelen

In Wilder Kaiser zijn vier familievriendelijke rodelbanen met een lengte van in totaal 12 kilometer. In Going is een rodelbaan op een bospad die begint bij Graspoint Niederalm. De 4,5 kilometer lange rodelbaan Astberg is een meer sportievere variant.

Hexenrit in Söll

Voor gezinnen is de Hexenrit van rodelbaan Söll een aanrader, die proberen wij uit. Bij het dalstation in Söll huren we onze sleeën. Ook kunnen we daar een helm lenen en krijgen we een kettingslot mee. Mochten we tussentijds iets willen eten, kan kunnen we onze slee ‘op slot zetten’.

Met slee en al stappen we in de skilift. Onderweg zien we het parcours al gaan. Ik ben benieuwd, ik heb nooit eerder gerodeld. ”Je moet sturen en remmen met je voeten” zegt mijn vriend Manolito. Bovenop de berg aangekomen lopen we naar het startpunt van de Hexenrit. Onze kleuter gaat bij Manolito op de slee, onze snelheidsduivel kan niet wachten om te gaan.

”Jemig dat gaat hard”. Terwijl ‘mijn mannen’ al uit het zicht verdwenen zijn, probeer ik niet uit de bocht te vliegen. Gelukkig is het hele traject voorzien van een soort van vangrail en is het vrijwel onmogelijk om de afgrond in te gaan. Na een tijdje heb ik de smaak te pakken, vooral je hakken goed in de sneeuw zetten is de truc. Al met al gaan we nog twee keer, want onze kleuter kan er geen genoeg van krijgen.

De Hexenrit is dagelijks geopend van 9 tot 17 uur. Van woensdag tot zaterdag is de rodelbaan ook ’s avonds geopend. Let op, de regulier skipas is in de avond niet geldig. Wil je in de avond rodelen, dan moet je dus een apart ticket kopen voor de skilift.

Aan de start van de Hexenrit, een familievriendelijke rodelbaan in Wilder Kaiser.
Aan de start van de Hexenrit, een familievriendelijke rodelbaan in Wilder Kaiser.

Maanrodelbaan in Söll

Naast de Hexenrit is er ook nog de Maanrodelbaan Söll, die gaat vanaf de Stöcklalm naar het dalstation. Deze rodelbaan heeft vier ‘stations’ waarop de wassende, de volle, de afnemende en de nieuwe maan worden afgebeeld. Aangezien deze rodelbaan alleen in de avond open is, lijkt de Maanrodelbaan me meer geschikt voor de wat oudere kinderen. Daarnaast moet je aparte tickets voor de skilift kopen, omdat de reguliere skipassen niet in de avond geldig zijn.

Kosten en handig om te weten

Voor het rodelen is het dragen van skikleding aan te raden, evenals goede handschoenen en waterdichte (sneeuw)schoenen. Er zijn speciale slee’s te huur waarbij kinderen veilig achterop de slee kunnen zitten. Onze kleuter ging voorop de slee, dat gaat prima. Een helm dragen is niet verplicht maar wel aan te raden. Er zijn slechts een paar helmen te leen bij de sleeverhuur, beter is om je eigen skihelm mee te nemen.

Onderaan de bergbaan van Söll zit een sleeverhuur. Voor het huren van een slee heb je een identiteitsbewijs nodig. Het huren van een slee is circa 8 euro per dag (prijspeil 2019). 

Heb je geen skipas en wil je alleen rodelen dan betaal je voor een enkele rit omhoog 13 euro voor volwassenen, 10,50 euro voor jongeren en 7 euro voor kinderen. Je kan ook een ‘rodeldagkaart’ kopen. Deze is 19 euro voor volwassenen, 14 euro voor jongeren en 9,50 voor kinderen en de hele dag geldig (prijspeil 2019).

#8 Fakkeltocht in Söll

Elke maandag is er in Söll een fakkeltocht. De tocht begint bij DorfAlm Söll (tussen hotel Feldwebel en hotel Postwirt) en duurt zo’n 45 minuten. Deze activiteit is op vertoon van de gastenkaart gratis en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

#9 Racen met een snowbike

Voor kinderen vanaf 8 jaar is het mogelijk om te gaan ‘snowbiken’. In een cursus van 2 uur leer je hoe je ‘fietsend’ te berg afgaat. Wij hebben deze activiteit niet zelf getest, maar zagen wel menig ‘fietser’ spectaculair van de berg afkomen.

De 2 uur durende ‘snowbike basic course’ is op vertoon van de Wilder Kaiser kaart 70 euro per persoon en 79 euro zonder deze kaart. Skikleding is vereist, evenals een helm en handschoenen.

#10  Een bezoekje aan het iglo dorp

In Wilder Kaiser is een ‘echt’ iglo dorp, genaamd AlpenIglu, gelegen bij het bergstation van Hochbrixen. Als we in de ochtend D. hebben afgezet bij zijn skiles, skiën wij er vanaf Scheffau er naar toe. Na een paar liften en zo’n 20 minuten verder zien we het iglodorp liggen. Het iglo dorp heeft 18 iglo’s, een iglohotel, iglokerk, restaurant, bar, zonneterras en expositie.

We doen onze ski’s uit en lopen naar de eerste iglo die we zien. Via een nauwe tunnel komen we in de iglo. Binnen is een gezellige ijsbar en zijn er zitjes gemaakt van ijs met daar overheen rendierhuiden. Het is een magisch tafereel. We nemen een drankje en vervolgens gaan we naar de expositie ‘iceland’; de wereld van de ijzige fantasie.

Elk jaar bouwen internationale ijskunstenaars deze tentoonstelling van sneeuw en ijs en maken zij de meest mooie ijssculpturen. Dit jaar (2019) is het thema tropisch regenwoud. ”Wauw, dit is echt mooi!”, als ik de bijzondere kunstwerken aanschouw. Het is dat we terugmoeten voor de skiles van D., want anders had ik hier graag wat langer gebleven. 

Via een smal gangetje kom je in de iglo.
Via een smal gangetje kom je in de iglo.
De iglobar van het iglodorp in de Wilder Kaiser.
De iglobar van het iglodorp in de Wilder Kaiser.

Kosten en handig om te weten 

Het iglodorp is gratis toegankelijk en dagelijks geopend. De rondleiding door ‘Iceland’ is dagelijks mogelijk van 10.30 uur tot 16 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bezoek aan het iglodorp in zijn algemeen is gratis, maar aan de rondleiding door ‘iceland’ zijn wel kosten verbonden. Je betaald 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 11 jaar. Kinderen met een skicursus hebben gratis entree. 

In het iglodorp kan je overigens ook fonduen en zelfs overnachten. Op de website worden diverse arrangementen aangeboden. 

#11 Bezoek een paardenboerderij in Going

In Going is het mogelijk een bezoek te brengen aan de paardenboerderij Stanglwirt Reitstall. Hier kan je de Lipizzaner paarden ontmoeten en meer over hen leren. Uiteraard mogen de kinderen de paarden ook even aaien en/of borstelen. 

Het bezoek duurt zo’n half uurtje en de uitleg is alleen in het Duits. Op vertoon van de Wilder Kaiser kaart zijn kinderen tot 8 jaar gratis. Volwassenen betalen met de Wilder Kaiser kaart 8 euro en zonder deze kaart 11 euro.

#12 Paragliden

Echt iets unieks ervaren? Dan kan je gaan paragliden vanaf de Wilder Kaiser. Helaas was onze kleuter hiervoor nog te klein, maar deze winteractiviteit staat zeker op onze bucketlist als hij groter is. Hoog boven de wolken heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde toppen van de Wilder Kaiser. Paragliden is uiteraard ook in de zomer mogelijk. 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en tours voor paragliden. De goedkoopste tours beginnen vanaf 100 euro per persoon. 

Twijfels of paragliden met kinderen kan? Lees dan de ervaring van Saskia, zij ging paragliden met haar kinderen toen ze 6 en 7 jaar oud waren.

Andere winteractiviteiten in de Wilder Kaiser

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er regelmatig skishow’s en dorpsfeesten. De skishows zijn een waar spektakel met vuurwerk, muziek en skileraren die jaloersmakend mooi de berg af skiën. 

Ook zijn er begeleide skitochten, waaraan je gratis kan deelnemen op vertoon van de Wilder Kaiser kaart. Onder leiding van een gids maak je een mooie tocht door het skigebied en krijg je onderweg tips en tricks wat betreft je skitechnieken. Voor deelname is het wel noodzakelijk dat je probleemloos van een rode piste kunt skiën.

Op de evenementenkalender van Wilder Kaiser staat aangegeven wanneer de dorpsfeesten, skishow’s en begeleide skitochten plaatsvinden. 

Praktische informatie skivakantie in Wilder Kaiser

Op de website van de Wilder Kaiser kan je meer informatie vinden over de activiteiten, evenals prijzen en voorwaarden tot deelname. Het is verstandig om vooraf deze informatie te controleren, het is mogelijk dat activiteiten niet elk seizoen worden aangeboden of dat prijzen zijn veranderd. 

Wilder Kaiser bestaat uit verschillende bergdorpjes. Vooral Ellmau, Scheffau en Söll zijn erg geschikt voor familie met (kleine) kinderen.

Ligging skigebied Wilder Kaiser: 

Vanuit Nederland is Wilder Kaiser zo’n 900 kilometer rijden.

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor een gave wintersportvakantie in de bergen met kinderen. Kijk hieronder voor meer inspiratie:

Hebben we jou kunnen inspireren? Dan maak je ons blij! En ons niet alleen, dit blog is namelijk tot stand gekomen tijdens een eerdere samenwerking met een derde partij en regio Wilder Kaiser. Natuurlijk zijn onze blogs altijd gebaseerd op onze eigen mening en reiservaringen.


Yvonne (1984) is samen met Manolito (1983) de oprichter van Kids in de bergen, hét travelblog voor de leukste uitjes en vakanties in de bergen met kinderen. Van kinds af aan heeft Yvonne een grote voorliefde voor de bergen. Inmiddels reist ze met haar gezin ook zo vaak mogelijk naar de bergen, zowel in de zomer als winter. Naast travelblogger is Yvonne werkzaam als docent marketing en hospitality voor de opleiding Tourism Management op Saxion in Deventer.

Deel deze blog met je vrienden: